Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Moto- foto-orientēšanās
Kaarlis
Vasaras izskaņā gaidot rudeni rīkojam vēl vienu pasākumu: Moto- foto-orientēšanās!
pasākuma laiks: 31.08.2013.
pasākuma formāts-: atvērts!
Starts: Statoil Sloka.
Virziens: uz Kurzemes pusi.
nolikums drīzumā.
Ar portāla Motopower informatīvu atbalstu.
 
Jancic
Vispār tajā pašā datumā ir "Retro Jūrmala"......
350 / 360
350 / 634.7
 
aivarsz
Tā ir tikai viena no pasākuma datuma nesaderībām. Bet tur ir katram savs.
 
turists
Mani personīgi Retro Jūrmala nesaista necik un, ja nebūtu personisko iemeslu es noteikti brauktu uz MOTO-FOTO
 
AldisK
Pēc pagājušā gada nīkšanas vairākās vietās Jūrmalā, arī īsti nemaz negribas tur braukt. Vienigi bija labais tusiņš ar dejām vakarā Nemo parkā, bet tad jau tas izvēršas divās dienās. Vēl jau jāredz Kārļa idejas nolikums un laiki. Var gadīties, ka man arī būs personigie iemesli, lai netiktu.
 
andiss
Attiecībā uz Retro Jūrmala, tad brīžiem tāda panīkšana, tur notiek vienmēr, tiek dota iespēja cilvēkiem aplūkot tehniku, ir bijuši gadi, kad šajā laikā dalībniekiem tiek organizētas dažādas atrakcijas un sacensības.

Šogad varēšot vinnēt žiguli, tikai nav sīkākas informācijas, par nosacījumiem, kas jāizpilda, lai kaut ko vinnētu. Vispār Jūrmalas pasākums ir viens no, ja ne pats, dārgākais, dalības maksas ziņā, nezinu, cik bija pagājušajā gadā, bet iepriekš bija kaut kas ap 20Ls, bet nu Jūrmala nav lēta pilsēta SmileSmile

Tāpēc Moto-Foto opcija galīgi nav slikta alternatīva.

P.S. Nākamajā dienā, tas ir 01.09. Ikšķilē būs tirgus, esmu dzirdējis, ka tur piedalīšoties arī Jawa veikals ar savu jauno rudens/ziemas kolekciju Smile
 
Kaarlis
Uzmanbu!!! Datums mainīts, pasākums tiek pārcelts! Informācija sekos.
 
Kaarlis
Nolikums un pasākuma plāns.

• Pasākuma norises laiks: 21.09.2013.

• Pasākums paredzēts līdzīgi domājošiem motobraucējiem kopīgai brīvā laika pavadīšanai. Pasākuma laikā dalībnieki apmeklē noteiktu skaitu kontrolpunktus pēc organizātoru dotā plāna un fiksē tos fotogrāfijās tādā pašā veidā kā dotajā paraugā. Finiša vietā tiesneši salīdzina to atbilstību ar doto plānu. Apmeklēšanas secība nav noteikta. Ja objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams veikt uzņēmumu ar motociklu, attēlā jābūt redzamai braucēja ķiverei. Dalībnieki finišē starta vietā. Starta un finiša laikā tiek fiksēts odometra rādijums. Ja dalībnieks izstājas, par to telefoniski jāinformē organizātori.

• Vērtēšana.
- Braucēji tiek iedalīti 2 klasēs: klasiskie/ retro (līdz 1988 gadam ieskaitot) un mūsdienu (no 1988 gada). Klasisko/retro klases dalībniekiem apmeklējamo kontrolpunktu skaits samazināts par vienu. Katrā klasē tiek izvirzīta viena godalgota vieta. Par katru apmeklētu un pareizi fiksētu kontrolpunktu tiek piešķirts 1 punkts. Ja punktu skaits vairākiem pretendentiem ir vienāds, par izšķirošo tiek uzskatīta īsākā veiktā distance saskaņā ar motocikla odometru. Kontrollaiks tiek dots 6 stundas. Pēc 6 stundām kopš pedējā motocikla starta, finiša punkts tiek slēgts. Ceļā pavadītais laiks netiek izmantots kā vērtēšanas kritērijs.

• Tehnika:
- jebkāda izlaiduma gada, markas un tipa motocikls, motocikls ar blakusvāģi vai tricikls.

• Pasākuma norises vieta: Kurzeme, Vidzeme. Plānotais maršruta garums ap 250 km.

• Tehnikas atbilstība CSN (Ceļu Satiksmes Noteikumi) :

- Saskaņā ar LR spēkā esošo likumdošanu.
Par tehnikas neatbilstību un jebkādām ar šo faktu saistītām sekām atbild konkrētās tehnikas vadītājs.

• Ceļi:

- Pasākums notiek pa koplietošanas ceļiem. Pasākuma laikā ir spēkā visi CSN, to neievērošana ir katra dalībnieka individuāla atbildība. Organizatori uzsver, ka CSN pārkāpšana pasākuma laikā ir nepieļaujama.
- Maršrutā iekļautie ceļi 95% ar asvalta izstrādājuma segumu, piebraukšana pie atsevišķiem objektiem ir pa ceļiem ar grants segumu.
- Braukšana pa tiem ir katra dalībnieka brīva izvēle, organizators neuzņemas atbildību par ar to saistītajām sekām.

• Nepieciešamais inventārs:

- Fotoaparāts vai mobilais telefons ar iespēju uzņemt fotogrāfijas.

• Dalības maksa: brīva ziedojuma formā.
 
bargais
Laikam esmu par stulbu, lai saprastu, tāpēc daži jautājumi:
1) kas organizē;
2) kur īsti ir starts/finišss;
3) cikos?
 
Kaarlis
Te nu tas ir:
plakats.gif
 
Guntis
LAI LABI IZDODAS,BEZ LIETUS !
Labojis Guntis uz 11-09-2013 09:45
 
Kaarlis
Līdz šim jau nav nekas dzirdēts par puteni septembrī!
Viss pārējais štrunts! Wink
 
Kaarlis
Tātad, visiem tiem, kas netaisās šo sestdien laist balodīšus dīvānā bet aktīvi pavadīt vēl kādu no pēdējām bezsniega brīvdienām uz diviem vai trim riteņiem, varu precizēt- tikšanās vieta ir šeit! http://goo.gl/maps/49c9k Šī ir viena no iespējām parādīt savu eksistenci arī pārējai moto pasaulei- viss pašu rokās!
Tiekamies uz ceļa!Smile
 
bargais
Bļāviens! Baigi jau gribējās piedalīties, tak ārsts neļauj tik daudz km braukt-ārstēju sabeigto rokuAngry
 
Kaarlis
Uz rītdienu laika prognoze tīri ciešama, pat silta. Būšu uz vietas jau ap kādiem 10.00 Ja kādam nav vēlme maukt garo gabalu, var pieskriet tāpat uz kafiju.
 
Guntis
rīt -laiciņš būs forš- !
 
PinkuJanis
Īsa privātā atskaite par moto-foto-orientēšanos.

Paldies par labiem laika vēlējumiem- tie piepildījās diena kopumā bija forša. Pēcpusdienas saulītē vēl ieķērām pēdējās D vitamīna devas.

Retro klasē piedalījāmies 3 Jawas! Šī iemesla dēļ nolēmām braukt draudzīgā grupā, lai nu odometra rādījumi izšķir vietu sadali. Ja būtu pjedestāls- visi godalgotās vietās jau apriori. Tālākais braucējs- Gatis no Palsmanes (ķiveri nost- visu cieņu).

Kontrolpunkti bija salikti ne pārāk sarežģīti, bet ar izdomu. Lielākā aizķeršanās sanāca Ķemeru sūnu purvā- 40 min. pastaiga pa laipu, līdz atradām īsto plakātu. Bet kas var būt labāks par svaigu purva rīta gaisu...
Tālāk gāja gana raiti. Tikai viens tehniskais pitstops- mīkstais-kameras maiņa.

Finišējām draudzīgi kopā, reglamentētajā laikā.

Nobraucot praktiski identisku attālumu, izrādījās, ka cipariņi km ripām griežas ar dažādiem ātrumiem!
Loģiski būtu 1, vieta Jawai, kas montēja riepu, ja pārējie piebrauca klāt, atgriežoties (vismaz+2 km), bet nekā...
Uz ciparnīcām bija šada starpība:
1. 205km
2. 207km (at mīksto)
3. 217km (Jawa 360- 16collu riteņi?)

Lai nu kā bet liktens tā nu bija lēmis. Kā jau tehniskajās lietās- visu izšķir dzelži (šoreiz plastmasas ripulīši ar cipariem)

Rezumējot- paldies organizatoriem un Jawu komandai par jauki pavadīto dienu!
 
Kaarlis
Tiešām forši ka neskatoties uz draudīgajiem mākoņiem savācās tīri kupls bariņš. Nācās mazliet izmainīt noteikumus spēles gaitā. Tā kā mazajā sarkanajā ķiverītē čakli sabirusī sīknauda transformējās šampīšos, nolēmām tos piešķirt arī otrajām vietām. Šoreiz gandrīz kā bija plānots, gandrīz visi pabija visos 12 kontrolpunktos. Tālāk jau visu izšķīra maršruta izvēle un odometra precizitāte. Šinī gadijumā svarīgs bija pat riepas dilums, vai lieks līkums pa benzīntanku, jo vairāk kā 200 km garajā maršrutā katrs procents spēlēja savu lomu. Uzvaru varēja nodrošināt kaut vai tikai braukšana ar jaunu riepu...
Lai nu kā arī bija, diezgan daudzi iepazina tādas vietas, kurām ikdienā varbūt pat tikai 100 metru attālumā pabrauktu garām un nepamanītu. Pasākums uzskatāmi pierādija, ka izslēdzot no vērtēšanas kritērijiem brauksanas ātrumu, visvecākā jawa bija spējīga konkurēt ar gandrīz jaunu Bmw motociklu. Izņemot no kontrolpunktiem Zviedru cepuri, maršruta garums praktiski nemainijās. Tika taupīts tikai laiks un nekas vairāk.
Prieks, ja visiem patika! Nākamgad varam padomāt par kaut ko līdzīgu, bet lai neieslīgtu rutīnā, mazliet izmainot formu un saturu. Pielikumā pa kādai bildei.
dscf0025_1280x721.jpg dscf0022_1280x721_1.jpg img_0001_1280x960_1.jpg img_0004_1280x960_1.jpg img_9881_1280x960.jpg

Labojis Kaarlis uz 22-09-2013 20:44
 
AldisK
Sestdien savā Ragaciemā svinos. Ik pa laikam aizbrauc moči. Pēkšni dzirdu pazīstams tonis, ko ne ar ko neasajauksi. Jā,draudzīgā pulciņā aizbrauc trīs Jawas, māju, māju, bet mani neviens neredz. Pirmais izskatījās pēc Pinku Jana, otrais Eduards, trešo ar pasažieri tajā īsajā brīdī neatpazinu. Neko darīt, kafija Jums pagāja, vai precīzāk jūs pabraucāt garām. Laiks jau sestdien palutināja, šodien gan tā čābiskāk.
 
Iet uz forumu: