Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Ekipējums lietus laikā
edmunds
Caw,

Izbraucu šodien pa kārtīgu lietu. Puslīdz sakarīga ir tekstila jaka, pods, bet viss pārējais ir skumjas...cimdi slapji, džinsas zem speciālām ūdens biksēm kājstarpē slapjas (mož tek no jakas, HZ), bet vistraģiskāk ar zābakiem...no tiem ūdens bija jālej ārā.

Padalās, kā jūs pakojieties un ko stīvējat virsū lietus braucienā...es saprotu, ka neviens labprātīgi pa lietu nebrauc, arī es...

Edmundo
 
aivarsz
Vispār ja ieteiktu tev padomāt par kaut ko šādu, kas brauc tev līdzi katram gadījumam: www.louis.de/..._gr=208855
Viendaļīgie lietus kombīši ir vispateicīgākie stipra lietus gadījumā. Pilnīgi pa sauso. Un agrāk vai vēlāk nonāksi pie tā, ka jāiepērk ūdens necaurlaidīgi moča zābaciņi. Bet tā jau būs lielāka investīcija. Un, ja gribās, lai kājiņas jūtas labi un nesvīst, tas būs vēl drusku dārgāk...
 
Guntis
Motofavorītā šitais uz ziemas talaidēm jāņem(no Kārļa noskatīts),
ir labs pēc stāstiem(nav mēģināts Grin).
Cena ar 40% atlaidi bija kaut kādi ne 13 ne ta 14,-ls

Ūdens necaurlaidīgo zābaku f-ju labi pilda(jūtu ka mana ! ideja ir iepatikusies Smile ),rimi maisiņi Smile
varbūt nav dikti skaisti,bet ļoti praktiski.
 
aivarsz
Arī tas ir risinājums, bez šaubām. Smile Tā pavairāk tos maisiņus vajag. Piešauj ne tā kāju pie zemes, maisiņam kirdik.
 
Krisjanis
man ar ir tāds viendaļīgs kombītis. kkāda sintētika jau ir, sākumā neticēju, ka paliek sauss ar tādu. līdz brīdim kad man ienāca prātā iekāpt ar viņu vannā zem dušas. Grin ziniet ko? paliku sauss! vēju arī forši aiztur. kājām - maisiņi, bet iekšā zābakā. tiesa gan, zābaks pēc tam jāžāvē, bet nu kājas sausas. vienam čomam ir tādi ne pārāk dārgi lietus zābīši, līdzīga materiāla kā tie kombinzoni, tikai ar gumijas zoli.
 
Kaarlis
Jāsāk ar to, ka normāls moto apģērbs ūdeni cauri nelaiž. Moto jaka, bikses un cimdi- diezgan stabīli stundu pa kārtīgu lietu var braukt, kaut kur jau vējš un mitrums savas spraugas atrod un tad lieliski noder tāds lietus kombis kā Aivara publicētajā Luisa lapā. Lietoju tādu jau trešo sezonu un šoziem pasūtiju vēl otru pasažierim. Lai kājas paliktu sausas, diezgan labi pasargā tāds izstrādājums ko var nosaukt par virszābakiem- tā kā rimi maisiņš visam pa virsu tikai izturīgāks un estētiskāks un pēc izskata zābaka formā.
 
edmunds
Aivar, Kārli, cik tas Luisa kombis maksā ? Es ceru, ka viņa cena nesasniedz mana braucamā cenu.
 
elf
Ja līst,nelīst,līst,nelīst tad pietiek ar tekstila jaku un biksēm.! Pēc mirkļa jau esi izžuvis.Neaizmirstat tekstila jakas un bikses imprignēt katru gadu !!
Ja līst ilgstoši tad gan jāvelk lietus tērps.Galvenais paspēt uzvilkt kamēr esi saus..Ar lietus tērpu jau ar ir ziepes,pamazām kļūsti slapš no iekšpuses.
Lietus zābaki man vislabāk patīk tie ,kuri ir bez zoles,priekša turas tikai uz zābaka purniņa.Braukt ideāli,bet ja staigā ,tad ātri sadilst no apakšas....varbūt jāuzšuj kautkas stingrāks.Lietus zābaki ar zolēm man nepatīk,nevar just ne bremzi,ne ātrumkloķi..Loisā tādi ar ir..
Lietus cimdi jāvelk tikai uz mazajiem cimdiem.Ja uzvelk uz biezajiem tad hēbeļi spiežas ar ilgu aizturi...
Bet vistrakāk ir tad,ja no rīta līst un ir jājauc nost telts. Jāsaģērbjas teltī + lietus tērps....kamēr nojauc telti,sakravājies,esi slapš no iekšas..Pa lietu celt telti ir sīkums,bet ja no rīta līst tad gandrīz ir jāguļ kamēr pāriet...
Kas tad te mums par lietu......sīkums, ja gribat īstu lietu aizbraucat uz Norvēģiju.

Merged on June 12 2012 09:34:40:
edmunds rakstīja:

Aivar, Kārli, cik tas Luisa kombis maksā ? Es ceru, ka viņa cena nesasniedz mana braucamā cenu.


Tur tač cena ir uzrādīta + pasts 10 euro.Atnāk plus,mīnus 2 nedēļās.
Labojis elf uz 12-06-2012 09:34
-----ne
 
Kaarlis
edmunds rakstīja:

Aivar, Kārli, cik tas Luisa kombis maksā ? Es ceru, ka viņa cena nesasniedz mana braucamā cenu.

Pie JAWA veikalā ir jaunākais Louis katalogs. Tur var nopētīt visu kas un kā. Aktuālās cenas un akcijas jāskatās internetā. Kaut kur pie 40 eur bija tas kombis... Ja vajag, varam palīdzēt ar pasūtīšanu. Ja nav skaidrības ar izmēriem, piesakies pie manis uz testiem...
Labojis oilmaster uz 12-06-2012 18:47
 
edmunds
Labi, iečāpošu pie Oilmastera pēc tā kombja. Gribu visus brīdināt - nopirku veikalā Mocis (Ģertrūdes ielā, pretī Lido) lietus bikses, pādrevējs ([Censored]) dievojās, ka kvalitatīvas. Īstenībā izturēja tieši divus braucienus, izjuka vīles un līmējums, dupsis slapšs tieši dēl tām ķīniesu sūdabiksēm. Turās tālāk no tā veikala!

Edmundo
 
Kaarlis
Netīšām paklejoju pa moto veikalu mājaslapām. Manuprāt lēts variants lietus zābakiem. www.veikalsmocis.lv/...rainboots/
 
Dalgo
Ieteikums labs, bet!
Es tomēr visiem silti rekomendēju iegādāties pilnvērtīgus zābakus, kas ne tikai labi izskatās bet aizsarga no lietus un vēja! Arī lielā karstumā ar šādiem zābakiem braukt nav nekāds apgrūtinājums!


www.veikalsmocis.lv/...donington/
 
aivarsz
Piekritīšu Dalgo. Es esmu dažas reizes mūžā mēģinājis lietot šīs motociklistiem domātās bakilas jeb pretlietus palīgprezervatīvus. Subjektīvi- mana privātā pieredze nav pozitīva. Vienmēr k-kas k-kur aizķeras. Laimīgi, ka neesmu novilcis uz muti. Tādēļ, vienmēr esmu izšķīries par labu kapitāliem moto zābakiem. Mani iepriekšējie, budžeta klases zābīši, pēc ~5 sezonu intensīvas valkāšanas pievīla tikai Norvēģijas skarbajos pasākuma ietvaros. Iegādājos nākošos, ko lietoju pāris gadus Ar gorotex iekšu. Pērkot, cipari liekas ļoti skarbi. Valkājot- manas kājiņas saka lielo paldies. Slapjums iekšā netiek un kāja nesvīst vislielākajos karstumos. Biedri.Ir jāpārvar sevi un par komfortu ir jāsamaksā. Šis motociklista aksesuārs, noteikti ir svarīgāks par hromēšanai izlietotajiem, piem. bākas vaigu atjaunošanas izdevumiem, ja vēlies k-kur braukt.
 
Jawa634
Man ir šādi zābaciņi,baigi labie .

www.louis.de/...t=56527510
Labojis aivarsz uz 09-04-2015 16:51
 
andrys
Sveicināti šajā diennaks laikā!
Palasīju topiku par lietus apģērbu. Jautājums pieredzes bagātajiem braucējiem: Lietus apģērbs - divdaļīgais vai viendaļīgais. Kādus plusus un mīnusus no pieredzes varat pastāstīt. Dzīves gudrība saka, ka "katrs jau vienmēr meklē savu filozofu akmeni".... bet tomēr?
 
KarlisV
Viennozīmīgi divdaļīgais. Ar viendaļīgo pietiekami esmu nočakarējies velkot virsu un nost. Divdaļīgo var kombinēt pēc apstākļiem, piemēram braucot pa slapju šoseju var vilkt tikai bikses vai augstā laikā tikai jaku utt.
 
AldisK
Pilnīgi pievienojos Kārlim. Bija viendaļīgais, bet tieši tādu pašu novērojumu dēļ, kā Kārlim, esmu tagad iegādājies divdaļīgu.
 
Gints13
Pievienojos par divdaļīgā priekšrocībām. Izvēloties konkrētu modeli jāpievērš uzmanība, cik liels ir salocītā veidā. Parsti dārgākajiem paciņa ir maziņa, aizņem mazāk vietas bagāžā, kas nav mazsvarīgi. Nevar aizmirst arī par bahilām un lietus cimdiem. Pats mūžīgi aizmirstu, ka lietus bikses ir jāvelk pāri bahilām, nevis otrādi, jo uzvelkot bahilas pa virsu, tajās tek ūdens! Par šo gudrību es atceros tad, kad kājas paliek slapjasGrin
 
Guntis
es par viendaļīgo,man aizdomas tiek kas pret,ne to izmēru nopirkuši...
 
aivarsz
Lai arī pats spītīgi lietoju viendaļīgos (kamēr nolietošu līdz galam), piekrītu, divdaļīgais ir daudz praktiskāks, ātrāk un daļēji uzvelkams. Tāpat. ļoti nozīmīgs ir materiāls, no kā tas ir izgatavots un cik daudz vietas aizņem bagāžā. Viendaļīgā pluss varētu izpausties tikai ļooooti stiprās lietus gāzēs. Jebkādas sūces iespējas ir stipri mazākas, kā divdaļīgam.
 
Iet uz forumu: