Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Vasara 2013- Norvēģija?
aivarsz
Par prāmjiem runājot.
Paņēmu mazliet citu pieejas modeli Tallinkā. Bez īpašajām atlaidēm, kas, domājams, man arī būtu pieejamas, jo, uzņēmums, kurā es strādāju, jau padsmit gadus regulāri izmanto Tallink kakalpojumus.
Bet modelis šāds: Ceļš turp un atpakaļ, 4 veči, 4 solo motocikli, 1gb 4vietīga kajīte. Turp un atpakaļ 365 LVL, kas nozīmē 91.25 LVL no sejas.
Liekam klāt ēšanu. Turpceļā- zviedru galds vakariņas un brokastis, atceļā tikai vakariņas, jo pabrokastot var arī Rīgā. Šajā gadījumā, kopējās ceļojuma izmaksas ir 553 LVL, kas nozīmē katram braucējam +47 LVL (vakariņas 20 LVL x 2, brokastis 7 LVL x1).
Secinājums- 138.25 Ls no galviņas.

Nu nav nemaz skarbi tie cipari, es domāju, Normāla gultiņa katram, 2- pirmajā stāvā, 2 ļautiņiem jākāpj otrajā stāvā. Tak jau labāk, kā klāja biļete pagājušajā gadā uz Vāciju.

Ģimeņu versijā, protams, izmaksas būs mazliet citādas:
Labojis aivarsz uz 29-10-2012 22:56
 
aivarsz
Versija 2.
3 moči, 3 braucēji, 3 līdzbraucēji (as). 3gb 2 vietīgas kajītes izmaksas kopā 642 LVL, sekojoši 107 LVL no galvas.
Liekam klāt 2 vakariņas un vienas brokastis- sadārdzinājums 47 LVL no sejas- tātad, 154 LVL no cilvēka.
 
aivarsz
Pamēģināju pa fikso uzzīmēt Alda piedāvāto maršrutu Google maps. Aldim jāatņem kāds bonusa punkts nost, jo vīrs šausmīgi grib nevajadzīgi latviskot nelatviskus vietvārdus, kas brīžiem ir apgrūtinoši un mazliet kaitinoši, jo rada nevajadzīgas kļūmītes kartografējot to padarīšanu. Tāpēc, pieļauju, ka maršruts ir palabojams. Bet, kā jau es teicu, šoreiz pa fikso, lai apjaustu to ģeogrāfiju. Lieku klāt saiti, ja izdosies.
http://goo.gl/maps/0l49W
Labojis aivarsz uz 29-10-2012 20:33
 
AldisK
Manu arhīva špikeri citi jau bija nolatviskojuši, tādēļ es pats arī nomocījos, lai atsauktu atmiņā 12 gadus vecu braucienu.
Otrkārt man nekādi neizdevās atstāt atmiņā to maršrutu gool mapē. Nemācēju. Vairākas vietas atsaucu atmiņā 'pēc bildēm ko rāda mazais dzeltenais cilvēciņš pie mēroga lineāla. Tad vietām atstāju norvēģu nosaukumus. Kā jau rakstīju tas ir skelets. Kā to brauc, par kuriem ceļiem, to var vēl runāt diezgan ilgi. Bet tie punkti ko esmu uzlicis , domāju būtu jāredz.
šodien intereses pēc darbā atradu lkaut kādu linku kurš tirgo biļetes. Uzliku 2 cilvēkus, motociklu turp atpakaļ, piedāvāja un izvēlējos lētāko C kajiti, uzliku 2013 gada junija otrās puses datumus, Sarēķināja 2cilvēkiem turp atpakaļ 177 latus. Nepieliku vakariņas un brokastis. Tas 2 cilvēkiem 4vakariņas un 2brokastis laikam vēl 94Ls.
 
aivarsz
Hei, jeb Brummm! Aldim.
Sakarā ar to, ka tu tak nedomā par braucienu divatā, nerēķini šādas izmaksas, Iereģistrējoties Tallinkā, var apspēlēt visādus sākotnējos izmaksu variantus iespējamām grupu versijām. Arī es startēju ar domu jūnija pēdējā dekāde un jūlija sākums, tātad Jāņi Norvēģijā un, cerams puslīdz labvēlīgi laika apstākļi. Parādās pilnīgi citi cipari, kā es jau publicēju uz šo brīdi pilnīgi precīzi. Patiesās izmaksas var rēķināt tikai tad, kad ir +- gatavs braucēju kodols, tad arī varu mēģināt iet ne privāto ceļu, bet gan jau iestrādātu grupas versiju no uzņēmuma. Atkal būs mazliet citi cipari. Un Elf jau kādu brīdi atpakaļ rakstīja par savām izmaksām 2 gadus atpakaļ, ar sieviņu divatā braucot- viņiem, turpceļš, ja pareizi atceros, bija 70 Ls. 2 cilvēki+ motocikls. Tas, ko es šodien prezentēju ir ļoti tuvu, atkarībā no dažādiem faktoriem un versijām.
Labojis aivarsz uz 29-10-2012 23:07
 
AldisK
Nesapratu? Kāpēc nerēķināt divatā? Mēs ģimenē ar retiem izņēmumiem nebraucam divatā. Tāpēc es pagaidām rēķinu tikai divatā.
 
aivarsz
AldisK rakstīja:

Nesapratu? Kāpēc nerēķināt divatā? Mēs ģimenē ar retiem izņēmumiem nebraucam divatā. Tāpēc es pagaidām rēķinu tikai divatā.


Viss jau pareizi, galvenokārt, jau liela daļa no mums brauc atpūsties divatā. Bet, ja iet runa par izmaksām pasākumam, kur kopā dodas stipri vairāk cilvēku, dažādi pakalpojumu sniedzēji jau sākotnēji piedāvā zināmas atlaižu programmas. Vai ne?
 
elf
AldisK rakstīja:

........ 2 cilvēkiem 4vakariņas un 2brokastis laikam vēl 94Ls.


Traki vai tā noēsties.......

2+moto izmaksas 14 dienās
Prāmis ~160Ls
Degviela ~200Ls
Kempingi ~150Ls
Pārtika un citi izdevumi ,ekonomiskais variants ~90Ls
Kopā izdzīvošanas minimums,
bez sagatavošanās izdevumiem ~600Ls

Bet neaizmirstat to...ja paliekat mājās ar tiek trallināta naudiņa....un nav ko atcerēties!

www.motopower.lv/files/member_galleries/416/8189/500/1309598989_1339.jpg
Labojis elf uz 30-10-2012 10:33
-----ne
 
AldisK
Par tām vakariņām stipri jādomā. Īsti neesmu gatavs par vienām vakariņām maksāt 20Ls vienam cilvēkam. Par brokastīm pirms nobraukšanas no prāmja Stokholmā vēl varbūt varētu padomāt.
Redz, kā jau es aptuveni rēķināju 600-700Ls diviem cilvēkiem.
 
aivarsz
Eu, Gunti, tu tak neesi ne Līga, ne Jānis! Kaut kā, gadiem ejot, tā vietējā publiskā vairākdienu lakšana vairs kaifu neuzdzen. Un tā nabaga Jāņamāte, kam tā dzeramkompānija jāiztur un pēc tam jānokopj Jāņasēta uzkumpušu muguriņu, ar' pa lielam skaitlim nav diezko laimīga. Tas Līgas vai Jāņatēvs tik uzrauj aliņu pa virsu un viss kā parasti. Lai strādā nu šī. Nekādā jēgā. Es te tā maksimalizēju visu melnās krāsās. Nākamgad, laikam, oficiālas 3 dzeramdienas. Vai nu tās sačakarēt tepat, vai redzēt visādus smukumus, pie tam, ir iespēja kādu dienu mazāk patērēt no oficiālā atvaļinājumam atvēlētā laika. P.S. Mazliet retorisks autājums- cik kuram liels ir tas ieplānotais (+ vēl neieplānotais) caurums budžetā Latvijas nacionālo dzeramdienu ietvaros?

2011. gadā Līgu- Jāņu dienas novadījām ar mocīšiem vizinoties pa Igauņu salām. Bija laba kompānija, iedzērām ar pa kādam igauņu aliņam un Džimijam-Bimmijam. Un tā vasaras saulgrfiežu sajūta bija labu labā, labā kompānijā. Vieni no maniem foršākajiem Jāņiem pēdējo gadu griezumā...
 
bargais
Jāņu svinēšana mājās tiešām ir nonivelējusies līdz minimumam - alus dzeršana un šašliku rīšana. Pie kam Jāņos gandrīz vienmēr līst. Domāju, Norvēģija, laba kompānija un neierasta apkārtne būtu tikai OK. Es par!
Gunti, padomā labi!
 
AldisK
bargais rakstīja:

Jāņu svinēšana mājās tiešām ir nonivelējusies līdz minimumam - alus dzeršana un šašliku rīšana. Pie kam Jāņos gandrīz vienmēr līst. Domāju, Norvēģija, laba kompānija un neierasta apkārtne būtu tikai OK. Es par!
Gunti, padomā labi!

Man arī nekas nav pretī jāņu svinēšanai citur. Norvēģija būtu laba alternatīva.
 
Kaarlis
bargais rakstīja:

Jāņu svinēšana mājās tiešām ir nonivelējusies līdz minimumam - alus dzeršana un šašliku rīšana. Pie kam Jāņos gandrīz vienmēr līst. Domāju, Norvēģija, laba kompānija un neierasta apkārtne būtu tikai OK. Es par!
Gunti, padomā labi!

Pārbaudīts -der!
 
edmunds
Ģimene nesapratīs...un visus līdzi tāpat nevarēšu paņemt....
MC Wild Hogs!
 
Jancic
Guntis Norvēģijas tēmu pārvērta par Līgo svinēšanas tēmu - tradīcijas un svinēšanas paražas..... Wink
 
aivarsz
Jancic rakstīja:

Guntis Norvēģijas tēmu pārvērta par Līgo svinēšanas tēmu - tradīcijas un svinēšanas paražas..... Wink


Večuk, tas ir ļoti normāli. Katrā ģimenē ir savas konkrētas tradīcijas, kas top koptas, un tas ir tikai cienījami un apsveicami.
Bet vasaras saulgrieži arī Eiropas savienībā neiekļautajā pagānu zemē Norvēģijā- Troļļu zemē ir tajā pašā datumā, kad Latvijā. Un, vismaz personīgi man, svētku sajūtu rada tikai un vienīgi cilvēki, kas ir man apkārt, nevis kāda konkrēta vieta, kur atrodos. Manā ģimenē Jāņu un Līgu nav, bērni ir izauguši, katram sava ģimene un plāniņi, esam brīvi kā putni ar savu sieviņu. Mums tas ģimeniskums, vēsturiski, ja varam salāgot lietas, ir ziemas saulgrieži, jo jaunākā meita, bez tam ir Ieva. Tad nu mēģinam būt kopā. Katrā saimē tak ir kaut kas savs un neatņemams.
 
KarlisV
Jancic rakstīja:

Guntis Norvēģijas tēmu pārvērta par Līgo svinēšanas tēmu - tradīcijas un svinēšanas paražas..... Wink


Es domāju, ka labu laiku jau nav par tēmu.
Mans skatījums uz šo ir savādāks. Kāpēc vispār esmu šeit?
Braukšanu ar Jawu, ar 50 gadu vecu retro motociklu es pielīdzinu braucienam uz copi, slēpot vai citiem hobijiem. Ja braucu slēpot, tad galvenais ir interesantas trases, kur var kārtīgi izskrieties, ja copēt tad zivis, ja ar moci tad galvenais ir ķert sajūtas no retro motobraukšanas, bet lasot visu iepriekš sarakstīto ar to ir minimāls sakars – Jāņu svinēšana, pilsētu apskates, 5 stundu pastaiga kalnos utt. Tāpēc jau nevajag braukt ar 30-50 gadu veciem motocikliem Jawa. Priekš tām ir ceļojumu biroji kur nopērc ceļazīmi ar visu gidu, bet es vēl tik vecs nejūtos.
Mani interesētu brauciens uz Norvēģiju, ja piemēram aizbraucam līdz kalniem, apmetamies kādā kempingā, atstājam mantas vienu vai divas dienas izbraukājamies pa kalnu serpentīniem, pēc tam pārbraucam uz citu vietu, kopā pavadām 4 līdz 5 dienas un atpakļ uz mājām.
 
AldisK
Es parasti kaut kur braucu, lai gūtu emocijas no kaut kā neredzēta, vai šajā gadījumā atsvaidzinātu sen redzētas emocijas. Protams braucot or 40-50 gadus vecu moci tās emocijas būs nedaudz savādākas, ka tūristu autobusā vai vieglajā auto. Šis maršruts ir sastādits lai izbraucot vienu rīņķi pa Norvēģiju maksīmāli daudz kaut ko redzētu. Dzīvot kempingā un uzbraukt kalnā un pa to pašu ceļu nobraukt lejā man neliekas saistoši. Jo uztaisīt nelielu riņķi ap kempingu un kalnu Norvēģijā nav tik vienkārši. Un kādēļ neapskatīt pilsētu, ja tai ir jābrauc cauri? Tāpat ir vietas kur nevar uzbraukt ne ar moci, pat ne velosipēdu. Kādēļ palaist garām emocijas redzēt slavenu vietu, ja tur jāpaiet 4 stundas ar kājām? It sevīšķi ja tur brauc garām.
Par Jāņiem. Man ir ļoti līdzīga situācija kā Aivaram, bērni lieli, katram savas darīšanas. Jāņi un Ligas nav, nav arī ikgadējas Jāņu tradīcijas. Tad kāpēc vienreiz tos jāņus nenosvinēt mazliet savādāk? Būs ko nākotnē atcerēties.
Tādas ir manas domas šinī jautājumā.
Protam,s ja problēma ir tikai tie Jāņi, tad to visu varam apspriest. Jo vispārīgi par konkrētiem datumiem vēl nekas īsti netika spriests. Šķiet Aivars izteica tikai tādu versiju. Vienīgi braukšanai kalnā no kempinga un tad atkal lejā es gan nepiekrītu.
Labojis AldisK uz 01-11-2012 15:17
 
KarlisV
Viens ir visu redzēt, bet otrs kāds beigās ir no tā gandarījums. Uz vienu stundu iebraukt pilsētā, nepiemērotā apģērbā nosvīdis ar ķiveri rokās vilkties pa to, domāt vai pa to laiku nenospēr kādu mantu no moča utt. Man nepatīk.
Tāpēc es pieminēju slēpošanu, kad Varšavai, Vīnei un citām pilsētām brauc neskaitāmas reizes cauri, bet šajos gadījumos pilsētu apskate nav mērķis, lai gan tās ir ļoti skaistas it sevišķi Varšavas vecpilsēta.
Kalni vispār ir mana vājība, cenšos vismaz divreiz gadā aizbraukt vienreiz slēpot, otreiz kāpt, bet uzskatu katrā reizē jābūt savam ekipējumam. Mēnesi atpakaļ biju Šveicē. Moči kalnos bija vairāk nekā mašīnu. Varēja redzēt, ka džeki speciāli atbraukuši ķert emocijas tieši no motobraukšanas - brīžiem izskatījās pat diezgan ekstrēmi.

Protams katram ir savi mērķi. Cik esmu redzējis "Tūristam" Mārcim vispār interesē grāvju pārvarēšana ar retrotehniku.
 
elf
Ar kājām uzkāpjot kalnos var gūt emocijas ne pa jokam....man tas visvairāk ir palicis atmiņā no Norvēģijas brauciena...
Toreiz mazliet sasteidzām to braucienu....nevajadzēja tik ātri skriet uz mājām.....

www.motopower.lv/files/member_galleries/416/8189/500/1309596959_1852.jpg
-----ne
 
Iet uz forumu: