Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Nordkaps 2018.
AldisK
Šogad realizēju jau kādu laiciņu sapņotu sapni. Brauciens ar jawām uz Nordkapu. Braucien bija izsludināts kluba biedriem un pārbaudītiem braucējiem. Galu, galā braucām mēs ar Pēteri. No Ventspils uz Nīneshamu. Tad cauri pus Zviedrijai. Apskatījām Zviedrijas Augstāko ūdens kritumu Njupeskaru. Krīt ap 70m. No tālienes jau varbūt neizskatās tik iespaidīgi, bet tuvumā gan.Tālāk uz Tronheimu. Viena no Norvēģijas lielākajām pilsētām. Cietoksnis, iespaidīga katedrāle, Vecs tilts, mājas uz pāļiem u.c. Tad pa Norvēģiju, pa E6 ceļu uz ziemeļiem. Vienu nakti mūs ļoti laipni uzņēma viena latviete, kura strādā netālu no MO i Ranas. Tālāk pa ceļam vēl daži ūdens kritumi, dažs lielāks, dažs mazāks. Tā iebrucām Ziemeļnorvēģijā un šķērsojām polāro loku. Tad arī naktis palika tikpat gaišas kā dienā. Gandrīz pēc nedēļas arī sasniedzām kempingu apm. 25km no Nordkapa. Nordkapu braucām skatīties nakti, jo bija prognoze, ka dienā varētu būt migla. Iebraucām Nordkapā ap 3 naktī. Saule bija augstu pie debesīm.Tur cilvēku simti. Ceļš un skati jau brīnišķīgi. Atgriežoties pie ceļa. Norvēģi ļoti strādā pie ceļa E6 uzlabošanas. Taisno taisa tuneļus. Nokļūt jau varēs ātrāk. Bet vecā ceļa skaistums zūd. Vietām vēl bija iespēja apbraukt tuneļus. Bet daudzviet jau vecais ceļš vai nu aizrakts vai aizbērts. Pēc Nordkapa caur Somiju uz mājām. Pa ceļam vēl apmeklējām zelta muzeju, ir iespēja pašam paskalot zeltu. Tad Lapzemi ar Santa Klausa villu un visu pārējo komerciju. Tad vēl apciemojām Kauko un jau uzmājām. Kopumā nobraukti mazliet zem 5000km. Cipari mums ar Pēteri atšķirīgi, jo laikam katram sava izmēra spidometra zobrati.Tehnika okay. Vienīgi Somijā nomainīju aizmugurē kameru.
Par bildēm te būs saite uz inboxu.

foto.inbox.lv/...dkaps-2018
Labojis AldisK uz 03-08-2018 08:51
 
andrys
MalačiSmile! Jauks ceļojums, apraksts un bildes! Attiecībā par sapņiem: kā teica mana vecmāmiņa - ikviens var sasniegt savu sapni, vajag tikai iet gulēt...Grin. Lai izdodas realizēt nākošo... Smile
 
Barsevskis
Apsveicu ar pildīto sapni! Riktīgi foršs ceļojums.
 
AldisK
No safilmētajiem materiāliem un foto ir uztaisīta neliela filmiņa.
Šeit youtūbē var apskatīties.
www.youtube.com/...e=youtu.be
 
aivarsz
Paldies par materiālu. Baigi forši, noskatījos ar skaudību, arī man ir neīstenota vēlēšanās aizskriet līdz Norkapam. Bet gan jau īstenošu.
 
AldisK
Atpakaļ braucot pie Santa Clausa satikāmies ar latviešu motociklistiem. Padalījamies pieredzē. No Helsinkiem uz Rovaniemi ir vilciens, kur var uzlikt močus un pats guli vilcienā. Es pat sapratu ka nakts vilciens. Pēc tam no Rovaniemi līdz Nordkapam ir tikai ap 500-600 km. Ja grib tikai apmeklēt Nordkapu, tad tas ir diezgan izdevīgi un ātri.
 
Dalgo
Šogad baucieni uz ziemeļiem ir bijuši modē!!!
Mūsu tradicionālais sastāvs šogad arī devās uz ziemeļiem - bija aizbraucis izlūkot Kolas Pussalu un Ribāčī pussalu (Vayda-Guba), pilnā tās krāšņumā. Par Nordkapu arī domāju jau kādu laiku, bet apzinoties Norvēģijas civilizācijas augsto līmeni arī pašos ziemeļos, došanās uz Krieviju un šīs valsts izbaudīšana visā tās krāšņumā bija tikai likumsakarīga un loģiska... Šogad ļoti noveicās ar laiku ziemeļos, viss bija saus kā tuksnesī.. kas ļāva izpildīt visu plānu!

Došanos uz ziemeļiem iesaku katram sevis cienīgam ceļotājam, braucot ar mocīti naturālā ceļotāju stilā polārā diena padara par tīro baudu..
 
AldisK
Šogad sakrā ar Neatkarīgās Tukuma avīzes nelielu nesmuku feileri par Cinnevillas pasākumu, satikos ar Tukuma avīzes korespondenti, lai to nesmukumu nogludinātu. Sākām runāties par Jawām un ceļojumiem ar tām. Kā rezultātā tapa avīzē neliela atvainošanās un raksts par jawām un ceļojumiem, vairāk par Nordkapu..
20190925_143106-001.jpg 20190925_143055-001.jpg
 
andrys
Vai var lūgt avīzes Nr un datumu? Ievietotajās bildēs druka nedaudz izplūdusi, lasās ar grūtībām....
 
AldisK
Nr. nepateikšu, bet avīze ir 24.09.2019
Te e-avize, bet kā lasīt nezinu.
www.ntz.lv/...019-09-24/
 
Iet uz forumu: