Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Dezinfektors Jawa 638
Dezinfektors
Sveiki domubiedri!
Nolēmu izveidot savu topiku kurā runāšu par savu Jawa 638. Droši vien jautājumu būs vairāk kā stāstāmā, bet ar kaut ko ir jāsāk.
Manas Jawa's stāsts sākas 1988.gadā, kad tā nonāca mana tēva īpašumā. Tēvs bija nopircis jaunu 634 (no šīs ir kaut kur bilde ģimenes albumos), bet tā, nelaimīgā kārtā, vēl nesasniegusi viena gada vecumu, tika nozagta. Zagļi tik atrasti, bet mocis jau bija sadalīts reizinātājos un vairums detaļu nemaz vairs nebija atrodamas. Bet tā kā mocīts bija apdrošināts, tad tēvs par saņemto naudiņu nopirka jaunu Jawu, šoreiz 638 un jau jaunā moča mugurā devās uz tiesu, kur zaglim tika pasludināts spriedums Smile
Gāja gadi, mocis nobrauca 23k km (vissenākās bērnības atmiņas ir par braukšanu "ļuļkā", jeb blakusvāģī kādā lietainā dienā Grin ) bet, ģimenes pieauguma rezultātā un mainoties vispārējai situācijai valstī, mocis arvien biežāk tika atstāts nekustīgs garāžā. Gāja gadi un es augu lielāks. Parādījās pirmā interese par tehniku. Izdomāju, ka pedāļus mīt vairs negribu un pārdevu savu veļļuku kaimiņam un par iegūto naudu nopirku mopēdu Delta. Ar to pabraucu gadus trīs, līdz 14-15 gadu vecumam. Bet tad, vienā siltā vasaras pēcpusdienā, tēvs bija izstūmis jau sen aizmirsto moci no šķūņa. Tēvs iztīrīja karbiņu, pāris reizes uzsita pa kurbuli un Jawa rūc!! Pats izbrauc kādu gabalu un dod man ar' pabraukt. Es, no tā lielā moča sabijies, protams purinu galvu un saku, ka pabraukšu citreiz. Joprojām atceros tēva vārdus:"ņem, pabrauc- pēc tam vairs uz mopēda virsū negribēsi kāpt". Mī un žē, kā tas mocis gāja Shock Pēc pirmā brauciena, rokas un kājas trīcēja un sirds sāka nodarboties ar aritmiju Grin Pēc Deltiņas, šis bija kaut kas kosmisks ar reaktīvo motoru Grin Protams, ka Deltiņa tika atstāta otrajā plānā un mana sirds piederēja šim mocim. Un tā skaņa- mūzika dvēselei. Un tā specifiskā smarža, kas paliek gaisā pēc Jawa's aizbraukšanas... Viss- esmu kļuvis par Jawistu.
Gāja gadi, mācību dēļ pārcēlos uz pilsētu, bet mocis palika laukos. Katru pavasari izvilku moci no šķūņa, iztīrīju karburatoru, izbraucu goda apli pa rajonu un noliku moci atpakaļ šķūnī.
Jau pēdējos ~4 gadus ik pa laikam galvā pavīdēja doma par Jawa's atdzīvināšanu, bet laika trūkuma vai naudas trūkuma dēļ, šie plāni vienmēr palika tikai ar pirkstu gaisā rakstīti.
Šogad beidzot mana zemapziņa ņēma virsroku- naktīs nevarēju gulēt, jo bija iekšēja sajūta, ka esmu kaut ko parādā savai bērnībai/pusaudžu gadiem. Pietiek manai 638 skumt šķūnī- velkam no šķūņa laukā.

Skats neiepriecinošs- daudzus gadus nav aiztikta.
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0409.sized.jpg

Pulksteņi aizputējuši
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0419.sized.jpg

Amortizatori nosulojušies, kopējais skats- motocikls saguris
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0410.sized.jpg

Njāāā, manās atmiņās Jawiņa bija daudz frišāka. Bet tā kā esmu nolēmis moci atgriezt ielās, tad jāķeras vien klāt.

Motoru pat necentos iedarbināt- atceros, ka kloķvārsptas labā puse stipri kustējās.Motoru izceļu laukā, pāršķeļu un bāc... Izbeidzies ir nevis kloķvārpstas gultnis, bet kloķenes pirksti ir sadiluši. Dodos uz Jawa veikalu un stāstu savu sāpi. Saņemu ļoti daudz informācijas no Raimonda un no viņa uzzinu par manajawa.lv. Seko šejienes izpētīšana un reģistrēšanās. Kloķene tiek nogādāta Siliņam uz Ādažiem un tiek atjaunota- 95 Ls. Tālāk viss tiek jaukts, defektēts, fotografēts, bildes tiek pazaudētas.

Viena procesa bilde atradusies
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0481.sized.jpg

Šobrīd mocis izjaukts, pa skrūvītēm. Daudzas detaļas jau iegādātas, bet vēl kalnu ar detaļām vajag.

Ir lietas, kuras nepieciešamas no citiem domubiedriem:
Bāka izskatās slikti no iekšpuses:
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0421.sized.jpg
content24-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0422.sized.jpg

Varbūt kādam ir lieka šāda bāka?
Nepieciešams arī kreisais, aizmugurējais pagrieziens ar visu stiprinājumu.
Vajag sēdekli labā stāvoklī.
Labojis Dezinfektors uz 10-07-2015 19:55
 
modza
Viena vecuma ar manējo Jawiņu. Bet darba un naudu tas prasīs diezgan, lai savestu pienācīgā kārtībā.
 
Dezinfektors
Jawa ir 1987. gada ražojums, bet veikalā nopirkta 1988.gadā.
Pagaidām domāju neatjaunot absolūti visu. Piem. izpūtējus jaunus pirkšu ziemā, tāpat arī darīšu ar riteņu aplocēm u.c. sīkumiem. Visam uzreiz finanses nepietiek. Gribās jau to moci vēl šosezon iedarbināt, bet pagaidām izskatās, ka tas nebūs iespējams.
 
Laacis_ar07
Vēlu veiksmi! un entuziasmu,,mazliet sabrīnos par dilumiem,,mana 559ar 83tkm nobraukumu sanjēma jaunus tikai kloķenes gultņus,,pat cilindrs bij standarta.un tagad rūc kā jauna! laikam visi dzelži tagad kļūst mīkstāki!Angry automobiļiem tāpat iet! tagad ceļu 634jawu (1979g),nu kloķenes man ir divas,,šķiet vēl labas, vienai noskrējiens 24t.redzēs kā būs!
 
Dezinfektors
Domāju, ka pie kloķenes pirkstu dilšanas ir vainojamas vairākas lietas- Bāka no iekšpuses stipri sarūsējusi, filtra nav. Mazās rūsas daļiņas tomēr ir nokļuvušas cilindros un tālāk karterī. Abi kloķenes gultņi bija normāli ieķīlējuši. Tāpat savu artavu ir devis ORIĢINĀLAIS gaisa filtrs, kurš tur iekšā atrodas kopš 1987. gada Grin Cilindriem gan diluma tik pat kā nav Smile
 
oilmaster
Nu, galvenais, ka mocis nav dabūjis "tūninga" izmaiņasGrin Viss vairāk vai mazāk savās vietās.
Vajag tikai gribēt un viss ir izdarāms, vajag tikai gribēšanu, ko nevarēsi pats to palīdzēs Tev te. Taka laipni gaidīts JAWISTU bariņāWink
 
Guntis
Smuka JAWA,nav ne sagurisi,nekā savādāk.
Vnk godam braukusi.
 
modza
Dezinfektors rakstīja:

Jawa ir 1987. gada ražojums, bet veikalā nopirkta 1988.gadā.
Pagaidām domāju neatjaunot absolūti visu. Piem. izpūtējus jaunus pirkšu ziemā, tāpat arī darīšu ar riteņu aplocēm u.c. sīkumiem. Visam uzreiz finanses nepietiek. Gribās jau to moci vēl šosezon iedarbināt, bet pagaidām izskatās, ka tas nebūs iespējams.

Labāk nesteigties. Ja taisi, tad pa nopietno. un ja ir kādi jautājumi par krāsošanu, cinkošanu, hromēšanu un tehniskas dabas, tad jautā šeit. No visiem ieteikumiem varēsi izvēlēties sev piemērotāko.
 
Dezinfektors
Jawa pamazām top.
content5-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0536.sized.jpg

Nopirkšu aizmugurējo labo pagriezienuShock
content5-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0531.sized.jpg
 
Guntis
Ko tur īsti tev vajag?
Visu? vai tikai kātu?
 
Dezinfektors
Es nemēģināju jaukt vaļā. Nezināju, ka kāts noņemams Grin Vajag kātu. Tas bija tā sarūsējis kopā ar uzgriezni,ka nācās ņemt talkā fleksi.

Ko Jawisti dara ar kloķvārpstas gultņiem? Jautājums ir par divrindu lodīšu gultni ar C3 indeksu. 33 Ls par SKF gultni man šķiet neadekvāta cena. Kāda būtu kvalitāte FAG gultņiem vai piem. SNR gultņiem?
 
Guntis
jawa.lv ir pati labākā CENA, gribi ietaupīt ? samaini ar kārbas gultni.

kāts ir pā rcinkots,lētāk atrast to ko vajag pie Kārlis ! nav defecīts ... NAV Smile
 
Dezinfektors
Cena tam gultnim ir tāda visur, ne tikai iekš Jawa.lv Wink Nav muļķīgi ietaupīt, būtu muļķīgi, ja es gribētu tērēt naudu pa labi un pa kreisi. Nevienam nav nekas sakāms par citu ražotāju gultņiem?
 
Kaarlis
Ja vajag, šo to var no manis dabūt priekš 638.
Par gultņiem runājot, arī es nokodos uz pamatīgo cenu un nopirku 3205-b-2rs-tv. Austriešu ražojuma NKE. Ap 4 tūkstoši kilometru ir izturējis, kas gaidāms nākotnē, tad jau manīs. Mazliet nepatīk plastmasas separātors, taču arī 36 grādos kalnu serpantīnu zāģēšanu ir izturējis.
 
modza
Es savas Jawas dzinējā ieliku čehu ZKL, cena bija 7.50ls. Nu neticu, ka četrreiz dārgākajam SKF ir arī četreiz lielāks resurss.
 
aivarsz
Dezinfektors rakstīja:

Ko Jawisti dara ar kloķvārpstas gultņiem? Jautājums ir par divrindu lodīšu gultni ar C3 indeksu. 33 Ls par SKF gultni man šķiet neadekvāta cena. Kāda būtu kvalitāte FAG gultņiem vai piem. SNR gultņiem?


FAG un SNR ir pietiekoši O.K. Pārbaudītas vērtības. Lieto droši, ja jūti ievērojamu cenas starpību. SKF ir tā augstākā raudze gultņu jomā, tāpēc, gandrīz vienmēr būs dārgāk.
 
Dezinfektors
Paldies par sakarīgām atbildēm Smile FAG varu dabūt 2x lētāk kā SKF tāpēc likšu laikam tos.
 
turists
vai tik nesanāks tā, ka tev piedāvās ar plastmasas separatoru.. Smile Cik man zināms tad ļoti draudzīga cena ir Sadovņikova ielā 17 (Lāčplēša un Gogoļa ielas krustojums) sia Laudorts. ZKL 15Ls, vismaz man cena tur parasti ir tāda.
 
modza
Dīvaini atšķirīgas cenas, jo es arī tur pirku. Manuprāt čehu ZKL vai slovāku ZVL ir pietiekami labi gultņi priekš Jawām.
 
Dezinfektors
Jawa pamazām būvējas
content25-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0580.sized.jpg
content25-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0583.sized.jpg

Biju pie krāsotāja.
Par šo detaļu nokrāsošanu man prasa 80 Ls+ krāsu un škaidītāju atvedu pats. Nevaru saprast- cena ir ok? Kā sameklēt krāsu kas ir max līdzīga oriģinālam? Kādu krāsu labāk pirkt- metāliku, akrilu?
content25-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0585.sized.jpg

Tad vēl, aizmugurējā zobratā bija šāds gultnis un ass! Saprotu, ka nav oriģinālā. Zvanīju tēvam un viņš teica, ka laikam esot kaut kad ielicis zobratu no citas Jawas. Man ir pamatotas aizdomas, ka tā bija 634 Jawa, jo radiniekam bija tāda Jawa. Varbūt kāds vēlas samainīt pret 638 pakaļējā zobrata asi? Shock Gultnis gan tāds švaks.
content25-foto.inbox.lv/albums/c/creativz/638/IMAG0578.sized.jpg
 
Iet uz forumu: