Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Mītavas jātnieku darbnīca
Krisjanis
Šajā tēmā Jelgavas (ex. Mītavas) motocikletu restaurētāji piedāvā praktiskus ieteikumus un viteo tālapmācību (how to do it yourself).
Pirmie divi video no mūsu pulka.
Krišjānis stāsta par specinstrumenta pielietojumu Jawa 634 pirksta izpresēšanai. Filmētājs Mitavnieks (atkal problēmas ar paroli, admini palīdz)
YouTube Video

otrais video - bieži vien mums ātri jānolaiž eļļa ātrumkārbai jawa dzinējiem. Kā šo procesu paātrināt? Iedomājieties, ka motors jums saka - Iepūt man!!
YouTube Video

Putējs Rolands, filmē Krišjānis.
Ceram uz motocikletistu sapratni!
jauku dienu, Mītavas jātnieki!
 
Kaarlis
Sen nebiju tā ieņirdzis par šitādām muļķībām! Grin Eļļas maiņas viģiks vienkāŗši labs. Iedomājos, kā būtu šitā darīt vecam forda dīzelimGrin .... kādas trīs dienas ar melnu riņķa nospiedimu ap muti..Grin
 
Guntis
2.filma tā ir -grīda- GrinGrinGrin jēgas nekādas Grin

1.filma nav skaidrs kāpēc -špiļku- jāizskrūvē?
 
Kaarlis
Jā, par špiļku nav skaidrs. Vakar ar šo pašu rīku mainiju virzuļus un cilpa smuki maucās pāri špļkai.
 
Krisjanis
Man tā špiļka traucēja..... Sad
 
Krisjanis
Mītavas jātnieku spieķošanas paraugstunda. Vecmeistars Rolands apmāca Mitavnieku pedantiskā spieķošanā.
YouTube Video

Labojis Krisjanis uz 09-07-2012 11:40
 
Krisjanis
Vasarā jau mēs vairāk braucam, tad nu neliels ieskats vienā mūsu vaklara gaitā. UZMANĪBU! Kadros redzams ne tikai JAWA motocikls. Cilvēkiem ar banošanas instinktiem lūdzam neskatīties.
YouTube Video
 
Maris
a kur mācību video nr 4? Grin
 
Krisjanis
maris rakstīja:

a kur mācību video nr 4? Grin

vēl tiek montēts Grin
 
Kaarlis
Nu, ko! Iepazīstiet dzimto zemi. Latvijā ir diezgan daudz pastulbu vietvārdu, piemēram, Ēģipte, Tuksnesis u.c. Un arī eksotiskie Sūdu ezers un Sūdezers. Lai šīs visas vietas apbraukātu un safilmētu, ar iža resursu būs par īsu! Par novadiem vispār riebj domāt- to tagad vai katram šķūnim apkārt pa divi...Grin Tikai nesaprotu kā tagad nosaukt izbijušos ģeogrāfiskos jēdzienus, piemēram Vidzeme vai Kurzeme?
 
Gints
Smile Jauki atkal paskatīties, 5 gadus šī bija mana ģerevņa, kluss ciematiņš, pa dienu absolūts klusums, pensionāri vien kursē uz veikalu, vakaros tik darba tauta sarodas. Labākie ir moldāvu ģimene, savā pagalmā tumbas & pastiprinātājs un sintezators, un aiziet - ciematiņam nedēļas nogales vakari paiet internacionālas mūzikas ritmos.
 
Kaarlis
Skatos, kādu laiku šeit klusums- izlēmu: jāpalīdz kaimiņiem. Šīs dienas tēma: hermētiķi un to pielietošanas aspekti kā arī "par un pret".
Sanāca pēdējā laikā padarboties motoru montāžas jomā un pēc konsultācijām ar Krišjāni nonācu pie slēdziena ka kvalitatīvas ķīmijas lietošana ir klaji bezjēdzīga. Spilgts piemērs- Motoru montāžai paredzētais hermētiķis aerosola formātā "Forch k164". Jāsāk laikam ar tīri fizisko īpašību analīzi.
1) Izstrādājums ir aerosola formā un piespiežot no metāla skavas izgatavoto sviru, produkts spiežas ārā vienmērīgā plūsmā kas ļauj to it kā vienmērīgi uzziest uz montāžai paredzētajām virsmām, taču ak vai! Kur tad paliek prieks par ņemšanos ar sarkano vai melno masu, kas iegūstama kurkuļainā paskatā no benzīntankā nopērkamās tūbiņas, un grūti nokratāma no pirkstu galiem??? Un kur paliek radošā kolektīva kopējā jautrība, ja kratot rokas, atdalijusies masa pielīp tantes Ņuras kaķa astei un viņš metas paniski bēgt? Smieklos sadedzinātās kalorijas ļauj biedru pulkā izlakt vis maz vēl pāris aliņus, tādejādi paildzinot patīkamo montāžas procesu vēl par laiku X.
2) Atļaušos izteikt apgalvojumu ka šis, iepriekš pieminētais, izstrādājums ir arī potenciāli bīstams veselībai. Tā kā izstrādājums pēc smaržas neatgādina klasiskos etiķaini smirdīgos hermētiķus, pēc piektā vai sestā alus ieliešanas gremošanas traktā var gadīties misēklis- to viegli var sajaukt ar, piemēram, zobu pastu vai ss.lv kosmonautu barību.- Rezultātā - gremošanas traucējumi ar aizcietējumiem garantēti!
3) Pastāv arī apgalvojums ka konkrētā izstrādājuma pielietojums tehniskajā jaunradē sagādā vienus vienīgus zaudējumus- piemēri nav tālu jāmeklē. Pirmkārt dārgs! Otrkārt, neatspoguļo ieguldīto darbu motora montāžā vai pat RESTAURĀCIJĀ- iedomājieties, šī pelēkā masa pēc montāžas pilnībā saplūst ar pelēkajām alumīnija sakausējuma detaļām, tādejādi nolaupot jeb kādu ticamības apliecinājumu gruntīgajai kapitalkai, jo kam tu tagad iestāstīsi ka forsēta jauna poršņa, kapitāls koļenvals un jaudīga karobka??? Tikai jānoregulē karbiruators?! ( Čo to drusku hu*ova lec) Sētas čaļi viennozīmīgi novērsīsies un kuram gan gribas būt izstumtajam? Vēl jo ļaunāk! Sarkanās pēdas uz nelaimīgā motora ļauj vis maz piecas reizes kāpināt upurējamā daikta cenu ss.lv- kāpiens apjomīgs, no ls 30,00 uz razu var spraust ls 200, 00 un kuru gan interesē tāds stulbs sīkums kā doķu trūkums- klientu mīzēju taktika!
Zaudējumu sarakstu turpinot, ievērības cienīgs varētu būt fakts, ka zināmas problēmas rodas situācijā ja nu izrādās ka restaurācijas process bijis neveiksmīgs arī vairākas reizes pēc kārtas vienā vakarā! Iedomājieties, jau ceturto reizi ar āmuru un zubilu ( pie ceturtās gan vairs zubilu nevajag) sitiet blokus uz pusēm un atkal jāčakarējas ar tās draņķa masas tīrīšanu un, nedod Dievs, jāpērk vēl tam nolūkam paredzēta ķīmija, daudzkārt vieglāk taču ar nagiem aizķert sarkano masu un izvilkt no blīvējamo virsmu starpas vēl pirms skrūvju atslābināšanas- aizraujoši, vai ne? Ko no tā secināt? Tikai to, ka pūstošo kapitālistu draņķa ķīmija neatbilst ne tirgus specifikai, nedz arī mentalitātei!
Lai visiem jauks vakars!
Ak jā, kopiraits- visi burti savos aplīšos, atsevišķas tēzes palienētas mītavas darbnīcā.Grin
 
Krisjanis
Sveiks, Kaarlis
Skatos tev tā drusku rakstāmais šovakar uznācis..
Pareizi jau esi visu uzrakstījis. Visu ko es tev teicū un ne tikai.
Lielākā škrobe par to restaurāciju.. nu nevar pateikt, ka šķelts tas matōrs, nu nevar.. Sad
iespaidi atkal noslīkst Zemgales akā.. un ne tikai. jo emometra stabiņš rāda -35m dziļumu.
katrā ziņā - sarkanais (starp citu) GERMETIĶIS ir štelle. tikpat kā jawa - arī tas ir (sinonīms - ilglaicīgs)
padomājiet par to!
Arlabunakti
 
aivarsz
Man šausmīgi patīk, kad iespaidi noslīkst Zemgales akā.. un ne tikai. jo emometra stabiņš rāda -35m dziļumu. Lai pamērītos ar emocijiem un krāniņiem, tagad jārok un sāsakārto visas smukās emocijas ļoti dziļā pazemē. Izvēloties pareizos hermētiķus, kas neļautu tai dziļajai emociju akai iebrukt. Tālāk- citāts no Jelgavas. Smile
Labojis aivarsz uz 18-09-2012 21:12
 
Krisjanis
šodien te Jelgavas pusē trīs jaunēkļi izdomāja papētīt rudens lapu dzeltenuma pakāpi Tērvetes apkaimē.
Brauciens ir pilnīgi absolūti nesaskaņots ar citām ANTIK MOTO instancēm, esam opozīcija, jo mūsu vidū ir 2 opozītmocikletisti. :ljura:
Es (Dņepr MT 10), Aigars (Jawa 634-8), un Kaspars (M-72)
Kustību uzsākām Jelgavā. Piestājām iekost ceļa kāju Pūteļkrogā
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1204.sized.jpg
Tālāk pa visādiem nomaļākiem celiņiem virzāmies uz Kroņauci
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1205.sized.jpg
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1206.sized.jpg
Piestājam pie Točkas
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1212.sized.jpg
Un Tērvetē iepērkam Tērvetes āl
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1211.sized.jpg
Tad Tērvetes pilskalna pakājē ieraugām zirdziņus
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1216.sized.jpg
Un palūdzam ciema puikam, lai iebildē mocikletistus!
content25-foto.inbox.lv/albums/k/krisjanis.galins/29-09-2012/IMG-1220.sized.jpg
Šis pasākums ilga 3 stundas, veikti ~70km. Viss tādā mierīgā garā, braucām paši priekš sevis. Secinājums - īstais zelta rudens vēl nav sācies, ir doma gāzt uz Bausku un Rundāli pēc nedēļas vai divām.
 
aivarsz
Malači! īsi, kodolīgi un pa smuko.
 
Guntis
jauki Smile
 
Jancic
Labi, ļoti labi! Man arī prātā viens brauciens pretī zelta rudenim. Jasagaida nelietaina diena, kas, diemžēl, mana pusē ir liels retums. Bet doma ir braukt kā jawistam nevis opzicionāram. Manam opozītam - opapam (k-750) ir mazas ķibeles ar ģeneratoru un pēc Jūrmalas pasākuma sapratu, ka opzīts braukāsanai tiks lietots tikai Ventspils novada raobežās, jo tālākos braucienos nav tik komfortabli un vienmēr kāda ķibele uz ceļa ar viņu ir garantēta. Bet tie jau arī ir sava veida pedzīvojumi un asu izjūtu ķersana - pačakarēties uz ceļa.Grin
Labojis Jancic uz 30-09-2012 12:01
 
Guntis
Vēl viss oktobris priekšā,vnk savācamies un braucam kaut kur,kaut vai kur ačes rāda Smile

Rīga-Limbaži(pa mazo nezināmo LĪKUMAINI izsaflatēto ceļu)-Valmiera-Lode(Liepa)-Priekuļi-
Cēsis-Raiskums-Līgatnes pārceltuve-Sigulda-Turaida-Murjāņi.

Vai pa citu maršrutu.
 
Kaarlis
Guntis rakstīja:

Vēl viss oktobris priekšā,vnk savācamies un braucam kaut kur,kaut vai kur ačes rāda Smile

Rīga-Limbaži(pa mazo nezināmo LĪKUMAINI izsaflatēto ceļu)-Valmiera-Lode(Liepa)-Priekuļi-
Cēsis-Raiskums-Līgatnes pārceltuve-Sigulda-Turaida-Murjāņi.

Vai pa citu maršrutu.

Ja ir doma vēl kaut kur izbraukt tad vācamies ar priekšlikumiem uz jaunu tēmu.
 
Iet uz forumu: