Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
CZ 471.4 1978g.
Laacis_ar07
Kā vienmēr kautko vēl gribās izbaudīt,un šoreiz iekrita acī Angļu tirgum paredzēts cz.,vairāk nezināmais dzinējs 623.6 250cm3.Bija baucams ar skaistu gultņu švīkstoņu dzinējā.Atvēru šodien vienu stobru,,smieklīga izmēra virzuli ieraudziju 52mm diametrā.Cilindri strādāja klusi bez neviena tarkšķa,tā ka adatu gultņi dzinējos netrokšņo.Jo noņemot cilindru virzulis vienkārši ļurkājās visur,adatās par 1mm vismaz, klanis apakšā tikpat bet trokšņu nebija!.Atškirās no 634,, cilindri, pirksti, virzuļi un galvas. Apakša tāda pati(,tas tiem kas nezināja).Es zināju ka tāds dzinējs ir,bet kas vēderā nezināju. Saremontēšu kloķvārpstu.Jaunus pirkstus un gredzenus ceru iegādāties jawa bodē.(gredzeni kā viencilindra cz 125 pirkstus var nozāģēt īsākus)Starp citu pirksts darbojās ar seperatoru nevis adatiņām,jau tad, kaut kad, jo seperators jau labi sadilis. Tādus remonta virzuļus var dabūt tikai ebay.co.uk.Tos varbūt tālākā nākotnē! Gribās salikt dzinēju ar mazajiem stobriem jo baigi labi griezās,kā husqvarna motorzāgis!Grin
Labojis Laacis_ar07 uz 24-11-2020 20:25
 
Laacis_ar07
Turpinot par tēmu.Dzinēju esmu daļēji remontējis.Apakšu saliku kā vajag,visi gultņi klaņi u.t.t. virzuļi palika vecie,kur tika nomainīti gredzeni kuri atpasēja no minsk mop;eda 52mm.Šodien tika izbraukts test brauciens,nu super dzinējs,kluss,griežās ātri un nekur tas netraucē,kā tāda maza Hondiņa.nekāda trokšņa un nekādu vibrāciju griez tik ručķā.Neskatoties uz to ka cilindri ir diezgan padiluši un remonta virzuļus ražo pagaidām tikai slovēņi.būs jānoriskē un jāpērk,jo patīk man šis dzinējs.Iepriekš es rakstiju ka virzulis atšķirās no 350 modeļa bet izrādijās kloķvārpstas gājiens arī ir īsāks,un tas ļauj griezties lielākos apgriezienos.Tahometra nav bet pieslēgšu elektronisko lai saprastu cik ātri griežās.
Dzinējs strādā ļoti klusi,nedžinkst lielākos apgriezienos.Ziemā pārjaukšu riteņus lai nākošvasar var doties kopīgos izbraucienos!
 
Guntis
Lai labi ripo. 56mm virzuļiem vietas nepietiek?
 
Gints
Nevar to video sagaidīt ar "husqvarnu" skaņu. Smile
Šis? m.youtube.com/...M&t=1s
Labojis Gints uz 23-08-2020 20:19
 
Laacis_ar07
Paldies Gint! Tukšgaita kā tukšgaita,bet tas dzinējs stiepjas apgriezienos ne pa jokam ar otro var tādu dziesmu izgriezt!!! Atkal tad sāku domāt vai tā ātrumkārba ar buksītēm!,tam vispār ir paredzēta!!! Ar trešo 100 var vālēt tikai tā!Ieliec 4 ātrāks nepaliek!Grin
 
Guntis
Nu nezinu,pēc yotūba,neko pateikt nevar.standarts.
 
Laacis_ar07
Ar pieejamajām detaļām saremontētajam dzinējam pēc nobrauktām 300 jūdzēm parādijās kautkāda kompresija,piedila gredzeni.Tagad strādā pat normāli tukšgaita,un silts šķiļās uzreiz.Domāju ar tādu nākošo sezonu pabraukāšu.Slovākijas internetveikals motoren.sk piedāvā remontvirzuļus,pieregistrējos,uztaisiju pasūtijumu.Atnāca atbilde paldies ka izvēlējāties mūs,,tam taram,mēs ar jums sazināsimies.Un tā jau pagāja 1,5mēneši,,klusums.
Kā ar viņiem sastrādāties?kāds zina?
 
Laacis_ar07
Guntis rakstīja:

Lai labi ripo. 56mm virzuļiem vietas nepietiek?

Gunti var izdrāzt tos 56mm bet atpakaļceļa vairs nebūs,gilza bieza,ārejais kā 350,tamdēļ dzinējs ir ļoti kluss!
 
Laacis_ar07
Šodien beidzot saņēmu rēķinu un nomaksāju čz-250 remonta virzuļu komplektu,kas būs ražoti slovākijā!
 
AldisK
Kas lėni näk, tas labi näk!Smile
 
Laacis_ar07
CZ-250 dzinējs tika salikts līdz galam,virzuļi kautkādi slovāku vai slovēņu,(citi tādus neražo).
Cilindrus izslīpēju, un viss pārejais arī atjaunots. Pagājušo rudeni nedaudz izbraucu viss griežās.Tukšgaitā aukstam nedaudz zirnīšus dzird,bet kā uzsilst viss apklūst var gāzēt.Doma braukt uz skati un tad pa dzimto zemi!
 
Rich
Test draiv līdz SiguldaiWink
 
Guntis
Siguldiešiem -slabo- līdz Jākabštatei,ciemos ,aizlaist ?
 
Rich
Ne slaboGrin, bet CZ tak Lācim vajag piebraukt....
 
Iet uz forumu: