Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawa krāsu toņi
Jancic
Patreiz esmu saskāries ar savas 634.7 jawas krāsošanu un nedaudz uz zemūdens akmeņa uzdūros. čomakam ir 634.8.15 1980. viņš savi Jawu krāsoja pāgājušovasaru, krāsu kodi saglabājušies. ņēmu kodu uzjauca man krāsu un aiziet! Bet gala rezultāts man nepatīk, biškiņ pa daudz burkāniņu sit ārā. Burkānsarkanais tonis tieši bija šīm jawām līdz 1980. gadam. man ir 1981 gada 634.7, cik pētīju sarkanajam tonim tādam tumšākam vajadzētu būt. Tad nu tauta padalieties noslēpumos kāds RAL kods sarkanajai krāsai ir jūsu Jawām.
RAL 3004 it kā par tumšu, es tiecos uz RAL 3003, ko sakat, kādi priekšlikumi????

P.S. pie šis tēmas arī turpinam par citu jawa modeļu krāsu toņu apspriešanu, vai vēl labāk papildiniet ar sev pieejamo informāciju, lai citiem ir kur smelties info. Paldies par sapratni. Smile
 
edmunds
Biķernieku un Burtnieku ielu stūrī ir (cerams vēl) auto krāsu veikals. Tur strādā (cerams vēl) dāmīte nu jau ašpadsmit gadus, kura Tev sajauks kādu vien toni vajag, atstiep tikai paraugu
 
Jancic
Tur jau tā lieta, ka parauga nav!!! ventspilī mana rī ir krāsu veikali 2 gab., strādā ļoti zinoši cilvēki, uzjauks ko tik sirds vēlas. Tāpēc arī par krāsu kodiem es te pacēlu tēmu. Zinu ka aivars krāsoja savam mocim blaķeni, moci laikam arī, atzīsties, kāds krāsas kods ar kuru krāsoji???? Shock
 
Dalgo
Nu RAL kōdi tiešām ir pēdējais pēc kā vajag vadīties.. Tie izsaka tikai tik daudz, vai krāsa ir sarkana, zila vai zaļa.. Shock
 
Jancic
Nu nav tik traki, ir tur arī tumšāk, gaišāk sarkani, zaļi, zili atrodami. Ar vecajām ķirsenēm mūžseni neatrisinātais jautājums par to krāsas toni kodu uttt. 634 tomēr nedaudz vieglāk, tas sarkanais tāds daudz primitīvāks.
 
Kaarlis
Par jawas 638 un velorex 700 krasu kodiem var skatīt tēmā : piekabes, sānpiekabes (blakusvāģi)
 
aivarsz
Tātad: par RAL. Aizmirstiet. Ja ņemsieties ar pulverkrāsām, tad RAL krāsu palete ir šeit: www.avexliberec.cz/...mp;sub=ral
Es pulveroju tikai atsevišķus mezglus, rāmjus mocītim un blaķenei, melnos rāmja piederumus un citus ķiņķeriņus un pelēkos ķēdes sargus++ (ja pareizi atseros RAL7040).
Dubļu bleķu virsmas bija normāli jāsagatavo un jākrāso ar normālu ūdenskrāsu, pelēkums tika piedzīts pie ķēdes sarga pulverkrāsas pelēkuma (jo otrādi nav iespējams). Ar blaķenes melno dubļu sargu- līdzīgi. Sarkanās virsmas arī tika krāsotas ar normālu ūdenskrāsu un piedzītas pēc vecā bardačoka tonīša, nemeklējot mistiskus kodus, bet dabā ķerot tonīti. Kaut kā nu tā.
 
aivarsz
Kaarlis rakstīja:

Par jawas 638 un velorex 700 krasu kodiem var skatīt tēmā : piekabes, sānpiekabes (blakusvāģi)


Manējais laikam ir par stulbu. Kur var ieraudzīt šādas sadaļas? Nemācēju atrast.
Bet, ja iet runa par tavu blaķeni, tad taviem krāsotājiem jau arī tas tonītis tāds krēmīgāks ir sanācis.
Labojis aivarsz uz 10-05-2012 00:15
 
Jancic
Bet nav jau tās detaļas no kuras ņemt paraugu!!!! man jawa iepriekš bija krāsota, krāsa neorģinālā - ķirsītis metālika.
ūdenskrāsas galīgi izmantot netaisos, saviem močiem, šis itkā ir trešais, bet nr 4 arī pamazām krāsojas, tas tā... izmantoju tikai akrilu neko citu. Bet akrilu jau arī var tonēt pēc sirds patikas.
Tad nu tā, metam malā RAL kodus... Kādas firmas krāsu, un tad jau uzjauktajam tonim savs kods būs.
Nu, veči tā pa vienkāršo. Kas ar ko ir krāsojis, varbūt kāda bilde ir?

P.S. par blaķenēm un piekabēm arī es nespēju atrast, ir tikai par Aivara 562 velorexu, tas viss....
 
aivarsz
Kur ir problēma? iedosim tak tev kādu dzelzi oriģināltonī, vai k-kā tā. Lai tik tavi spečoki piedzen tā pa smuko. Ja tas tā der. Protams, varu mēģināt sadabūt rokās tos savus krāsu vīriņus, varbūt arhīvos vēl tie kodi ir. Bet, kā jau es teicu- ūdenskrāsa, nezinu, kā un kas kodos var atšķirties dažādu krāsu tipiem, jo šeit galīgi neesmu speciālists (vienkāršāk- nerubīju neko). Smile
 
AldisK
Katrai krāsu firma man liekas ir savi krāsu kodi. Sarkano es krāsoju ar Glasurit, zilipelēkajai no sākuma arī paņēmu kodus pēc Glasurita, bet tad man pateica, ka cenas ir palielinājušās un litrs maksā pāri 40Ls, atradu citu, pa 20Ls litrā, tikai bez čekiem, pa sētas durvīm. Nācās veikalā ņemt Glasurita paraugus un un salīdzināt ar citiem papīrīšiem ar citiem kodiem. Kas par firmu, tā arī godīgi nemaz nezinu.
 
Guntis
Renault KODS:
content6-foto.inbox.lv/albums/g/guntisbrg/JAWA-360/IMG-3604.sized.jpg

NEviens ! nav teicis ka tonis kaut nedaudz ir cits.

Piekrāsojot ORIĢINĀLO,tonis SAPASS.

Sia RAGs Struktoru ielā(Rīga,Raimonds).

P.S. JAWA 360
 
Kaarlis
Kādu laiciņu atpakaļ darba kolēģis mani patīkami pārsteidza! Nu ko, krāsosim ar gandrīz oriģinālo krāsu? 22 gadus nostāvējusi taču izskatās lietojama.
img_9184.jpg img_9189.jpg img_9183.jpg
 
Guntis
Forši,man pat domāt daudzas -vecās- vai nav labākas par -jaunajām- ŪDENSkrāsām.
 
AldisK
No vecajām labas var būt tikai ML tipa krāsas. Bet tām vajadzēja 80-130 grādu karstums, lai nožāvētu. Kārļa bildēs redzamā nitroemalja, manuprāt nekas labs nav. Es nopietnai krāsošanai neizmantotu.
 
aivarsz
Laikam pievienojos Aldim. Nekam jau īsti tā nitrene neder. Ne noturības, ne skata, nedz arī lāgā saderība ar citiem materiāliem. Lāpstu ugusdzēsēju skapim var nokrāsot.
 
Arnis z
Nevajag noniecināt labu krāsu! Čaikas tika krāsotas tikai ar nitreni. 6-7 kārtas un ļoti nopietna pulēšana. Viens specs savā laikā padalījās ar krāsošanas noslēpumiem-istabas temperatūrā nopūš 5-7 kārtas. Nožāvē.Žūst šī krāsa ļoti ātri. Strādājot virs 20 grādu temperatūrā- iznāk matētiem plankumiem.Pēc visu slāņu nožūšanas pistolē ielej tīru acetonu un dabūn visu nokrāsoto laukumu mitru, tā lai viss krāsojums vienlaicīgi nožūst.Pēc tam vajadzēja tikai viegli uz pulēt.Cietība nitro lakai ir ļoti augsta- ar akrila krāsu nevar salīdzināt. Tikai viena problēma-šo pēc vecām receptēm ražoto krāsu nekur vairs nevar nopirkt.Esmu interesējies pie dažādiem krāsu ražotāju pārstāvjiem.Ir nitrene kas paredzēta iekšdarbiem.Astoņdesmitajos visu 634 uztaisīju nitrenē-puiši nāca klāt un interesējās kas par krāsu.
 
Guntis
Opss -nitro-,nu ja ar to māk strādāt tikai retais(es NĒ ! ).
Kā tur bija ja ML krāso uz NITRO tad ML tiek -uzrauta-.

kaut ko ,kaut kas uzrāva.

Sen tas bija. Stāsts nemaldos,bija kad atnācu no -krieviem-
un krāsoju grīdu(jauniegūtajā 2 istabu dzīvoklī) un kaut kāda pīrāga dēļ
VIENĀ istabā krāsu -uzrāva-. sačokorojās/savēlās kā ar krāsas noņēmēju...
 
elf
Drīz 77.gada 634 ķirsene būs jāved pie krāsotāja......varbūt krāsot savādākā tonī....ko sakat???
-----ne
 
Guntis
zaļu ar zilām puķītēm ... Alūksne style Pfft
 
Iet uz forumu: