Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Anglijas Jawa kluba 60 gadu jubilejas pasākums 2014.
AldisK
Kā viens no variantiem nākošā gada braucienam, varētu būt uz Angļu Jawas kluba 60 gadu jubilejas pasākumu Anglijā. Pasākums notiek 2014 gada 13, 14, 15 jūnijā. Palsmanes Juris jau ir aizsūtijis un saņēmis atbildi. Kā arī ir nedaudz pastudēti maršruti.
Viens variants ir prāmis Klaipēda-Ķīle, tad apmēram 250km uz Dāniju Esjbergu un prāmis Esjberga-Harwiča(varbūt neprecizi latviskoju). No Harwičas tusuņa vieta ir apmēram 200km. Tad kaut ko vēl varbūt var pieķert klāt. Palsmanietis arī nedaudz ir pačekojis cenas. Cerams ka viņš pats uzrakstīs. Man nosauca pa telefonu. Precizi neatceros, bet baigi kosmisks nebija.
Otrs variants, lai interesantāk, turp braucam caur Zviedriju un tiltu uz Dāniju pāri jūrai, un atpakaļ izmantojam pirmo variantu. Tā sanāk, ka visma kontinentam cauri nav jābrauc, un nemaz tā braukšana tik ļoti gara nesanāk.
27032414.jpg 29028542.jpg

Labojis AldisK uz 04-10-2013 09:37
 
Guntis
man pat steidzami vajadzētu datumus(pilno laiku). paši zināt kāpēc. es par Smile
 
aivarsz
AldisK rakstīja:

Kā viens no variantiem nākošā gada braucienam, varētu būt uz Angļu Jawas kluba 60 gadu jubilejas pasākumu Anglijā. Pasākums notiek 2014 gada 13, 14, 15 jūnijā. Palsmanes Juris jau ir aizsūtijis un saņēmis atbildi. Kā arī ir nedaudz pastudēti maršruti.
Viens variants ir prāmis Klaipēda-Ķīle, tad apmēram 250km uz Dāniju Esjbergu un prāmis Esjberga-Harwiča(varbūt neprecizi latviskoju). No Harwičas tusuņa vieta ir apmēram 200km. Tad kaut ko vēl varbūt var pieķert klāt. Palsmanietis arī nedaudz ir pačekojis cenas. Cerams ka viņš pats uzrakstīs. Man nosauca pa telefonu. Precizi neatceros, bet baigi kosmisks nebija.
Otrs variants, lai interesantāk, turp braucam caur Zviedriju un tiltu uz Dāniju pāri jūrai, un atpakaļ izmantojam pirmo variantu. Tā sanāk, ka visma kontinentam cauri nav jābrauc, un nemaz tā braukšana tik ļoti gara nesanāk.


Aldi, forši, ka sākat domāt pareizajā virzienā. Smile
Par vietvārdiem runājot- nekad nevajag mēģināt kaut ko tulkot vai Latviskot. Tas tikai sarežģī situāciju. Raksti- šajā gadījumā Angliski, kā ir!
Labojis aivarsz uz 04-10-2013 18:34
 
oilmaster
Nu, es arī esmu par Anglijas varianta virzienu.
Tomēr jubileja vienam no lielākajiem un senākajiem JAWA klubiem..
Datumi ar labi.
 
palsmanietis
1.RIGA-KLAIPEDA 293km 2.KLAIPEDA-KARLSHAMN-56+24GBP 3.KARLSHAMN-ESBJERG-485km+23+20 eur maksas tilti 4.ESBJERG-HARWICH 40+50 GBP 5.HARWICH- ANGLIA motel 186 km 6.HARWICH-Hook de Holland-110GBP 7.KILE-KLAIPEDA 42+25 GBP 1GBP=0,83LVL pramju cenas aptuvenas ,jo sezonas laika var mainities.Anglu jawa klubs mus labprat uznems.cenas ir meginatas izcekot 1 cilv.+mocisFrown
 
Kaarlis
Labs ir. lai jums veicās.
 
turists
Droši vien jau nojaušat, ka arī mani šis virziens nepiedurs.. Grin
Labojis turists uz 06-11-2013 09:47
 
palsmanietis
viss anglijas brauciens varetu izskatities aptuveni sadi-
Pirmā diena: 10.06-starts 20:00 atiet pramis no Klaipedas uz Karlshamn.
Otrā diena: 11.06 pl9:00 sakam parbraucienu uz Esbjergu-485 km pramis atiet 18:45
Trešā dienaun12.06 12:00 esam anglija-Harwich.(sis pramis vasara kurse 4x nedela) lidz motelim kur tusins 186 km.
Cetrutā diena 13.06 Anglija
Piektā diena 14.06 Anglija.
Sestā diena 15.06 virzamies uz Harwich pramis uz holandi atiet 23:15
Septītā diena 16.06 7:45 ierodamies Hook de holland
lidz Kilei 600 km- jataisa laikam kaut kur naksnosana jo pramis atiet17.06 18:00 un
Astotā diena 18.06 16:30 esam Klaipeda.kadas ir citu braukt gribetaju domas?Cool
Labojis palsmanietis uz 05-11-2013 00:11
 
AldisK
Mēģināju Tavu plānu palabot, lai manuprāt būtu pārskatāmāk. īsti nesapratu tās beigas. Un diezgan saspringta otrā diena nobraucaam no prāmja 9.00 šaubos vai 9.00 varēsim uzreiz braukt. prtāmis attiet 18.45 kāda stunda jābūt iepriekš. Mums kādās 7, 8 stundās jānobrauc 485 km. Baigi sasprinti un stresani es pat teiktu gandrīz neiespējami. Ja kaut mazākā ķibele, kaut vai riepa jāmaina. vai kāds sastrēgums vai rinda pie tiltiem, kamēr visi samaksā. Mēs varēsim noskatīties kā prāmis aiziet un pamāt ar rociņu.
 
aivarsz
Paldies Palsmanietim par konstruktīvām piezīmēm. Parāvos, tādēļ, atkal, garākas pārdomas:

Mani, patiesībā, ir nedaudz paķēris tas brauciens uz Britāniju. Doties uz senākā Jawa kluba (ar visvairāk aktīvajiem biedriem pasaulē) pasākumu, teorētiski būtu goda lieta, kontaktu, sadraudzības un atpazīstamības faktoru sakarībā mazās Latvijas memberu pulciņā. Ne bez sarakstes pirms tam, protams.

1) vajag reiz apskatīties, kā šiem tur iet. Un, kā tas ir, skaidrā prātā, nepārtraukti vizināties pa nepareizo ceļa pusi, ievērojot kreisās rokas likumus. Smile

2) ne velti, mums zināmie skandināvu un vāciešu klubiņi turp brauc- tātad IR labs (vai ļoti masveidīgs) pasāciens.

3) Fakts, ka līdz šim apzinātie Eiropas Jawa Useri ir diezgan seni radījumi, no kuriem lielākā daļa ir tikai mazliet vecāki par Peraku. Tas ir tikai normāli. Cilvēkiem, kas ar forumam atbilstošās markas mocīti ir uzauguši no jaunības dienām. Šai paaudzei tas ir kulta priekšmets, nevis rotaļlieta. Liela daļa no vecajiem situētajiem rietumu pasaules onkām, kam Jawa saistās ar pozitīvām atmiņām, neņem vis mammi uz kārtējo stulbo kruīza kuģi, Bet, laiž vairākus simtus km uz tusiņu. Vējš galvā, hemoroīdi nafig. Respect, Un, kā daļa no mums labi zin, kreiseris ceļojumos zem sotaka nenokrīt.

4) Latvijas Jawa kluba prezidentam, kurš, salīdzinoši ir jauns, gudrs un spēcīgs onkulītis, nevajadzētu nostāties pozā ar "nepiedūriens", bet gan paust savu nevis privāto, bet gan oficiālo viedokli, neraugoties uz to, vai pasākuma formāts personiskii ir O.K., jeb nē. Šeit tomēr, runa iet par attiecībām citās kategorijās. Piekrītam, vai oponējam?
Labojis aivarsz uz 05-11-2013 00:19
 
palsmanietis
paldies AldimK par izpalidzesanu manos rakstu darbos.tagat saku domat ka vajadzes tiesam startet 9.06 un naksnot danija.par brauksanu pa kreiso pusi-nav tik traki -tikai japiedoma un nedrikst akli gazt.ne mes pirmie ne pedejie kuri brauks pa nepareizo pusiCool Anglija praktiski nav neviena vienadas nozimes krustojuma,visur ir apli vai luksofori,kaari brauksanas kultura daudzreiz augstaka neka pie mums
Labojis palsmanietis uz 05-11-2013 00:25
 
AldisK
Juri! Šorīt paskatījos kalendārā. 9.06 ir pirmdiena. Sestdiena, svētdiena jau ir brivdienas. Tad jau varētu izbraukt sestdienā 7.06 un tad tās divas dienas pirms angļu tusiņa pavandīties pa Angliju. Kā skatāmies uz tādu varianatu? Kā tad sanāk ar prāmjiem?
Mans viedoklis par braukšnau uz Angliju ir ļoti līdzīgs Aivara viedoklim. Un nav jau tikai tikšanās ar "penžukiem". Kaut vai pats brauciens, jauni neredzēti ceļi, vietas. Man vienmēr ir paticis kontaktēties ar cilvēkiem.Domāju laba iespēja, šādā pasakumā parādit mūsu mazo Jawas kustību pasaulei.
Labojis AldisK uz 05-11-2013 08:17
 
palsmanietis
ja varam izbraukt ari sestdien 7.06 jo pramis no Esbjergas ir 9.06.
piekritu alda un aivara viedoklim-vajag kontakteties ar citu zemju jawistiem ,paradit sevi un apskatit citus.starp citu Anglija ir loti interesanta zeme,vini mak saglabat vesturi,ka ari vinu pasniegt.
gribetos zinat ari citu braukt gribetaju domas par marsrutu un tt.
tas 2 "liekas"dienas Anglija domaju bus interesantas visiemCool
 
Peteris
Domāju, ka vajadzētu parēķināt brauciena izmaksas un viens no Alda variantiem ceļš caur Norvēģiju būtu interesants !
 
palsmanietis
ieprieks jau aptuvenas pramju izmaksas uzrakstiju.moteli anglija 3vietigsnummurs maksa 47GBP par nakti.Cool
 
aivarsz
Pagaidām nekas briesmīgs, raugoties uz iepriekšējām publikācijām, naudas izteiksmē nav novērojams. Vēl neesmu pačekojis iespējamos laika tēriņus un to lietderību. Bet, izskatās, gandrīz, ka es varētu uz to lielo salu arī nobraukt foršu veču kompānijā.

Man, personīgi, galīgā lēmuma pieņemšanai, vēl būtu lietderīgi papētīt, par to brauciena krāsainību, nekopējot ceļu abos virzienos vienādu, jāsaliek tās naudiņas un patērējamie laiki kaut kādā saprotamā excelī, lai nesanāk mēģinājums uzlekt augstāk vai nevajadzīgi ilgāk, kā personiskais rumpis drīkst atļauties. Tā latiņa ir jāsaregulē sev izpildāmā izteiksmē. Smile

Šī brīža ceļa plānojums priekš manis šķiet interesants. Braucamgabals uz Klaipēdu man vienmēr ir dikti paticis, tikai mugurkauls vietumis dabū baigi atrauties. Smile Zviedrijas apakša no Karlshamn caur Malmi varētu būt interesanta, diemžēl, izskatās, ka veidojas pasmaga darba diena ar 500 km, lai iekļautos laikos, tāpēc interesantumu un laika, ceļā esošo jaukumu vērošanai būs maz. Vienkārši kilometru skaitīšana ar dibenpauzītēm, cerot, ka neviena tehnikas vienība neuztaisīs kādu niķīti. Un, ja tā, tad jāpārvērtē savā galvā, vai tā zviedru zemes šķērsošana ir lietderīga. Šobrīd, es vēl principā neesmu gatavs konstruktīvai sarunai par maršruta plānošanu abos virzienos, vai kaut kādām teorētiski iespējamām izmaiņām. Turpinot- Dāņu zemes stūrī, kurā Esbjerg man arī nekad nav sanācis pabūt. Bet gribētos.

Atpakaļceļš, ja pareizi saprotu, šobrīd ir provizoriski sastrādāts Harwich (UK) - Hāga (Hoek van Holland), tad pārbrauciens uz Kiel, kāpiens prāmī un esam gandrīz mājās. Bet, vēl, ja pareizi atceros, Ķīle- Ventspils prāmis šūpojas jūrā 28h, kamēr Sassnitz- Klaipēda, tikai 18h. Bet tās tādas senas atmiņas. Tajās prāmēšanās un iespējamo pārbraucienu lietās jāparēķina iespējamie lietderīgie laiki, kā arī citi + un - faktori.
Bet, atgādinājumam, par ko mēs te runājam, skatiet šeit: www.jawaczownersclub.co.uk/...nq2VBDTf8c
Labojis aivarsz uz 06-11-2013 23:36
 
AldisK
Aivar palasi manu komentāru un Jura atbildi pēc mašruta. Par to pirmo pirmo pārbrauciena dienu es jau Jurim iebildu vienā komentārā. Juris piekrita un domāju viennozīmigi tie 500 km jābrauc divās dienās. Apskatot Zviedriju un Dāniju bez steigas uz Esbjergu.
 
palsmanietis
pramja no Sassnitz- Klaipēda paslaik nemaz nav.atpakal celu var veidot drusku savadak-Harvich-Esbjerg-Kile-KlaipedaCool
 
Kaarlis
Var jau būt ka jūs pa ceļam varat kaut ko sabīdīt ar šitiem kadriem: http://jawaczclub.nl/
 
aivarsz
palsmanietis rakstīja:

pramja no Sassnitz- Klaipēda paslaik nemaz nav.atpakal celu var veidot drusku savadak-Harvich-Esbjerg-Kile-KlaipedaCool


Jā, Juri, pārliecinājos. Tev taisnība par to Sssnitz. Dzīvē viss mainās. Bet žēl gan. Šitā man gāja jau padaudz gadus atpakaļ, kad maršrutēju mazo braucienu uz Sāremā. Bija tāds prāmis, kas turp gāja no Ventspils. Padomā bija foršais līkums- turp pa vienu pusi, atpakaļ pa otru. Tāds interesants dažu dienu tripiņš varēja sanākt. Diemžēl, pasākumam nebija lemts piepildīties... jo dzīve viesa savas korekcijas, un neraugoties uz dažādiem pārvadātāju solījumiem, nav bijis lemts šim maršrutam atdzimt līdz šim. Tā notiek.
 
Iet uz forumu: