Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Ķiveres
andiss
Te jau nedaudz bija minēts, ka pa Eiropu braucot vajag sertificētu mantu, bet gribētos izvērstāku diskusiju par dažādiem aizsargķiveru modeļiem, varbūt ne tik daudz par konkrētiem zīmoliem, bet vairāk dažādiem ķiveru veidiem. Ir pilnās ķiveres (fiksētas un ar pacēļamo žokļa daļu), 3/4 ķiveres, 1/2 un 1/4 (jeb katliņi), kādu modeli labāk izvēlēties dažādiem braukšanas maršrutiem (garš pārbrauciens, ikdienas vizināšanās pa pilsētu utt.), kas labāk piestāv retro tehnikai, kas ir praktiskākais variants, kas komfortablākais?
 
aivarsz
andiss rakstīja:

Te jau nedaudz bija minēts, ka pa Eiropu braucot vajag sertificētu mantu, bet gribētos izvērstāku diskusiju par dažādiem aizsargķiveru modeļiem, varbūt ne tik daudz par konkrētiem zīmoliem, bet vairāk dažādiem ķiveru veidiem. Ir pilnās ķiveres (fiksētas un ar pacēļamo žokļa daļu), 3/4 ķiveres, 1/2 un 1/4 (jeb katliņi), kādu modeli labāk izvēlēties dažādiem braukšanas maršrutiem (garš pārbrauciens, ikdienas vizināšanās pa pilsētu utt.), kas labāk piestāv retro tehnikai, kas ir praktiskākais variants, kas komfortablākais?


Tēma pacelta baigi forša un aktuāla. Kad sāksies aukstie rudens vakari un atkal dzīvošu savā Rīgas dzīvoklītī ar normālu pieeju ātram netam, nevis LMT Edge Carnikavas bedrē, labprāt padiskutēšu par savu pieredzi, izjūtām, ieberzieniem un veiksmes stāstiem. Vairs nezinu, cik daudzas un dažādas ķiveres man ir bijušas no septiņdesmitajiem gadiem līdz šim brīdim, kas arī nav svarīgi. Svarīga, varbūt, ir pēdējo gadu pieredze pērkot izstrādājumus, kas paredzēti ekspluatācijai ar dažādu tehniku un dažādām dzīves vajadzībām. Ir atsevišķas ķiverītes, kas nemaz nav ķiverītes pēc būtības. Tās nu laikam nevajadzētu iegādāties aiz cieņas pret savu galvu. Jo ķiverei no drošības viedokļa, pirmkārt, ir jābūt atbilstošai tam kritērijam, cik augstu mēs to savas galvas saturu vērtējam. Pāris padomi, ko manuprāt nevajadzētu lietot principā, pat tajā gadījumā, kad pārvietojamies mazos ātrumos un stllam ziedojam savu drošību: Pirmkārt- aizmirstam par mazķiverītēm jeb čaumalām. Tikpat labi var braukt peldcepurē. Veloķivere vai slēpotāja ķivere noteikti būs nostrādāta ievērojot daudz vairāk drošības kritērijus. Otrkārt- nevajadzētu aizrauties ar antīkajām moto galvas aizsardzības ietaisēm. Nedod dievs, nolikt uz mutes ar stiklašķiedras "fantomeni", kas uzlīmēta 80. gados, iztapsēta ar porolonu, ko satur kopā vecu treniņbikšu tekstils un vizieris ir smalki uzliekts no organiskā stikla, lai krītot tās šķembas pielabo smadzenes no ārpuses uz iekšu un otrādi. Par to, vai mūsdienu izpildījuma ķivere ir slēgta tipa, atvāžama, vai vaļēja ar vizieri, vai bez, to jālemj katram pašam. Šeit arī ir vesela kaudze ar niansēm, par ko varētu pastāstīt citreiz. Gribētu jums tikai teikt, ka ķivere ir jāapčamda, jāpiemēra, un tikai tad, kad ir skaidrs, ka tā aubīte ne tikai patīk, bet arī stāv uz tās galvas kā uzlieta, ir jēga tērēt naudu. 99% no visiem gadījumiem, kad internetā noskatīta ķivere ir atnākusi mājās ir izmesta nauda. Man tādi priekšmeti ir vairāki. Sliktais stāsts- Latvijas moto veikalli ir tik, cik viņi ir atbilstoši tirgus prasībām. Izvēle ir tāda, kāda nu diemžēl ir.
 
Laacis_ar07
Jūs taj lietai pieejat baig nopietni! Man šīs domas ir mazliet citādas,,ķiveres un ekipējums vajadzīgs atbilstoši jūsu vecumam.20-30gadu vecumam(nemirstīgie)vajag vislabāko ekipējumu,,vinjiem nav tik tās pieredzes,,bet rokas stipras attiecībā uz ručku!
Daudzi nevar nemaz iedomāties ka tepat aiz Rīgas robežas no latvānju lauka uz ceļa vidus var izrullēt tantuks ar savu ww jeta,,un strauji vinju dzīvē izdarīt neatgriezeniskas izmainjas! Vidējam vecumam ar tomēr jadomā ko bērni pēcāk ēdīs,japadomā par veselību,,!un tad nāku es!kam dzīvē daudz maz viss jau padarīts!Līdzsvars vairs nav kā gados 20,,bet piesardzība turās.Un avārijas gadijumā ar peldcepuri man ir daudz mazāka iespēja palikt par kropli,,kādam uz kakla!tpu,tpu tpu,.gribās dzirdēt citu domas,,un nekas personisks,,ir arī prātīga jaunatne,,un dulli pendžuki!Wink
 
AigarsMitavnieks
Varbūt kādam ir pieredze ar askētiskām ķiverēm..
Pagaidām filozofēju par:
www.sergis.lv/...ts_id=2434
www.sergis.lv/...ts_id=2452
www.sergis.lv/...ts_id=3950

Vai arī no ārzemēm uzsūtīt šādu.. 

Cena 50-70 naudas, bez žokļa bet ar stikliņu. Paredzēta tikai prātīgai braukšanai ar retrotehniku. Vieta spamam. Smile
Labojis aivarsz uz 01-09-2012 01:45
 
Kaarlis
Šorīt ieliku savai slēgtajai ķiverei papildus tādu kā zoda- vēja aizsargu- kad pēdējo reizi esi braucis vēsā laikā?
No mazcenas ķiveru klāsta laikam nav tās sliktākās.
 
aivarsz
AigarsMitavnieks rakstīja:

Varbūt kādam ir pieredze ar askētiskām ķiverēm..
Pagaidām filozofēju par:
www.sergis.lv/...ts_id=2434
www.sergis.lv/...ts_id=2452
www.sergis.lv/...ts_id=3950

Vai arī no ārzemēm uzsūtīt šādu.. 

Cena 50-70 naudas, bez žokļa bet ar stikliņu. Paredzēta tikai prātīgai braukšanai ar retrotehniku. Vieta spamam. Smile


Visas četras tādas mazliet jocīgas motorollera ķiveres. Manā prātā tās kosmiskās galvasbūves ar senu motociklu kopā nelīmējas. Aprīkotākais, taču ne labākais modelis, ko redzēju, bija no Louis. Bet tas tīkls piedāvā arī daudz labākus un stilam atbilstošākus fasonus. Bet, par sevi varu pateikt pilnīgi skaidri. Nevienu ķiveri, ko neesmu uzmērijis nekad mūžā vairs nepirkšu. Man dažas tīmeklī pirktas mājās mētājas. Paņem skrodera mērlentu, pasaki man sava bumbiera apkārtmēru, varbūt varu tev piedāvāt kaut ko par dempinga cenām, pāris reizes vilktu, vai vienu reizi uzlaikotu. Šobrīd piedāvājumā viens Caberg a'la US police (balts/melns) un viens Vācu izstrādājums- pilna ķivere ar paceļamu žokli un saules brillēm (melns matēts). Izmērs~ S / M tieši šādā secībā, taču ja runāsim centimetros, pavērsies cita bilde.

Ja vēlies vaļēju ķiveri ar vizieri, viens no brendiem, ko varu ieteikt ir IXS. Man ir viena šī ražotāja pasakaini klusa ķivere. Labu brendu pilnās taisa lielāku troksni. Bet tā tāda mana subjektīva pieredze.
Labojis aivarsz uz 01-09-2012 02:09
 
andrew_77
Mana pieredze ir ļoti neliela, otra sezona. Lietoju trīs tipa ķiveres: Valmieras stikla šķedras - lēnos pārbraucienos
pasākumos. Siltā laikā braukšanai ar blakusvāģi 1/2 ķivere LS2 (pirku KSM veikalā) ar solo tādu vairs vilkt
negribu, pasmaidīt bija grūti divas nedēļas pēc veiksmīga kritiena Smile, ir diezgan skaļa un pie +9 paliek neparāk
komfortābla. Un slēgta ķivere (pirku Mocis veikalā) ar nolaižāmo saules aizsargu un visādām ventilācijām,
klusa, ērta, un tagad kad no rītiem uznāk +5 ir OK, bet vajag padomāt par zoda/kakla siltinājumu.
Neesmu mēģinājis vidēja un dārga gala ķiveres, pagaidām aprobēžojos ar šām.
Pirku LV veikalos, jo varēju apčamdīt un piemērīt, protams internetā ir liels klāsts ar tām, bet baidījos par
izmēru nasakrītību ar manu galvu.
 
andiss
Es tā domāju, domāju un nevarēju izdomāt, vai ķiverei ir derīguma/lietošanas termiņš?


Visi ražotāji piemin kritienus, kā obligātu maiņas brīdi, bet par vienkāršu lietošanu esmu tikai vienreiz kaut kur lasījis vai dzirdējis, ka iesaka mainīt ķiveri reizi 3-5 gados, jo ar laiku ķiveres materiāls zaudē daļu savu izturības un aizsarg īpašību, vai vismaz ir iespējams, ka tas tā notiek, neatceros precīzi visus skaidrojumus un pamatojumus, bet tāds bija kaut kādu drošības speciālistu un ķiveru ražotāju ieteikums.
Vai esat kaut ko tādu dzirdējuši?
 
admin
Stikls tāpat jamaina reizi sezonā, ķiveres iekšas arī maināmas. Nobraucu ar shoe podu sezonu skats pabriesmigs...3 gadi maximums..tiesa kā Kārlis braucu katru dienu un tas nabaga pods tiek sadzīviski apdauzits..gurķis ir ņemts bet pods nav traumēts. Ražotāji saka ka pēc poda dauzisanas tas ir jāmaina
 
peterisp
Te viena adrese:
www.duell.fi/.../Open_face
Atvest maksā 16 Eur
 
Gints13
Gatavojoties sezonai, ir doma iegādāt slēgtā tipa ķiveri. Kādas ir atsauksmes par ražotājiem - plusi, mīnusi?
 
aivarsz
Te vēl pastāv jautājums, cik naudas gribas investēt šajā pasākumā. Tad var konkrētajā cenu kategorijā izvērtēt dažādu ražotāju dažādu modeļu plusus un mīnusus- svars, cik ķivere ir klusa, kāds ir iekļautais papildaprīkojums, dizains, u.t.t. Beigu beigās, kā paša galva tajā izstrādājumā jūtas uzmērot. Daudz nezināmo.
 
edmunds
Uzlaikot ir galvenais. Vislabāk veikalā, kur ir plaša izvēle, piemēram Berlīnes Louis. Es braucu pēc Šūberta, bet fiksi sapratu, ka galīgi nav manam paurim, nopirku Shoe Neotec.
MC Wild Hogs!
 
Gints13
Par naudām. Saprotu, ka daudzmaz normālu (drošu) ķiveri bez 300 Eur (plus mīnus, drīzāk plus) nenopirkt.
 
Laacis_ar07
Ķiveri var nopirkt labu labo pa 100euro,klusa un izskatās izturīga.veikals mocis,,Bŗivības ielā
 
aivarsz
Par veikalu Mocis es tik labi vis neizteikšos. Tur vidējais aritmētiskais sortiments ir No name brendi, it kā no Vācijas. Ir jau arī puslīdz labas lietas. Esmu savulaik iegādājies tur DMC ķiveri ar veramo žokli. Smaga un skaļa, ilgstošāk braucot, izrādījās arī neērta manai galvai. Tā arī mētājas šķūnītī dažas reizes izmantota. Tādēļ, tiešām, ļoti svarīga ir uzlaikošana. Tāpat, ja ceļošanai vēļēsies iemontēt Bluetooth armatūriņu, tomēr ir forši, ja ķivere ir tam paredzēta.
 
AigarsZ
https://www.louis.de ,pamērīju LV un no DE pasūtīju .
 
Gints13
Paldies par - https://www.louis.de. Papētīšu uzmanīgāk! Tomēr ķiveri internetā, pat ar iepriekšēju laikošanu tepat, kaut kā bailīgi. Arī par cenām ļoti jāskatās - esmu pāris reizes internetā auto detaļas (tai skaitā arī ebay) nopircis dārgāk nekā būtu tepat Latvijā. Tagad arī Latvijā ir nācies pie oficiālajiem auto dīleriem detaļu nopirkt lētāk nekā piedāvā detaļu tirgotāji un internets. Tā kā moto lietu tirgu vēl neesmu iepazinis, tad ir doma šonedēļ Ķīpsalā apmeklēt moto izstādi, noteikti lielākā daļa tirgotāju būs vienkopus!
 
UldisK
BELL - skaistums prasa upurus. Izskatās super, bet neērta. Skaļa, bet tas labi - drird, ko pasažieris runā.

Tīri subjektīvs viedoklis, citiem varbūt ērta
 
edmunds
Piekrītu Aivaram par veikalu Mocis - tirgo produktus, kas man Vāciju nav nekāda sakara un arī mīl uzmest. Nopirku lietus kostīmu, kuru slavināja un kas izjuka pa vīlēm pirmajā uzvilkšanas reizē. Un viss tas viņu jaku un bikšu sortiments - tās ir viensezonas preces, varu parādīt, kā viņas izskatās, teiksim pēc divām sezonām.
Ja gribās taupīties uz ķiveri, tad ir brandi arī no lētā gala, kurus Louis tirgo.
MC Wild Hogs!
 
Iet uz forumu: