Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Norvēģija Javaklubben 2016.
AldisK
2016 gadā no 11 lidz 14 augustam notiek norvēģu kluba 30 gadu jubilejas pasākums Lomā. Man ir doma ka vajadzētu aizbraukt. Daļēji jau ceļš uz to pusi ir zināms. Šeit nu gan domāju par vēl kādu līkumu. Tāpēc izbraukšana no Latvijas varētu būt kādā 4 vai 5 augustā. Maršŗutu esmu jau nedaudz apskatītjis. Ir tur tāds 55 ceļš, kurš izskatās iet pa kalnu virsotnēm, ir pat vasaras šlēpošanas centri. Ziemas periodā esot slēgts. Tās gan vēl ir aptuvenas vīzijas un pie tā vēl jāstrādā. Man interesē vai būtu vēl kādi gribētāji?
 
oilmaster
Paldies, Aldi!
Vienā pasākumā noteikti piedalīšos. Vai tā būs Somija vai Norvēģija, vēl nezinu...
 
Rich
Tā ka Norvēģijā nav būts, domāju ņemams ir arī šis pasākums. Es par garāku braucienu.Wink
 
siguldietis
Vilinošs piedāvājums, provizoriski varētu pievienoties šim pasākumam!
 
aivarsz
Protams, vēl pāragri ir spriest un k-ko dikten apsolīt, bet, domāju, ja laiks, darbi un finansu resursi man to ļaus saplānot, šo Norvēģu pasākumu labprāt vēlētos apmeklēt. Patīk man šīs ziemeļzemes daba, neraugoties uz nosacīto ikdienas dārdzību. Bet ar nosacījumu- pagarinātā versijā, jo neredzu īpašu jēgu aizmočīt pa dārgo uz markas ietvaros sarīkoto, atvainojiet, pensionāru ballīti un ātri traukties mājās. Piedodiet par skarbumu, bet tieši tā tas Skandināvijā ir, dažādu apstākļu sakritības dēļ.
Otrā daļa.
Mēs varam būt lepni un laimīgi, jo Latvijā aktīvo Jawa markas useru vecums ir ļoti plašs. No cita skatu punkta raugoties, patiesībā ir šaaausmīgi svarīgi un būtiski prezentēt mūsu kustību visās iespējamajās formās un veidos, visās valstīs, visur, kur tas ir iespējams. Mūs ievērtēs (un jau ir ievērtējuši). Un mēs būsim guvuši kolosālus kontaktus. Un pie mums, uz ikgadējo reģionālo Jawa tusiņu vasarā, brauks ellīgi daudz forši ļaudis no visurienes. Step by step, bet mēs dodamies šajā virzienā!
 
Peteris
Vēl nezinu, bet gribētos kādu garāku līkumu izbraukt, jāsāk gatavot konservi !
 
Rich
Peteris rakstīja:

Vēl nezinu, bet gribētos kādu garāku līkumu izbraukt, jāsāk gatavot konservi !


NZ ir izspiegots..... Ja pa ziemu nenošmorēsi - visiem pietiks....Grin
 
Retais
ooo es ar gribētu Smile Pagaidām gan vel nevaru prognozēt darbu tik ilgu laiku uz priekšu Sad Dēļ šitās kompānijas, kas jau te lasās vien būtu vērts..Smile Vienīgais mīnuss ir tas, ka tas ir patālu, padārgi un noteikti ne tuvu nebūs tur tik kruta kā Lilastes pasākums augustā.
 
AldisK
Norvēģija nav no tām lētākajām zemēm. Tādēļ pa lēto, noteikti nesanāks. Droši vien jārēķinās ar kādām 10-12 dienām. Cik labs būs tas pasākums, to tikai pēc tam varēs spriest. Carnikava to latiņu ir pacēlusi ļoti augstu. Bet jebkurā pasākumā ir ļoti svarīgi, kā Tu pats to uztver un cik pats esi pozitīvi noskaņots.
Pats pasākums jau paredzēts tikai, kā nobeigums ceļojumam. Pirms būs ceļojums, pamatā ar Norvēģijas dabu. Lēnām vācu informāciju un mēģinu veidot maršrutu. Tiko būs gatavs kāds melnraksts, ielikšu apspriešanai.
 
Rich
Es, Aldi, pilnībā paļaujos uz Tevi un Tavu pieredzi. Zinu, kad nav viegli uztaisīt maršrutu, kur nu vēl lai visam bariņam ietu pie sirdsSmile. Dienu skaits domāju ir ok, lai vismaz kaut ko varētu apskatīt un pabaudīt....Wink
 
aivarsz
AldisK rakstīja:

Norvēģija nav no tām lētākajām zemēm. Tādēļ pa lēto, noteikti nesanāks. Droši vien jārēķinās ar kādām 10-12 dienām. Cik labs būs tas pasākums, to tikai pēc tam varēs spriest. Carnikava to latiņu ir pacēlusi ļoti augstu. Bet jebkurā pasākumā ir ļoti svarīgi, kā Tu pats to uztver un cik pats esi pozitīvi noskaņots.
Pats pasākums jau paredzēts tikai, kā nobeigums ceļojumam. Pirms būs ceļojums, pamatā ar Norvēģijas dabu. Lēnām vācu informāciju un mēģinu veidot maršrutu. Tiko būs gatavs kāds melnraksts, ielikšu apspriešanai.


Pusnakts- mans laiks. Smile
Aldi, šķiet, tu esi atvēzējies uz visai garu pasākumu. Tas, iespējams ir pat forši, pilnīgai galvas izvēdināšanai no sadzīves problēmām. Diemžēl, mans atvaļinājumam atvēlētais limits pēc valsts likumdošanas normām, uzņēmuma, kurā strādāju regulām un darba specifikas (neviens tavā vietā neizdarīs), liedz vienā cēlienā paķert gandrīz 2 darba nedēļas. Max 9-10 tekošās dienas ir tas, ko teorētiski varētu atļauties, nogriežot k-ko no kopīgai ģimenes atpūtai vai dzīves vietas renovācijai atvēlētā laika dažādos gadalaikos. Man ir jau, bez Jawa, par ko daudzi Jawauseri ir zinoši, arī citi hobiji un pienākumi, kas ir ļoti svarīgi. Tādēļ, būšu mazliet piesardzīgs, pirms teikt HOP! Kad, un cikos jāizbrauc?
P.S. Vai North Cape jebšu Nordkapp garajā maršrutā esi iekļāvis, kā iespējamo teorētisko tālāko punktu? Smile
P.P.S. Alternatīva ceļojumam. Ar smaidu. Stocholm- Nordkapp= 1733 km. Labi ceļi. Ne pārāk daudz benzīna uzpildes staciju ziemeļgalā, ar ko jārēķinās. Var mīt, cik tas konkrētais 2T dzinējs ir gatavs izturēt un paša fiziskā sagatavotība ļauj. Ideāls attālums, lai izpildītu un iegūtu Iron Butts nomināciju, ja kādam tas ir vitāli svarīgi priekš pašapliecināšanās.- 1000 jūdzes 24 stundās. Vairāki mani paziņas šo maršrutu jau ir veikuši, un nomināciju ieguvuši. Ar Jawa- neviens. Tas tā- jau sen apsmadzeņota ideja par konkrēto maršrutu trakajiem onkulīšiem.
 
AldisK
Par tām dienām, neko jau mazāk nevar uztaisīt. Rēķini: 1. diena iekāpšana prāmī, 2. diena brauciens pa Zviedriju pēc prāmja. Labi ja tiek līdz Norvēģijas robežai. 3. diena brauciens pa Norvēģiju. Nu šeit jau kaut ko var sākt apskatīt. Ar to pašu jāŗēķinās atpakaļ. Tas jau ir 6 dienas. Pusotras -dienas pavadām ar norvēģiem. Tātad kopā jau astoņas dienas. Trīs-četras dienas ekskursijai un sanāk 11-12 dienas kopā. Tas ir ieskaitot izbraukšanas dienu un atbraukšanas dienu Rīgā. Šim dienām tāpat jābūt brīvām.
Šoreiz par Nordcapu nav domāts. Bet šī doma pa galvu jau sen maisās, tikai pagaidām tāda piestopēta.
Par Dzelzs pakaļu, diez vai es to varētu ar savu 360, kura vairāk par 100kēmē stundā neiet.
 
Kaarlis
Es, kā pēdējos gados ierasts, no aktīvās pieteikšanās atturēšos. Pašam pa galvu mētājās pāris dullākas idejas un šo atstāšu kā rezerves variantu. Norvēģija ir brīnišķīga zeme, kādreiz noteikti braukšu vēl. Tā pat arī domāju par Gruziju, tomēr uz pasaules ir tik daudz vietu, kur neesmu bijis, tāpēc pagaidām kaļu citus plānus. šis lai paliek kā pēdējais tramvajs.
Par Dzelzs pakaļu arī ir domāts, taču nonācu pie slēdziena, ka ir citi veidi krāniņa pagarināšanai un tāpēc mans laiks un resursi uz šo netiks koncentrēti.
Tā kā šobrīd esmu pats sava laika saimnieks, plānoju veikt kādu pasaules loku neinteresējoties par laika limitu, drīzāk saskaņā ar maciņa biezumu vai plānumu. Nu, kaut kā tā...
 
AldisK
Tā nu pamazām esmu nonācis lidz konkrētākam maršrutam. Ievietoju informācijai un apspriešanai.
1. Diena 7.08.2016
Tikšanās Ventspilī vai satiekamies pa ceļam uz Ventspili.
22.00 Prāmis Ventspils – Nynashamn.
2. Diena 8.08.2016 ap 460km
Nynashamn –Sukken Camping pie Norvēģijas robežas. Braucam cauri Zviedrijai neko īpaši neskatāmies tinam km.
3. Diena 9.08.2016 ap 330km
Sukken Camping -Asker-Sandvika- Gol- Hullbak Camping.
Pa ceļam ir brīvdabas muzejs Hallingdal vietā Nesbyen.
Stāvbaznīca Gordarike Family Park vietā Gol.
4. Diena 10.08.2016 ap 120km
Hullbak Camping- Ovre Ardal- Svalheim Gard Utladalen Camping.
Pa ceļam aiz Gol 2 ūdenskritumi Hydnefossen un Rjukandfossen.
No kempinga ir 4 ūdenskritumi līdz 2. kartē ir ceļš. Tālāk nerādās iespējams jāiet kājām. Varētu būt laba pēcpusdienas pastaiga.
5. Diena 11.08.2016 ap 140km
Svalheim Camping- Ovre Ardal- Turtagro- Ornes- Solvorn –Luster- Vassbaken Kro Camping.
No Ovre-Ardal uz Turtagro it kā esot ļoti skaists maksas ceļš ap 30km.
Tad braucam apkārt fjordam. No Ornes uz Solvorn ir prāmis.
Līdz Ornes pa ceļam ir atkal daži vaterfali. Liimgafossen, Mordolefossen, Feigefossen. Pēc bildēm spriežot ievērojamākais varētu būt Feigefossen.
6. Diena 12.08.2016 Ap 80km.
Vassbaken Camping –Lom.
Ceļš izskatās, ka iet pa kalnu. Netālu no Lom ir Norvēģijas augstākā virsotne
Galdhopiggen ap 2500m. Pēc tam iebraucam pie norvēģiem.
7. Diena. 13.08.2016
Pavadām kopā ar norvēģiem.
8. Diena 14.08.2016 Ap 250km
Lom- Hamāra. Par gulēšanu vēl jāprunājas.
9. Diena 15.08.2016 Ap 430km
Hamāra- Arboga(Zviedrija). Par gulēšanu skatījos, ka nav pārāk dārgi hoteļi, pat ar brokastīm cenā.
10. Diena 16.08.2016 Ap 170km.
Arboga – Nynashamn
Vakarā prāmis uz Ventspili.
11. Diena 17.08.2016
No rīta iebraucam Ventspilī un pa mājām.
 
AldisK
Mēģināju uzlikt maršrutu uz kartes. Ir divas problēmas. Nemāku google maršartu saglabāt. Tāpēc ir print screen bilde.
Otrkārt, bildes ir divas, jo ziemas periodā ceļš no Sognfjell uz Lomu laikam ir slēgts. Tāpēc, google rāda tikai ceļu ar lielu līkumu apm 300km. Pa taisno nekādi nevaru piespiest to parādīt un aprēķināt.
norge_2.jpg norge_2016.jpg

Labojis AldisK uz 08-01-2016 11:36
 
AldisK
Lidz 20. martam gribētu šeit redzēt braucēju sarakstu. Aprīlī gribu sākt rezervēt prāmi un pamēģināt norezervēt kempingos mājiņas. Kā izdosies, nezinu.
Šobrīd zināmie braucēji:
1. AldisK
2. Gints29
3. Uldens 2cilv.
4. Jānis (Ķekavas)
5. Ojars (nejawa)
6. Rich
7. PinkuJanis
Labojis PinkuJanis uz 06-03-2016 23:06
 
aivarsz
Man skauž. Ir tāda veca letiņu dziesma: "Es gribēju, bet nevarēju, caurumiņš bij mazs...(Bet konkrēts. Brīvajā laikā, iespējās, un arī naudās). Pieteikušos ļaužu kompānija pārbaudīta, redzēta un forša. Vecuma cenzs arī, gandrīz piekārtots vecās pasaules Jawaklubs mītiņiem. Ulda ekipāža tikai drusku izlec no konteksta. Vienalga, visi būsiet jaunieši tajā norvēģu tusiņā. Smile
Man prieks, ka Aldis, kā organizators, ir pieņēmis atkāpi no dogmatiskā kluba formāta un pieļāvis Ojāra līdzdalību pasākumā. Tik domāju, ka Ojāram varētu būt nogurdinoši braukt ar Aprilia raķeti Jawa trolejbusu kāsī. Jeb, tomēr, tiks izīrēta kāda no Kandavas novada daudzajām Jawām? Jebkurā gadījumā, veiksmi jums visiem. Šo braucienu Motul atbalstīs. Ja nepieciešami kādi promocijas materiāli, maketēšana, apdruka..., gaidu info. Kā ierasts, palīdzēšu, iespēju robežās.
 
AldisK
Ņemot vērā Ojāra lielo ieguldījumu Jawaklubs rikoto pasākumu muzikālajā noformēšanā, ir izdarīta tā atkāpe. Neko darīt, tai "aprīļa raķetei" būs jāpiemērojas mums. Aivar, Tava palīdzība noteikti vajadzēs. Bet , tas vēlāk.
 
AldisK
Nejawa neizturēja konkurenci un no brauciena atteicās. Ja nopietni, tad es sapratu, ka Ojāram ir savas dažādas problēmas šinī gadā.
Šobrīd zināmie braucēji:
1. AldisK
2. Gints29
3. Uldens 2cilv.
4. Jānis (Ķekavas)
5. Rich
6. PinkuJanis
Labojis PinkuJanis uz 06-03-2016 23:10
 
aivarsz
Veči, kā jau teicu, ar skaudību acīs raugos jūsu pasākuma virzienā. Būs foršas emocijas un augstu nostādīta Latvijas Jawa kluba latiņa veco vikingu pasākumā. Tas man ir pilnīgi skaidrs. veiksmi.
 
Iet uz forumu: