Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Par krāsošanu
Anris
Sveiki!
Kā zinām tad nokrāsot moto pie krāsotāja var maksāt ļoti dārgi tad nu darām paša rokām. Laipni lūdzu tēmu papildināt un pilnveidot, lai kopumā sanāktu sakarīga tēma par moto krāsošanu.
Šeit būs manis pielietotais pamats ko es lietoju. Lielākoties pielietoju Globo Novol gruntis.

1.Detaļa tiek nostrūklota
2.Uzklāju Fosfāt skābes grunti (Tautā saukto skābo grunti) 1 vienu kārtu un gaidu 5 minūtes
3. Tad pūšu virsū 2 kārtas akrila grunti ar starpžāvēšanas periodu 5 minūtes tā, lai detaļa nav nožuvusi Tiek pielietots veids (slapjš uz slapja) Akrila grunts ir pieejama balta, pelēka,melna.
Kā arī var pie baltās grunts bišķi piejaukt attiecīgo krāsu, lai krāsa skrāpējumu gadījumā neredz pelēku grunti. Tad detaļa tiek nožāvēta attiecīgu laiku ko ražotājs norādījis. Es žāvēju zem infrasarkaniem stariem 30 minūtes
4.Pēc nožāvēšanas detaļu nomatēju ar ūdens smilšpapīru līdz 400-800 graudainības pakāpei, vai ar matējamo lupatu. Tas ir atkarīgs cik labi esmu uzklājis gruntis.
5.Detaļa tiek nomazgāta ar attaukotāju izmantojot antistatiskās salvetes kas nepūkojas.
6.Uzklājam krāsu es parasti uzklāju 2-3 slāņus ar starp žāvēšanas periodu 10-15 minūtes, ja redzu ka krāsa vēl ir un ir radies kāds krāsošanas defekts tad lieku vēl 4. slāni virsū, jo tad ja biezāks krāsas slānis lielāka iespēja izlabot defektus ar pulēšanas palīdzību.
Par tiem starpžāvēšanas laikiem es saucu tādus jo vidēji manā darbnīcā uz krāsošanas laiku ir 18-21 grādu temperatūra.
content26-foto.inbox.lv/albums/l/leilais/09-11-2012/2012-11-09-17-46-17-2.sized.jpg

Gaisa sagatavošana.
Manā darbnīcā bija klupšanas akmens gaisa sagatavošanai, lai normāli varētu krāsot bez kondensāta un eļļas piejaukumiem krāsā. Vēl tiklīdz pistolē nonāca kondensāts ar eļļu tad pistole arī sāka gļukot. Lūk mans atrisinājums
content26-foto.inbox.lv/albums/l/leilais/09-11-2012/bilde123.jpg
Pie sienas Star eļļas, kondensāta noņēmējs ar spiediena regulātoru.
Pie krāsošanas pistoles arī kondensāta, eļļas noņēmējs ar spiediena regulātoru.
Tā lūk šis bija mans ieskats kā es strādāju. Pilnveidojiet, papildiniet, pievienojiet savus rakstus par krāsošanu ar citu ražotāju krāsošanas sistēmām, špaktelēšanu, lakas pulēšanu un daudz ko citu....
Labojis AldisK uz 19-03-2014 09:31
 
AldisK
Es krāsoju zili pelēko
1. Uz tīra bleķa špaktelis, ja nepieciešams,
2. Pēc tam skābo grunti plānā kārtiņā, (marku nezinu, piegādāja no profesionālas krāsotavas)
3. Tad ar smalko 600 vai 800 nedaudz paslīpēju.
4. Tad no tās pašas krāsotavas, Standox filleris (poru aizpildītājs) vairākās kārtās nelīdzenākās vietās vai špaktelees mazajos caurumiņos mazliet vairāk.
5. Pēc nožāvēšanas slīpēšana 600-800 papīru (var sauso, var slapjo) īpašu uzmanību pievēršot vietās, kur ir nelīdzenumi vai poru bedrītes, kamēr tās vietas izslīpē gludas, bat lai nenoslīpē to fillleri pavisam nost.
6. Tad krāsošana.
 
ozols1124
Labdien. Jautājums sekojoš ar kādu krāsas daudzumu ir jārēķinās, lai nokrāsotu dubļusargus, bāku un sānu vākus? 634 jawa
 
aivarsz
ozols1124 rakstīja:

Labdien. Jautājums sekojoš ar kādu krāsas daudzumu ir jārēķinās, lai nokrāsotu dubļusargus, bāku un sānu vākus? 634 jawa


Vai nav vienkāršāk aprunāties ar kādu normālu krāsotāju tev tuvumā, kurš arī varētu profesionāli pastāstīt par virsmu sagatavošanas un dažādi bāzētu pielietojamo materiālu un krāsu izmaksām un patēriņiem? Dažādiem materiāliem līdz labam gala rezultātam, šie patēriņi var būt 10 kārtīgi atšķirīgi vienā vai otrā virzienā, gan litrāžas, gan izmaksu ziņā. Cenrādis ieslēdzas dažādu faktoru ietekmē. Parādi meistaram konkrēto dzelzi un izklāsti savas gribēšanas, vēlmes un varēšanas. 2 vienādu variantu nav, katrai detaļai savs darbs un izmaksas. Ko vēlies redzēt gala iznākumā?

Plāns B- vienkārši nopērc aerosolu k-kādā, piemēram. būvmateriālu veikalā un izpildies pats, kā vēlies par ~4-10 Eur. Pietiks visam iepriekšminētajam elementiem un suņubūdai arī.

Jāsaprot, ko tu patiesībā vēlies un vari atļauties sasniegt. Un, ja spēsi argumentēti izteikties šajā forumā, iespējams, ka varēsim tev norādīt pareizo virzienu vai pat meistaru.
 
AldisK
Starp citu, ar aerosolu var sasniegt diezgan labu rezultātu. Vienīgi virsma labi jāsagatavo. Norvēģijā zilajai sāka tecēt bāka un 'tulīt bija Retrotūrists. Nepaspēju sametināt. Paķēru no plaukta vienu bāku un ar aerosolu nopūtu. Sagatavot gan pacentos. Rezultāts sanāca, ka nebija kauns cilvēkos rādīties.
Ozolam:
Domāju ar kādiem 200-300 gramiem vajadzētu pietikt. Tas noteikti atkarīgs no profesionalitātes, pistoles. Zilajai 360 man bija 0,5l tumši zilā krāsoju dubļubleķus, instr, kastes, bāku un rāmi. Kādi 200 grami palika pāri. 360instr kastēm ir lielāka krāsojamā virsma, rāmim vairāk aiziet gaisā.
Labojis AldisK uz 27-02-2014 00:06
 
AldisK
Lai nepazustu šis raksts foruma dzīlēs, ielieku arī tēmā par krāsošanu.

Šeit mazliet pastāstīts un ir bildes.
http://www.jawakl...read_id=23 ir arī dažas bildes.
Secība:
1. skābā grunts, pēc nožūšanas ar sauso 600 vai 800 smilšpapīru viegli paslīpē, tikai nenoslīpēt grunti nost.
2. Pildošā grunts saukts filleris, nopērkams dāžādās krāsās. Pēc nožūšanas diezgan krietni ar 600 vai 800 papīru jānoslīpē visa virsma vienmēŗīgi gluda. Atkal neizslīpēt cauri.
3. Svītru vietās uzpūš svītru krāsu, Kādu kurš vēlās, pēc nožūšanas uzlīmē figūrlentu,(parasti nopērkama krāsu veikalos, man nav izdevies dabūt šaurāku par 3mm). Pēc figūrlentas atkal rokās 600 vai 800 papīrs un lēnām prā'tigi gar lentu noslīpē svītras krāsu praktiski līdz fillerim, lai viss ir smuki viendabīgi līdzens.
4. Tālāk uzpūš krāsu, divi varianti akrils vai bāze ar laku. Pēc krāsas uzpūšanas jāapžāvē un tad uzmanīgi ar pinceti noņem figūrlentu. Nedrīkst pilnīgi nožāvēt krāsu, tad ir iespējams, ka noņemot lentu var krāsā izplīst robiņi. Jānoķer monents , lai nav galīgi jēla, bet ir vēl valga, tad sanāk laba asa robeža.
5. ja ir izvēlēta bāze, tad pūš laku visam pa virsu. Process beidzies.
Nedaudz no pieredzes par bronzu. iepriekšējiem močiem pirku jaucamo brozas krāsu pulveri un laku. Rīgas ražojumu. Labi turas virsū pārāk nekaitē benzīns, ja tūlīt noslauka. Vienīgi laka pēc attaisīšanas pēc kāda laika sažūst, un prakstiski iznāk izmantot vienu reizi, saglabāt man nav izdevies, ne sajauktu, ne nesajauktu. Bija man problēmas ar bākām, ka tās plīsa un lai būtu ātrāk nopirku baloniņā zelta krāsu. Uzpūšas vienmērīgāk, nav tik grubuļains kā bronzas pulveris. Bet ļoti nenoturiga. Mazākais benzīna piliens un stripa nost .Tādēļ es šim variantam paņēmu bāzi un krāsai un strīpām pa virsu laku.
Labojis AldisK uz 19-03-2014 08:02
 
Kaarlis
Par autokrāsām runājot, viskretīniskākais ir tas, ka krāsotāji nav iemācijušies tonēt gruntis. Un laikam nekad to arī neiemācīsies. Un tā viņš mūžīgi būs ka niecīgākā skrambiņa uz melnas virsmas būs kā balts pleķis kas momentā lec acīs.
 
AldisK
Grunti pat īpaši nav jātonē. Veikalā jau ir nopērkamas pamattoņos gruntes un filleri. Domāju ka tā lieta ir krāsotāja peļņā. Nopērkot vienu grunti lielākā daudzumā ir atlaides. Tad nu to mālē uz visiem bleķiem. Jo aizbraukt uz veikalu un nopirkt litru citas krāsas grunti, tas prasa laiku un papildus naudu. Un kur liksi pārējo no tā litra, sakaltīs un būs jāaizmet. Tāpēc vienkāršāk ir visu nobliezt ar vienu toni. Pieprasījums pēc krāsošanas pakalpojumiem ir diezgan liels, tāpēc nekādus dižus uzstādījumus navar prasīt. Nepatīk staigā tālāk.
Man šķiet daudzi vispār ar moča dzelžiem negrib krāmēties. Mocim to dzelžu ir daudz un čakars liels. Vienkāršāk un ātrāk nopelnīt ar kāda auto spārnu vai citu auto detaļu.
Mazliet esmu saviem močiem ar to nodarbojies. Nokrāsot moča rāmi vai auto spārnu ir divas dažādas lietas. Rāmi grozi uz visām pusēm un arī tad vēl beigās kādā vietā neesi pietiekami trāpījis. Profesionālis spārnu trīsreiz pakustina pistoli katrai kārtai un darīts.Mazliet pārspīlēju, bet nedaudz.
Labojis AldisK uz 22-01-2016 09:59
 
rechijs
Kārli, grunts ''nav paredzēta klietnam''! Smile
Tad jau moš arī špahteļmasas jātonē, jo tās taču arī gaišas Grin
Tikpat labi tas akmens iziet cauri notonētajai gruntij un apakšā špāķojums, protams, atkal vainīgs krāsotājs Grin Pfft
 
Kaarlis
Neaizstāvu pulverkrāsas, kā bija tā arī paliek- tā ir mazcenas alternatīva. Esmu diezgan daudzus redzējis ar jau pieminētajiem baltajiem pleķiem skrambu vietās. Tonējot pamatu varētu šo efektu ievērojami samazināt taču Aldis jau pieminēja visus faktorus kādēļ notiek kā notiek. Mašīnas detaļas pēc krāsošanas neviens īpaši neaiztiek. Pie durvīm vai spārna neviens kravu nesien, nekāpj ne nost ne virsū un uz haubes neliek bākas somu.
Un jā- lai kā arī nebūtu, vainīgs krāsotājs. Ja nepielieto esošu tehnoloģiju zinot atšķirīgos ekspluatācijas apstākļus.
 
otomars
pakasi vecos blekjus,tur grunts vispar nav....
 
AldisK
Šodienas apstākļos ir pieejami un nopērkami ļoti daudz un dažādu krāsojamo materiālu.
Protams, jo labāki , jo dārgāki. Un dažus vai vairākus nav iespējams mājas apstākļos vai vienkāršākajās privātajās krāsotavās nokrāsot.
Tā, piemēram, man kalifornijai spārnus un bāku nokrāsoja vienā profesionālajā krāsotavā. Ūdens krāsa un tā saucamā keramiskā laka. Ļoti cieta, bet, lai nožāvētu vajag tūlīt pēc uzpūšanas lielu temperatūru. Ja nekļūdos tad ap 70-80 grādu. Ar naglu neesmu mēģinājis, bet no naga nekādas švīkas nepaliek. Uz bākas jau divas sezonas ir bružājusies bākas soma. Pagaidām nekādas nolietošanās pazīmes.
 
aivarsz
Mēs atgriežamies sākuma punktā. Gala rezultāts ir tieši tik labs, cik mēs esam gatavi projektā investēt, vai arī, cik profesionāli un tehnoloģijas pārzinoši un veiktspējīgi esam paši.
 
motofans
Nekur forumā neatradu kodus krāsai priekš vecās jawas, ir kāda informācija? Tie kas restaurejusi savējās, varētu padalīties.
 
AldisK
Parasti dažādām krāsu firmām, katrai ir savi kodi. Akrilam savi, bāzei savi. Iesaku, paņem veco bleķi, ar pulējamo labi uzpulē kādu vietu un ej uz krāsu veikalu. Tad salīdzini ar paraugiem. Atradīsi kādus 3 vai 4 paraugus ļoti līdzīgus. Tad vai nu kurš liekas labāk patīk, vai enik benik sikel sā. Izvēlies savu toni. Es savulaik, apmēram 9 gadus atpakaļ krāsoju ar Glazurit. Kods bija sekojošs 3*01*07.50. Bet kā teicu tas ir manis personīgais izvēlētais. Ja būs cita krāsa, tad tāpat jāņem būs šis paraugs un jāsalīdzina tās krāsas katalogu. Būs tas pats variants, kā iepriekš aprakstīju.
 
aivarsz
Domāju, te var izlīdzēties tikai ar precīzu piemeklēšanu un uzjaukšanu, kā jau Aldis minēja. Vienoti kodi kā tādi, sen vairs nepastāv.
 
Kaarlis
motofans rakstīja:

Nekur forumā neatradu kodus krāsai priekš vecās jawas, ir kāda informācija? Tie kas restaurejusi savējās, varētu padalīties.

1) tupa pavirša alternatīva ir ral 3004.
2) Vecās miskastes ražošanā nonāca visdažādākajos toņos. Kā Jaceks vai kāds cits personāžs uz pohām ar koku lielajā mucā pirmdienā uzjauca, tā arī visu nedēļu zavods krāsoja. Grin Manā rīcībā ir vairākas veco laiku sauli neredzējušas detaļas- visas atšķirās. Ko uzmiksēs tavs krāsotājs, būs ok.
Kaut cik necik vienādas ir aptuveni pēc 85 gada izlaistās lamatas. Laikam nomainijās krāsas piegādātājs vai standarti un tehnoloģija.
Āgenskalnā pie raga ir uzjaukti vismaz 4 vecās misenes toņi. Varbūt piebrauc tur?
 
otomars
Kaarlis rakstīja:

motofans rakstīja:

Nekur forumā neatradu kodus krāsai priekš vecās jawas, ir kāda informācija? Tie kas restaurejusi savējās, varētu padalīties.

1) tupa pavirša alternatīva ir ral 3004.
2) Vecās miskastes ražošanā nonāca visdažādākajos toņos. Kā Jaceks vai kāds cits personāžs uz pohām ar koku lielajā mucā pirmdienā uzjauca, tā arī visu nedēļu zavods krāsoja. Grin Manā rīcībā ir vairākas veco laiku sauli neredzējušas detaļas- visas atšķirās. Ko uzmiksēs tavs krāsotājs, būs ok.
Kaut cik necik vienādas ir aptuveni pēc 85 gada izlaistās lamatas. Laikam nomainijās krāsas piegādātājs vai standarti un tehnoloģija.
Āgenskalnā pie raga ir uzjaukti vismaz 4 vecās misenes toņi. Varbūt piebrauc tur?


misenes lamatas....
turpini taalaak paareejos jawas modeljus nosaucGrin
 
otomars
forum.jawaold.su/...hp?t=20729

krievu valodaa gan
 
rechijs
pag, es laikam biju palaidis garām, tad sanāk, ka es un mani čomi.. mēs braucam ar miskastēm?
 
Iet uz forumu: