Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawisti sleepo 2016
aivarsz
Tikai brainstoms.

Globālā sasilšana un citi blakus faktori, kaā katru gadu, ziemas pasākuma organizatoram, uzliek 100% finansiālu pašrisku. Šobrīd ziema ir. Vai būs pēc 3 nedēļām? Kas zin?.

Bet, man ir radusies ideja, ka atkal, pēc 2 gadu rotācijas citur, paslēpošanas pasākumu varētu uzveidot Latvijas augstākajā paugurā- Gaiziņā, cerot uz atbilstošiem laika apstākļiem.

Iespējamais laiks- 30.- 31. janvāris. Rīt mēģināšu konkretizēt naktsmītņu iespējas, Protams, ir iespēja, ka šajos datumos tur jau ziedēs maijpuķītes. Smile

Riskējam? Ja jā, piesakieties pasākumam.

Iepriekšējie 4 gadi uz kalna mums ir sanākuši visai interesanti. Gala beigaas, ja māte daba pateiks nē, nosvinēsim kopā Valentīnām, Pārslām un Spodriem vārdadienas, Aivariem un Kārļiem arī,

Ja nebūs lemts paslēpot, papērsimies pirtī un uztaisīsim kādu izjādi ar zirgiem. Šovakar- tikai brainstorms, ja aizķer, tad vēlos zināt jūsu viedokli?

Es ceru, ka viss saiesies, kaa parasti. Ja būsiet atsaucīgi.
Labojis aivarsz uz 28-01-2016 22:53
 
AldisK
Pagaidām 30, 31 nav aizņemts varētu mēģināt. Gaiziņā, domāju puķītes neziedēs. 1. Janvārī braucu pie Bardziņa. Beidzot atvedu mājā savu Minsku, ko Andris gandrīz pirms gada bija man nopircis. Braucu mazliet pa mazajiem ceļiem un ceļš veda apkārt Gaiziņam Vecpiebalgas pusē. Tad nu lūk. Visur sniega praktiski nebija, bet tieši pie Gaiziņa bija sasnigusi kārtiņa ap 10cm. Un pēc dažiem km uz Kusas un Andra pusi sniegs atkal pazuda. Stāstu Andrim, viņš brīnās, mums te sniega nav. Es saku 10-15km uz Gaiziņa pusi ir.

Vēl, Andris aizveda uz vienu kalnu pie viņa mājām. Paspēju jau aizmirst kā to sauc, un netālu arī tam pašam īpašniekam viesu māja. Kalns izskatījās labs. Pacēlājs ar trosi un āķiem, ko liek aiz muguras. Sniegs esot tikai dabīgais, pūšana nenotiek. Neesot drūzma. Viesu nams no kalna, no slēpju viedokļa patālu, vairāki simti metru. Un uz kalnu, ja iet tad jāstampā ar kājām pret kalnu. No kalna varētu lidz namam nobraukt. Tas tāds mans secinājums. Pats nams esot foršs. Precīzāku informāciju var dot Andris.
Labojis AldisK uz 07-01-2016 08:36
 
KarlisV
Piedalos

Īstu alternatīvu braukt citur neredzu, jo palikuši tikai "lielie kompleksi" Milzkalns, Žagars utt. kurus pārņēmuši Lietuvieši.
 
KarlisV
Guntis rakstīja:

Ká ar -Jēkaba gravu- bankrotējusi?


Jēkaba grava beigusies

Šeit var apskatīties, kas atlicis no mūsu slēpošanas kūrotiemSmile: slalom.lv http://www.slalom.lv/
Labojis KarlisV uz 07-01-2016 13:54
 
aivarsz
Gaizinss (Golgaats) sazvanits un aizrunats.

Sobriid muusu riiciibaa 2. staavs, taa pat, kaa 2013. gadaa. Tas noziimee, ka, nosaciiti pa smalko var izguldiit 12 pieaugushus rumpiishus + ir veel viena nedaremonteeta istaba, kur var ielikt veel 4 gb ar pieticiigaakaam prasiibaam.

Pie vajadziibas tachu veel pastaav arii opcija iemest kaadu piepuussamo matraci un gullammaisus. Vai ne? Nebraucam tak uz uuberkrutu hoteli, bet maajiigaa gaisotnee pasleepot un patuseet lieliskaa kompaanijaa.

Pirtsmaaja, diemzzeel ir sobriid aiznnemta, bet, ja buus izmainnas, man dos zinnu. Tajaa maajaa arii ir 16 gulvietas. Pamatizmaksas bez atlaideem shobriid ir: pirtsmaaja uz diennakti 215 Eur. Vietas istabinaas- 15 Eur no pieaugushaa. Bet diezgan droshi zinu, ka Jawaklubam atlaides bus! Naakamnedeell meegginaashu aizbraukt pie ssiem ciemos un izrunaat nianses, apvienojot darba komandeejumu ar pasleepossanu.

Onkuliissi un tantiites! Piesakaas pasaakumam! Ssobriid ir sapuustas un sagatavotas abas nogaazes.

Par nianseem zinnossu. Formaats- grozinu vakars. Uz vietas arii gatavo labi, garssiigi un loggiskaas cenaas. Taisam listi, kur pieteikties pasaakumam ar vai bez naktsmaajaam. Ja nebuus pietiekami daudz sleepot gribossu Jawistu, piesaistiishu savus ggimenes loceklus kvoruma nodrossinaassanai.

Kalna info sheit: http://www.gaizins.lv/ziema/
Labojis aivarsz uz 07-01-2016 19:35
 
aivarsz
Guntis rakstīja:

Gaiziņš,vai tur vispār kaut kas notiek?
Ja tur viss kā PSRS laikā es pass.

Nesaista ne ar ko...


Gunti, 2013. gadaa taccu tu biji pasaakumaa. Nekas nav mainijies, jo peedeejaas 2 ziemas kalnu apsaimniekotaajus nav lutinaajusi nemaz. Tikai un vieniigi miinusi bilancees.
Taadeell aktiivie kalninni, kas pieder Latvijas llaudiim ir tik maz, cik ir.

Paceelaaji. Mazaa Golgaata- T-bar, lielaa- mugurinnas. Reljefs lielajam kalnam- drusku paaugstinaats. Kalnumeeris jeb Lietuva tur nav. Taa ir vieta ar savu auru un maajiiguma sajuutu, kas uz citiem ruupnieciskajiem veel atlikushajiem Latvijas kalniem ir sen jau zudusi. Taads mans IMHO.
 
Gusts
Sveiki, visiem!

Man diemžēl 29 JAN 23:05 ir jādodas uz Gruziju slēpot Sad, nekas...citu gadu, pievienošos.

Lai izdodas apmeklēts pasākums, par izdošanos- nav šaubu!

G.
ČZ 125 type 453/05
 
edmunds
Vai tur būs iespējams nomā paņemt slēpes un zābakus ?
MC Wild Hogs!
 
aivarsz
edmunds rakstīja:

Vai tur būs iespējams nomā paņemt slēpes un zābakus ?


Nekādu problēmu! Kalnu slēpes, dēļi, distancenes... Ko sirds kāro. Katru gadu sortiments daļēji tiek atjaunots.
 
aivarsz
Ziema ir tik gara, cik ir, mūsu platuma grādos. Pēc 2 gadu neziemas, atkal varam būt priecīgi, ka, kaut nedaudz, bet ziema ir. Nākamajā nedēļas nogalē solās būt +oC, vietām lietus. Vidzemes augstienē gan visam jābūt OK. Arī pie mazā plusiņa.
Apkopojot slēpot un kopā patusēt gribētāju skaitu- uz šo brīdi visas labās un ne tik labās guļamvietas "kojās" ir jau aizsistas. Ja vien, neradīsies kāds extra risinājums. Tātad, esam 16 lieli nakšņotāji + kāds bērns, un 8 cilvēki, kas savu dalību ir dzelžaini pieteikuši sestdienā, bez nakšņošanas vajadzībām. Ko es vēl nezinu? Piemēram, par svētdienas slēpotājiem?
 
edmunds
Par svētdienu domāju es un vēl divi. Sestdien man pēdējās medības, tāpēc sestdien nevarēšu Jums parādīt savu pārākumu meistarībā uz kalna.
MC Wild Hogs!
 
aivarsz
P.S. Arī Bargais, pie vajadzības, piedāvāja savu palīdzību izguldīšanai savās mājās, ja rodas šāda nepieciešamība. Bet tas ir pārdesmit km attālumā no objekta. Bargais sestdienas vakarā arī piebrauks uz kalnu.
 
aivarsz
Starp citu, tiem, kas neslēpo, pēdējie jaunumi no Golgāta Gaiziņā ir šādi:
UN BEIDZOT !!!
Ir sākusi savu sezonu ''LIELĀ KAMERTRASE'' .
Parametri: garums 375 metri
augstuma starpība 34 metri.
IR KO BAUDĪT !!!

Mazajiem sava kamertrase - 120 metri.
Prieks kopā būt Smile
 
aivarsz
Pēdējie negatīvie jaunumi ir tādi, ka Kaarlis un viņa atvases guļ mājās gripas nopļauti. Tātad, viņu dalība ziemas pasākumā ir ļoti zem jautājuma zīmes. Sad
 
aivarsz
1. Aivarsz- 4 cilvēki ar naktsmājām
2. Siguldietis+1 ar naktsmājām
3. AldisK +1 ar naktsmājām
4. Uleens- sestdien
5. Retais ar naktsmājām
6. KarlisV + 1 ar naktsmājām
7. Laacis +1 tikai sestdiena
8. Kaarlis - 4 gb, Ģimeni pieķērusi gripa, dalība zem ???
9. Gacans+1 tikai sestdiena
10. Krisjaanis +1 sestdiena
11. Uldens+1 ar naktsmājām
12. Edmunds +2 gb svētdienā
13. Bargais sestdienā, diemžēl netiek
14.....

P.S. Ja sarakstā nekas nemainās, reāli atlikušas tikai dažas guļvietas. Domājiet ātri.

Nu ko, paldies par salīdzinoši lielo atsaucību. Tūristu pasākuma naktsmītņu limits praktiski ir izsmelts, es, protams, vēl iemetīšu auto kādu piepūšamo matraci un guļammaisus, lai varētu saspiesties.
Labojis aivarsz uz 26-01-2016 22:34
 
Retais
Tā kā joprojām neciešu euro būtu labi zināt, cik naudas jāņem līdzi par dalību pasākumā Smile Un ko uz galda liekamu paņemt. Ja kāds ir atbiris, tad moška es ar kādu +1 daiļā dzimuma pārstāvi varu paņemt līdzi, lai izdaiļotu pasākumu.

Ceru, ka Kārlis veseļojas un būs. Iedvesmai atgādinu, kā es uz JAWA Carnikavā pasākumu aizbraucu ar 38 + temperatūru un angīnu, taču tajā lieliskajā pasākumā jau uzreiz sajutos tik labi, ka pat aukstu alu 2.dienas vakarā iedzēru iedzēru un aizmirsu par saslimšanu..Grin Galvenais paņemt līdzi nimesil, Theraflu, un paralēli stiprajiem dzērieniem, pa laikam dzert siltas tējas Protams, tam visam bija sava negatīvā puse - ātrāk kā cerēts bija jāslēdz nost slimības lapa. GrinGrin
 
aivarsz
ATTENTION!
Laikam ir jāpieņem nepopulārs lēmums.

PASĀKUMS TIEK ATCELTS LAIKA APSTĀKLU DĒĻ!

1. Zvanīja kalna īpašnieki. Izskatās ļoti slikti, lietus un temperatūra ir darījuši savu darbu.
Īpašniekiem ir doma brīvdienās kalnu vaļā nevērt. Protams, ja mēs tomēr izdomātu braukt, un tas būtu iespējams, pacēlājus ieslēgtu.
2. Kā Golgāts izskatās šodien, var redzēt šeit, ieskatoties webkamerā:
+++ http://gaizins.lv/webcam/+++
3. Pēc meteorologu uzrādītajiem datiem izskatās, ka Madonas un Ērgļu apkaimē, sestdien līs, temperatūra +5 grādi, vējš 8m/s, svētdien lietus/ slapjš sniegs, temperatūra+1 grāds.

Var jau, protams, aizbraukt satusēt, sadzert un pārnakšņot, bet tad zūd pasākuma jēga. Sorry.
Labojis aivarsz uz 28-01-2016 22:32
 
morgans
Trakums gan sanācis jawistiem-slēpotājiem....forš tusiņš nobrucis un lielāka ķeza ka nesanāks ievērtēt Retā kunga līgaviņu Pfft Atliek vienīgi pārnesties uz kādu akvaparku. Pavērojot tos kalnus kamerās...Gaiziņš izskatās vissliktāk. Sad
 
gacans
Žēl,tieši nedēļu nokavējām !!!! Nu kas to būtu zinājis ... Varbūt vēl šosezon kas sanāk ,ja ziema atgriežas ,tad bez garas ņemšanās uz kalnu prom ...
 
aivarsz
Protams, ka žēl. Iepriekšējos gadus viss tiešām sagājās lieliski, neraugoties uz to, ka pagājušās 2 ziemas arī praktiski var uzskatīt par nebijušām. Gacans saka pareizi. Ja ziema vēl atgriezīsies uz kādu mirkli, varam mēģināt atkārtot expresātruma organizāciju Part 2. Smagākais jau ir laicīgi nodrošināt telpas tikai aptuveni nojaušamam apmeklētāju skaitam, ja dodās divdienniekā, lai rastos Pasākums. Raudzīsim, ko mamma daba teiks. Uz tikšanos ziemas apstākļos!
 
Iet uz forumu: