Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Kopbraucienu idejas 2016.gadam
Retais
Šeit varētu apspriest idejas tuvu un tālu kopbraucienu idejām, lai katram nav jātaisa atsevišķa tēma.

Man ļoti sen ir gribējies aizbraukt ekskursijā uz kādu slavenu vietu, kur nekad neesmu bijis. Ienāca prātā ideja, izbrauciens kas varētu saukties Gitler kaput! Rīga-Auschwitz-Rīga. Ja būs atsaucība, pieredzējušie ideju pieslīpētu, nedaudz ko palabotu un iznāktu tīri labs pārbrauciens imho.
Pēc kartes skatījos, ka taisni no A līdz B maršruts sanāk rupji rēķinot 2000 km. Šāds maršruts varētu bez stresa būt izbraucams kādās 7 dienās.

Pirmo dienu Varētu. Rīga - Marijampole (LT) 322 km. (ko pa ceļam apskatīties vēl neemsu pētījis)

Otro dienu. Mariampole - Varšava +/-340 km ( ko Varšavā redzēt pagaidām nezinu, bet gan jau ir)

Trešā diena - Varšava- Aušvica +/- 315 km.Protams, apskatam galveno objektu Koncentrācijas nometni un to visu kas tur ir.

Trešās dienas vakars, atrodam kur nakšņot Aušvicas apkārtnē.

Ceturtā diena - Aušvica-Varšava .315 km Atrodam vēl ko apskatīties Varšavā.

Piektā diena - Varšava Kauņa 405 km. (der arī kāda cita Lietuvas pilsēta protams)
Tur pēdējo vakaru lieliskajā zelta kompaškā nosvinam, varbūt kaut kur pie kāda ezera.

Sestā diena. Nesteidzīgi mostamies. Vēl dienu kaut kā padzīvojamies un dienvidū braucam atpakaļ uz Latviju. Līdz Rīgai palikuši 268 km.

6.dienas vakarā visi esam veiksmīgi mājās.

Protams, var biški pielikt klāt kilometrus un pasākumu saīsināt uz 5 dienām. Idejas, priekšlikumi?
 
Laacis_ar07
Man šī ideja škiet intresanta ,tikai vai abas reizes jābrauc Varšavā?paskatīšos kā vēl var braukt!
 
AldisK
No pieredzes varu teikt. Pa ceļam līdz Marijampolei nekas īpaši nav ko redzēt. Ja tā cītīgi min km tad pat paliela grupa Dienā var nobraukt ap 450km. Ja grupiņa mazāka tad var vairāk. Par šo tematu var nebraukt uz Varšavu, bet uz ziemeļu pusi. Ir pilsēta Olština, pirms ir tā saucamais Vilku midzenis. Hitlera mītnes un komandpunkta vieta lidz gandrīz kara beigām. Pēctam to visu uzspridzināja. Tagad mežā ir redzami saspridzināti mūri ar vairāku metru biezām sienām. Tad pabraucot Vācijas virzienā ir ļoti slavens cietoksnis. Malborkas cietoksnis. Tad var griezt uz leju apejot Varšavu uz to Aušvicu. Vajag papētīt kā tas izskatās ar tiem km. Kaut ko skatot vairāk par 200-300km dienā nevajadzētu. Pašā Varšvavā Centrā ir vienīgi ļoti grezna karaļa pils. Pārējais man centrā un ap to likās tāds noplucis. No Varšavas lidz mājai ir tikai jāmauc.
Cits stāsts ir par Augustovu. Ap to ir ezeru un kanālu zeme. Var vizināties ar kuģīti. Bet tam noteikti ir jāvelta dažas dienas.
Tas ir nedaudz ko varu pateikt par Poliju. Ja kas interesē vairāk jautājiet. Ja zināšu pateikšu. Vēl varu piebilst, ka šī ziemeļpolija, bijusī Prūsijas (t.i. Vācijas) teritorija ir pavisam savādāka , kā teritorijas ap Varšavu. Interesantāka un skaistāka.
 
Retais
Pats es nekad neesmu bijis nemācēšu teikt. Līdz Marijampolei tiešām nav ko redzēt.
Es to pirmo dienu sarēķināju tā, ka mēs nobrauktu 322 km. Pa pivim un gulēt. Atceros pēc Somijas pagājušā gada pasāciena. par to Olštinu, tas ir lielisks ieteikums. Es par to nebiju dzirdējis. Tādā gadījumā Varšavu atlikt. Un mēs varētu otrajā dienā braukt Braukt Kauņa/Marijampole - Olština. Kas būs ap 250 km. trešā diena Olština - Piotrkow Trybunalski 330 km. Ja tajā maršrutā nav ko redzēt varam moš aizbraukt Olština - Czestochowa 413km. Pārlaižam nakti. No rīta ceturtā diena. ceļamies. Līdz Aušvicai nepilni 100 km. Pēc Aušvicas apmeklējuma, Krakovā esot ko redzēt. īsti nezinu ko.
 
aivarsz
Jauki, ka vēl kāda aktīva galva mēģina radīt kādu brauciena vīziju. Nekritizēšu, bet padalīšos ar savu viedokli, jo katru gadu forsēju Poļu zemi vairākkārt, visbiežāk tranzītā, bet esmu arī apceļojis daudzus šis valsts reģionus. Retā pasākuma uzmetumā, mani personīgi neuzrunā brauciena galapunkts, jeb mērķis, kur, savulaik Atbeit Macht Frei. 2 x esmu apmeklējis Osvencimu jeb Aušvicu. Pozitīvas emocijas tas nesniedz. Kad pēdējo reizi esat apmeklējuši Salaspils memoriālu?
Aušvica, patiesībā atrodas ļoti tuvu dažādiem skaistiem Polijas apskates objektiem. Blakus Krakova, Zakopane, Veļičkas sāls raktuves... Alda pieminētais variants braucienam uz Prūsijas zemēm arī ir vesela brauciena vērts, jo Vācijai atņemtās zemes ir ar pilnīgi citu kultūrvēsturisko mantojumu, kā Polijas vidiene. Danciga (Gdaņska), Sopota, Sčecina, mākslīgā kuģu kanālu sistēma, kas, ja pareizi atceros, ir lielāka par Augustovas tīklu ir forši apskates objekti. Arī Kuršu kāpai līdzīgais veidojums Kaļiņingradas virzienā. Visneinteresantāk, manuprāt, ir Polijas vidienē. Tikai tāda kilometru tīšana. Bet, varbūt, neesmu objektīvs.
Jebkurā gadījumā- respect par katru svaigu domu.
 
Retais
Viedoklis labs. Tā Aušvica jau arī var nebūt galvenais galamērķis Ja runa tieši par pašu Aušvicu pozitīvas emocijas ticu, ka nesniedz, bet spēcīgas un neaizmirstamas noteikti. Vieta noteikti ir interesanta un ja tajā galā esi, tad man šķiet grēks būtu neapmeklēt.

Šim virzienam pluss salīdzinoši ar Norvēģijas ideju manuprāt ir, ka šeit nav noteikti datumi, kad jābrauc. Kad paši sarunājam un izdomājam tad braucam. Nav laicīgi jārezervē prāmju biļetes, kas nozīmētu to, ka nav jāieplāno tas pusgadu uz priekšu, jo daudzi dēļ darba un citiem apstākļiem to fiziski nespējam izdarīt. Šo, pēc jaunās versijas, varētu izbraukt septiņās dienās, attiecīgi, varbūt būtu vairāk cilvēki, kas saņemtos. Piekritīsiet taču, nedēļu atlicināt priekš šāda veida pasākuma ir vieglāk, nekā divas. Norvēģijā jau daļa šejienes aktīvāko, cik zinu, ir bijuši. Šim pārbraucienam arī izmaksas noteikti būtu krietni lētākas nekā Norvēģija.

Maršrutu gan var koriģēt pavisam savādāku.varianti ir milzums. Piemēram Rīga - Minija (tur ir kāpas) .320 km. pirmai dienai. Tālāk 2.diena uz Olštinu varētu caur Kaļiņingradu. Tas 310 km iznāk, pēc Krievzemes šķībās kartes. Tālāk trešo dienu, no Olštinas cik varam, līdz Polijas dienvidiem aizrullējam . Ceturto dienu, mostamies vēlams kādus pēc iespējas tuvāk km Aušvicai - apskatam Aušvicu, Krakovu, Veļičku. (es nezinu cik tur ir ko redzēt un cik ilgu laiku tur vajag apskatīties, labi, ka ir Aivars, kas var padalīties pieredzē, varbūt vēl kāds) sākam virzīties uz Ziemeļu pusi, būtu labi tikt līdz pilsētai Kiece. Piektā diena, virzāmies uz ziemeļu pusi. Ja labi minam tiekam līdz Augustovai. varam sāk normāli buhāt, jo sesto dienu atpūšamies pavadām tur, ja tur ir kuģīši, ezeri utt. utt. 7.dienā līdz Rīgai ir bišķi virs 400 km. Kurbulējam Jawas un visi pievakarē esam mājās, dalamies iespaidos, cīnamies lai dabūtu bildes utt.
Labojis Retais uz 15-12-2015 08:07
 
AldisK
Par nometņu apmeklējumu pilnīgi piekrītu Aivaram. Nesen bijām Štuthofā, Polijas ziemeļos. Manas personīgās sajūtas, pec tam pusdienu nevar attiet.
Tālāk braucot cauri Kaliningradai vajag Krievijas vīzu. Bet gar Kaliningradas robežu var iebraukt Polijā. Vecākās kartēs un manā navigatorā pat nav iezīmēts ceļs. Bet dabā tas ir.
Vēl kas Polija ir ļoti liela un aptvert ziemeļus un dinevidus vienā braucienā 7 dienās noteikti neizdosies. Tādēļ vajag izšķirties vai nu ziemeļi vai dienvidi. Tiko rudenī ar auto izbraucu dienvidus. Gals Zakopānē, Krakova un mājās.Izbraucu 5 dienās, bet iznāca diezgan sasteigti, varējām redzēt kaut ko vairāk. Pietrūka laika. 1. un pēdējā dienā nobraukums ap 730km. Ar moci būs diezgan saspringti.
 
KarlisV
Atvainojos, bet kāda mārutka pēc atkal jauna tēma uztaisīta?
Varēja turpināt šeit:
www.jawaklubs.lv/...owstart=40
 
bargais
Par Osvencimu domas dalās. Uzskatu, ka tā kā apskates objekts ir jāakceptē. Pats tur esmu bijis ekskursijā ar ģimeni. To nevar novērtēt ar "man patika" vai "man nepatika". Iespaids, lai arī nomācošs, palika. Bet mēs jau arī braucam uz svešām vietām, lai gūtu iespaidus!
Veļičkas sāls raktuves noteikti būtu vērts apmeklēt.
Pret pilsētu centru apmeklējumiem esmu skeptiski noskaņots-nepatīk man vazāties apkārt pa centru motodrēbēs ar ķiveri pie rokas, atstājot moci ar visām panckām nepieskatītu.
Vēl jāsaprot, kādu komforta līmeni gribās nakšņošanas vietā. Cik esmu novērojis, Polijā ir steriem dažādu ceļmalas moteļu. Ar kempingiem ir pašvakāk.
Augustovā, kā zināms no iepriekšējo gadu braucieniem, viesnīcas, hoteļi, moteļi, pat hosteļi ir dārgi un parasti brīvu vietu nav. Ja laika apstāļi labi, elementārāk uzsliet telti kempingplacī (adrese man ir). No turienes līdz izklaides vietām pie ūdens tas ir kādu 7-10 minūšu gājiena attālumā.
Čestohovā laba un nedārga nakšņošanas vieta ir klosterī Jasna Gora (poļu nozīmīgākā svētvieta, līdzīgi kā mums Aglona). Pie viena var izstaigāties pa šo katoļiem svēto vietu, apmeklēt rīta dievkalpojumu, aplūkot Melnās Madonnas svētbildi-vissvarīgāko pielūgsmes objektu Polijā.
 
aivarsz
Andrim pareizi un pragmatiski ieteikumi par augstākminēto.Bet: Ir ideja.

Tagad trakums: Septembris/Oktobris 2016. Portugāle.
A. Brauciena dalībnieki abos virzienos dodas ar lidmašīnu, lai ekonomētu savas ģimenes brīvo laiku.

B. 7 dienu pasākums (max) apceļojot Portugāli.Ceļojumam aprīkots BMW mocis ar samaršrutētu pasākuma apskates objektu GPS, pilnu apdrošināšanu+ dzīvesvietas ~ 750-1000 Eur, atkarībā no izvēlētās mo kubatūras.

C. Darinam moču transpotkastes. (ir iiestrādnes). Markas (Jawa/Cz) ietvaros esošās motovienības uz galapunktu (piemēram, jawaclub.pt) ved un pēc tam savāc kāda no draudzīgajām pārvadāšanas kompānijām. Vēl īsti atbilžu nav, pieprasījumi jau ir izsūtīti, taču, provizoriski škiet, kā ires pasākums varētu nostāties līdzīgās naudās.
 
AldisK
Aivar! Manu viedokli jau Tu zini. Varbūt var arī padomāt par jawu transportu uz turieni. Tas pat varbūt būtu lielāks "ekšens".
 
Kaarlis
Punkts b tir tiešā pretrunā ar kluba un braucienu koncepciju.
 
vecaiss
Atvainojos savas aizņemtības dēļ, ka nepiedalos organizēšanā, bet nākamgad labprāt piedalītos kādā brum brum pasākumā ārpus LV robežas. Idejas labas, par Poliju jau Palsmanes Juris vairākus gadus ko stāstījis, takā tā varētu būt laba alternatīva. Par sūtīšanu un lidošanu domājams, ka naudas iztaiksmē zem 2t neiztiks.
 
Laacis_ar07
Uz Itāliju tuvāk, uz Sicīliju,,piemēram,Etna.vulkāns.Ar jawu,,veco jawu vēl krutāk! varu palīdzēt ar padomiem,,ar smago mašīnu esmu braucis daudz, no Portugāles līdz pat Somijai!
Labojis Laacis_ar07 uz 17-12-2015 20:08
 
Retais
Sezona pienāks, ka vel neattapsieties..Smile Kādam ir vel priekšlikumi? Kārlis par Igauniju interesantu variantu man stāstīja. Tas ir interesants + laika un un finanšu zina ļoti ceļams pasākums.
 
Kaarlis
Es laidīšu uz Islandi, pārēji dara ko grib.... Grin
 
aivarsz
Es, šogad, sakarā ar dažādām citām Napoleona cienīgām idejām, kas tieši skar manu privāto dzīvi, principiāli nevarēšu un nedrīkstēšu atļauties savu kluba vai ārpuskluba vājprātīgo ideju īstenošanu. Dzīve vieš korekcijas. Tādēļ, pieļauju, ja viss labi saliksies, mazā tūre pa kaimiņzemi Igauniju, varētu būt tas, kas ir izvelkams gan laika izpratnē, gan arī finansiāli viegli izpildāms. Dažs labs jau ir radījis iestrādnes dažu dienu izbraucienam pa kaimiņzemi. Kādus 6 gadus ar mopēdu neesmu paceļojis pa Eesti ārēm. Kādēļ gan ne šogad? Savādāk jau miera nebūs, kaut kas pietrūks sirdij un dvēselei.
 
Guntis
Šis gads arī man ir maigi sakot dikti aizņemts. Ar balto skaudību Smile braukšu līdzi uz Somiju un par Norvēģiju vispār -asara - tek Sad Grin

Spēšu piedalīties tikai -īsajos- pasākumos,un tad var viss visādi sanākt .
 
edmunds
Es piedalos itin visos pasākumos, kur mēs braucam uz siltākām zemēm par Latviju. Uz Lielbritāniju esmu ar mieru braukt pat nakts laikā. Nez kā tur abiem palsmaniešiem iet ?

Šogad tiek gatavots huligānmocis priekš Retrotūrista, tur jāņem beidzot medāļi.

Edmundo
MC Wild Hogs!
 
aivarsz
edmunds rakstīja:

Es piedalos itin visos pasākumos, kur mēs braucam uz siltākām zemēm par Latviju. Uz Lielbritāniju esmu ar mieru braukt pat nakts laikā. Nez kā tur abiem palsmaniešiem iet ?

Šogad tiek gatavots huligānmocis priekš Retrotūrista, tur jāņem beidzot medāļi.

Edmundo


Par UK. Šai valstī, kas, vēsturiski, ir tik bagāta ar moto būves tradīcijām, ikvienam britam ir lielais brīnums par tādu Jawa kluba eksistenci. Why? Bet, redzi, eksistē mazā kopiena. Palsmanietis tak kaut kad ziņoja, ka esot pat iefiltrējies Angļu JAWA kluba biedru rindās... Vēl jau mūsu aģentam pāris gadus tajā zemē ir jāpadarbojas, lai vecumdienās varētu saņemt puslīdz cienījamu pensiju. Ja ne no Latvijas valdības, tad, vismaz no Apvienotās Karalistes. Un tad, Lāsmiņas vecmāmiņa atkal varēs uzorganizēt nākamo Palsmanes pompozo Jawa pasākumu ar vismaz BBC televīziju, pasākumu vadīs Mejs un Klarksons, afterparty baļļuku uzraus Karels Gots & Queen... k-kā tā. Smile
 
Iet uz forumu: