Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Mērķtiecīgais brauciens auzās
aivarsz
Pēc svaigi notikušā Jawistu kopā būšanas pasākuma Golgātā un sarunām pie galda, sāku pastiprināti analizēt lietas, kas, manuprāt ir aizgājušas pilnīgi nevēlamā un nepareizā virzienā.
Manas pārdomas, pirmkārt, skar foruma sūtību un būtību, kā tādu. Šī foruma platforma radās aptuveni 5 gadus atpakaļ, apvienojot dažu cilvēku degsmi, varēšanu un iespējas, JAWA kulta reanimēšanai un attīstībai Latvijā. Šobrīd, šajā šauras auditorijas forumā ir aptuveni 200 nosacīti, vairāk, vai mazāk aktīvi reāli dalibnieki. Nav daudz, nav arī maz, saprotot foruma specifiku. Foruma platforma sen ir morāli novecojusi, tātad, lasām- slikta, bet, piedodiet, vēl darboties spējīga. Es pietiekoši reti pēdējo pāris gadu laikā šajā forumā veicu komentārus, bet ir dažas lietas, kas uzsit asinis un liek izteikties.

Cepiens1. Kāds kluba pārstāvis atļāvās publiski paziņot, ka foruma struktūra ir tik slikta, ka jau pusgadu šamējais vairs šeit neveic ierakstus. Nekādi nevaru saprast, kā foruma platforma no šādas protesta formas uzlabojas,

Cepiens2. Manā kontā ir pārdesmit tūkstoši kilometri ceļā, kas pavadīti kopā ar dažādiem Jawa useriem gadu griezumā. Ja dažus gadus atpakaļ mēs veidojām konceptus ar lielbraucieniem, cenšoties iesaistīt max daudz ceļotgribētājus, tādā veidā promotējot mūsu klubu gan Latvijā, gan ārpus tās, tad šobrīd. tas viss ir sačakarēts.

Cilvēkam, kas ienāk forumā, šķiet, ka te ož, piedodiet, pēc kapiņiem un nekas nenotiek. Bet, kā mēs zinām, tā nebūt nav. Katru gadu tiek veikti dažāda veida un koncepcijas tālbraucieni. Bet, diemžēl, forumā atspoguļoti netiek.Tādēļ, mans privāts lūgums, visiem tiem. kas plāno, vai jau ir saplānojuši braucienus, padalieties ar k-kādu info, Ja pasākums ir nokomplektēts un dikten slēgts, tā arī rakstam, bet ļaujam Jawa saimei vismaz iegūt info, par to, kas notiek, vai notiksies.

Par sevi un tālākiem braucieniem šī kluba ietvaros:
2017. gadā ir plānots
pasākums#1
maija beigas- jūnija vidus aizbraukt 2 nedēļu ekskursijā ar gala mērķi Nīderlandes Jawistu kluba tusiņš. Nosacīti jau slēgts pasākums, dalībnieki sakomplektēti. Organizators- kurators PinkuJanis,
Pasākums #2
izstrādes stadijā- nosacīts mazbudžets- Igaunijas ziemeļi- Narva un Peipuss vasaras otrā pusē.Organizators aivarsz. iepējams, ka ir kāda vakance, bet komanda jau ir gandrīz gatava.

Vai būs arī citu ceļotāju komentāri un atklāti, godīgi ieraksti?
 
turists
Tas ir tas ko teicu tajā pirmajā sēdē kad bijām tik tiko izveidojuši šo forumu: šāda formāta diskusiju lapas, nāk un iet. Kā likums, pirmajā brīdī tās ir apmeklētas, interesantas un diskusijām bagātas, bet ar laiku zaudē gan ierakstus gan interesentus. Tas ir tikai normāli. Sākotnēji katram bija pūrā pa kādam tehniskam trikam ko pastāstīt un viņš to gribēja darīt zināmu citiem + saņemt kādu fītbeku par to, vai risinājums ir labs vai slikts utt. Bet ar laiku lielākā daļa tehnisko risinājumu ir pārrunāti krustu šķērsu un pietiek vien parakties forumā, lai atrastu vajadzīgo tēmu un atsvaidzinātu atmiņā kautko, kas aizmirsies. Tāpat pirmajiem lielbraucieniem sākumā tika komplektēta komanda, jo ne visi visus pazina utt. Bija jāpārrunā ekipējuma jautājumi līdzi ņemamo rezerves daļu saraksti, īsāk sakot viss bija jauns un par ko runāt netrūka. Tur pretī tagad lielākoties tālbraucienu komandas tiek komplektētas pa taisno no jau iepriekš komandās bijušiem cilvēkiem, jo tie jau ir zināmi, katrs ir sapratis ar ko var un ko nevar szdzīvot un neviens netiecas pēc jauninājumiem dalībnieku sarakstos. Tāpat ir arī ar ekipējumu, nav jau vairs ko runāt, pietiek pārlasīt vecās tēmas, kur jau visas vajadzīgās lietas bija sarakstītas un pēc brauciena vēl izkristalizēts, kas bija un kas nebija pa īstam vajadzīgs. Es ar šo nevēlos apgalvot, ka forumam ir jāmirst, nē! Tikai saku, ka ir daudz objektīvu iemeslu kāpēc notiek tieši tā kā notiek. Tāpat lieliski savu negatīvo darbu veic mūsu tieksme pašiem neko nedarīt, noriet to kas kautko dara un gaidīt ka kāds visu smuki sakārtos. Un kad tā nenotiek, tad ietiepties ka viss nav kā jābūt un nolīst savā stūrī klusi protestējot pret pastāvošo kārtību.
Aivaram ir sasodīta taisnība par to vienu faktu, ka protestējot mēs forumam nepalīdzam. Tāpat viņam ir taisnība, ka forums FUNKCIONĒ. Jā, tas nav pats modrenākais, nav pats ātrākais, tam ir savi trūkumi, bet tas funkcionē. Un nejau platforma nosaka dzīvos forums vai nē, to nosakam mēs paši. Neba nu jauns foruma dizains un viegli ievietojamas bildes mūs motivēs kļūt daudz aktīvākiem kā līdz šim. Iespējams ka forums tā uzplauktu uz nedēļu maksimums mēnesi, kamēr visiem būtu interesanti izmēģināt kā viss darbojas, bet pēc tam viss nostāsies savās vietās.
Esmu jau vairākkārt minējis, ka jauna platforma, ātrāks serveris utt., tas viss ir iespējams, bet ne par velti. Šis kas mums ir, ir tas maksimums ko uz entuziasma pamata varam izspeist. Katrs te gluži dabīgi ir ieguldījis tik cik ir varējis un nevienam neko nevar pārmest.
Atgādināšu, ka lielākai daļai no jums šis formums prasa tik vien kā kautko tajā ierakstīt vai vienkārši palasīt ko kāds ir ierakstījis, un nekas nenotiks ja protestējot principā tajā neieskatīsieties. Savukārt dažiem no mums ir jāveic regulārs moderēšanas darbs un gribot negribot ir jāseko līdzi tam, kas šeit notiek katru dienu. Ir jāizskata jaunpieteikušies lietotāji un jāsaprot kuri no tiem ir feiki, bet kuri īsti utt.
Pirms sakļi izteikties par to ka viss ir slikti utt es aicinātu vispirms padomāt katram pie sevis, kas būtu jādara lai būtu labāk. Tieši priekš kam konkrēti Tev kas tagad šo lasa ir nepieciešama jauna foruma platforma un uzbūtve? Vai varbūt Tu redzi kādu kopēju kluba mērķi kura realizēšanai jauna platforma ir vitāli nepieciešama?
Pesonīgi es vienmēr būšu par jauno, man patīk, un man gribās. Bet vai es varu teikt ka jaunas kvalitatīvas štelles izveide ieguldot tajā tik finanses cik tirgū šobrīd par šādu produktu tiek prasīts, ir tas kas kluba atīstībai ir nepieciešams? Es teiktu ka nē.
 
UgunsX
Novēlu jums mazāk cepties un vairāk braukt Grin
 
Retais
Es gan tā īsti negribu piekrist, ka foruma platforma ir novecojusi un citādā veidā slikta. Man šķiet pilnīgi normāla un savu funkciju pilda.

Par cepienu 2. Izvērtējot lietas materiālus un pieteicēja argumentus, Retais secina, ka sūdzība ir daļēji pamatota. Es jau sen biju ievērojis tendenci, ka lielāki braucieni vairs netiek likti publiskai apskatei, taču man tas arī šķiet daļēji saprotami.
Visi mēs lieliski zinām, ka tur, kur 2 latvieši, ir 3 partijas un ir tikai loģiski, ka šajā lielajā,brālīgajā jawa draiveru saimītē parādās mazāki bariņi, kuri savstarpēji vairāk sačupojas un ikdienā diezgan daudz kontaktē ārī ārpus foruma un vispār motociklu lietām, piemēram apmeklē kopā kādus ar moto nesaistītus kultūras pasākumus, tur svin kādus ģimeņu svētkus kopā utt, tāpēc ir saprotami, ka uz lielākiem braucieniem un tālākiem (ne divu dienu) ceļojumiem ir tā dabiskā vēlme būt kopā ar tieši tiem braucējiem kurus tu labi pazīsti un zini ko no viņiem gaidīt un ko nē, turklāt esi ne vienu vien tūkstoti ar jawām kopā tinis, ar viņu, ka tā jawa viņam uz klemmi nevelk utt. Turklāt tādi aktīvākie, jau tāpat satiekas arī ārpus foruma un ar plāniem padalās savā starpā. Pēc tam jau tāpat i filmas atrāda i viss notiek. Tb ceļojuma apraksti jau jebkurā gadījumā tiek atrādīti.
Vēl jāpiemin tas, ka forums jau arī domāts sazināties, ko apspriest (kurš ņem līdzi pumpi, kurš lapāmkomplektu utt.), atrast domubiedrus, bet tā jau tie domubiedri ir atrasti un sāk sazināties savstarpēji, ne ar foruma starpniecību, bet kaut taj pašā wacapā, kas reizēm ir vieglāk un ērtāk, jo neatrodies pie kompja un dzirdi, kad kāds ko atbildējis, tāpēc forums gribot,negribot, reizēm var nedaudz zaudēt savu aktualitāti.

īsti negribu arī piekrist vērtējumam, ka no malas varētu šķist, ka te ož pēc kapiņiem. Dzīvība kūsā un var redzēt, ka viss notiek, ka lietotāju skaits palielinās tikpat tendenciozi kā birokrātija valstī. Uz to, ka kustība attīstas jau pati no sevis, tieši arī norāda tas, ka pasākuma apmeklējuma skaits ik gadu pieaug.

Es uzskatu, ka šeit šobrīd ir visi nepieciešamie pamatnosacījumi, lai cilvēks no malas, te ieskatītos, palasītos, ar nojātu vai viņaprāt dikti labi restaurētu jawu apmeklētu 1dienas un divu dienu pasācienus, lēnā garā ar visiem iepazītos ar kādiem satusētos vairāk, tad piedalītos arvien garākos braucienos un pēcāk kļūtu par īstenu Kluba biedru. Protams tas nenotiek vienā dienā.
Labojis Retais uz 24-01-2017 14:40
 
Laacis_ar07
Kaut kas gan jau ka ir ar to foruma struktūru,ne pa velti tie daži cilvēki cepjās.
Konkrēti man viss šeit iet,bildes lādējas ātri un cik uziet,ja tikai pareizos izmēros.
Otrām kārtām es šeit neesmu neko darijis foruma labā,(un turpmāk apsolos arī nedarīt)lai
sūdzētos par tā darbību,man prieks ka var dažŗeiz šeit ko sabīdīt!
Par tālbraucieniem; Šeit ir jau rūdītas braucēju grupas, kuri zin ko vienam no otra gaidīt,un no malas jaunie neriskē pieslēgties,ja nu kas nesanāk ar tehniku vai naudām.
Braukt lielā barā un tālu arī nav patīkami,labāk 2-3 mocīši lai ātrāk viss iet,tādēļ jau savā starpā "šušukajetsa".
Es personīgi ja noriskēšu kur tālāk aizdoties(ir plāni),jūs uzzināsiet tikai pēc tamGrin jo man jāpārliecinās vai es to vispār varu?
Pagājušo gadu man jau līdz Ventspilij+retrotūrists +atpakaļ bija gana! Tā ka es noteikti gribētu braukt dienā ne vairāk kā 300km, lietus laikā vakaros noteikti viesnīcā,vai mājiņās
Tādēļ man jāatrod sev līdzīgi domājoši cilvēki,vienu es tādu zinu,bet viņam kredīts!Angry tur jāstrādā vēl kāds laiks meunu muti,kad tad brauks!Grin
Kopumā viss ar jawa braucējiem ir pozitīvi,māk izklaidēties,ir par ko parunāties forši zāni!!!
 
Dalgo
Kāda jēga iesaistīties kaut jel nelielās diskusijās par tēmu, ja daļa no satura tiek dzēsta bez jebkādiem skaidrojumiem, jā, tas attiecas uz Jums, Kārkliņa kungs! Smile
Lai tauta zina savus varoņus.
 
AldisK
Nekur, nekas nav izdzēsts, bet ir tēmas, kuras ir paredzētas tikai kluba biedriem. Atbilstoši tika sakārtots.
 
Dalgo
Vēl labāk!
Tad varbūt pārceliet visu foruma saturu uz šīm ierobežotas pieejamības foruma daļām, lai vispār neviens no malas netraucētu?
 
andrys
Retais rakstīja:

Es uzskatu, ka šeit šobrīd ir visi nepieciešamie pamatnosacījumi, lai cilvēks no malas, te ieskatītos, palasītos, ar nojātu vai viņaprāt dikti labi restaurētu jawu apmeklētu 1dienas un divu dienu pasācienus, lēnā garā ar visiem iepazītos ar kādiem satusētos vairāk, tad piedalītos arvien garākos braucienos un pēcāk kļūtu par īstenu Kluba biedru. Protams tas nenotiek vienā dienā.


Sveicināti!
Piekrītu 100%. Kā galīgi jauns foruma lasītājs un Jawas salicējs, piebildīšu no savas ceļošanas organizēšanas ar auto pieredzes. Mūsu grupa brauc jau gadiem ik vasaras un apceļojam kādu Latvijas nostūri. Varu teikt, ka organizatoram tas ir milzīgs darbs visu saskaņot: maršruta izvēle, naktsmītnes, apskates objekti, loģistika, arī bunkurā ir kas jāiemet iekšā, lai promiļu skaits rītā ir adekvāts... Smile, ja vēl nedod Dievs, gadās kāda tehniska ķibele, kas, kam un ko ņems līdzi utt., utjp. Un arī mums, kaut braucam tikai 5 lidz 7 auto, piedzīvojumu un mini kašķīšu savā starpā pietiek. Taču galvenā atklāsme, manuprāt ir sekojoša: cilvēki baidās uzņemties atbildību. Atbildību da par jebko, kaut vai apstāties ceļa malā pie saplīsuša auto balsotāja un piedāvāt palīdzību, vai piem. kopīgā galda uzklāšanu vakariņām un trauku nomazgāšanu. Par valsts pārvaldi pat bail ieminēties! Sad Ir taču tik forši sēdēt pie visa gatava un pabraukt garām cilvēkam, kurš ceļa malā dzīvo viens pats ar savu pēķšņi notikušo problēmu, kura radusies varbūt ne viņa vainas dēļ! Vienā no braucieniem gar Daugavu sastapām divas jaunas dāmas, kuras no Rīgas ar velosipēdiem apceļoja Daugavas lokus. Pieredzes šādos braucienos viņām nebija nekādas, bet viņas uzdrošinājās un nenobijās. Salabojām viņām sadurtās riepas, pabarojām ar uz dzīvas uguns vārītu zupu, pastāstījām ko viņām vajadzētu ievērot turpmāk, no kā uzmanīties utt. Viņas bija smaidīgas un laimīgas par to, ka netika atstātas nakšņojam teltī pašas ar savām problēmām. Protams, nekad visi nebūs vienādi- kādam organizatora talants ir no šūpuļa, kādam dzīves likteņa ironija.... Cieniet šādu braucienu organizatorus! Un mikrogrupas veidojās un veidosies - šis process ir mūžīgs... Un lielie pasākumi ir lielie pasākumi -tie notiek tik reti, cik tiem ir jānotiek.
Nu, tā bija lirika, tagad priekšlikums, kas attiecas uz šādām JAWA mikroceļotāju grupām: būtu forši, ja varētu šo ceļojumu atskaites tomēr ielikt publiskai apskatei šajā portālā. Ja gribam, lai Jawa kustība, forums, klubs, portāls sauciet vienalga kā dzīvotu savu aktīvo dzīvi. Piemēram, ļoti patika Lapsu māju šķūņa saimnieka apraksti - Gruzija, Vāczeme, Sarkanais laukums u.c. Jā, tas prasa laiku - salikt, uzrakstīt.... sorry, bet tikai tā var aizraut citus cilvēkus līdzi, ja ne sev, tad varbūt viņi paši saliks Jawu, kaut ko saorganizēs un padalīsies pieredzē ar citiem. Ir interesanti lasīt, apskatīt foto vai kādu ērcīgu video un gūt kaut kādu vismaz virtuālu skatījumu ... no kura var mācīties un gūt pamatzināšanas šādiem ceļojumiem.
 
gacans
Pa smalko ,kā kāds asāks komentārs ,tā dzēšam..... Nu un tā nav pirmā reize ,tā jau ir sistēma .Padomājiet ,kā tas izskatās no malas,vakar izlasu , šodien domāju iesaistīties apspriedē ,a tur viss nodzēsts -cenzēts ,atstāts tikai skaistais un pūkainais... ja tā turpināsies tad daudziem vispār zudīs interese piedalīties diskusijās ..... kāda jēga ko rakstīt ,ja tiks dzēsts ,un ja tomēr rakstīs,atkārtoti , tad piedraudēs ar izbanošanu ,kā tas bija pērn pēc Jawa pasākuma !!!
Labojis gacans uz 31-01-2017 10:23
 
andrys
AldisK rakstīja:

Nekur, nekas nav izdzēsts, bet ir tēmas, kuras ir paredzētas tikai kluba biedriem. Atbilstoši tika sakārtots.

SmileSmileпункт первый начальник всегда прав. пункт второй:если начальник не прав, смотреть пункт первый. SmileSmile
A varbūt tā i vajag? Tēmas sakārtot, pārcelt. Par dzēšanu: dzēst ārā gan vajadzētu tikai ļoti sliktus vārdus un rupjus izteicienus. Jo redz, a ja nu gods laupīts (kā Lāsmiņai... SmileSmile ) Tas ar humoru...
Ja nopietni, tad sekojošais: te forums ir publiskā vide, un nav noslēpums ka mūsdienās katrs cilvēks ir masu medijs, tehnoloģijas to atļauj. Apziņa ko drīkst teikt publiskā vidē un ko nedrīkst ir atkarīga no katra indivīda atsevišķi. Nestāstīšu par savu personīgo grābekļu kolekciju, taču pēc pieredzes mēģinu pieturēties pie šādas hierarhijas: 1.Vai tā ir patiesība? 2. Vai tas ir pozitīvi? 3. Vai tas kaut kam der?
 
AldisK
Ja nu kādam nav skaidrs, varu paskaidrot sekojošo. Šī ir kluba mājas lapa un forums, kas tiek uzturēts par kluba līdzekļiem. Kluba līdzekļus veido kluba biedru iemaksas. Tāpēc tikai kluba biedri lemj un arī lems ko un kādā sadaļā, slēgtā vai neslēgtā, publicēs.
Domāju neviens no mums nebūs priecīgs, ja viņa mājā kāds ieradīsies un sāks norādīt, kur jāstāv slotai un kur atkritumu spainim.
 
Retais
Da jopcik, kas notiek, ko var taisīt problēmas tur kur to nav?

Viss ir super, viss ir kārtībā.

Kopējie pasākumi ir forši, forums ir normāls, kompānija ir lieliska.
 
Iet uz forumu: