Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawa 638 bezkontaktu aizdedzes uzstādīšana
Kaarlis
Nu ko. Pirmie 45 km nobraukti, Optika darbojas, viss pārējais arī. Gaismu raustīšanās praktiski nemaniju (kā tas bija rudenī). Izskatās, recepte: optika+ vw komutātors+ audi v6 dzinēja spole ir mazcenas alteratīva vapei. Runa ir par šrotu cenām. Pfft Tas gan 100% neatrisina lādēšanas problēmas. Ar vienu mazu burtiņu, pats to nezinot iespējams, Dalgo pateica kur vēl vaina meklējama... Dilums (tā augstums) oglīšu kontaktgredzenos runā pats par sevi. Ak tu svētā inkvizīcija (jawa)! Rīga un jawa nekad nebūs gatavas!Grin
Modulātoru paņēmu gatavu- pirmkārt nav jātaisa pašam, otrkārt diezgan ideāli simetriski taisīta detaļa. Logu izmēriem ir cieša saistība ar indukcijas spoles uzlādes laikiem. Jawas gadijumā nezinu vai tam ir baigā nozīme. Spole var uzlādēties visu to laiku kamēr optisko elementu aizsedz spārniņš....
Gunti. Nevar likt devēju otrādi ja grib uz tiem pašiem stiprinājumiem. Ja taisīsi no jauna- pēc izvēles. Rotācijas virzienam nav nozīmes.
p.s. Siltie rokturi komplektā ar sēdekļa apsildi- tā ir štellīte!
Labojis Kaarlis uz 14-04-2013 22:42
 
Dezinfektors
Kaarlis rakstīja:
Komutātora viena kāja tev paliks brīva- izeja uz tahometru. Es savam dampim pievienoju gaismas diodi regulēšanai un kontrolei pēc holla signāla,


Vai šis nozīmē, ka diodi liki pie komutatora kājas nr.7? Ja tā, tad kāds signāls nāk laukā no septītās kājas? +5V?
 
Dalgo
Beidzot sanāca pieķerties pie bezkontaktu aizdedzes uzlikšanas uz 638 ģeneratoru, shēmu saslēdzu, it kā dzirkstele ir, noregulēju un kurbulēju, principā pirmajā brīdī liekas ka darbojas normāli, bet ar laiku ir ĻOTi dīvaini niķi..

Motors pie zemiem apgriezienmiem principā iet uz vienu cilindru ritmiski, bet otrs izsit aptuveni 1x sekundē - izteikti reti. Vēl dīvaināk ir tas ka uzņemt apgriezienus aŗī ir turpat vai neiespējami - motors uzvedās kā lielā aukstumā pie liesa degmaisījuma, gaudojošais trobelis ir bet apgriezieni nekāpj, tikai pa retam izdodas uzsist un tad ierēcās sasniedz lielos apgriezienus.

Pieminēšu ka holla, komutators no II Golfa, spole no gazeles, divizvadu. Pārtraucējs arī no Golfa ar divām amputētām lāpstiņām.

Kas varētu būt pie vainas? Pieļauju ka shēmā ir pārāk mazs spriegums, vai spole ir nenormāli par rijigu, jo dzirkstele ir liela..
 
Kaarlis
atvieno vadus no oglītēm un tad padalies ar info
 
Dalgo
Noņēmu, motors strādāja normāli, uzliku vadus atpakaļ apmainot tos vietām, arī lādē un viss iet, bet ieslēdzot uguņus, ja apgriezieni bija zem ~1500 palika žēlīgi blāva, un motors vilka uz noslāpšanu, uzgāzējot, protams pazūd blāvums, atgādināja oriģinālo 75w elli. Ar pagriezieniem vispār pietrūkst spriegums aizdedzei uz mirkli.

Vai mainot polaritāti rotoram, samazinās tā efektivitāte, un kas šinī jaunajā aizdedzē ir viss ēdelīgākais uz spriegumu?
Labojis Dalgo uz 02-01-2014 02:10
 
Kaarlis
gazeles spole ir riebīgi rijīga- nomaini uz audi spoli. Par polaritāti arī ir ievērota sakarība. Kopš izmetu hollu un uzliku optisko devēju problēmas atkrita kā nebijušas.
 
Dalgo
Ko nozīmē "Par polaritāti arī ir ievērota sakarība"?

Vai sava veida sakarība nav arī tajā, cik liela ir pārtraucēja lāpstiņa, jo uzlāde notiek brīdī kad devēju aizklāj lāpstiņa, vai tās samazināšana arī neiespaido situāciju?

Kaarli, Tu pats nobraukāji ar sādu salikumu labu laiku, negribas ticēt ka ar tik izteiktu blāviem uguņiem bija darīšana, varbūt okas spole nemaz nebija tik traka, bet gazeles gan.
 
Guntis
Kā ir ar lāpstiņām?
varianti:
1. jāaiztaisa vaļējie caurumi(paliek divi)? -jāaizmetina/jāaizlodē.
2.jāatstāj tikai divas metāla plāksnītes(ap 2cm platas) ?
-pārējais vaļējs.
 
Dalgo
Es taču jau rakstiju, izņemti divi no četriem Angry

[img]http://s29.postimg.org/ijw90zyp3/IMG_1060.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Guntis
Es neprasu kā tev,prasu kā man taisīt.
Kā ir PAREIZĀK.
Kā ir tev Kārli?

Man jau ir optiskais devējs(kopā ar Kārli iegādāts).

P.S. ja kāds pasūtina optisko devēju,padodiet ziņu.Arī vienai 638 vajag(drauga 638).
 
Dalgo
Gan jau pateiks. Citos paraugos ir norādīts lāpstiņas platums 10-11mm, mazāk gan laikam nevar taisīt, jo var veidoties atsitieni un sanāktu ka dzirkstele būtu cik agra tik vēla, mainot motora griešanās virzienu, dzirkstele būtu agrāka bet iespējams motors turpinātu darboties.. diezgan riebīgs efekts jā tā notiek.

Laikam jādomā optiskā devēja virzienā Sad cik vispār tas devējs cenā?
 
Guntis
tas bija jau pasen,bet dārgs nebija.
Kārlis varbūt atceras.

saite bija ņemta iekš retromoto.lv un nāk ja nemaldos no Ukrainas.
 
Kaarlis
Es arī izzāģēju pretējos spārniņus- darbojās labi. Optisko devēju pasūtijām no Kijevas- meklē krievu forumos. Cena bija kaut kas ap piečuku, jāgaida bija gan diezgan ilgi. Der precīzi uz holla skrūvēm, el. slēgums arī vienāds.
Ja mocies ar lādēšanu, diezgan labs efekts ir ja sprieguma regulātoram + padod caur releju tieši no akb. Paliek stipri stabīlāka lādēšana.
 
Guntis
http://www.youtube.com/v/NguqH9GK1qg

http://www.youtube.com/v/I3cwg_eIzis

http://www.youtube.com/v/6A7wiO6hmuk
Labojis Guntis uz 29-05-2014 10:29
 
Dalgo
Kāpēc nedarbojas shēma?
savienoju vadus, ar v6 spoli, minu, dzirksteles nav! Dzirkstele ir brīdī kad atvienoju + vadu pie komutatora un spoles - tad ir smuka liela dzirkstele, un vēl ir sakarība ka šādā veidā ir dzirkstele tikai kad starp hollu ir metāla lāpstiņa, ja ir tukšums tad arī nav!
Kas par lietu? Kaut kas būtu izbeidzies?
 
Guntis
Komutators no kā? Vispār Kārlis mums te guru.Izej pāri vēlreiz savienojumiem.
Holla devējs?
 
Kaarlis
1) Atvieno hollu un ar kontrolspuldzi, kam viens gals pie masas padod komutātora ieejā signālu. Jābūt skaistai dzirkstelei.
2) Atvieno oglītes un tad paskaties vai viss nesāk strādāt.
 
Dalgo
Īsti neizprotu to Tavu pirmo pnktu.. paskaidro lūdzu!
ierosmes vadi vispār ir nost, tā pat kā izejošie no statora!
 
Kaarlis
Tur jau jāsaprot elektrotehnikas pamati. Ar kontrolspuldzi var imitēt holla sigalu.
 
Dalgo
No hollas iet trīs vadi, ja vienu lampiņas spaili liek pie masas, tad pie kura aizejošā vada japiekabina lampiņa?

Par nozēlu brīvdienas garāžā ir beigušās, tāpēc par turpmākajiem rezultātiem tiks ziņots pēc laba laiciņa!
 
Iet uz forumu: