Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 689
Jaunākais lietotājs: Dzintars112
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
638 kloķvārpsta
Dezinfektors
Labdien kungi!
Esmu uzsācis savest darba kārtībā savulaik tēva pirkto Jawa 350 638.
Vakar un šodien pajaucu motoru un ieraudzīju tur nepatīkamas lietas. Kad motors vēl bija salikts, ar roku varēja pakustināt kloķenes labo galu- izskatījās, ka gultnis ir sadilis. Taču atjaucot motoru secināju, ka kloķenes labās ass gals ir sadilis- izskatās, ka gultnis kaut kad ir ķīlējis kā rezultātā kloķenes gals ir sadilis tik tālu, ka jaunais gultnis uzkrīt virsū ar krišanu Sad Virzuļi apdeguši melni, arī kloķenei šur tur uzdegums. Sajūga ķēde izskatās stipri slāba, tahometra gliemezis aprauts. Vārdsakot- izskatās bēdīgi Sad Kārba ir laba un cilindros dilums nav liels. Mocis noripojis 24'000 km. Jautājums, ko iesākt ar kloķeni? Ir iespējams atjaunot kloķenei labās malas asi? Varbūt meklēt lietotu? Varbūt pirkt citu motoru?
Paskatījos tēva krājumos un tur ir jauni virzuļi ar gredzeniem. Tos ir jēga uzstādīt, ja neveic cilindru slīpēšanu? Vizruļi ar gredzeniem ir nullītes.
 
Kaarlis
Lietotu labu kloķeni atrast būs grūti, labāk dod saremontēt šo pašu- nomaini gultņus un sariktē asis. Jaunu arī ir iespējams nopirkt. Sajūga ķēdes izstiepšanās nav nekas nenormāls- liec tik jaunu, piedegumam nepievērs vairāk uzmanības par tīrīšanu, Ja cilindru dilums ir minimāls, var likt tā paša remonta jaunus virzuļus ar gredzeniem, ja liksi izdilušos- jēgas nebūs, gultņi un blīvslēgi ( visi) jāliek jauni, par blīvēm nerunājot. Ja jau bīdelis ir uz pusem, varbūt dakšiņas vajag salikt jaunās... pie 24 tk km 0 remonts vairs nelīdzēs- ar pirmo arī nez vai tiksi cauri.
 
Dezinfektors
Tikko izņēmu kloķeni laukā- arī kreisajā pusē kloķenes ass ir sadilusi. Kur var dot remopntēt šādas lietas? Vienīgais remonts principā ir uznest uz kloķenes asīm materiālu un tad slīpēt. Kur šādu procedūru veic? Pie viena jāliek arī starpgabalam jauni gultņi un viss jāsapresē. Ir kaut kur veči kas ņemās tiešu ar Jawa močiem?
Tad vēl, pēc grāmatas starpgabalam gultņi ir 6206. Man kāreiz ir divi jauni gultņi (6206 C3) kuri pēc auto kataloga ir paredzēti mazda 626 pusass gultnis, slēgtais. Es varu ņemt gumijas slēgus no malām nost un starpgabalā likt šos gultņus?
 
Kaarlis
Ved to draņķi Siliņam uz Ādažiem, forumā kaut kur ir t- nr. Viņš var arī uzvirpot šo to.
klīst visādas teorijas par centrālo blīvējumu un viena no tām- atstāt vidējiem gultņiem pa vienam blīvslēgam centrā- var būt tā ir labāk noblīvēt- atdalīt abas kloķenes telpas. Nezinu kā gultnis varētu nodzīvot ilgāk- atstāts pilnīgi slēgts un darbojoties ar savu smērvielu vai tomēr vaļējs- eļļojoties no eļļas kas piejaukta degvielai- būtu interesanti dzirdēt kvalitatīvus komentārus.
Drīzumā pašam būs šī lieta jārisina- parādās raksturīgais beigtā gultņa troksnis...
 
Dezinfektors
Šodien aizvedu Siliņam kloķvārpstu. Interesants vecis Grin Bet nu jāgaida kādas vismaz divas nedēļas līdz viņš pieķersies klāt tam dzelzsgabalam. Remonts būšot 95 Ls.
 
Laacis_ar07
95ls! aizvedi pliku kloķeni?un div gultnjus? klaņu gultņi nāk tajs 95cos? tie gali pats par sevi saprotams vinjam ir jauni.
 
Dezinfektors
jauni gali, starpgabala gultņi, klaņa bukses, klaņa apakšējie gultņi, pārpresēšana. Dārgs tas pasākums Sad Bet nu alternatīvas nav.
 
Guntis
ja tev dārgi ,ieej retrojawa.lv Grin
toties -kloķne- nebūs sliktāka par LABU jaunu,jeb būs labāka
par standarta JAUNU.
 
oilmaster
Cena ir atkarīga arī no tā, cik ļoti kloķene ir izjāta...Citreiz ir lētāk sadabūt citu uz restaurāciju un esošo uz lūžņiem.
 
Dezinfektors
Nu kā tu to domā? Ir tās asis sadilušas vairāk vai mazāk, tāpat viņas ir jāmaina, kloķene tāpat jāpārpresē, tāpat jāmaina starpgabala gultņi. Kas tur sanāk lētāk, ja dilums ir par 4 simtdaļām lielāks vai mazāks?
Es domāju,ka cena nav tik briesmīga lai mestu plinti krūmos. Wink Kā jau Ursis teica- Galu galā finālā būs "jauna" kloķene Grin
 
Dezinfektors
Šodien saņēmu atpakaļ savu jauno-veco kloķeni. Izskatās tiešām kā jauna Smile
 
Kaarlis
Un kā onkam ar solītajiem termiņiem? Kad atdevu savu dzelzi, iepazinos ar vīriešu un sieviešu anatomijas uzbūvi un viņa skatījumu uz to visā pilnībā, taču uzdodot jautājumu par termiņiem konkrēti biju spiests zaudēt savu seksuālo orientāciju...AngryGrin
Lai gan joki mazi! mana kloķene arī mētājās Ādažos pa zemi un man ar viņu jāšķērso vai pusi jevropas
 
Kaarlis
Šodien arī manā ciemā svētki- Vakar piezvanija, šodien saņēmu- Ls 70,- jauni klaņu gultņi, jauni abi centrālie, kaut kādi štrunti vēl savirpoti- teica, ka esot simts tādas jau taisijis, es būšot 101- un ne kur jau tas dzelzis nelikšoties. Iztaustiju- viss kā jauns... Jāmet kopā lai līdz ceļojumam var paspēt piebraukt
 
Guntis
Lai veicas Smile ar kopā likšanu un braukšanu Smile
 
Dezinfektors
Es savu kloķeni gaidīju vairāk kā mēnesi. Un cenu politika arī viņam tad sanāk dīvaina. Es par visu to pašu samaksāju 95 Ls.
 
Kaarlis
Man šķiet tev bija dārgāk jo tika virpoti jauni gali- man atstāja dzimtos. Šodien kloķeni iesviedu motorā un motoru rāmī. Uz reiz varu pateikt, ka vibrācija ir pamanāmi samazinājusies, no bloku puses neviena lieka trokšņa tik nez kāpēc virzuļu gredzeni ņerkst lai gan pirms jaukšanas arī jau kaut kas tur ar viņiem forši nebija.
Nobraucu kādus kilometrus 10 Darbojas labi. Pēc pēdējo triju motoru pārlasīšanas varētu sākt grāmatu rakstīt par defektu daudzveidību,Grin.
 
Krisjanis
Nu var jau grāmatu nerakstīt, var jau taisīt mācību video!!
 
konuss
A tie klanju komplekti,kas jawa bodee pieejami,ir normaali,skatoska tur nenaak seperatori augshaa bet adatgultnis,varbuut kaadam ir pieredze?Man nekad taads briinums nav bijis.
 
Kaarlis
Tur jābūt adatniekam. Separātor gultņi mēdz arī izjukt.
 
Kaarlis
Tur jābūt adatniekam. Separātor gultņi mēdz arī izjukt.
 
Iet uz forumu: