Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 4

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Norvēģija Javaklubben 2016.
AldisK
1. diena- svētdiena.
16.00 visi sapulcējamies Kandavas pagriezienā Statoilā. Vienigi Pinku Janis gaida Ventspilī. Pēc pāris stundām arī esam Ventspilī. Jānis sagaida un aizved pie saviem draugiem, kur mums Renāte un Linda uzklājuša bagātīgu vakariņu galdu. Kārtīgi ieturamies un tad jau laiks uz doties uz prāmi. Iečekojamies un tad iekšā prāmī. Tagad arī brauciens sākas pa īstam.
2. diena-pirmdiena.
7.00 no rīta esam jau Zviedrijā Nineshamnas ostā. Pēc neilga brīža pametam prāmi un dodamies
Norvēģijas virzienā. Nekas īpašs paredzēts nav, tikai jātin km. Km tīšanu ļoti apgrūtina stiprs
pretvējš. Atslābt nevar ne uz brīdi. Moci mētā gan uz vienu, gan otru pusi. Kā arī garajos
kāpumos, kāpumu beigās reizēm vajag pārslēgties uz 3. ātrumu. Pa ceļam ieraugām lielu ēku
ar dažiem tankiem blakus. Iebraucam. Militārās tehnikas muzejs. Ekspozīcija plaša, ar dažādu
tehniku. Gan zviedru, gan citu valstu, arī padomijas T-34 un T-72. Tālāk atkal tinam km. Pievakarē
šķērsojam Norvēģijas robežu. Taču mēs pat īsti nesapratām, kur tā Norvēģija sākās. Pat uzrakstus nepamanījām. Tikai ceļa apzīmējumi palika savādāki. Vēl daži km un esam pie nakstmītnes- Sukken kempinga. Nobraukts ap 450km.
3. diena- otrdiena.
Mostamies, ceļamies un sākam braukt. Netālu paredzēta tikšanās ar Rūdolfu, pie viņa mājās. Ceļš jau paliek interesantāks- līču loču, augšā- lejā. Pēc pustundas esam pie Rūdolfa. Apskatām viņa unikālo kolekciju, darbnīcu un noliktavu. Daži pat arī kaut ko iepērk. Tālāk uz Oslo. Aiz Oslo mūs gaida Ulda bērnības draugs Gundars ar pusdienu zupu. Navigators ved un ceļš bez problēmām. Vienīgi neliels stresiņš mani pārņem, kad Oslo ienirstam vienā tunelī. Navigators vairs nerāda un tunelis izrādās vairāku km garumā. Ik pa gabalam aiziet tuneļi pa labi. Nolemju turēties pie galvenā ar domu, ja nebūs pareizi, gan navigators ceļu atradīs, kad tiksim virzemē. Kaut kad beidzas arī tunelis un mans pieņēmums izrādās pareizs. Jābrauc vēl uz priekšu. Tālāk jau bez problēmām atrodam Ulda draugu. Kārtīgas pusdienas un jādodas tālāk. Pa ceļam Nesbyen viens brivdabas muzejs, kurš izrādās jau slēgts. Esam par vēlu. Bet blakus kalnu upīte ar iespaidīgām krācēm. Apskatām, braucam tālāk. Pēc nedaudz km Gol- pilsēta ar parku un stāvbaznīcu. Parks arī jau slēgts, bet blakus vārti vaļā un līdz baznīcai varam aiziet. Tālāk uz naktsmītni Hemsedālē. Pa ceļam jau pirmais augstais ūdenskritums Hydnefoss. Nakstmītnes reģistrācija vairs tik vēlu nestrādā, bet informācija un numuriņu atslēgas atstātas pie durvīm kastītē. Apartamenti karaliski. Nobraukti ap 300km.
4. diena – trešdiena.
Dodamies tālāk. Pēc dažiem km nākošais foss. Rjukandfoss. Ne tik augsts, bet arī iepaidīgs. Tālāk neliela pilsētiņa Laerdal. Gandrīz visa pilsētiņa kā brīvdabas muzejs. Dažādas koka mājiņas, viss sakopts. Tālāk ceļš uz Ovre-Ardal. Utladalen kempings. Tūlit pēc pusdienas esam klāt. No kempinga apmēram 9 km attālumā ir Norvēģijas augstākais ūdenskritums Vettisfoss. Kādus 3km vēl var nobraukt ar moci tālāk barjera un ar kājām. Praktiski visu laiku pret kalnu. No sākuma vēl ir normāls ceļš. Nebūtu bijusi barjera, varētu pat braukt. Pēc tam kalnu taka. Pēc divu stundu gājiena arī sasniedzam to fossu. Tad vēl divas stundas atpakaļ. Dienā nobraukts ap 150km.
5. diena- cetrutdiena.
Braucam pa serpentīnu augšā kalnos uz Turtagro. Internetā izslasīju, ka tas ir maksas ceļš. Sākot braukt arī uzraksti brīdina, ka var maksāt tikai ar kredītkartēm. Kur tai uzrakstā to karti iebāzt, neredzam, bet kabatā mums ir, tāpēc dodamies ceļā. Ceļa “zāģis” ir iespaidīgs un skati uz leju paliek arvien skaistāki. Pamazām beidzas koki un krūmi, paliek akmeņi un sūnas, arī kādas mētras. Jawu ātrumkārbas dabū pastrādāt. Esam sasnieguši pārejas augstāko punktu, apmēram 1400m vjl. Priekšā barjera. Te tad arī ir kur bāzt to kredītkarti. 80 NOK no moča un varam doties tālāk. Pa malām sniega laukumi. Temperatūra ap 0 grādiem. Netālā virsotne šķiet nesen apsnigusi ar svaigu sniegu. Protams, uz sniega ir jāuzkāpj un jāpapikojas. Protams, bez brīdinājuma nevienam nemetam. Wink Tālāk uz leju, uz leju, uz leju. Uz kempingu. Vienā brīdī aptveru, ka rīt no rīta, lai tiktu uz Lomu, būs jāzāģē pa daļu no ceļa atpakaļ. Iekārtojamies kempingā un apbraucam garākā Norvēģijas fjorda- Sognefjorda vienu nelielu daļu. Ceļš skaists. Piebraucot pie paredzētā prāmja konstatējam, ka prāmis tikko sācis kustēties un jau dažus metrus attālinājies no krasta. Ieraugot mūs, tas piebrauc atpakaļ pie piestātnes un paņem mūs. Ļoti laipni. Pievakarē esam atpakaļ kempingā. Nobraukti ap 130km.
6. diena- piektdiena.
Rīts nemīlīgs, nedaudz līņā. Velkam uzreiz lietus drēbes un sākam atkal ceļu uz augšu. Pāreja atkal apmēram 1400m vjl. Kā jau ierasts- tikai akmeņi un sniegs. Ap pusdienas laiku esam Lomā pie norvēģiem. Laiks lietains, tāpēc vairāk nekur nebraucam. Iekārtojamies, satiekam senus draugus- somus, vāciešus, norvēģus. Nobraukts ap 80km.
7. diena –sestdiena.
Paredzēts izbrauciens visiem kopā. Lietus nav mitējies. Bet tas mūs neattur. Braucam. Norvēģi mūs uzved kalnos, tur nekurienes vidū senā mājā ir kafejnīca. Apkārt tikai akmeņi un sūnas. Šoreiz arī uz ceļa nav asfalts. Paredzēta kafija un vafeles ar ievārījumiem, garšīgi. Tad atpakaļ. Vakarā restorānā vakariņas un runas. Norvēģiem Jawas himna. Mūsu ausīm liekas, ka galīgi neskan. Mēs uzstājamies ar savējo. Pēkšņi no virtuves ierodas pavārs. Izrādās, tas ir šefpavārs un no Latvijas, izdzirdējis latviešu valodā mūsu himnu. Pirms tam, ēdot garšīgās vakariņas, mums jau likās, ka sēņu mērcei ir tāda mājas garša. Pēc vakariņām ieraugām klavieres. Gints pie klavierēm un nodziedam kārtējo priekšnesumu- dziesmas latviešu valodā. Norvēģi filmē un ir sajūsmā.
8. diena – svētdiena.
Savācamies, šķiramies un atvadāmies. Laiks ir uzlabojies un saulīte staigā pa zemes virsu. Pabraucacam kādus 20km atpakaļ. Tad pagrieziens un 13km līdz vasaras slēpošanas centram
Galdhopigens Sommerskisenter. Tad arī sākas. Savu Jawu ar pasažieri es varu piespiest doties uz augšu tikai ar 1. ātrumu. Tā arī zāģēju tos 13km serpentīna ar pirmo ātrumu, kamēr nonākam augšā. Navigators rāda, ka esam 1862 metru vjl. Slēpošana norit pilnā sparā. Kājas jau sāk niezēt uzkāpt uz slēpēm. Bet, slēpju noma un pacēlāja biļete min. ir 3 stundas. Tik daudz laika mums nav. Maksāt par 3 stundām, lai pāris reizes nobrauktu, neceļas roka. No šejienes ved kalnu taka uz Norvēģijas augstāko virsotni Galdhopigenu- mazliet pāri par 2500m vjl. Uzraksti vēsta, ka jāiet vietējā gida pavadībā un laiks apmēram 4-6 stundas. Braucam lejā. Te cita bēda. Jāsāk uztraukties par bremzēm. Bet problēmu nebija. Tālāk ceļš līdz Lillehammerei. Apskatām 1994. gada olimpisko tramplīnlēkšanas stadionu gan no lejas, gan no tramplīna augstumiem. Tālāk uz vakariņām pie paziņas Ilzes. Tur sabraukuši apkārtējie latvieši. Jawas gan nebija nevienam, tikai “kārļi” un citi izstrādājumi. Tur arī nakšņojam. Kopā nobraukts ap 200km.
9. diena- pirmdiena.
Atpakaļceļš. Norvēģijā vēl mazliet intersantāks. Pamazām beidzas kalni un klintis. Zviedrijā jau atkal tinam km. Arbogā nakšņojam. Kopā ap 450km.
10. diena- otrdiena.
Arboga- Nineshamna ap 170km. Pa ceļam vēl kāds veikals un pēc tam prāmis.
11. Diena- trešdiena.
7.00 esam Ventspilī ap 9.00 skumīgais atvadīšanās brīdis pie Kandavas pagrieziena.
Ceļojuma bildes – vēlāk.
Labojis AldisK uz 19-08-2016 17:43
 
AldisK
Te var redzēt kā mums gājis bildēs.
+++foto.inbox.lv/...egija-2016++++
 
uldens
mazs ieskats ,Wink
www.youtube.com/...e=youtu.be
Labojis AldisK uz 31-10-2016 18:10
 
Rich
Paldies Uldi, bija super atkal pabūt pie Troļļiem!Grin
Paldies Tomam par gara darbu! Ļoti labi!
 
Retais
Noskatījos un nedaudz bija sajūta, ka pats biju bišķiņ pabijisSmile

Uldi, saki, ka Tomam žetons par to openingu, jeb filmas sākuma intro.
 
aivarsz


Apskaužu tos kas klipu redzēja. Šovakar gribēju palūrēt bet YouTube pasākumu ir bloķējis. Visdrīzāk klipā ir novērots kāds mūzikas autortiesību pārkāpums. Vai nu jāmaina muzikālais foniņš vai jānovieto klipiņš kādā citā vietnē. Žēl ka garām jo noteikti būtu braucis ar jums ja privātie plāni šogad neliktu darboties ar citām lietiņām.
 
morgans
Dīvaini...kā izskatās bloķēts klips! Tikko noskatījos vēlreiz. Iet kā smērēts. Filma laba....lai gan "pāris minūtes" par garu (bet tas tikai man). Smile
 
Rich
Jā, Morgan, un ko Tu teikutu par "Ugunsgrēku"GrinGrinGrin
Labi neizdevies joksPfft,
Bet ja nopietni, tad, lai tik daudz skaistuma varētu kaut cik parādīt - nu vajag to laiku...., vardūt kādu sekundi varēj mazāk, bet tikai sekundiWink
Bet Uldeens tak centās un visu fiksēja... nu gandrīz visuGrin
 
AldisK
aivarsz rakstīja:



Apskaužu tos kas klipu redzēja. Šovakar gribēju palūrēt bet YouTube pasākumu ir bloķējis. Visdrīzāk klipā ir novērots kāds mūzikas autortiesību pārkāpums. Vai nu jāmaina muzikālais foniņš vai jānovieto klipiņš kādā citā vietnē. Žēl ka garām jo noteikti būtu braucis ar jums ja privātie plāni šogad neliktu darboties ar citām lietiņām.

Gan vakar no mājas, gna šodien darbā viss atveras un rādās. It kā nekas nav bloķēts.
Paldies Uldim un viņa režisoram par darbu.
 
Guntis
Visu redzu,esmu noskatījies. Esmu pabijis vēlreiz iekš NORWAY.
Kā būs iespēja es atkal došos turp Smile

P.S. pašā iesākumā ir melna bilde,bet viss notiek,tā nav -uzkāršanās-.
 
aivarsz
Savādi. Šodien no darba datora video aizgāja. Mājās bļāva, ka klips nav pieejams. Velti celta panika.
 
AldisK
Norvēģu Jawas kluba mājas lapā ieraudzīju ka viņiem ir izdots žurnāls par vasaras pasākumu, un uz vāka ir mūsu foto. Kā arī nedaudz teksta par mums un mūsu dziedāto himnu.

Østlandstreffet, 12.-14. August 2016
Tekst: KAS Foto: KAS og Arve Ruud

Østlandstreffet ble i år arrangert for 30. gang, og som i fjord var det i Lom det skjedde. Innbydelser ble skrevet på flere språk og distribuert rundt omkring i håp om å få litt internasjonalt sus over arrangementet, og det ble det. Totalt kom det 105 deltakere, de kom fra Sverige, Finland, Latvia, Tyskland og selvfølgelig Norge. Som vanlig kom det folk allerede på torsdagen. Fredag ble det gjort litt endring i det opprinnelige programmet for å få plass til en ekstra fellestur for de som måtte ønske det. Dette var et ønske fra noen av utlendingene. Været var ikke så bra, men det ble tur til Geiranger likevel. Jeg snakket med Wolf G Weck, fra Tyskland, han stod over fellesturen på lørdagen fordi han ble så våt på fredagsturen. Forståelig nok, siden det ikke var så tørt på lørdagen heller. Til tross for været var det likevel 50 sykler på lørdagens fellestur, noe som må være meget bra. Turen gikk til Brimi sæter for kaffe og vafler.
Etter fellesturen ble det praktiske konkurranser før felles jubileumsmiddag. Til middag fikk vi god Bøverdalsbiff og heimalågå vaniljeis med bærpure. Siden det var stort jubileum ble det både sunget og holdt taler. Utlendingene ble det gjort litt ekstra stas på, som seg hør og bør, og gjengen fra Latvia svarte med å fremføre sin egen Jawasang. De var en ganske musikalsk gjeng.
Fra Latvia kom det 8 personer, her er noen av de
vaks_norveg_01_cc_1.jpg
 
Rich
Tad jau mēs uuuu-ūGrin, Latvija rullē, vismaz ar Jawām.
 
Kaarlis
pozitīvi gan.
 
Guntis
Skumji ,ka neko nevar saprast. google tulkotājs stāsta,ka esot bijusi BANDA no Latvijas.
 
Iet uz forumu: