Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 3

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Al kastes uc varianti bagāžas pārvadāšanai.
Dalgo
Vispār šo var nodēvēt arī par DIY (do it yourself) vai "dari pats"!

Moška kādam arī ir interese uzmeisterot kastes savam mopēdam, tikai nav idejas, tad te nu lieku priekšā savu pirmo veikumu - alumīnija kastes garākiem pārbraucieniem!




Runa ir par šīm kastītēm!
Doma par šādu atribūtu izveidošanu radās jau pirms gada vai pat diviem, kad braucot pagarākos braucienos, un pat līdz 7 dienām, sapratu ka vecās somas, kuras, starp citu, ir vēl saglabājušās no tēva laikiem, tā īsti mitrum apstākļos nav piemērotas ilgstošai lietošanai.

[img]http://content22-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Jawa-350-634/IMG-4642-1.sized.jpg[/img] is not a valid Image.

content22-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Jawa-350-634/Aimg348.sized.jpg

Pie vainas ir mitrums, kas veidojas somās un tāpēc arī drēbes vēlāk ir sasmakušas, bet somas izžāvēt bez radiatora ir diezgan pagrūti!


Iepatikās šādas tipiskās enduro motocilu kastes Smile nav ko gari domāt, jāmeistero augšā!

Tā kā somas ir 46 cm garas, 32 cm augstas un 15 cm platas, kas pēc laika tomēr likās par maz, jo grūti visu līdzi ņemasamo tur sastūķēt iekšā! Tad plānā bija arī taisīt platākas, ~ 20cm!

Kastes pamatā ir 1mm un 2mm alumīnija loksnes, leņķis apakšā pa perimetru, kniedes, caurspīdīgais hermētiķis, divas skapīšu atslēgas.

Manā gadījumā 2mm biezs ir tikai izmantotais vākam un aizmugurējai daļai - kas stiprinās pie motocikla - izturībai!

Devos pie skārdnieka, no 1mm Al izlocīju priekšējo daļu, jo vēlme bija pēc iespējas vairāk paslēpt redzamās kniedes!



Sākumā bija doma arī izlocīt aizmuguri kopā ar dibenu, bet tā kā materiāls bija par plānu, aizmugures vietā ieliku 2mm loksni. + priekšai uzreiz ir arī uzlocītas kazas maliņas, lai būtu pie kā piekniedēt aizmuguri, un pirms pašas priekšas locīšanas, ir arī uzlocīta maza stiprības riba augšpusē!



Tad tika sakniedēta aizmugure kopā ar priekšu, pa starpu iespiežot caurspīdīgo hermētiķi, lai būtu ūdens necaurlaidīgs! Tālāk piekniedēju leņķi apakšā pa perimetru lai būtu kur piestiprināt dibenu!







Lai kastēs braucot negrabētu saliktie štrunti, iekšā ielīmēju pašlīmējošo mīksto materiālu.

Par kastes vākiem, eņģēm un slēdzeni gan bija izdomāti vairāki varianti, bet šoreiz bez eņģēm, jo tās tomēr traucētu atvērt kastes, jo parasti tuvu kastēm vēl ir sakrāmēti visādi guļammaisi vai teltis, kas apgrūtinātu to atvēršanu, tāpēc nāca ideja par vienkāršu iekabināšanas veidu - uz tapiņām. Iebūvējama eleganta atslēdziņa no Depo! Malas vākiem uzlocīju pie skārdnieka, stūrus metināju pats, ilgi un dikti čakarējos Grin , grūti gāja bet beigās jau krastā tiku, ņemot vērā ka metināju tikai otro reizi mūžā Grin

[img]http://content25-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/IMG-0836.sized.jpg[/img] is not a valid Image.

content25-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/DSC01016.sized.jpg



[img]http://content25-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/IMG-1562.sized.jpg[/img] is not a valid Image.



[img]http://content25-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/IMG-1560.sized.jpg[/img] is not a valid Image.






Aizmugurē ieskrūvēju skrūves ar kurām kastes uzkabina uz bagāžnieka.












Un kur tad nu bez kādiem īpašiem rotājumiem smukumam! Smile





Rezumē, šovasar arī tika iemēģinātas pārbraucienā līdz Kolkai Smile
Kalpoja ideāli! Vienīgais mīnuss, ka Al tomēr smērē pirkstus, ja sanāk bieži grāpstīties ap kastēm, bet tiks novērsts - uzlīmējot kaut ko virsū.

Pie plusiem varu piezīmēt, ka kastes ir pietiekami izturīgas lai uz tām sēdētu bez raizēm ko arī vakaros darījām, jo speciāli ķebli neviens līdzi nevedāja Smile

foto.inbox.lv/...es?page=1#
Labojis Jancic uz 30-11-2012 10:33
 
Jancic
Labs rezultāts!
Tieši ar to pašu es šovasar nodarbojos, ļoti gribējās tādu pašu variantu no alumīnija gatavot, bet kad apzināju cik maksās alumīnija loksne, šo domu atmetu - dikti dārgs cipars izejmateriāls. Alumīnija vietā es izvēlēlos ūdensizturīgo melno finieri - "Latvijas finiera" ražojumu. Dzīvē vēl savas kastes izmēģinājis neesmu. Sad
 
Kaarlis
Vairākus gadus vazājoties pa pasauli esmu iemēģinājis 3 somu komplektus. Sāku apcerēt domu par kastēm, tikai nezinu vai plastmasas vai alumīnija. Varbūt izmaksu dēļ arī nāksies pašam taisīt. tad gan var būt der padomāt par stūriem, varētu vēlēties 45 gr lenķī. Laikam batangas kastes ir tā taisītas. http://www.batangacase.com/?l=lv
 
Dalgo
Nu man materiāls jau bija, tāpēc īpaši nedomāju meklēt ko citu!
Vispār jāatzīst, ka taisīšanas proces tomēr ir ļoti laikietilpīgs, katru caurumu izurbt, sakniedēt, šodien vairs galīgi nebrīnos, ka tādas kastes maksā 150 + LVL.
Stūri varbūt prasītos, bet nav sanācis iegādāties, reiz bija pieejami viena veicī bet ja vajag 16 gabalus, tas izmaksāja ap 20 Ls Shock


Vispār kastes ir diezgan vieglas, ja nemaldos, bija kaut kas ap 2 Kg, un 30 litri.
Labojis Dalgo uz 01-11-2012 23:16
 
aivarsz
Pastrādāts ir labi un uzteicami. Protams, alumīnija kastes ir baigi praktiskas, tajā skaitā, arī kā ceļojuma sēžamie, galvenais uztaisīt pareizu fikso nomontēšanu.
Par Batangas izstrādājumiem arī pagaidām varu teikt tikai labus vārdus, cik esmu saskāries. Viss ļoti pārdomāts, neapšaubāmi labāk, kā plastmasas kastes. Bet vēl jau ir tā stila lieta... Kas būtu gan praktiski, gan mazliet atbilstoši. Bet, tas tiešām ir treškārt.
 
elf
Vislabākais variants kad kastē jāliek no augšas.Man kastes taisās vaļā uz sāniem....nu nav īsti labi..
-----ne
 
Dalgo
Man bagāžnieks viens - vecais, bet tagad jau divi varianti ko karināt virsū, vecās somas vai šīs kastes!





Uzkabinās ar skrūvēm garenajos caurumos, vienā pusē gan kastes diezgan viegli krita iekšā caurumos, kā rezultātā braucot pa betona ceļu Irbenē, tā aizlidoja pa baisu Grin bet tik neliela buktīte palika (redzams bildēs) , nekas arī nesaplīsa, un bēda nav, tas tak tikai bleķis Smile

Vēl liekot kastes pie moča, liku tās maksimāli uz aizmuguri, jo kastes ir platas, kā rezultātā ja vadītājs sēd uz moča un kājas sāk likt pie zemes, sāk ar kājām stumdīt moci, var rasties ļoti bīstama situācija kad kājas tiek parautas zem kastēm, tāpēc liku lai ir drošām, lai netraucē!

Par gaumi, nu par to jau nestrīdas, man jau patīk Smile

[img]http://content26-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/IMG-0994.jpg[/img] is not a valid Image.

content26-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Al-Kastes/shot0007.jpg

content25-foto.inbox.lv/albums/d/danston/Jawa-350-634/shot0004.sized.jpg
 
aivarsz
Nu par kastu fiksāciju ir jāpiedomā, tikai ar iekāršanu tomēr ir par īsu. Vienmēr var gadīties kāds krateklis, kas var izmert to padarīšanu no šlicēm. Ja vēl uzradīsi pakaļējo kasti, būs pavisam pa smuko.
 
Dalgo
Līdz šim it kā kastes ne reizi nebija nokritušas, bet jā, pietrūksts kāds mazs fiksatoriņš, citādi, pāris sekunžu laikā kaste nost un tu jau vari mierīgi uz tās sēdēt Grin
Pakaļējā kaste man liekas kaut kā neiederētos! Drīzāk kāda lietus necaurlaidīga soma, un mazizmēra guļammaisi, pārējais mani pilnībā apmierina!
 
oilmaster
mjāāā..ir "ģēla" tādas kastes, ja Retrotūristu izturēs tad būs jāštancē vairumā Grin
 
Dalgo
Nu retrotūristam tomēr jāietur vecais stils, jāliek somas Wink
 
aivarsz
Dalgo rakstīja:

Līdz šim it kā kastes ne reizi nebija nokritušas, bet jā, pietrūksts kāds mazs fiksatoriņš, citādi, pāris sekunžu laikā kaste nost un tu jau vari mierīgi uz tās sēdēt Grin
Pakaļējā kaste man liekas kaut kā neiederētos! Drīzāk kāda lietus necaurlaidīga soma, un mazizmēra guļammaisi, pārējais mani pilnībā apmierina!


Tā jau tomēr tāda stila lietiņa. Ja reiz tev ir k-ts somas un k-ts Al kastes, man vizuāli prasās klāt k-kas saderīgs. Šobrīd visnesaderīgākais ir tas aizmugures miskastes maiss... Smile No visiem viedokļiem- retro, vai neretro.
 
Dalgo
Kritika pieņemta, tas maiss iesūkā, bet tā kā uz to brīdi nekas labāks nebija, un mantām izlīt arī neļāvu, tas bija kompromis Smile

Manai gaumei vislabāk aizmugurē iederētos šāda soma i1075.photobucket.com/...012/59.jpg tikai melna!
 
Krisjanis
Teicams darbiņš! veiklie pirkstiņi ir darbojušies uz nebēdu! Klau, kas tas par materiālu ar ko kastes izlīmēji no iekšpuses? kur to var iegādāties un cik tas maksā? dēļ šāda materiāla ir iesaldēta kastes manai muzikālajai kastītei izgatavošana.
 
Dalgo
www.k-rauta.lv/..._1_big.jpg

Amortizācijas lenta (skaņas izolācijai), paredzēta līmēt zem reģipša konstrukciju perimetra, dažādi platumi, platākā 10cm, rullītis zem 10Ls.
 
Guntis
Ziemā laižot copēt uz ezeru inventārs jau gatavs.
 
aivarsz
Brainstorms. Tas nav retro, taču ceļotāji spēs novērtēt praktiskos labumus.

Piedāvājums Nr.1. Varbūt, ja kādam liekas saistoši, varu šķirties no pārīša klasiskajām Monokey sistēmas 21 litru universālajām Kappa sānu kastēm. Nav ne reizi pabijušas uz mocīša, pirktas pāris gadus atpakaļun nostāvējušās šķūnītī oriģinālajos maisos, bet puteklis gan jau virsū ir.
Vienkārši, projekts, kam viņas tika iegādātas, netika īstenots. Komplektā varu dot arī ātri fiksējošo kastu stiprinājumu elementus, pašiem tikai jāizdomā, kā salāgot ar mocīti. Savus tēriņus šobrīd, godīgi sakot, vairs neatceros, bet kādus 40% no letes cenas Latvijā (izplatītājs Yamaha veikaliņš Dārzciema ielā), mierīgi metu nost. Ir jau ērti, pagriež atslēgu, klikts, no moča nost, un nes tos čemodānus uz hoteli. Pieklipsējamie standarti precīzi tādi paši, kā moto Givi kastēm.
Tā bilde ir šāda, skatam linku. www.kappamoto.com/...onokey/K21

Piedāvājums Nr.2- tekstila somas. Lietotas 2 braucienos- kopā 20 dienas. Universālas tašas, komplektā ūdensnecaurlaidīgie pārvalki. Tilpums kādi 25 litri, ja atrauj raiferi un paplatina, būs visi 30. Tātad, pietiekami milzīgas. Ir fiksās mazās un ūdensnecaurlaidīgas sānu un gala kabatas, kur samest fiksos sīkumus. Itkā jau universāls gadījums, uzliekams praktiski jebkuram mocītim, kad gribās paceļot. Sliktais stāsts- satežģīta tā piešnallēšana un nošnallēšana. nebūs vis klikts, no moča nost un prom uz hoteli. Pagājušajā gadā izbraucu Lielbraucienu Vācija Čehija... Jo viegli bija Jafelei pielāgot pa fikso šādam braucienam. Nav pilnvērtīgas bildes, varbūt, kaut ko atradīšu no brauciena 2012. Cena? Nezinu. pārdesmit Latvijas rubļu?
20120728_095238.jpg

Labojis aivarsz uz 28-11-2012 20:24
 
bizits
Tavs variants ir ok, bet ne priekš manis!

Viennozīmīgi biju domājis retro stilā... Līdzīgus kā bildē:

[url]http://foto2.inbox.lv/m~birzenbergs/Somas/untitled.jpg
[/url]
Būs vien pašam jāšuj! Smile
Labojis Jancic uz 29-11-2012 14:42
 
aivarsz
bizits rakstīja:

Tavs variants ir ok, bet ne priekš manis!

Viennozīmīgi biju domājis retro stilā... Līdzīgus kā bildē:

[url]http://foto2.inbox.lv/m~birzenbergs/Somas/untitled.jpg
[/url]
Būs vien pašam jāšuj! Smile


Skaidrs. Te jautājums- cik gribās tērēt līdzekļus. Ir jau džekiņš motociklists Berģos, kas smuki darbojas ar ādu izstrādājumiem- motokastes, apavi, u.t.t. Lēti nebūs, bet uztaisīs, ko un kā vajag, pa smuko. No praktiskā, nevis stila viedokļa, es laikam esmu nonācis līdz Batanga (kas arī nav lēti, bet precīzi kā vajag un kvalitatīvi, ar visām izņemamajām iekšējām tašām, vai kaut kā tamlīdzīgi. Vēl briesmīgi mežģos par pareizo versiju.
 
Dalgo
Aivar, kāda nozīme īsti ir tai mucai? Vai tur var kaut ko ielikt iekšā vai tā ir tikai smukumam?
 
Iet uz forumu: