Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Kur pirkt individuālo ekipējumu?
Jancic
Padalamies pieredzē kur un kādu ekipējumu labāk pirkt (jakas, zābakus, cimdus, ķiveres).

Patreiz mani interesē, kur meklēt lietotas motociklistu jakas, konkrēti ādas un puszābaciņi arī interesē .Bikses nopirku Polijā kad biju, jaku nesanāca iepirkt, par mazu bija. Tātad kādus veikalus vai kontaktus tirgoņiem varat ieteikt kas tirgo lietoto ekipējumu. SS.lv čekoju regulāri.

Gaidu info, Lielbraucienam jāgatavojas laicīgi... Smile
 
Kaarlis
Ar lietotām mantām būs grūti, jaunas jāsāk iepirkt decembrī, janvārī. Pēdējā laikā izmantoju interneta starpniecību. Vācijas lielākais tirgonis ir www.louis.de/...hp?lang=en Uzmanīgi jāseko atlaidēm... var veikties.
 
Anris
Es sev nopirku šeit http://www.ss.lv/lv/transport/moto-transport/equipment/
Var atrast labas lietas , pat jaunas par ļoti labām cenām
 
aivarsz
Jancic rakstīja:

Padalamies pieredzē kur un kādu ekipējumu labāk pirkt (jakas, zābakus, cimdus, ķiveres).

Patreiz mani interesē, kur meklēt lietotas motociklistu jakas, konkrēti ādas un puszābaciņi arī interesē .Bikses nopirku Polijā kad biju, jaku nesanāca iepirkt, par mazu bija. Tātad kādus veikalus vai kontaktus tirgoņiem varat ieteikt kas tirgo lietoto ekipējumu. SS.lv čekoju regulāri.

Gaidu info, Lielbraucienam jāgatavojas laicīgi... Smile


Pirmkārt. Tev ir jāsaprot un jāmāk paskaidrot citiem, ko, kāda stila, veida un kādām vajadzībām paredzētas drēbītes, cimdiņus un/vai ķiverīti tu vēlies iegādāties.Piemet klāt aptuvenos izmēus, lietām, kas tev varētu būt derīgas. Cik daudz naudas tu esi iekšēji gatavs investēt konkrētām vienībām. Max/min, mērķa sasniegšanai. Ja ir skaidrs aptuvenais plānotais budžets un virziens, varu sākt mēģināt padalīties ar informāciju.
 
Jancic
Lietotu meklēju galvenokārt tāpēc lai vieglāk pieskaņoties retro motocikliem. Meklēju klasisku neuzkrītošu jaku, protams svarīgi man ir lai būtu kaut kāda aizsardzība. Tas pats ar zābaciņiem lai iet kopā viss - jaka, bikses, protams pie močiem lai saskan daudz maz..
Budžets tā arī tāda cimperlīga padarīšna. Protams cilvēcīgā domāšana - jo lētāk jo labāk. Biju plānojis jaku tā ne dārgāk par 50-60 ls. Bet tas nav akmenī iekalts, kad reālās mantas tiek skatītas un iepatīkas, tad jau cena var arī paaugties.
Par ekipējumu, cenām, kam jāpievērš uzmanība saprašana man ir ļoti švaka.

Iedod aptuvenos izmērus. Nezinu, kas tev ir šobrīd aktuālākais. Zābīši- tad izmērs. Ķivere- tad paņem skrodera metrmēru un nomēri galvas apkārtmēru. Drēbītes- tad, kā minimums tiec līdz aptuvenajiem mēriem. S- 3XL, vai raksti aptuvenos Eiropas mērus ciparos. Jeb krāj māla cūciņā, ir visas iespējas nobraukt gar kādu Louis moto lielveikalu, piemēram, Drēsdenē, pa ceļam. Varbūt, kaut kas aizķeras par saprātīgu cenu?
Labojis aivarsz uz 17-05-2012 23:43
 
aivarsz
Negribu te izlikties par kaut kādu baigo speciālistu, vienkārši padalīšos ar savu skatījumu uz lietām.
4 galvenās lietas- DROŠĪBA, pielietojums, komforts un stils. Tieši tādā secībā.
Jaciņai tomēr būtu labi elkoņu, plecu, vēlams arī muguras bruņas. Braucot vēsākā laikā, ja jaka ir īsā, baigi forši, ja ir rāvējslēdzējs, kas ļauj jaku savienot ar biksēm. Jāatceras, ka dažādiem ražotājiem var atšķirties standarti, tāpēc, vēlams jaku un bikses iegādāties komplektā, ja tas ir iespējams un rocība atļauj.

Āda ir forši, arī stilam atbilstoši, bet ko darīsi + 30 grādos? Stils, protams, prasa upurus. Bet, vasarā ir neaizstājams tekstils, ar raiferīšiem, kurus paverot, var ielaist svaigu gaisu tuvāk korpusam. Man ir 2 veidu drēbītes, kuras lietoju atkarībā no visādiem parametriem. Lietus caurlaidība šeit nav pat tik svarīga, svarīgi tev būtu iegādāties lietus apģērbu, ja vēlies doties garākā braucienā. Tas ir kaut kas neatsverams pie nenormāla lietus, kā arī tad, kad izrādās, ka moto drēbīte ir par plānu. Nesalsi nekad. No ērtības viedokļa, 2 daļīgās lietus drēbītes ir foršākas, ja baigi vajag uz krūmiņiem. Baigā lietū nav nekā labāka par viendaļīgu prezi. Ne pa vienu spraugu nekas netek pašam virsū. Un, nesalīdzināmi siltāks apģērbs.
Ķivere- ja gribi braukt pa Eiropu, vajag ES sertificētu pasākumu. Obligāti! Visus retro brīnumus un citas čaumalas aizmirsti mājās.
Cimdi. Tūrismam vasarā visforšākie tomēr ir ādas, ar nelielu ventilāciju un simbolisku bruņu uz plaukstas augšas un pirkstiem, tādi, kas ir ar pagarinātu augšu un uzvelkas virs jakas. Ja lietus- tad gan nē. Vai nu pa virsu neilona lietus cimdi, vai, piemēram MX cimdiņi no sintētiska auduma. Ādinieki paliek glumi kā ieziepēti, pēc tam ilgi jāžāvē un jākopj, lai nesaiet ragā. Nav foršas sajūtas nemaz.

Zābaki- protams, forši ja ir ūdens necaurlaidīgi. Ja iekša ir Gorotex- kājām būs silti lielā aukstumā, bet arī nesvīdīs lielā karstumā. Bet Gorotex būs dārgs pasākums

Tāpat, ir jāpadomā par atstarojošo vesti, avārijas trīsstūrīti, mazu aptieciņu...
Protams, pasākumam ir vēl otra daļa- budžets, kas šeit ir svarīgi. Bet labāk iet lēnām, pa punktiem, bet kvalitatīvo ceļu. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka skopais vai nabadzīgais, vienalga, parasti ir spiests maksāt vismaz divreiz. Ceru, ka ar kādu mazumiņu palīdzēju iegūt kādu skatījumu uz lietām.
 
Guntis
ja ja -ursus- par moderatoru Grin neviens to nepazīst un nav redzējis ,es arī atbalstu Smile
možj atveram ačas Pfft
 
Kaarlis
Vai kādam kaut kas neinteresē no šitā kataloga www.louis.de/...hp?lang=en ? Patlaban par sakarīgu cenu var iepirkt cimdus. Taisos šo to pasūtīt. Kopā sūtot pasta izdevumi mazāki...? Ja kas, dodiet ziņu.
 
bargais
Paeksperimentēju ar apģērbu. Lūk arī rezultāts. Polo krekls - materiāls izskatās labs, jaka - ļoti kvalitatīva no ūdens un vēja pasargājoša materiāla.
Modelis - es pats - kāds nu bija pa rokai, ar tādu jāiztiek
img_0502.jpg img_0499.jpg img_0497.jpg
 
Dezinfektors
Jautājums par moto apaviem- kādus jūs izmantojat mūsu platuma grādos? Es motociklu braucu tad ja ārā ir ~+12C un vairāk. Apzināti lietus laikā arī ar moci nebraucu. Gribu iegādāties apavus- lai vasarā pārmērīgi nesvīst kāja un lai nav baigie zābaki. Kas būtu labākais price/performance? Gribu vieglus/ērtus apavus un tādus lai neizskatās, pēc dizaina, kosmosa kuģa kapteinim. Askētiskus. Līdz šim braucu ar parastiem ādas apaviem, bet tas ne tuvu nav labākais.
 
Kaarlis
Moto zābakiem ir 2 alternatīvas- darba vai militārie apavi. Darba apavi būs vislētākie. Uz Brīvības ielas ir bodīte saucās kautkā aptuveni armijai un civilajiem- iemet aci šamējo sortimentā. Tas būs daudzkārt labāk par parastām kurpēm.
 
Guntis
Visu ekipējumu nopērku ziemā,pie vietējiem tirgotājie.
Pa vasaru es neesmu viņu klients Smile
 
aivarsz
Ar tiem zābīšiem ir tā, ka katram ir savas vajadzības, apavu pielietojuma veids, braukšanas kondīcijas un ilgumi, rūpes par savām kājām un pirkumam atvēlamā nauda.

Normāli Touring zābaki ar elpojošu membrānu būtu tas, kas nepieciešams. Ar cietu purnu, bez šņorēm, lietus necaurlaidīgi, bet tajā pašā laikā elpojoši un kājas nesviedrējoši. Ar potīšu aizsardzību. Var noskatīt ražotāju un tīkamo fasonu. Ja ar Gorotex iekšu būs dārgāki, bet daudzkārt augstvērtīgāki, ar cita veida elpojošām membrānām lētāki.
Vēl lētāks ceļš ir tas, par ko rakstīja Kaarlis- darba vai militārie apavi. Bet tie atbildīs lietošanas mērķim, diemžēl, tikai daļēji. Garākā pārbraucienā vairāku dienu garumā ar lietu vai lielā karstumā, daudzu stundu garumā, šāda tipa apavi var būt par pamatu tīšai savu kāju sabendēšanai. Koks ar 2 galiem. Arī zāles sačakarētu ekstremitāšu remontam prasa naudu un laiku.
Gandrīz katrā Rīgas motoveikalā atradīsies pa kādam zābīšu modelim, kas liksies acij tīkams. Tālākais ir gaumes un izmaksu jautājums. Vēl jau eksistē arī Louis un citas interneta vietnes, kur kaut ko var iegādāties. Internetā pērkot, var atrast labu cenu, bet ieberzties uz izmēriem, vai kādiem citiem parametriem, kas ir garāmt. Pēdas pacēlums, kājas platums, u.t.t. Tas, protams ir risks. Bet var jau arī noveikties tajā loterijā. Vēl jau ir arī ss.lv, kur var par labu cenu nopirkt gan jaunus apavus no tiem, kas internetā pērkot ir ieberzušies, gan arī vienreiz lietototus, dikti labus un smukus, bonusā iegūstot arī kādu kājas sēnīti. Te padomdevēju nav, katrs izvēlas savu ceļu un mācās no savām kļūdām.
Labojis aivarsz uz 12-04-2014 22:47
 
morgans
Man izdevās iepirkt zābakus daudz pieminētajā ''Louis.de'' uz atlaidēm. Lētāk nekā kā šeit piedāva kāds i-veikals.Braukšanai lietū ir pretlīdzeklis (pateicoties MOTUL). Kā būs ar parejo-skatīsim,vērtesim.
 
klimpa
Sveiki visiem! Iesakiet moto veikalu kur var nopirkt tekstila bikses par saprātigām cenām. Intrneta veikalā bail pirkt , ja nu neder un tomēr gribas preci aptaustīt.
 
Guntis
Griezies pie -oilmaster- uzšūs, Made in Latvia. Nav dārgāk par veikalos tirgoto.
Es pirku gaidot atlaides motoveikalos,tagad jau tas nokavēts...

vēl infa iekš motopower.lv
 
Iet uz forumu: