Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
RetroTūrists 2013
AldisK
Mazliet par Retrotūristu nopietni. Lielais PALDIES Mārcim un viņa komandai par lieliski noorganizēto pasākumu. Paldies par garšīgajiem ēdieniem. Kontrolpunkti izvietoti bija ļoti labi. Iepazinām mūsu zemites interesantas vietiņas, kurām bieži vien braucot, pabraucam garām. Man liekas, ka arī ideja par distances laika nefiksēšanu ir laba, ņemot vērā dažādo tehniku sākot ar mopēdu un minsku tipa močiem un beidzot ar blakusvāģiem.
Bija viena nepatīkama lieta kas man, un es arī dzirdēju citiem nepatika. Pirmajā naktī braukāšana ar močiem pa telšu nometnes vietu, sajūtas kad naktī gar telti brauc motocikli nav no tām labākajām. Pieļauju domu, ka brauca jau ne tie skaidrākie prāti. Ierosinu uz priekšu izveidot noteikumus, kas izslēgtu šādas darbības. Motocikli nakts stāvietā, un ja kāds naktī brrauc, diskvalifikācija un aizliegšana piedalīties šajā pasākumā.
 
Gerhard
after the game is before the game Karlis,

see you next time
 
bargais
Pasākums ir beidzies, bet paliks atmiņā, un, pārlūkojot foto garajos ziemas mēnešos, tiks gaidīts nākamais. Man jau ļoti patika. Kopumā nobraukti ap 900km. Mājupceļā, lai dzīve nešķistu pārāk salda, patrāpījās arī lietus mākonis. Forši! Kontrolpunkti ļoti interesanti, uzdevumi izpildāmi un ar odziņu. Īpaši atmiņā paliekošs KP ar Motopelēm-policistēm. Pat zinot, ka tiek tēlots, vienalga skudriņas pa muguru pārskrēja. Nu un, protams, Anatolijs! Tik pārliecinoši, ka uzdevu sev jautājumu, vai Mārcis tēlo Anatoliju, vai Anatolijs - Mārci. Onkulim-ogotājam, kas tur nejauši iemaldījās un, kuram tika paskaidrots, ka te ir pediņu saiets, noteikti vēl kādu laiciņu murgi rādīsiesGrin
Paldies visiem par jauko nedēļas nogali!
 
edmunds
AldisK rakstīja:

Guntis rakstīja:

Nu nezinu,ko un kur,bet mēs tur bijām.Pareizi bija braukt upei pa otru pusi Grin
Bet mēs veicām precīzi tavu ceļu.

Nu bišku jau rezultāts šādai apstrādāšanai bija, ja ne šajā kontrolpunktā, tad vismaz nākošajos. Jo ,vienā no nākošajiem kontrolpunktiems, šādi apstrādāts šīs komandas biedrs nekustīgi gulēja zālītē blakus savai Jawai, kamēr viņa komandas biedri izpildīja stafeti Usmas ezera ūdeņos.Grin


Saules nogurdinātie Grin.. nakti no ceturtdienas uz piektdienu sēdēju kokā un nomedīju cūku, ko līdz četriem dīrāju...nākamo nakti retrofestivāls un visu dienu pie moča ragiem...tāpēc izrubīties uz pusstundu bija tikai loģiski.
MC Wild Hogs!
 
bizits
Kārli, ceru ka izdosies pārsist mūs, jo dzīvoties pa pirmajām vietām ir forši, bet pienāk brīdis ka tas paliek pa smagu... Saka, ka uzvarētāji sastāvu nemaina, bet varbūt tomēr vajadzētu... Smile
Paldies Mārcim un CO! Anatolija tēls lika apklust pat Ugālniekiem... Aktieris!!!
bizits

Jawa 634-01 (1975)
VAZ 2106 super LUX (1980)
 
AldisK
Salādēju inboxā bildes, kurš grib var nolādēt sev tīkamās.
Saite. foto.inbox.lv/...rists-2013
 
aivarsz
Kad un kur varēs redzēt nopublicētu rezultātu listi? Sakarā ar to, ka klātienē nesanāca baudīt pasākumu, ir interese uzzināt kaut ko vairāk arī īsa apraksta formā par kontrolpunktiem, veicamajiem uzdevumiem, u.t.t.
 
turists
kautkā dalībnieki ne visai grib citiem izklāstīt savas emocijas. Rezultāti būs pēc pāris dienām, kad būs laiks pieķerties sakārtot tabulu.. pagaidām viņa ir funkcionāla, bet nav pārskatāma.
Labojis turists uz 17-07-2013 15:14
 
turists
Te kautkas no Kristapa filmētā. www.youtube.com/...x9mHgEXLro
Labojis turists uz 17-07-2013 15:09
 
bargais
Dažas bildes: http://failiem.lv/u/vhjmspr
 
morgans
Bildes labas. Braucamie pēc zemes ceļiem maigi sakot izskatās ''labi'' Shock
 
andiss
Kā tad šogad pa īstam viss notika!


Retrotūrists, kā vienmēr bija visaugstākajā līmenī, man pat gribētos teikt, ka Retrotūrists ir kļuvis kā tāds kvalitātes etalons, ko apliecina gan pasākuma ilgmūžīgums, gan kuplais dalībnieku skaits (neviens cits retro moto tehnikas pasākums nav tik apmeklēts un galvenais, ka katru gadu šis pasākums piesaista ar vien jaunus cilvēkus, kas iepriekš nekur citur tā īsti nav piedalījušies).

Man viss sākās diezgan klasiski, kā parasti uz pasākumu devos kopā ar Kārli, vienīgi šogad atšķirībā no aizpagājušā gada, kad mums pa ceļa pievienojās Ilmārs savā spilgti oranžajā jāņtārpiņa lietus kostīmā, mēs Jūrmalā sagaidījām Andri, kurš visticamāk ir šī gada pasākuma vistālākā ceļa mērotājs, jo brauca no pilsētas, kuras nosaukumu sev par skatuves vārdu izvēlējusies viena diezgan zināma amerikāņu dziedātāja (viņa gan, cik zināms, bez saskaņošanas ir pielikusi savam vārdam vienu papildus burtu laikam, lai slēptu pēdasWink ).

Nelielai atkāpei, piektdien, tas ir Retrotūrista pirmajā dienā, no rīta Jūrmalā paspēju vēl iziet motocikla tehnisko apskati, bet ne tas ir tas būtiskākais šajā atkāpē. Pēc šīs apskates izmetot mazu līkumu pa pilsētu (kur katrs kārtīgs latviešu vecis vārdā Vilnis vismaz reizi gadā uz kādu nedēļu jūtas patiešām jauns, jo to nepārprotami visi visu laiku atgādina) un dodoties uz savu vasaras bungālo, pie viena krustojuma man blakus uz čoperveidīga braucamā pieripināja pats Mežapuķes kungs, pamāja ar galvu, nopētīja manu braucamo un iedegoties luksofora zaļajai gaismai aizšāvās tālāk savās darīšanās, lai kur arī tas būtu, es biju tik ļoti saviļņots par šādu notikumu, ka pat neapjautājos par šī gada Retro Jūrmala plāniem. Tas vēl nav viss šī atkāpe turpinās, visu piektdienu grozoties pa Jūrmalu, dienas otrajā daļā ik pa laikam uz ceļa pamanīju kādu retro motociklu, kas apkrauts ar somām un smaidīgu vadītāju, līganā gaitā nozuda Kurzemes virzienā. Un katru reizi pēc šāda garām braucēja es automātiski pats sāku smaidīt, jo pirmkārt mani pārņēma tāds viegls satraukums un gaidas, līdzīgi kā pamatskolas laikā, kad iepriekšējā vakarā pirms ilgi gaidītās klases ekskursijas nekādi nevarēju aizmigt, otrkārt es zināju, kur viņi visi brauc, treškārt pēc mirkļa es pats uz turieni braukšu un varēšu satikt gan ilgi neredzētus cilvēkus, gan iepazīt jaunus, varēšu arī aplūkot ko nu kurš ir saskrūvējis, vai tieši otrādi nav saskrūvējis, es vienkārši būšu starp savējiem, kuri saprot mazliet eļļainos bikšu starus un zilgano dūmu smaržu no izpūtējiem. Varbūt kādam tās ir vienkāršas lietas, bet es teikšu Silvio vārdiem (šī gada jaunajam vācu izcelsmes dalībniekam), ka nav nemaz tik daudz to cilvēku, kas ņemas ar retro motocikliem, ar kuriem var kopīgi izbraukt un kuri patiešām saprot šīs lietas.

Atpakaļ pie turp ceļa, tā mēs trijatā mierīgā garā, braucot ne ātrāk par 70km/h, galvenokārt tāpēc, ka manam braucamajam motors vēl nav piebraukts, slīdējām cauri piejūras ciemiem (tur arī ātrāk nepaskriesi un tas pat nav vajadzīgs, jo savādāk tu nepaspēj izbaudīt visu skaisto, kas ir apkārt un izjust visas smaržas, kas virmo gaisā, jūra, saule, priežu mežs, tikko kūpinātas zivis, svaigi pļauta zāle, vienu vārdu sakot galvu reibinošs kokteilis). Atstājot ciemus aiz muguras es, braucot pa priekšu, sāku gaidīt, savā galvā ieplānoto, krustojumu, kurā mums jāpagriežas, bet te pēkšņi, krustojumam neesot pat tuvumā, Kārlis mani apdzen un rāda, ka nākamajā ceļā jāgriež pa kresi, es mazliet neizpratnē nodomāju, varbūt vecais kārumnieks ir pamanīja kādu vāveriWink (tiem, kas ir lasījuši par mūsu pirmo kopīgo izbraucienu pirms vairākiem gadiem, vāveres tēls nebūs svešs Wink) un grib tikt skaidrībā ar riekstiemWink. Es nebiju ļoti pārsteigts, kad noskaidrojās, ka Kārlis kārtējo reizi maršruta plānotājā ir iedarbinājis savu mīļāko funkciju, tas ir, taisnākais ceļš līdz mērķim neizvēloties asfaltētus ceļus un tāpēc mēs arī pagriezāmies un nekādi sīkie grauzēji nav spējuši satricināt cilvēka kāri pēc grants sišanās pa motora apakšu un zaru švirkstoņu gar pleciem. Beigās sanāca, ka uztaisījām mazu Retrotūrista ģenerālmēģinājumu, jo kā izrādījās, tieši pa šo pašu mūsu izvēlēto ceļu tikai no otras puses, nākamajā dienā bija jābrauc un jāmeklē viens no pirmajiem kontrolpunktiem.
Tā mēs veiksmīgi un bez starpgadījumiem, ja neskaita vienu izteikti kareivīgu mājas sargu suņa veidolā, kuram motocikli acīmredzot ir vājība, nonācām galamērķī, slavenajā viesiem paredzētajā rančo tipa fazendā „Meņģeļi”, kuras saimnieks pat aiz trejdeviņām jūrām ir zināms ar savu neizmērāmo viesmīlību par ko viņam milzīgs paldies. Starp citu, es neesmu aizmirsis, ka man viņam jāatgriež viens tūrista trauku komplekts, kuru pats, pa Jūrmalu sapņojot, apbrīnojot garām braucošos motociklus un kavējoties atmiņās par pamatskolas laika ekskursijām, biju aizmirsis paņemt. Man jau ir plāns kā visu noorganizēt tā, ka Anri gaidi pārsteigumuWink

Par turpmākajiem piedzīvojumiem Retrotūrista 2013 laikā lasiet nākamajos Jawaklubs.lv žurnāla numuros, ieskatam varu pavēstīt, ka gaidāmi interesanti notikumi gan ar jau iepazītajiem varoņiem, gan kopīgi iepazīsim arī jaunus varoņus!

Maziņš konkursiņš!
Tie kas uzminēs, cik daļas būs šim varoņeposam, saņems pārsteiguma balvas, no manis personīgi!
Labojis andiss uz 18-07-2013 13:15
 
turists
Andis, protams, ir savā elementā! Minu, ka būs 5as daļas!
 
turists
Rezultāti:
content3-foto.inbox.lv/albums/r/retroturists/RetroTurists2013/rezultatu-tabula.png

Atbilstība stilam tiek ņemta vērā tikai, ja pārklājas pamatsacensības rezultāti.
Komandas atraktivitāte tiek ņemta vērā, ja pārklājas pamatsacensību rezultāti un ir vienādi arī stila atbilstības novērtējumi.
 
admin
Varbūt es piedošu Anatolijam... Bet Guntis un Vēsie nekad..uzsveru nekad...mēs bijām fiksakie puikas trasē un punktus varējām zaudēt dēļ sīkumiem. Baidos mums būs smaga saruna Vidzemes jawā
 
turists
Kungi! Vesajiem ir veicies ļoti labi, pat teicami, BET citiem ir veicies arī labāk! Grin
 
Kripsis
Šeit arī mazliet ieskats no Jawiešiem.plus.google.com/...6006783089
Labojis Guntis uz 21-07-2013 11:24
 
bargais
Kaut kā negrib man tās bildes rādīties. Prasa paroli
 
Kripsis
Tagad vajadzētu but!
 
Gerhard
our way to the finish

www.sports-tracker.com/...v5ipj8efea
Labojis Kaarlis uz 01-08-2013 21:24
 
Iet uz forumu: