Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
AldisK Jawa 1967 Californian
AldisK
Melnais salikums pamazām virzās uz priekšu. Ieliku 634 dakšu kopā ar plauktu un nestrādā atdure, Jāmetina savādāk. Arī dubļubleķis krietni jālauž, būs atkal ko domāt kā salāgot. Ar pēcpusi un sānu vākiem apmērām esmu ticis pie kaut kāda rezultāta..
img_0807.jpg
 
Guntis
Bildē nevar redzēt(liekas,ka viss oki),kas par problēmu dubļusargam?
 
oilmaster
Ieteiktu padomāt par 634 kārbas montāžu šajā motorā!
 
AldisK
Vienu brīdi bija doma par 634 kārbu, bet tad sāku šaubīties, jo divi moči ir ar 360 kārbu, un mainot tos sākšu putroties un nepareizi slēgt robus. Par dubļubleķi un dakšu vēl neko nemāku pateikt, kaut kā negāja kopā, bija stipri jānospriego un jāpalauž, lai varētu pielikt. Tā nevar atstāt.
 
Guntis
Uzliec kulisi no vecās,un nekas nebūs -jāputro-.
man ir otrādi Grin kulise no jaunās,kārba vecā Grin
arī lai -neputrotu-.
 
AldisK
Darbi lēnām, bet neatlaidigi virzās uz priekšu. "Melnais salikums" ir veikts, tagad, tiek jaukts arā tīrīts un berzts. Jāgatavo gruntēšanai, vēl jāiedod pārmetināt rāmim visi mani taisītie kronšteini, ko es kaut kā ar svarku pieķēru, lai nekrīt nost. Papildus tiek tīrīti visi cinkojamie štrunti. Ādažos restaurēta viena 634 kloķene, kura bija ļoti bēdīga paskata. Vēl ir doma par 634 kārbu, kulisi atstājot 360, lai man nejūk ātrumu slēgšana.
 
AldisK
Kalifornijai sākušies krāsošanas darbi. Lielāko daļu krāsošu pats. Profam garāžas kaimiņam atdošu bāku un dubļubleķus. Sarkanie toņi jau visi ir nokrāsoti, daļa no melnajiem arī. Palicis rāmis. Nevarēju ižšķirties kādā krāsā krāsot. Skatoties i-neta bildes, ir gan sarkanā, gan melnā, beigās nolēmu melnā, būs arī praktiskāk, neredzēts eļļas dubļus. Ieraudzīju dažās bildēs un nolēmu paspēlēties ar trim krāsām uz bākas un priekšējā dubļubleķa. Čakars gan baigais.
Vēl redzama rezultāta nav. Ir dažas bildes, bet bildēts ar telefonu..
fotoattls0063.jpg fotoattls0066.jpg fotoattls0065.jpg fotoattls0064.jpg
 
Guntis
ļoti smuki,gibētos lai tu manu 638 arī nokrāso Smile
 
AldisK
Neuzņemos to darīt. Bildēs jau nevar redzēt, bet garāžā nokrāsot kvalitatīvi nevar. Nav jau kā profesionālā krāsotavā. Krāsā ir putekļi, tie gan vēlāk mazgājot noslīpējas. Tāpēc jau kā teicu, dubļubleķus un bāku atdošu uz profesionālu krāsotāvu.
 
Maris
Tā, kā Tu krāsoji pats, tad, lūdzu, pastāstāsti kā vilki bronzas strīpiņas? Smile
 
AldisK
Šeit mazliet pastāstīts un ir bildes.
www.jawaklubs.lv/...read_id=23 ir arī dažas bildes.
Secība:
1. skābā grunts, pēc nožūšanas ar sauso 800 smilšpapīru viegli paslīpē, tikai nenoslīpēt grunti nost.
2. Pildošā grunts saukts filleris, nopērkams dāžādās krāsās. Pēc nožūšanas diezgan krietni ar 800 papīru jānoslīpē visa virsma vienmēŗīgi gluda. Atkal neizslīpēt cauri.
3. Svītru vietās uzpūš svītru krāsu, Kādu kurš vēlās, pēc nožūšanas uzlīmē figūrlentu,(parasti nopērkama krāsu veikalos, man nav izdevies dabūt šaurāku par 3mm). Pēc figūrlentas atkal rokās 800 papīrs un lēnām prā'tigi gar lentu noslīpē svītras krāsu praktiski līdz fillerim, lai viss ir smuki viendabīgi līdzens.
4. Tālāk uzpūš krāsu, divi varianti akrils vai bāze ar laku. Pēc krāsas uzpūšanas jāapžāvē un tad uzmanīgi ar pinceti noņem figūrlentu. Nedrīkst pilnīgi nožāvēt krāsu, tad ir iespējams, ka noņemot lentu var krāsā izplīst robiņi. Jānoķer monents , lai nav galīgi jēla, bet ir vēl valga, tad sanāk laba asa robeža.
5. ja ir izvēlēta bāze, tad pūš laku visam pa virsu. Process beidzies.
Nedaudz no pieredzes par bronzu. iepriekšējiem močiem pirku jaucamo brozas krāsu pulveri un laku. Rīgas ražojumu. Labi turas virsū pārāk nekaitē benzīns, ja tūlīt noslauka. Vienīgi laka pēc attaisīšanas pēc kāda laika sažūst, un prakstiski iznāk izmantot vienu reizi, saglabāt man nav izdevies, ne sajauktu, ne nesajauktu. Bija man problēmas ar bākām, ka tās plīsa un lai būtu ātrāk nopirku baloniņā zelta krāsu. Uzpūšas vienmērīgāk, nav tik grubuļains kā bronzas pulveris. Bet ļoti nenoturiga. Mazākais benzīna piliens un stripa nost .Tādēļ es šim variantam paņēmu bāzi un krāsai un strīpām pa virsu laku.
 
AldisK
No profesionālas krāsotavas saņēmu dubļu bleķus. Sarkanās un zelta strīpas krāsoju pats, melno un visam pāri laku krāsotavā. Laka ir keramiskā. Lai, nožāvētu vajag augstu temperatūru, bet laka ir ļoti cieta un izturīga.
No Aizputes saņemu nocinkotās un daudzas sīkas nohromētas detaļas. Ļoti patīk attieksme. Ja sola pēc nedēļas tad tā arī ir.
Tagad lēnām sākas salikšanas darbi.
fotoattls0082.jpg fotoattls0081.jpg
 
aivarsz
Tas, kas ir sadarījies, liek domāt, ka būs pa smuko. Jauki.
 
AldisK
Sākušies salikšanas darbi. Process interesantāks un patīkamāks.
fotoattls0086.jpg
 
AldisK
Šodien, var teikt, mans kalifornijas projekts ir noslēdzies. Palikuši daži sīkumiņi, kā arī pēc pirma 100km nobraukuma, izlīda daži "īlēni". Mēģināšu tos šovakar novērst. Biju Tukumā uz CSDD us apskati un krāsas maiņu. Pie numura salīdzināšanas uzradās jautājums par dokumentos Jawa 250, bet bija tik zinošs, ka ar diviem cilindriem ir 350. Dabūju stāstīt pagājušā gada epopeju, kas jau te iepriekš ir aprakstīta. Piedāvāju salidzināt motora numuru ar bildēm, kas tika ieskanētas, ko arī izdarīja, un tad vairāk nekādu jautājumu nebija. Tā arī man palika jaunajā pasē Jawa 250. Pei apskates vairāk nekadi jautāumi netika uzdoti par šo tēmu. Šķīros no zināmas naudas summas un apskate ir izieta. Varu legāli braukt.
Visu laiku cītigi tika strādāts un nebija laika par procesu stāstīt'. Motoru taisīju pats. Praktiski viss ir ielikts no 634. Kloķene, kārba, virzuļi, cilindri, galvas. Galvas oriģinālās kalifornijas neizdevās dabūt, tāpēc ar fleksi apgriezu 634 galvas daudz maz līdzīgas, kā kalifornijai. Protams piekasīties var, bet gan būs labi. Varbūt ar laiku dabūs īstās. Čehos par tām pras a lielas naudas, vienas bija it kā ņemamas, bet tuvāk bildēs ieraudzīju, ka tāpat ir 634 apgrieztas. Riteņi man ir 18 colligie, vai tāpēc, sajūta ir svādākas nekā ar vecajām. Arī kārba slēdzas klusāk un mīkstāk , brīžiem jāpiedomā ieslēdzās pārnesums vai nē. Mēģināšu rīt braukt, Tad jau tiksimies. Dažas bildes pie CSDD.
fotoattls0104.jpg fotoattls0103.jpg fotoattls0102.jpg
 
aivarsz
Nu tu esi malacis! Latvijas motobūves GIGANTS!

Mani apsveikumi. Lai labi kalpo un priecē Tev un apkārtējiem sirdi.
 
Guntis
Nezinu kā ,bet ir viela pārdomām.
Katru gadu kādu izvēlēt par gada censoni(nepārprast !),labāko JAWA.

Tad tā NOTEIKTI IR ! ALDA JAWA 2014 !

Ļoti tuvu nominācijai ir Raimja JAWA.

Ko domājam par šādu nomināciju?

Kurā drīkts un VAR piedalīties VISI !
 
morgans
Nepierasti intresanta Jawiņa. Prieks būss šādu eksemplāru rīt apskatīt tuvāk! Lai labi ripo!
 
AldisK
Pēc šodienas atklāšanas jau noripināti gandrīz 450km. It kā viss strādā, labi. Atvainojos visiem, kuriem traucēja, mana moča izplūdes gāzes.Lai, labāk piestrādājas, eļļu nežēloju.Arī tāpēc, ka braucām divatā. Tagad, pamazām eļļas daudzums tiks samazināts.Vēl jāpiestrādā pie izpūtēja blīvējuma pie cilindra.
 
AldisK
Saliku kopā sākumu un iznākumu.
californian1.jpg

Labojis AldisK uz 07-05-2014 22:28
 
Iet uz forumu: