Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
AldisK JAWA 350 1966 gads
AldisK
Nevarēju izlemt kur, lai raksta. Pie restaurācijas vai šeit. Restaurācijai apakšā rakstīts atjaunošana sākotnējā izskatā, bet man tā nebūs, tādēļ rakstu šeit.
Un tā pagājušajā rudenī nejauši gadījās Jawa 350 1966 gada. Jawa pati nekāda labā nebija. Bēdīga paskata un daudz kas trūka, bet bija saimnieks ar visiem 1966 gada dokumentiem. Praktiski man uzdāvināja. Ceļš uz CSDD un pēc pāris stundām un apmēram 38Ls samaksas kļuvu par Jawas jauno īpašnieku.
Gandrīz vienlaicīgi gadījās arī divi donori. Viena 353 250cc, kuru neļāvu aizvest uz šrotu. Un jau šrotā atlikums. no 354 bez motora un sāniem, bet komplektā ar riteņiem. Man jau ir 1965 gada Jawa, kura no1966 gada neatšķiras. Tā kā donori bija vecāki modeļi un no diviem, kaut ko varēja salasīt, tika pieņemts lēmums taisīt šo Jawu, lai izskatās kā 354 modelis. Kā vienmēr sākas viss ar izjaukšanu un defektāciju.Kā redzams bildēs rāmim dažādi sīkumi ir diezgan cietuši. Ritenis arī prasās pēc kapitālā remonta.
img_8085.jpg img_8090.jpg img_8158.jpg img_8159.jpg img_8170.jpg

Labojis AldisK uz 25-02-2012 20:22
 
Kaarlis
Bēdīgais sākums zināms it visiem un sākas vai katra otrā šķūnīša paksī, lielākā interese būs par atdzīvināšanu. Lai gan jāatzīst, ka nemazāk vērtīgs ir arī katra konkrētā moto stāsts par sevi un savu vēsturi (dzīvi)!
 
AldisK
Sākot šo darbu vēl nezināju, ka apkārtnē par sakarīgām naudiņām smilšo, tāpēc sāku krāsas nost plēšanu ar dažām citām metodēm. Dažādām ripām viena ir tā saucāmā "rupjmaize" otra ir kaprona birste. Urbjmašinā un uz priekšu. Tīra efektīvi. Pēc tam notīrītās detaļas, ja nepieciešams špaktelē un gruntētas ar skābo grunti. Pēc grunts dubļubleķu iekšpuse ar piķi.
img_8143.jpg img_8142.jpg img_8175.jpg img_8144.jpg img_8179.jpg

Labojis AldisK uz 26-02-2012 07:43
 
AldisK
Iepriekšējo Jawu man krāsoja profesināls krāsotājs. Naudas taupīšanas nolūkos un savu spēju pābaudes dēļ pieņemts lēmums, šo jawu sagatavot un krāsot pašam. Pēc grunts, sīko švīku un poru aizpildīšanai lieto Filleri. Sarkanās Jawas ir ļoti daudz, tādēļ šī būs pelēki -zila saucamais skandināvu variants. Skatoties skandināvu saitus par Jawām es gan nevienam skandināvam tādu neredzēju. Paldies Andim, kurš aizdeva pāris bleķus no sava iegūtā zilā varianta. Tika maksimāli cik iespējams noņemti krāsu kodi.
Ir atjaunots spidometrs. Tukumā reklāmas firmā izgatavoja uzlīmi. Prātīgi atvalcēju ,iztīriju uzlīmēju jauno uzlīmi un aizvalcēju.
img_8184.jpg img_8180.jpg img_8177.jpg img_8169.jpg img_8125.jpg

Labojis AldisK uz 28-02-2012 14:18
 
AldisK
Atjaunots reflektors, pats tīrīju, pulēju un firmā angars.lv atjaunoja. Kaimiņa garāžā uz virpas vairākos vakaros tika drāztas un pulētas rumbas, pēc tam jauni spieķi, aploces un ritenis jau izskatās kā tam ir jāizskatās. Tāpat tīrītas visas detaļas, kuras jācinko. Ātruma, bremžu un ručkas tīrīju un pulēju, pēc tam Aizputē iedevu hromēt. Mīnus, ka tur neliek apakšā varu, tāpēc ātrāk varot bojāties. Nu redzēsim kas sanāks.
Tas lidz šodienai apmēram viss.
img_8186.jpg img_8137.jpg

Labojis AldisK uz 25-02-2012 21:01
 
AldisK
Rāmim tika amputēti visi bojātie kronšteini un kāpšļu caurule. Kronšteini un stiprinājumi izgatavoti no jauna un gaida piemetināšanu. Instrumentu kastēm vidējais uzgrieznis ar sliktu vītni, tiks piemetināts papildus uzgrieznis. Izpūtēja priekšējais stiprinājums arī bija bojāts tāpēc amputēts , izgatavots jauns.
img_8164.jpg img_8163.jpg img_8161.jpg
 
Guntis
Dabrs būs/ir ne jokam ,lai veicas Smile
 
AldisK
Saņēmu dažas Čehijā pasūtītās detaļas. Zinu un ka dabūšu aizrādījumus par ragiem, bet tāda bija mana iegriba. jaunības dienu šķūnings. Taisu sev. Gumijas pielasīju topošajam krāsojumam. Rāmis ir sametināts un nogruntēts.
img_8187.jpg
 
Kaarlis
Man ir vesela šķūnēto stūru izlase, cik taisnas gan nezinu.
 
AldisK
Man būs jauna un ne gluži šķūnēta, bet tāda ko čehi lika saviem ielas sporta močīem. Var teikt oriģināla, vienīgi ne šim modelim.
 
oilmaster
Klau, cik Angārs paprasīja par reflektoru restaurāciju?
 
AldisK
Par manu vecās Jawas reflektoru paprasija 20Ls. Bet es pats jau biju krietni visu reflektoru nopulējis. Nezinu vai viņi arī sagatavo slīpējot un pulējot virsmu.
 
andiss
Lūk, Aldi viens video no somu puikām un viņu salidojuma, tur pāris zilpelēkās var pamanīt.
www.youtube.com/..._embedded#!

Un te ir links uz somu kluba mājas lapas video sadaļu, kur ir vairāki video, dažos no tiem var manīm zilos braucamos.
www.jawasakki.fi/...;Itemid=77
 
AldisK
Bet vispār tur ļoti maz var tādas pamanīt.
 
AldisK
Mazliet kaut kas ir pagājis uz priekšu. Virpotājs no kaut kāda kaprona izvirpoja gredzenus pakaļējiem amortizatoriem. Daļēji ir sakrāsots, gaišie ir visi, tumšie daļa.Strīpas šoreiz nolēmu krāsot pirms krāsas, uzpūšot bronzu, tad lentu un tumšo pēc tam. lēnām sāku kaut ko montēt kopā. Dabā gaišais ir pelēcīgāks, garāžā ar zibeni iznāk savādāks.
img_8208.jpg img_8204.jpg img_8197.jpg img_8194.jpg
 
AldisK
Daži bleķi vēl nokrāsoti.
img_8212.jpg img_8210.jpg img_8209.jpg
 
aivarsz
Būs pa smuko! Lai veicās!
 
aigars
Aldim par stūri. Es arī esmu no tiem, kas šitās nestandarta detaļas ir iemīļojis jau no bērnības. Arī tagad , pirmais ko izdaru- izloku stūri pēc sava prāta, un visi, kas pabrauc, saka, viegli vadīt. Stūri it sevišķi viegli ir nomainīt ja ir JAWIŅA ar apaļo spidometru. Tieši tādu arī es pašlaik skrūvēju.
 
Guntis
Šī nestandarta stūre,ļoti uzlabo vadāmību un drošību.
Nekad nebiju īsti braucis ar -oriģinālo-(pirmajai 559 to UZREIZ nomainīju). un saskāros ar šo... briesmu darbu uz 360. Ne ergonomikas,ne kā,jā bet skaisti noformēta,aizmisrtot par galveno -motobraucēju-.
Nekas jau neatliek ,man vajag oriģināli...un mocīšos ar šo tehnisko risinājumu,nu kas man atliek Sad

Aldim 10 punkti un žetons par cīņu un uzdrīkstēšanos.
 
AldisK
Šī vakara veikums. Kad sāk skrūvēties kopā, un kaut kas sāk veidoties, intersantāk strādāt.
img_8220.jpg img_8219.jpg
 
Iet uz forumu: