Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Viss par un ap elektronisko aizdedzi (VAPE)
Kaarlis
6 voltu sistēmai es arī nomēriju aptuveni to pašu ko tu. Tukšgaitā gandrīz nelādē, mazliet pieceļot apgriezienus viss ok.
 
uleens
Saņēmos es ar beidzot iegādāties Vapi. Darīju to ne tāpēc, ka būtu izbeigusies oriģinālā aizdedze. Kopš braucu ar Jawu (no 2000.g) man nav bijušas problēmas, izņemot aizrādījumus par to, ka nedeg gaismas.
Šovakar nokrāsoju amortizatoru daļas un nenoturējos vismaz daļēji iesākt nomainīt veco aizdedzes sistēmu pret jauno.
Sāku ar to, ka jānomēra aizdedzes moments ar tapiņu. Sākās problēmas, tā bija par garu. Novīlēju. Un tad kad uzliku rotoru, izmērīju un man sanāca 5mm.
Tagad jautājums par to kur vislabāk salikt pārējās daļas. Visvairāk interesē komutatora novietojums. 250cc ar lielo gaisa filtru. Pašlaik šķiet, ka starp kreiso sānu kasti un rāmi trūkst vietas. Vai es kļūdos?!
-Rolands-
250/559 1966.g
 
http://www.enclatvia.lv
palsmanietis
megini vinu novietot lai tiek klat gaiss tava varianta domaju ka var pie labas puses kastesCool
 
uleens
palsmanietis rakstīja:

megini vinu novietot lai tiek klat gaiss tava varianta domaju ka var pie labas puses kastesCool


Labajā pusē nesanāk, tur ir gaisa ieplūdes caurums.
-Rolands-
250/559 1966.g
 
http://www.enclatvia.lv
AldisK
Nav bijusi darīšana ar lielo gaisa filtru, bet pārmēri labi, 360 tam lieliski iznāk vieta kreisajā pusē pie rāmja pašā augšā. paskaties manā bildē par kaliforniju. Tas jau ir pielikts un tur arī man ir abām pārējām jawām.
 
otomars
cik stipra ir dzirkstele vapei ,man izskataas taada pashvaka ,siika, nav izteikta.
 
Guntis
nebrīnies viss pareizi,jo viņa ir magneto dzirkstele
 
Retais
Es atvainojos, ka jau otro temu īsā laikā cepu, bet esmu piedarbinājis pelēcīti un attiecīgi man rodas
jautajumi ar kuriem agrak neemsu saskāries.

Tātad jautajums - Ir uzlikta VAPE 12 v, aidedze. 638. Visssuper. Bet vais nerādās sarkanā lādēšanaas lampiņa. Otrs ir tas, ka noslapēt var nevis pagriezot/iznemot atslēgu, bet tiaki ar avārijas slēdzi.

Tā tač nevajadzetu būt. Kautkur kādi vadini būs nepareizi laikam.
Notiekti kāds ar šo saskaries ir..Smile
 
AldisK
Par vapi jau ir tēma. Nevajag veidot jaunu tēmu par vieniem un tiem pašiem jautājumiem.
Pārcēlu jautājumu šeit, lai būtu viss vienā tēmā.
Vispirms palasies šeit: šajā tēmā.
www.jawaklubs.lv/...ead_id=110
Tad, lai vapi varētu ar atslēgu noslāpēt, vapes komplektā ir relejs ar normāli slēgtiem kontaktiem. Tas ir jāieslēdz aizdedzes atslēgas ķēdē. Releja spolīte jāpieslēdz pie aizdedzes atslēgas. Normāli slēgtie kontakti relejam , viens pie masas, otrs pie indukcijas spoles zil-violetā vada. Panāk, ka izslēdzot aizdedzi, indukcijas spoli relejs saslēdz uz masu. No galvas neatceros kontaktu numurus, bet parasti tur ir simboliski uzzimēts, relejam uz vāciņa.
Lādēšanas lampiņai: ieslēdzot aizdedzi pie lampiņas viena kontakta jāpieiet + (t.i. 12V). Lampiņas otrs kontakts (-) jāsavienno ar komutatoru. Komutatoram ir viens atsevišķs izvads ar klemmiti, škiet, vads bija zaļganigā krāsā.
Ja šādi pareizi savienosi, tad strādās gan lādēšnas lampiņa, gan noslāpēt varēsi izslēdzot aizdedzes atslēgu.
Labojis bargais uz 26-06-2014 09:35
 
Retais
Njā es tik labi nemāku orienteties forumā..Smile

Paldies, labāku atbildi nav iespejams sniegt.. Smile
 
vecaiss
Kādam ir pieredze ar 354 ampermetru, ja uzlikta vape? Ampermetrs rada tikai + pie ieslēgtām gaismām, - vispar nav. Atradu vienu shēmu netā, vienīgi liekas, ka te no viņa ir tikai vizuāls raksturs. Shēmā parādīts, ka ampermetrs ķēdē ir pieslēgts jebkurā gadījumā, varbūt vaina ir pašā ampērmetrā?...
jawa_354_sz13-2_schema.jpg
 
robitis
Sveiki!

Zinu, ka kāds gribēs sist ar grābekli, bet gribēju jautāt pēc šīs shēmas:

www.jawaklubs.lv/...ead_id=100

kas tas ir par otru releju ar zaļo vadu!?

un varbūt kādam ir shēma kā pieslēgt 6v lādēšanas lampu?
Labojis aivarsz uz 14-08-2014 17:37
 
Kaarlis
Izskatās ka relejs darbina lādēšanas lampiņu.
 
turists
Tieši tā, Kārlim taisnība - relejs paredzēts lādēšanas lampiņas darbināšanai.
Domājot par ampērmetru, oriģināli bija sistēma ar + uz masu, tagad sanāk otrādi līdz ar ko arī ampērmetra galus jāapmet otrādi.
 
robitis
zenkjū!
 
bilderis
Jawa 634 vape sistēma

Nav skaidrs kā pareizi jasaslēdz relejs vape uz 634 01. Releju saslēdzot atbilstoši instrukcijām - 30, 85, pieslēdzu uz masu; 86 pieslēdzu indukcijas spolei; 87 pieslēdzu atslēgai 15; veidojas īsavienojums! Ko es daru nepareizi? Kā arī kur ir jāpieslēdz sarkanā lampiņa no luktura ?
 
AldisK
Šī tēmas sākumā ir viena shēma. Azdedzes 15 kontkats jāsavieno ar releja 85. Indukcijas spoles zilais vads ar releja 30. Tālāk 86 un 87a uz masu. Protams, ja saproti simbolus uz releja, var arī to shēmu saslegt no otra gala. Bet obgligāti jāizmanto kontakts 87a. Ja Tev tāda nav, tad ir nepareizs relejs. 87a ir normāli saslēgts kontakts kurš atsledz indukcijas spoli no masas ieslēdzot aizdedzi. Savukārt 87 ir normāli atslēgts kontakts un tad ieslēdzot aizdedzi indukcijas spole tiek pieslēgta masai un nekad to moci nepiedarbināsi ar ieslēgtu aizdedzi. Ja, nu vienigi nebūs pieslēgts aķis.
Un izpēti kārtīgi šo tēmu, šeit par vapi ir pateikts, domāju, ka viss.
 
rokerz
Kāds var palīdzēt dabūt nost veco magnētu? Zinu ka ir speciāli noņēmēji, ar citiem līdzekļiem neiet nost... varbūt kāds var aizdot?
 
AldisK
Kādam Modelīm? Un kas tas ir par magnētu jawai? Ja, Tu domā ar magnētu, rotoru, tad 360un 634 noņem kulaciņu, tas jāizbaksta ārā no no rotora un tad ja nemaldos vajag 8mm pagaru skrūvi, Rotorā ir vītne. Ieskrūvē skrūvi, tā atspiešas pret klo'kenes galu un rotors ātri ir nost.
 
rokerz
Lieku VAPE uz Jawa 634-1, viss ir kā saki, skrūvi uz rotora uzgriežu, atduras pret kloķeni un tālāk nekust, nekad mča mūžā varbūt nav ņemta nost un tā uzsēdusies, ka būs jāņem āmurs un jādala reizinātājos... vai vajag pacetību?
 
Iet uz forumu: