Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Lielceļojumu idejas nākotnē.
turists
Iepriekšminētais ir spēkā ja dabūnam sponsorus un sakārtojam lietas pareizi. Gruzija ir ceļama līdzīgā versijā kā šogad, un uztverama kā tāds reāls rezerves plāns, kurš visticamāk būs jāizmanto.
Tiesa, mūsu ceļojumu stiliņš ir savdabīgs un vairumam nepieņemams, tāpēc tas nepretendē uz lielbrauciena titulu un nepulcinās vairāk par 3 motovienībām. Pfft
 
Kaarlis
Tā kā gads strauji tuvojas beigām, jāsāk rosīties arī šajā virzienā. Esmu nonācis pie slēdziena, ka plānotais angļu kluba apmeklējums mani nesaista ne formas, ne arī virziena ziņā, tādēļ sāku cept idejas citā virzienā. Ja atradīsies vēl domu biedri- aptuveni kādi divi vai trīs, varētu soli pa solim saplānot braucamgabalu uz to pusi kur saiet kopā Itālija, Francija, Šveice un citas zemes. Vēlme ir nokļūt kaut kur, kur ir kalni, jūra un siltāks un sausāks kā norgē vai LV darba kolonijā. Drosmīgākais pieņēmums kilometru ziņā pagaidām ir Route Napoleon / N85! Ir galvā arī citas skices tālab, ja būs interese varu uzcept maršrutu. Brauciena pamatideja- uztaisīt vecu dzelzi par jaunu un ar to kaut kur labi tālu aizbraukt. Plānotais laiks 14 dienas.
 
Guntis
Ar nepacietību gaidu ko piedāvās Kārlis Smile
 
KarlisV
Kārli, doma ir par šo???
www.youtube.com/...A3TXzTYWzk
Drīz darbā vadība sāks nākt ar atvaļinājuma tabulām, tāpēc vajadzētu vienoties par laiku. Es labprāt brauktu jūlija beigas augusta sākumā
Labojis KarlisV uz 02-12-2013 20:15
 
Dezinfektors
Es pa Itālijas un Francijas Alpiem (Cuneo-Nice-Monaco-Cuneo) esmu braukājis ar auto. Baigi patika, tikai tas ir šausmīgi tālu lai aizbrauktu ar moci. Es klusībā ceru, ka kādreiz sanāks ar moci līdz Monako nokļūt Smile
 
Kaarlis
Rekur var palasīties visādus interesantumus par manu ieceri un daudz ko citu. www.dangerousroads.org/...leon-.html
Par laikiem runājot, daudz labāk patiktu jūlija sākums.
Gunti- cepta pīle uz zelta paplātes nebūs! Savu ieceri esmu izklāstijis. Ja savāksies kāda grupiņa ar reāliem un nopietniem braucējiem, tad ir vērts saspringt un daudz maz saplānot maršrutu.
 
AldisK
Mazliet papētīju. Pēc vikipēdijas tas ir ceļš no Grenobles līdz Kannām.
nl.wikipedia.org/...ol%C3%A9on
Google līdz turienei aprēķināja 2900km. Atpakaļ kopā 5800km. Reāli būs ap 6500-7000km. Ideja jau interesanta, un arī droši vien būtu ko redzēt.
Par izmaksām runājot domāju nekas lētāks nesanāks, kaut kas ap 300Ls degviela, nakšnošana, Eiropā teltis diez vai ceļmalās varēs celt, kempingi arī nav ne'maz par velti.
Te viens www.secureholiday.net/...E&lg=u. 2013 cenas telts ar moto 17.5 eiro no cilvēka.
Gala cipars būs jau tas pats, kā Vācijā Čehijā, vai Norvēģijā.
Vēl tos 7000km izdalot uz 14 dienām, dienas nobraukumam vidēji jābūt ap 500km.
Labojis AldisK uz 04-12-2013 09:57
 
Guntis
Te vismaz izmaksas kaut ko redzēt. UK braucienā tikai par prāmi.
Bet uz UK es netieku un viss,a te vēl kaut kas varbūt- nospīdēs- Grin

P.S. Kārli es neesmu haljavščiks. Vnk uzskatu,ka lieta jādara tam kas to māk ir darījis,nevis man kas no tā NEKO nejēdz.
Tāds kas neko nemāk ,bet jaucas pa vidu ar savām idejām,tikai traucējot strādāt,plānot -tādi ir jāizolē pašā sākumā.
 
KarlisV
Man neliek mieru viena Valsts - Gruzija. Forumā dažreiz pieminēts, bet pārsvarā atzīts par maz reālu(nereālu) ceļojumu.
Protams vajadzīgs laiks 14 dienas minimums, bet tas būtu to vērts - Kaukāzs, Melnā jūra, Gruzīnu viesmīlība.
Nedaudz paštukoju maršrutu, kā tur varētu nokļūt.
Ceļš turp un atpakaļ bez vizināšanās pa Gruziju ~4500km.
Uz turieni varētu braukt caur Baltkrieviju uz Odesu 1500km. No Odesas ar mūsu iemīļoto transporta līdzekli prāmi šķērsojot Melno jūru nokļūstam Gruzijas ostā Poti vai Batumi Cena 140USD/cilv + moto 100USD. www.ukrferry.com/...oti-batumi
Plusi - ietaupam ~1400km, savus spēkus.
Mīnusi - robežas, vīzas, divas dienas jūrā.
Atpakaļ varētu braukt bez prāmja palīdzības 2900km.
Izmaksas nav rēķinātas, bet kosmosam nevajadzētu būt.
 
bargais
Vot tas būtu mauciens! Gruzijai jau vīzu nevajag
 
Kaarlis
Par Gruziju domāju jau pagājušajā gadā. Vīza uz slāvu zemēm tagad maksā ap 50 ls. Ja negribās ar vīzām ķēpāties var maukt caur Rumāniju- tur iet vēl viens prāmis no Constanta, tiesa gan, ik pa 10 dienām un vairāk kā kravinieks. Prāmja lietošana gan man dikti nepatīk taču laikam bez tā te neiztikt. Anglijas gadijumā tos prāmjus izņemot vienu var forši nelietot taču kā nu ir izdomājuši tā ir. Un vēl jau var nospert gabalu idejas no citas grupiņas un atpakaļ maukt pa jūras otru ktastu un tad jaunu kruīzs sanāktu riktīgi grezns. Galu galā varētu iepirkt jaunus turku izpūtējus... Grin No kilometru tīšanas neizvairīties tikun tā. Degvielas izmaksas var rēķināt aptuveni 4 santīmi uz kilometru, par Constanta prāmja izmaksām nav ne jausmas, Cik tajā galā maksā naktsmītnes arī vēl nav noskaidrots. Par dienu skaitu- pastāv jau arī iespēja izbraukt no mājas sestdienas rītā un tādejādi iegūt 2 dienas rezervē. Tai versijai par maucienu uz Franciju pastāvēja iespēja atstrādāt īsākus rezerves plāniņus, tad šeit iznāk mauciens uz pilnu banku. Nevaru sevī atrast nevienu iemeslu kāpēc gan ta arī nedarīt.
 
Kaarlis
Jā, nepamaniju vēl vienu prāmi- Varna-Batumi. Tur gan cena skaidri publicēta- 140 usd no sejas un 70 usd mocītim. tas ir ap 110 ls. Kā lai nojauš cik varētu izmaksāt joks ar avio vai kaut kas tamlīdzīgs?
 
Kaarlis
Kā jūs domājat, nevajadzētu vērt vaļā konkrētu Gruzijas topiku un šo atstāt sākotnējam mērķim?
 
bargais
Kaarlis rakstīja:

Kā jūs domājat, nevajadzētu vērt vaļā konkrētu Gruzijas topiku un šo atstāt sākotnējam mērķim?


Piekrītu
 
Kaarlis
Tiem kas tikai vēl štuko ko kur un kā: http://www.jawakolemsveta.cz/
 
aivarsz
Atkāpe. Pievērsiet uzmanību tālākās Jawas dzinējam no Kaarlis iepostētā raxta. Kurš ir gatavs atbildēt, kas tas ir. Šķiet, ka es zinu, tikai vēl neesmu 100% pārliecināts, ka tas ir no 627. modeļa ar lielajiem zirgiem- tātad baigais retums. Pārceļam šo citur, ja rodas pamats diskusijām.
jawa_dzineejs.jpg
 
KarlisV
Meklējot par Gruziju atradu informāciju par skaistākajiem ceļiem Krievijā. Nākotnē varbūt noderēs.

bikepost.ru/...ossii.html
 
aivarsz
Mazliet informācijas nākamajiem gadiem, plānojot tālākus ceļojumus. Pieprasījums rada piedāvājumu, tāpēc pilnīgi mierīgi var apskatīt un izvērtēt šādus piedāvājumus. Piemēram:www.uzkalniem.lv/...ocikli.php vai
http://r1.com.lv/moto-parvadajumi

Šobrīd Latvijā ir jau man zināmi vairāki uzņēmumi, kas piedāvā līdzīgus pakalpojumus par nedaudz atšķirīgām, bet saprātīgām cenām. Ziemā ved slēpot gribošos, motosezonā- citu publiku. Pastāv variants arī pašiem paņemt uz īri busus, kas pielāgoti motociklu pārvadāšanai, šoferēšanai izmantojot savus resursus, bez īres šofera.
 
admin
Mani nepamet sajuuta, ka no Latvjas es esmu viens no peedeejiem ja ne peedeejais, kas ar moto apbraucis Krimai apkaart.
 
Kaarlis
Tava sajūta ir riebīga un diezgan uz patieso pusi. Bija man klusa doma ka varbūt izlaist tur cauri Gruzijas brauciena ietvaros taču tagad nesaprotu vai nasašūpjas viss brauciens jo nav vēlme nejēdzīgi riskēt un arī pabalstīt okupantu varzu ar savu naudu.
 
Iet uz forumu: