Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawa 360, 1972.
Spiker
Šajā nedēļā esmu sevi iepriecinājis. Ir iegādāts vēl viens motocikls. Jawa 360/0 - nu tā vismaz runā šilte uz rāmja un ražots tālajā 1972. gadā. Motocikls ir kāds nu viņš ir, bet pats galvenais, ka ir dokumenti. Ir dokumenti - būs motocikls.
Dotajā momentā nezinu ko no viņa veidot. Taisīt oriģinālu, ka no rūpnīcas konveijera negribas, bet liekas, ka vajag. No otras puses gribas ko citādāku, nekā visiem citiem, bet nebojājot rāmi, tā, lai visu vajadzības gadījumā varētu slikti kā oriģinālu. Līdz jaunajam gadam būs laiks padomāt. Varbūt kādam ir kādas idejas?

Šeit arī dažas bildes: [img] http://failiem.lv/u/cruztpp[/img]
Labojis AldisK uz 04-11-2015 22:35
 
Guntis
Es špikotu no forumā esoša drauga Smile Viņam perfekts -kolchoznings- sanācis.

P.S. Aigar ! tas nebija lamu vārds Smile
 
Spiker
Doma ir, ka priekšā noteikti būs augstāka stūre, tādēļ spārni, jeb luktura ietvars varētu būt no 353 modeļa, ar apaļo spidometru. Braukšana ar zemo stūri ir visai neērta, tādēļ arī tāda doma pa galvu grozās.... Bet jāšpiko noteikti no kāda/iem būs, jo jaunu velosipēdu grūti izdomāt! Cool
 
Guntis
-kolchoznings- manā uztverē. Dakša no veikala ar disku bremzēm(Aigars toreiz pats veidoja). Ritenis 18 priekšā,aizmugurē 16.

Bāka no divām ,uzmetināta viena(degvielas ietilpībai).Bākai gumijas bukses.

Aizmugures dakša uz gultņiem.

Pannonia -bardačoki-.

JAWA 638 dzinējs(vai 634).

un utt.
 
Spiker
Gunti! Tagad saprotu, par kuru Jawu tu runā! Njā.... Tā ir štelle.... bet nu tik traki arī negribu izpausties!!! Varbūt Caffè Racer - tas tagad modē!???
 
AldisK
Divi demokrātisko vācu pļaujmašīnas
apaļie lukturi aizmugurē. Tikai kur tagad tos dabūt?
Joks protams, bet varbūt nopietni vajag padomāt par lielajiem riteņiem, kaut vai 18collu. Man kalifornijai ir 18 riteņi. Pārējais jau bāze praktiski ir 360 modelis. Vienigi vēl ielas augstā stūre. Braukt man patīk labāk nekā ar 360, un arī sajūtas ir ka drošāk jūtos gan uz grantenes gan meža ceļa.
Labojis AldisK uz 04-11-2015 22:48
 
Spiker
Šitā nevar izpausties, citādi tēvs atņems metināšanas aparātu! Shock Viņa izpratnē jawa ir sarkana un oriģināla!!! Cool
 
AldisK
Spiker rakstīja:

Šitā nevar izpausties, citādi tēvs atņems metināšanas aparātu! Shock Viņa izpratnē jawa ir sarkana un oriģināla!!! Cool

Jawa ir sarkana un no bleķa. Tā jau arī teica krievi un uztaisīja Jawa- Moskva. Bilde atrasta interneta plašumos.
jawa_2.jpg

Labojis AldisK uz 05-11-2015 10:51
 
Spiker
Visnotaļ interesanti!


Video : https://youtu.be/pIk8WihxC4k
 
Laacis_ar07
AldisK rakstīja:

Spiker rakstīja:

Šitā nevar izpausties, citādi tēvs atņems metināšanas aparātu! Shock Viņa izpratnē jawa ir sarkana un oriģināla!!! Cool

Jawa ir sarkana un no bleķa. Tā jau arī teica krievi un uztaisīja Jawa- Moskva. Bilde atrasta interneta plašumos.

Nu ja,bremzes okey,piekrītu bet tas dzinējs,kantainais,neiet kopā ar to apalo jawa.Tas mans viedoklis,māju es arī nekrāsoju dzeltenu ar ziliem logiem.Katram savs!Cool
 
Spiker
Ir radušies pāris jautājumi, precīzāk divi:
Kas nav kārtībā ar priekšējo ratu? http://failiem.lv/g/luradrr
Ir nojausma, ka dubļu sargs no 634, bet pats ritenis arī tāds mazs izskatās. Varbūt acu apmāns pēc 18 collu no 634!. Grin

Otrs jautājums! Vai ir iespējams uzstādīt augšējo 353 spārnu ar apaļo spidometru uz 360 apakšējā spārna? Pirms iegādes gribu būt drošs, ka derēs!

Jau iepriekš, paldies par atbildēm!
Labojis Spiker uz 11-11-2015 00:23
 
Guntis
spárns ir no 634,ieliec 18 ratu un izskatīsies smuki,būs pirmais solis uz -kolchozningu- Smile labā izpratnē Smile

Ar 18 ratu priekšā ir pat patīkamāka braukšana. Ne velti parasti jau motocikliem šie rati ir dažādi(1/2 līdz jauniem).

aizdomas,ka apakšas ir vienādas-100% nezinu.
 
AldisK
Man jau sākumā bildē izskatījās ka dubļu bleķis ir no 634. Ritenis varētu būt pareizais. Paskaties izmēru uz riepas- jābūt 3.25x16.
Tagad par luktura augšu. Pats bleķis der bez problēmām. Bet ir dažas nianses. 353,354 dakšas augšējās traversas malas pie amortizatoru skrūvēm ir noapaļotas. Droši vien tāpēc, lai netraucētu luktura bleķim. Uz 360 traversu neesmu licis, tāpēc nepateikšu vai tas bleķis neatduras pret traversu. Mums ir pieejami flekši, tāpēc liela problēma nebūs. Vienkārši kad salāgosi pievērs tam uzmanību.
Nākošais- apaļajam spidometram nav spidometra apgaismojuma. Tās divas lampiņas kas tur ir , viena ir lādēšanai, otra neitrālajam. Oriģināli spidometrs apgaismojas no tuvās vai tālās gaismas pa nelielu caurumu reflektorā. Tas apgaismojums gan ir čābisks un tumsā spidometru grūti redzēt. Reflektoru ar dekoratīvo stīpu var likt gan no 353, gan 360. Bet - gaume protams katram ir sava, man personīgi vecais tips353 patīk labāk. Tad tas luktura pilienveida izveidojums arī tā izskatās. Ar 360 stīpu liekas kaut kā ne tā. Bet tās manas personiskās domas.
 
Laacis_ar07
Guntis rakstīja:

spárns ir no 634,ieliec 18 ratu un izskatīsies smuki,būs pirmais solis uz -kolchozningu- Smile labā izpratnē Smile

Ar 18 ratu priekšā ir pat patīkamāka braukšana. Ne velti parasti jau motocikliem šie rati ir dažādi(1/2 līdz jauniem).

aizdomas,ka apakšas ir vienādas-100% nezinu.

Es nesaprotu par ko jūs vispār runājat!Grinbet man 360 un 559 jau startā ielikti 18rati un dubļubleķi originālie,riepa 2,75x18,nedaudz uzmetināta ķepai apakša(1cm)
 
Spiker
Paldies par atbildēm.
Mani satrauca, ka tā lukturu augša neatšķiras izmēros, tas ir stipri, platāka vai šaurākā, bet ja nu tas viss štimmē tad pārējais ir sīkumi! Par spidometra apgaismojumu vēl domāšu, bet noteikti tiks uzstādīts arī elektroniskais ātruma rādītājs ar visām pārējām nevajadzīgajām funkcijām.
Tikko pasūtīju augšu ar visu spidometru un stīpu paņēmu no 353. Tagad tik atliek sagaidīt.

No sākuma pamēģināšu ar 18" ratu priekšā! Man kā reiz 634 gribas atjaunot hromu, būs iespēja lieki nejaucot piemērīt! Cool
 
aigars
Ar luktura korpusiem var rotaļāties pēc patikas. Apaļajā spidometrā es ieliku atsevišķu apgaismojumu, bet lādēšanas un neitrālā stāvokļa lampiņas nolikvidēju, tās aizstājot ar zaļu un sarkanu diodi , kuras ieliku iekšā spidometra ciparblatē tā, lai netraucētu bultiņa diodēm.
Tāllāk pāris bildes ar stūri, kas domāta pieaugušajam pilotam pie 353 Javas lampas apvalka.Nav jau nekas jauns, bet lai būtu priekšstats .

http://failiem.lv/u/zgptilx
 
Spiker
Mocis smuks! Kas tās par smukām dugām? Ir pieejams foto?
 
Spiker
Vēl viens atvaļinājums tuvojas noslēgumam. Gribējās jau vairāk laika pavadīt pie Jawas, bet ceru, ka nākošajā būs vairāk laika. Visvairāk laika veltīju pie 634, kura tika pie jauniem izpūtējiem, dažiem jauniem vadiem, slēdža, un lampas reflektora. Vēl visādus sīkumus pielaboju.
360 tika iedarbināta, jāteic, ka tikai viens cilindrs, otru neizdevās palaist, bet īpaši arī necentos, jo gala rezultātā būs elektroniskā aizdedze un motors tiks pilnībā pārlasīts.
Tad mocis tika pilnībā izjaukts. Esmu izbrīnīts, bet rāmis taisns. No rāmja darbiem ir tikai jāpārtaisa peku caurule, kā arī kreisajā pusē izpūtēja stiprinājums. Moci izjaucu tikpat kā ar plikām rokām. Atslēgas neizmantoju praktiski nemaz, jo visas skrūves bija vaļā. Protams, iepriekšejais saimnieks, moča remontam tika izmantots pilnīgi viss kas saimniecībā pieejams.
Tika salikta stūres daļa. Žēl ka nebija mājās neviena lieka 18" riepa, būtu arī priekšā ielicis 18 ratu, bet nu tas nākošajam atvaļinājumam.
Ķēros klāt aizmugurējai dakšai. Dakša tika pārzāģēta, no pilnmetāla izvirpots un izslīpēts dakšas pagarinājums, kā arī iemontēta mocī.

Šeit bildes: +++ https://failiem.lv/u/k7bdx3qq+++

Nu tas arī šī atvaļinājuma veikums, tagad tiks ņemta radošā pauze uz 6 nedēļām.
Labojis aivarsz uz 21-02-2016 20:26
 
Spiker
Sveiki!
Ir pagājis mazliet laika un projekts ir vairaāk vai mazāk noslēdzies! Jauna Amerika nav izgudrota! Mocis uz 18" ratiem! Mazliet savādāks krāsojums. Plauktā konusa gultņi un elektroniskais spidometrs.
Lūk arī bildes:
https://failiem.lv/u/qj7n6473
Labojis Spiker uz 08-04-2017 19:44
 
morgans
Nav nekāda vaina. Izskatās labi. Kas tas par spidometru un kā pieslēdzi?
 
Iet uz forumu: