Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 1
Kaarlis

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Vaidavas kauss. Jubilejas pasākums 40 gadi.
Kaarlis
Beidzot mājās! Kaut kas no bildēm un tekstiem sekos citu dienu. Lāsmiņas vecmammai gan sveicieni uzreiz!
 
aivarsz
Hei, Jawu tauta! Mans arī mājās. Veicu sevis tehnisko apkopi pēc mazliet putekļiem, dubļiem un lietus. Mocītim tā laime tiks rīt! Sakarā ar to, ka šis nebija šausmīgi pāroficiāls tikaiJawu pasākums, tikāmies 7 ekipāžu sastāvā, no kurām tikai viena brauca ar Sū..., piedodiet, Suzuki markas lielisku mocīti, un pareizi darīja! Tādēļ, pēc kārtas.

1. Kad vairākkārt kautrīgi ieminējos šajā forumā, ka ir kāds kolosāls un unikāls pasākums motosporta dzīvē un vēsturē, ko, iespēju robežās, būtu forši apmeklēt, it nemaz neredzēju atsaucību.
Protams, skaidrs, ka lielu daļu vecās tehnikas būvētājus un skrūvētājus no motokrosa aktivitātēm šķir Ķīnas mūris. Un ja tas Ķīnas mūris atrodas pilnīgā nekurienē- pašā Malēnijas malienē, jeb gandrīz Igaunijas pilsētā, jeb. kā daži man zināmi vietējie onkulīši mīļi saka- Apītē, pilnīgi skaidrs, ka lēngaitas mopēdiem no, piemēram, Kurzemes puses, 7x jāpārdomā, pirms 1x dara. Baigās pārbrauciena stundas, pēc tam, vasarsvētkos nedarām neko, tikai baudām (vai nebaudām) motosportu dažādo. Un atkal baigais pārbrauciens.

2. Pats biju izlēmis, ka lūst vai plīst, atlikšu visus mājas darbus un braukšu šā kā tā. Man viens gals- ~180 km. Ar Jawu& Velorex, smagi slogotu. Patiess bija mans prieks, kad Kārlis manu domu atbalstīja un modificēja. Viņam ~ 220 km katrā virzienā.

3. Doma- lai mazāk km vienā dienā- tomēr izbraukt sestdienas pēcpusdienā, sasliet teltis, vakarā iedzert kādu alu un aiziet uz Apes tautas namu, kur Upaciera k-gs (jebšu UFO) uzrīko kādu disenīti. Tad- no rīta- nomazgāt muti rīta rasiņā un doties rīt putekļus trases malā. Paraudzīt Pasaules klases braucējus, kuriem grafiks ļauj nostartēt šajā trasē, bet, galvenais, palūkoties uz Zelta Mopēda īpašo šovu, kā arī senioru un retro mocīšu braucienu.

4. Jawas ir visur, arī Ziemeļvidzemē. Tādēļ teltis, guļammaisus un matracīšus novazājām pilnīgi lieki. Viens zvans no Palsmanes. Viens zvans uz Palsmani. Kaudze ar pārliecinošiem argumentiem. Gala rezultātā- līdz Apītei netikām, teltis necēlām, aliņu iedzērām Palsmanē (lai nerastos stulbas domas galvā- katram bija jāizdzer viens aliņš, iebraucot Krampīšos) . Pilnīgā komfortā, neiedomājami pārbaroti un apčubināti norāvām to nakti viesu, jeb pirts mājā.

5.Un vēl, bez tam, saaģitējām veco čomu Edmundu. Tas ir svarīgi. Neraugoties uz personas dubultošanos virtuālajā plāksnē- viņš ir gan Edmunds, gan Admins. Gan datorģēnijs,gan bitenieks. Un ar pavasara bišu ražu bija klāt pie Lāsmiņmammas un Jura Krampīšos. Fakts- motocikls onkulīti ir paņēmis. Šobrīd parks ir liels, paldies dievam, ka Jawa arī vēl ir cieņā, savādāk, joki nav, kāds sabrauks augumā, un swich off. manajawa.lv .uzreiz 7 pēdas apakš tīmekļa iespējamībām. Nopietni, bet, ceru, ka joks.

6. Vasarsvētku rīts. Pilnīgi skaidrs, ka JĀ ir teikuši 7 ekipāžu ļaudis, protams, pamatā no Vidzemes. Uz rīta kafiju salasāmies jau mazliet vairāk ļaužu. Smiltenes AB 50 ir klāt! Diemžēl, kāds Palsmanes onkulītis, kas slepus no sieviņas, vienkāršotā veidā ir savācis mantojuma 1975. gada 634 (ar īpašo dzinēju 631), vēl neuzdrošinās nekur doties, neraugoties uz Palsmanieša aicinājumiem. (Ceru, ka pats to vēsturi pastāstīs forumā, ja vēlēsies).

5. Svētdienas rītā, kad gan tīmeklī, gan telefoniski bija jau izsludināts pēdējās kafijas starts, Palsmanē viesu vairs nebija. Bet, toties bija zvans. Madonas ļauži- Bargais un Ūlēns mūs jau gaida pie Apes vidusskolas. Savus 80 km Madonieši pa grunti atkal ir novilkuši. Super. Gatavojieties Augustā- Jawas Madonā! Redzēsiet velnu!

6. Īsi, un konspektīvi. Paldies visiem JAWA/Cz vīriem, kas vasarsvētkus pavadīja tieši šādi. Neko nedarot, tikai izklaidējoties. Paldies Mairim Levanam par atbalstu youngtimer mopēdu laipnai uzņemšanai vietā, ko vairums no mums redzēja pirmo reizi.
Tiem Jawistiem, kas īpašo motodzīves pasākumu- "Vaidavas kauss" skatīja pirmo reizi, ceru, ka patika. Nu vismaz man- īpašās pērlītes- Zelta Mopēda abas klases, cilvēki no emirātiem, amatieru brauciens un retro mocīši paķēra. Visi kopā. Viss savādāk, kā citur- motokrosā parastajā. Bija jauki.

7. Mājupceļš. Bļāviens. Atvainojos visiem, ko bremzēju. Atkal vecais stāsts- mopēds pēkšņi neiet. Šajā braucienā mana Jawa bija vienīgais pārlādētais mopēds ar pielādētu blakussvāģi. Bija ko turēt, braucot kopā ar solo tehniku. Rīt mēģināšu iztīrīt izpūtēju cukas.

Nu ko- Onkulīši. Tiekamies uz ceļa? Patiesi. Šīs brīivdienas mani paķēra riktīgi!Smile
Labojis aivarsz uz 20-05-2013 10:10
 
AldisK
NU!!! Kā jau vienmēr jawistu pasākums, ir bijia foršs. Žēl, ka nesanāca piedalīties. Diemžēl ne uz visiem var tikt.
Tiksimies citreiz!
 
aivarsz
Vaidavas kauss. 42. gadskārta. Vidzemnieki, ir foršs pasākums, kurp aizbraukt svētdien, 17. maijā. Motociklistiem iebraukšana par brīvu! Šīs ir vecākās un tradīcijām bagātākās motosporta sacensības Baltijā.
vaidavas_kauss_2015.jpg
 
aivarsz
Atkal jau gads ir pagājis. Vēlos jūs visus informēt, ka 22.maijā Apē notiks 43.Vaidavas Kausa izcīņa motokrosā - vecākās un tradīcijām bagātākās motosporta sacensības Baltijā. Arī šogad ikvienu no jums tiek ielūgts apmeklēt šo pasākumu. Motociklistiem iebraukšana pasākumā par brīvu!
vaidavaskauss_a2_2016.jpg
 
Guntis
Munameģis no APE jau blakus... , APE nav tuvu Sad
 
uldens
doma ir aizlaist uz šo pasākumu Apē,pie reizes uz Munameģi,tā teikt apskatīt to galu, varbūt vēlas kāds pievienoties Wink
 
Rich
Atbalstāms pasākums - piedalos! Ja kāds no tālāks Kurzemes/ Zemgales puses, var saorganizēt naktsmājas Siguldā, lai svētdien no rīta varētu doties tālāk.Wink
 
Laacis_ar07
Man ir doma braukt,no Jēkabpils.kurā dienā vēl nezinu!
 
Retais
uldens rakstīja:

doma ir aizlaist uz šo pasākumu Apē,pie reizes uz Munameģi,tā teikt apskatīt to galu, varbūt vēlas kāds pievienoties Wink


ļoti atbalstāma ideja. Cool Piedāvājums vilinošs, provizoriski varētu mēģināt pievienoties šim pasākumamSmile)
 
Laacis_ar07
Doma ir braukt sestdien,un smiltenē palikt kādā viesnīcā,jo svētdien, izbraukt agri,tas nav priekš manīm.Gribās tā nesteidzīgi nu tipa ar pauzītēm braukt.Kādi vēl ir varianti?
 
uldens
Sestdien vakarpusē mēs no Tukuma laižam līdz Siguldai,tur pārnakšņojam,un no rīta ap 10,00 izbrauksim no Siguldas un aidā uz Munameģi.......Wink
ja kas T-29330805
 
UgunsX
A uz to motokrosu arī kāds brauks? Grin
 
uldens
gan jau iebrauksim un paskatīsimies kādu brītiņu.....Wink
 
Retais
A cikos plāns Siguldā būt? pa turieni jau ar var padzīvoties un pabraukāties. varētu uz Bolingu aizbliezt vai ko tml Smile
 
Rich
Kad izdomā, rullē tik šurp. Būsi Siguldā, zvani, sagaidīsim. Tel: 29430333.Smile
 
siguldietis
Welcome to Sigulda!Cool
 
aivarsz
Veči, veiksmi jums. Arī es būtu braucis, bet, atkal neesmu Latvijā. Tā man visi foršie pasākumi iet garām... Sad
 
Retais
aaaa Raimis nav, kur lai es motulu dabūnu tagad Shock
 
Kaarlis
Man ir, ja vajag brauc pakaļ.
 
Iet uz forumu: