Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Vasara 2013- Norvēģija?
AldisK
Ja grib, kaut ko jau saīsināt var, bet kādreiz jau rakstīju, troļļu zemē nav tik vienkārši to izdarīt kā pie mums, kur mēs varam vienā pilsētā iebraukt no 10-20pusēm pa dažādiem ceļiem. Paskatieties Norvēģijas karti šajā maršrutā un domāju Jums viss kļūs skaidrs.
Tātad: nedaudz paskatījios, noīsināt var augšgalu. Tad neredzam Atlantijas ceļu un Troļļu ceļu. Iegūstam apmēram 1.5 dienu un kādus nepilnus 500km.
Vēl var noīsināt apakšgalu, tad neredzam un neejam uz Preikestolena pārkaru klinti. Iegūstam vēl kādus 200-300km un vienu dienu.
Vēl par to līgo dienu: tā Stokholma-Andalsnes ir tie 850km. Izvilkt šo uz trim dienām, man neliekas pareizi. Tur vēl tas Norvēģijas skaistums tā īsti nav sācies. Par Lilehameri un olimpisko stadionu vispār nav vērts runāt. Negribam nebraucam. Maģistrāle iziet pilsētai pa malu, neapstājoties varam braukt cauri, var nogiezties un izbraukt caur centru "dibenpauze" tāpat kaut kur vajadzēs. Pagājušajā gadā šos jautājumus mēs veiksmīgi atrisinājām uz vietas. Tāpēc, domāju par to tagad vispār nevajadzētu runāt.
Atpakaļ ceļš uz Stokholmu arī tie paši km ir jānobrauc.
Par prāmi un kādām kļūmēm esmu domājis. Vislabāk būtu ja atpakaļ biļetes nebūtu jāpērk iepriekš. Bet:
1. Tas varbūt varētu būt dārgāk nekā iepriekš pērkot.
2. Vienam cilvēkam ar moci varbūt vieta atradīsies, bet apm. 10 cilvēkiem un 6-7 močiem....?
Tas apmēram viss ko varu piebilst.
Lūdzu izsakiet savas domas! Piedāvājiet savus alternatīvos, konkrētos variantus! Par maršrutu un laikiem mums vajag līdz biļešu iegādei tikt skaidrībā.
 
aigars
Tā kā es Norges Lielbraucienā nepiedalos, bet cītigi lasu un interesējos par TO, tad šīs rindas rakstu tikai kā info no savas divreizējās Norges apmeklēšanas pieredzes. Ja man būtu jāizvēlas Atlantijas ceļš Lillehamere vai Presterhollena, tad viennozīmīgi- es apmeklētu Priestera krēslu kaut vēl vienu reizi- Tas ir iespaidīgi...
 
palsmanietis
labvakar braukt norvegiju un neredzet trollu celu -nu tas nu nekur neder parkaru klints ari ir jaredz lilihammere ir iespaidigi ,bet kalni un klintis- labaki iespaidi.attieciba uz prami aldim taisniba-perkot bileti uz vietas var but loti dargi
 
Guntis
Pagarinam ceļojuma laiku par 2 dienām?
 
Kaarlis
1)Troļļu ceļš, Atlantijas ceļš u.c. .... Tā ir Norges motobraucēju Meka! ar lielāko prieku ziedošu stadiona sienas un Stokholmas mūrus fjordu, kalnu un citas eksotikas labā. Mans atvaļinājums nav dzelzī kalts- var staipīt vēlamajā virzienā.
2) Ja kas īsināms- saredzu to maršruta otrajā pusē. To augšgalu gan vajadzētu paķert pa pilnu programmu.
3) Visa darba dzīve no atvaļinājuma līdz nākamajam ir pakārtota pulksteņa sekunžu rādītājam... Tā tik vēl pietrūka, to turpināt arī no katorgas brīvajā laikā- uzmetums ir- kā sanāks tā arī dzīvošu,!
 
aivarsz
Šobrīd nodarbojos ar PAV būvi. Paķēra viena bilde, varbūt uz Norvēģijas lielbraucienu jāpamaina konstrukcija un jābliež augšā kaut kas šāds? Smile
pav-norge.jpg
 
Guntis
Tad arī JAWA 660(vismaz) līdzi jāpaķer...,350 -izģērbsies- ...
 
edmunds
Jawa izturēs, bet jūs gan no tā tenesieša izģērbsieties......Grin
MC Wild Hogs!
 
aivarsz
Šobrīd, nerunāju par dzinēja vai motociklista "izģērbšanos". Tie jociņi, protams, ir jautri. Bet tā nenotiks. Tādēl aicinu tos, kas vēl svārstās, pieņemt lēmumu. Be or not to be. (Tātad, vecais un klasiskais Šekspīriskais teiciens). Raudzīsim to Tora un Vikingu zemi kopā!

Šis, paredzamais Skandināvijas brauciens, atšķirībā no iepriekšējā gada vasaras ceļojuma, it nemaz nav tematisks, un saistīts ar vispasaules Jawismu. Drusciņ pavizināsimies, parādīsim Norvēģiem, kā latvieši svin Jāņu dienu...

Vienkāršs mototūristu ceļojums, kā galveno prioritāti izvēloties Norvēģijas neatkārtojamo dabas skarbumu, nevis industrializāciju. Paredzamais maršruts- 99% asfaltēti ceļi. Tehniski- reizumis mazliet sarežģīti. Nakšņošana kempingos- teltīs, vai mājiņās, pie adekvātām izmaksām. Normāls budžeta klases izbrauciens.

Tādēļ, visi tie, kas pie JAWA altāra ir gatavi teikt Jā!, mobilizējiet sevi un savas domas. Vēlamais beidzamais termiņš, provizoriski, varētu būt aprīļa beigas?? (šeit, varbūt, lai mani palabo kāds ,kam citi argumenti)

Tad, aptuveni, varētu notikt centralizēta prāmja biļešu rezervēšana un iegāde konkrētajam braukt gribošo pulciņam. Jeb, pareizāk sakot, tas būtu tas brīdis, kad visi, kas ir gatavi drusku pabraukāties kopā, sasit to savu māla cūciņu un ieskaita naudiņu kolektīvajā kontā, lai dabīgā un reālā dalībnieku atlase būtu skaidra un nepārprotama.

Laiks iet baigi ātri. Ceļotājiem Admins atkal uztaisīs atsevišķu saziņas sadaļu. Šobrīd, nepublisku jautājumu gadījumā- PM.

Tiekamies uz ceļa!
 
AldisK
Pagājušajās brīvdienās, izmantojot kādu dāvanu karti Tallink braucienam uz Stokholmu, devos mazā izlūkbraucienā (ja tā var teikt) uz Stokholmu. Dažas uzziņas un atziņas ieguvu.
1. Prāmis Stokholmā pienāk pēc zviedru laika 10,30. Pustundas laikā praktiski viss transports bija aizbraucis. Ņemot vērā, ka mēs braucam vasaras saulgriežos mums paliek vēl ļoti daudzas dienas gaismas stundas, kuras varam atvēlēt braukšanai.
2. Izamntoju prāmja zviedru galda brokastis. Paēst var ļoti labi (pārēsties), bet padārgi 7Ls no cilvēka. Blakus bija kafejnīciņa FAST FOOD25H, netik lielā izvēlē, bet paēst varēja lētāk. Zviedru galda pusdienas 20Ls nepamēģināju. Blakus zupa un otrais bija kopā 9Ls.
3. Kuģa noteikumi aizliedz, bet mēs veiksmīgi izmantojām kajītē spirāli siltam ūdenim. Šo to paēdām kajītē.
4. Alkohols uz kuģa ir diezgan astronomiskās cenās, un nedrīkst lietot līdzpaņemto vai taxfree nopirkto. Protams kajītē klāt neviens nestāv.
5. Aprunājos ar kādu apkalpojošo darbinieku. Vasarā prāmis esot diezgan pārpildīts un paļauties, ka piebraucot Stokholmā varēs nopirkt prāmja bīļetes nevar. Tāpēc atpakaļ ceļa biļetes arī jāpērk iepriekš. Jārēķina un jābrauc, lai var tikt uz prāmi.

Stokholmā redzēju, ka 95 markas benžins maksāja 14,"štrunts" kronas, Tas ir apmērām 1,12-1,15Ls. Vēl uz tablo rā'dijās mistisks 85 markas benzīns pa 10, ,,, kronām, tas būtu ap 80 santīmiem.
Tas ari īsumā viss.
 
aivarsz
Alda pieminētais E85 ir biodegviela. 85% etanols, 15% benzīns. Nez vai mums to vajag.
 
Guntis
E85 nekādi neiesaku lietot,ne pirkt. Aivars jau visu aprakstīju,arī pie mums tas brīnums ir nopērkams.
Ja līdzi ņemto vai veikalā pirkto alkoholu NEDRĪKST lietot,tad kā gan rodas tik daudz pielietas sejas uz kuģa ???

UN nebūt cenas NAV astronomiskas,ir padārgi,bet ne astronomiski Grin
 
aivarsz
Guntim- līdzņemtās šmigas izlietošanai taču ir paredzētas kajītes. Bet nesapriecājieties. Iebraucot Stokholmā ir tikai normāla parādība vēl ostas teritorijā ņemt dalību alkometru pūtēju orķestra mēģinājumā. Tādēļ, uz šiem eksperimentiem nevajadzētu saspringt, lai cik liels muzikants dvēseliski nejustos! Labāk savus talantus pietaupīt citam baļļukam. Smile
 
elf
3. Kuģa noteikumi aizliedz, bet mēs veiksmīgi izmantojām kajītē spirāli siltam ūdenim. Šo to paēdām kajītē.

Ar šo punktu uzmanīgi...reiz bij gadījums ka vienā kompānijā nejauši ieštepselēja ūdenī neieliktu spirāli......nostrādāja ugunsgrēka signalizācija....visus gandrīz arestēja.....vispār problēma bij liela....laikam dabūja maksāt arī sodu...būs jāuzprasa kā beidzās....

Iebraucot Stokholmā ir tikai normāla parādība vēl ostas teritorijā ņemt dalību alkometru pūtēju orķestra mēģinājumā.

Šis punkts ar jāņem vērā.....esmu reizi mūžā pūtis trubā...un tas bij tur!
-----ne
 
Peteris
AldisK rakstīja:

Ir jau tā pirmā diena tāda pagara, ja manīs ka nevar stāsies uz naktsguļu. Gribējās to otro dienu tādu īsāku, lai var vakarā laicīgi apmesties, jo tā ir līgo diena.
Uz šodienu ir zināmi šādi potenciālie braucēji:
1. Oilmaster
2. AivarsZ
3.AldisK
4.Bargais
5.Gints29
6. Guntis
7. Pēteris
8. Arnis Grīnbergs
9. Kaarlis
10.
Tad jau toč pietiks. Smile
Labojis Kaarlis uz 10-03-2013 23:48
 
AldisK
Apsveicu ar pievienošanos! Pamazām, gandrīz, vecā kompānija lasās kopā.
 
aivarsz
Aldim. Ne jau velti. Ceļotāji ir īpaša kategorija. Ja pagājušajā gadā nebūtu izrādījies, ka esam +- saderīga komanda, kas spēj visai forši sadzīvot arī bez hameleonu rotaļu elementiem, šogad braukt gribētāju skaits būtu savādāks, un personas pamainītos. Bet, kodols ir praktiski nemainīgs, Tas liek domāt tikai to gaišāko. Visi iepriekšējā brauciena dalībnieki zinām, ko katrs "veterāns" ceļojuma attīstībai var sniegt.

Super. Man, personīgi, gribētos redzēt vēl pāris pārbaudītas ekipāžas no pagājušā gada Lielbraucējiem, kuri vēl nespēj publicē savut gala lēmumu, bet tā kā drusciņ svārstās, dažādu apstākļu ietekmē. Un ko tad Lāsmiņu ļaudis vēl ir sadomājuši ar pavadošo tehniskās palīdzības auto?

Nebrīnieties, ka rakstu tik vēlā naktī (vai agrā rītā), īsinu savu laiku pirms ziemas ceļojuma sākuma. Tūdaļ kāpšu auto un došos apzināt vēl neredzētas slēpotāju vietas Tirolē iekš Hoch Zillertal. Pāris štukas būs jānovelk, bez naktsmītnēm pa ceļam. Ja tas notiktu ar mocīti, IRON BUT būtu nopelnīts, jo pēc nepilnas diennakts nokļūšu galamērķī. Ne jau pirmoreiz. Tāpēc, iespējams, būšu forumā mazrunīgs, kādas 10 dienas.
 
Kaarlis
Šeit var aplūkot sarakstu ar maksas ceļiem. www.autopass.no/...ary/730463 Ja pareizi saprotu, močiem par maksu tikai divi un tie paši par saprātīgu cenu.
Un vēl par satiksmes drošību kopumā www.tryggtrafikk.no/..._og_moped/
Labojis Kaarlis uz 03-03-2013 23:03
 
Arnis Grinbergs
Sveiciens visapkārt! Vēlos pierakstīties Norvēģijas brauciena bariņā. Oilmaster veikalā esmu pasūtījis Jawa 250 Travel, kura būs Rīgā līdz aprīļa beigām. Tākā līdz jūnijam laika pietiks viņu vēl kārtīgi "iesildīt". Mans mob. 29218299.
 
AldisK
Apsveicam. Laipni aicināts pulciņā. Vēlāk būs slēgtā tēma kur apspriedīsim pārējos ar braukšanu saistītos jautājumus.
Lieko Tavu tēmu pcentīšos izdzēst. Ierakstīju Tevi pie braucējiem.
 
Iet uz forumu: