Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 4

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Kursadarbs-restaurācija
EmilsPa
Sveiki, kluba biedri.
Līdz ar skolas beigšanu, kā savu kursadarbu esmu izvēlējies veikt restaurāciju vectēva Jawiņai. (patiesībā restaurāciju iesāku jau pirms pāris gadiem, tomēr citi darbi ņēma virsroku un šis tika nolikts pie malas) tāpēc esmu apņēmies to izdarīt beidzot skolu.
Būtu ļoti pateicīgs, ja jūs padalītos ar kādu informāciju par motociklu.
Pirmkārt priekš teorētiskā darba izstrādes ļoti noderētu motocikla specifikācija (jauda, svars utt.) Motocikls - 1967 Jawa 360/ Velorex

Praktiskajam darbam gribu pieiet nopietnāk. Gribētu ievākt informāciju par jawistu sāpīgo tēmu - dzeltenajām strīpām. Esmu lasījis, dzirdējis un izdomājis daudz dažādus variantus kā viņas dabūt virsū pēc iespējas kvalitatīvāk, tomēr gribētu uzzināt pēc jūsu domām labāko variantu.
Otra mana sāpīgā lieta - rezerves daļas (jaunas un atjaunojamas) interesē kur var pārhromēt/pārcinkot, vai varbūt kādam garāžā ir kāda man interesējošā detaļa, ko varētu iegādāties.. Bet par to vēlāk, kad sākšu darboties ap moci, jo pašam arī ir savi krājumi.
Šobrīd vairāk interesē tieši informācija.

Būtu ļoti jauki, ja izpalīdzētu studentam un atbildētu ar tiešām, konkrētām atbildēm, lai topikā nebūtu lieka informācija.

Ceru uz atsaucību.
Paldies Smile
 
AldisK
Dzeltenās strīpas nav diez ko sāpīga tēma. Nav tāda labākā varianta. Vēlies šķirties no kādas zināmas naudas summas, var dod zināmai māksliniecei. Gribi ieekonomēt mēģini pats. Visi tavi interesējošie jautājumi šeit sen jau ir aprakstīti. Forumā ir tēma Darbnīca. Tai ir apakštēmas par šiem jautājumiem. Iepazīsties un palasi.
Par detaļām ir Tēma Tirgus laukums ar apakštēmām pērk un pārdod. Lai, kaut ko Tev varētu kāds palīdzēt, jāzina konkrēti kāda detaļa Tev ir vajadzīga. Tādi vispārīgi teksti nestrādās. Jaunām detaļām ir Jawa veikals jawa.lv
Labojis AldisK uz 30-04-2018 21:55
 
Dezinfektors
Interesanti ko studē? Zem tik nopietna virsraksta kā RESTAURĀCIJA slēpjas ļoti lielas izmaksas. Cerams, ka nenolaidīsi rokas, kad sāksi darīt. Tāds paskarbs kursadarbs. Resturācija jau vairāk vilktu uz diplomdarbu Wink
 
Guntis
visa infa šeit sen jau ierakstīta,gribi rakstīt ,MEKLĒ.
 
Kaarlis
Nu nebūs īsti kungi jums taisnība. Pirmkārt jau izpratne atšķirās par to kas īsti ir restaurācija. Izvelkot kodolīgi vienā teikumā no visas pieejamās un vispārpieņemtās informācijas, tās būtība ir atjaunot "kā bija" nevis tā "kā nebija" . Jebšu tas, kas nav taisīts tā, kā bija, neskaitās vairs restaurācija bet gan ietilpst kategorijās šķūnings, tūnings, pārbūve, replika u.c. Rakstu ļoti vispārināti un vienkāršoti. Par restaurāciju un tās niansēm forumos informācijas būs ļoti maz un neviens ar to nez vai tā īsti dalīsies. Katrs projekts parasti ir milzīgs kompromisu kopums starp iespējām, zināšanām, finansēm, termiņiem... Bieži vien vai pat pārsvarā darba rezultātu negatīvi ietekmē paša pasūtītāja vēlmes . Manā uztverē tas nav kursa darbs vai diplomdarbs, tas ir kas vairāk. Manuprāt, restaurācija ir visaugstākā pilotāža visā tehnisko jomu gūzmā. Varbūt jaunajam censonim tomēr vajadzētu pārvērtēt spējas un ieceri piezemējot to kāda jaunieša piesmieta Ķīnas izstrādājuma reanimēšanā un tad sakopojot pieredzi mesties jaunos izaicinājumos. Sanāks daudz ātrāk un lētāk iegūta pieredze.
No topika nosaukuma jau rodās arī daļa atbilžu: Jaukās zeltītās svītras ir vilktas ar roku. Nitrokrāsa.
 
otomars
striipas nemaz tik ideaalas arii nebija
 
EmilsPa
Jā, diplomdarbs būtu precīzāks nosaukums. Wink Aptuvenās izmaksas aprēķināju, jāsaka, nebūs viegli, darīšu ko varēšu, bet līdz gala produktam nonākšu.
Studēju par autoapkopes speciālistu, jeb par servisa vadītāju. Wink


Un Kaarli, šo restaurāciju netaisu tikai priekš skolas, daru to priekš sevis un līdz ar to, ka pēc nepilna gada jābeidz skolu, domāju to prezentēt kā savu diplomdarbu. Šobrīd pārsvarā ievācu info, kas, kad un kā ir bijis, kas arī nedaudz atvieglinās visu procesu un padarīs to kvalitatīvāku. Un jā, iespējams, jaunais censonis ir uzņēmies ļoti daudz un lielu darbu, bet ikdienā veicu visāda veida auto remontus gan virsbūves gan tehniskas lietas, tāpēc apzinos kas mani sagaida. Ķīnas izstrādājumus un velosipēdus es reanimēju bērnībā. Ir laiks kam jaunam un nopietnākam.
Labojis EmilsPa uz 09-05-2018 23:08
 
Kaarlis
Ņem vērā, šis nav servisa darbs ar piemērojamām normstundām u.t.t
Iesaku atmest jēdzienu "termiņš". Tas automātiski samazinās otru jēdzienu "izmaksas". Šādi projekti nemaksā tūkstoti vai piecus bet maksā tik, cik maksā un darbs ir pabeigts nevis uz jubileju, sezonas sākumu vai pēc 365 dienām bet gan tad, kad patiešām ir pabeigts.
Iesaku aizvērt ciet datoru un dažas svētdienas pavadīt apmeklējot retro pasākumus un pameklēt starp braucamajiem perfekti saglabātus taču nerestaurētus eksemplārus. Daudz kvalitatīvas bildes tev daudz vairāk ko dos kā visos forumos kopā sarakstītais.
 
edmunds
Laikam jau Kārlis mēģina pateikt, ka restaurācijas projektā ir daudz nezināmo un tā labi saplānot sagaidāmās risināmās problēmas, kam pakārtotas ir izmaksas un termiņi, ir teju neiespējami.
MC Wild Hogs!
 
Iet uz forumu: