Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Izdarīsim labu darbu kopā!
Kaarlis
Ne parāk senā pagātnē ir dažas protesta akcijas bēdīgi slavenās transporta nodevas sakarā.
Pēdējā bija pie finanšu ministrijas vēl gluži nesen. Lai tomēr varētu cerēt uz labāku un kaut nedaudz taisnīgāku nākotni aicinu visus portāla apmeklētājus nenoslinkot un nepieceļoties no krēsla uz kura sēžat šo te lasot, uzspiest dažus taustiņus uz klaviatūras un NOBALSOT par mums visiem aktuālu lietu- transporta nodevas pārveidošanu no tieša ikgadēja maksājuma uz degvielas cenas sastāvdaļu. Bez tam atceroties to, ka gandrīz katrs motociklists ziemā kļūst par autobraucēju, palūdziet nobalsot arī savus radus, draugus, kaimiņus... tas attiecās uz mums visiem!
resurss šeit: manabalss.lv/...p;type=top
Pie viena var uzmest aci arī citām balsošanas sadaļām- tas ir tik ļoti elementāri!
Paldies!
 
AldisK
Varbūt esmu aizdomīgais, neticīgais, bet nepatīk man šādas lapas, kuras tūlīt prasa atvērt internetbankas kontu, tūlīt, kā nospiež pogu balsot. Es pat nezinu un neredzu kas no mana konta noskaitīsies. Lapā nav pat norādīta summa par šo balsošanu. Blēžu šodien ir pilna pasaule. Es šādā akcijā, ar tādiem noteikumiem nepiedalos.
 
turists
Aldi Tu tiešām esi aizdomīgais neticīgais. Tā ir tikai autorizācija, nekas no tava konta netiks noskaitīts. Tas vienkārši ir labākais un vieglākais veids, kā noteikt, ka balsotājs tiešām esi Tu nevis kāda persona, kura grib 100 savas balsis par vienu jautājumu nodot..
 
Classic
Tas viss izskatās ļoti labi.bet MUMS kā retro tehnikas lietotājiem pazūd jēga no VS statusa.VS statusu iegūst tamdēļ,ka transportlīdzeklis netiek izmantots ka ikdienas transports.Ja šīs likums tiek pieņemts,tad pilnīgi nesaprotu kamdēļ ir vajadzīgs VS,jo nodeva tiek maksāta vienalga,tikai būs atkarīga no tā,cik tu brauc.
 
treners
Ideja jau laba, gribēju arī nobalsot, bet nesaprotu, kāpēc viņiem vajadzīga mana ģīmetne, ja jau pieslēdzos no i-bankas. Sociālajos tīklos neuzturos un uz datora mana ģīmetne arī nemētājas, tāpēc lai iet d...st.
 
edmunds
Manuprāt bezjēdzīga nodarbe...neesmu ievērojis, ka valdība ņemtu pierē kaut kādus parakstu vācējus...drīzāk tad jau pašam paanalizēt, ko viņi tur bīda un acerēties to vēlēšanu laikā...piemēram Siliņa no Reformu partijas bīda mikronodokļu celšanu, Bordāns no NA, kurš nevar Saemas akmenu mētātājus notiesāt uz sutkām 2,5 gadu laikā, uzskata, ka viss tieslietās ir atrisināts un jāsāk jaukt nost pieminekļi, Dombrovskim fiskālā telpa ir izsmelta, Metalurga ž..i glābti un dziļi po par to, ka skolotāji un mediķi saņem bomžu cienīgu atalgojumu.
MC Wild Hogs!
 
morgans
AldisK rakstīja:

Varbūt esmu aizdomīgais, neticīgais, bet nepatīk man šādas lapas, kuras tūlīt prasa atvērt internetbankas kontu, tūlīt, kā nospiež pogu balsot. Es pat nezinu un neredzu kas no mana konta noskaitīsies. Lapā nav pat norādīta summa par šo balsošanu. Blēžu šodien ir pilna pasaule. Es šādā akcijā, ar tādiem noteikumiem nepiedalos.
Šoreiz piekritišu AldimK...tagad visās malās ir brīdinājumi par personu datu izkrāpšanu un šeit pie balsošanas prasa tādu jūtīgu vietu kā internetbankas datus.......bet ideja protams nav slikta....neticu ka nevar savādāk apstiprināt savu identitāti.
 
ZXXZ
Ideja laba, bet tik bailes iedomāties, par cik degviela dārgāka kļūs.
Tālāk, arī es atsakos izmantot tādas vietnes, kur prasa personīgos datus.
Kas attiecas uz Pārdaugavas pirkstu, tad to vajag nojaukt. Turklāt savulaik tā būvēšanai cilvēkiem no algas atvilka. Skaitījās gan, ka brīvprātīgi esi maksājis. Varētu cilvēkiem nu to parādu atdot, graudā. Pa gabalam no monstra.
 
aivarsz
Tūristam taisnība, Internetbanku atbalsta izmantošana šajā gadījumā tikai nodrošina korektu balsojumu un izslēdz iespējas bērniem rotaļāties. Šī datu uzskaites sistēma kļūst arvien populārāka.

Tikai daļēji varu piekrist Edmundam. Uzvaras monstra nojaukšana pēc parakstu savākšanas varētu kļūt tam par pozitīvu piemēru.

Kaut kā tā. Latvieši parastie... Smile Ja kaut ko darīsim lietas labā ir, varbūt, ļoti vārga, bet, vismaz, iespēja, ka kaut kas, kaut kad pamainīsies pozitīvā virzienā.

Nedarīsim neko- tātad viss ir super, jeb ir labi, kā ir. Un nemainīsies nekas.
 
morgans
Tomēr palieku pie savas un līdzīgu domājošu pārliecības ka internetbanka nav tas labakais veids savas identitātes pierādīšanai. Neiet runa ka tonevajag.Katra ,kaut visniecīgāka darbība ir pozitīva... neatkarīgi no iznākuma. Es un man pazīstami lielceļu deltāji un iekšdedzes dzinēju lietotāji ir par to! ZXXZ jau minēja...diez cik mūsu ''gudrie''piemestu degvielas cenai...bail iedomāties! Shock
 
aigars
Kad ieraugu šodien tik daudz diskutētājus par šo tēmu, tad - jāparunā man arī. Par autorizāciju caur internetbanku taisnība Tūristam, jo viņš pirmais atbildēja. Nedaudz piņkerīgi, bet droši jau tas ir, citādi jau nevarētu arī ikdienā veikt maksājumus! Ir tāda adrese epakalpjumi.lv kur es dažreiz pērku makšķerēšanas atļaujas Latvijas lietošanai, atkārtošos - piņķerīgi, bet ,laikam , droši. Somijā arī kaut kā līdzīgi bija jāčakarējās, Ikaunijā var to darīt ar mobilo tefelonu. Par VS lietošanu - es to nelietoju, jo ar vecu mocīti ikdienā pārvietojos, tāpēc atbalstu šos nodokļus pielīmēt pie degvielas cenas, kuru tomēr regulē tirkus. Ja ar VS mocīti ikdienā nebrauc - tad jau arī izdevumi no degvielas pirkšanas arī NAV.Frown
 
Kaarlis
Jau rakstot topika nosaukumu zināju, ka būs skepse īpaši vecās paaudzes un vs īpašnieku vidū. Man tomer ir daži argumenti par tēmu.
1) bankas šinī gadījumā ir tikai apstiprinājums konkrētā balsotāja identitātei.
2) ar šī portāla starpniecību jau iepriekš ir savākts nepieciešamais skaits balsu lai iesniegtu Saeimā kādu iniciatīvu izskatīšanai. Piemēri jau ir visās ziņās un tv. kaut vai par nelaimīgo 9 maija dzertuves placi.
3) Es tomēr uzskatu, ka šis ir viens no veidiem kā paust attieksmi par notiekošo valstī. Vēlēšanas katru reizi nomaina vienu parazītu varzu pret citu kas būtiski neko nemaina, taču savukārt masas viedokli nevar nerespektēt. Galu galā, ja vairāk kā desmit tūkstoši cilvēku vēršas Saeimā, vajadzētu jau nu saprast, ka kaut kas ar likumdošanu tomēr nav īsti kārtībā. Šo faktu vēl jo vairāk apstiprina tiesībsarga atzinums attiecībā uz transporta nodevu motocikliem. Liela daļa no jums brauc ar moci vasarā un auto lieto ziemā un ja ģimenē ir vairākas transporta vienības, piemēram, četras, tad sanāk maksāt dubultā arī par to ko nelietojat. Patiesība nav apgāžama: Viens cilvēks vienlaicīgi nevar pārvietoties vairāk kā ar vienu transporta vienību. Manuprāt, taisnīgāk tomēr būtu, ja darbotos principi: braucu- maksāju, nebraucu- nemaksāju. Vai arī, braucu ar smagu un daudz tērējošu tehniku-maksāju vairāk. Var jau arī pieminēt faktu, ka mēs aizbraucot uz citām valstīm maksājam jau šo nodevu viņu kasēs caur degvielas cenu, taču viņi braucot pa mūsu ceļiem nē! Tātad, tā jau ir nauda, kas aiziet garām kasei.
Par degvielas cenām panika pārspīlēta- nevar nesamērīgi pacelt cenas to loģiski nepamatojot- tomēr jau taču brienam ar vienu kāju dziļāk eiropas kopējā tirgū. Tiesa gan, domāju, būs pretestība no degvielas tirgoņu puses- zudīs daļa no virspeļņas...
4) Tomēr neskatoties uz diskusijas dalībnieku viedokļu dažādību balsotāju sarakstā var pamanīt dažus pazīstamus vārdus. Wink
 
Dezinfektors
Bet tad sanāks, ka ceļu nodokli maksās arī zālespļāvēju stūmēji, husquarnas dresētāji un citi, kuri uz ceļa nerādās.

Kaut gan, šāds nodoklis būtu daudz tīkamāks, ja vien nav nesamērīgi augsts attiecībā uz nobrauktajiem kilometriem.
 
edmunds
aivarsz rakstīja:

Tikai daļēji varu piekrist Edmundam. Uzvaras monstra nojaukšana pēc parakstu savākšanas varētu kļūt tam par pozitīvu piemēru.
Un nemainīsies nekas.


Ja nojauksim, tad voblas grauzēji un šņabja dzērāji spasiboģeduzapobedu pārcelsies vai nu uz Brāļu kapiem vai pie Brīvības pieminekļa..nešaubos, ka Nils iedos atļauju.

Labāk jau lai bļaustās Pārdaugavā.
MC Wild Hogs!
 
Kaarlis
Šeit tēmas turpinājums: www.motopower.lv/...php?id=628
 
modza
Diezin vai kāds nopietni cerēja saņemt savādāku atbildi no FM, nekā šī. Bet tā bezkaunīgā demagoģijas "dzīšana" no FM ierēdņa puses gan sajūsmina. Akcīzes nodoklis ,degvielai, visās Baltijas valstīs ir daudzmaz līdzīgs. Kaimiņi i ceļiem var atvēlēt vairāk naudas, i nav dzirdēts, ka šamējiem skolotāji, ārsti un policisti badā mirtu. Bet mums, redz, tas minēto profesiju pārstāvjiem draud, ja tiks atvēlēts vairāk naudas ceļu uzturēšanai.
 
Kaarlis
Re kur vēl viens raksts par tēmu: www.pietiek.com/...iemerosanu nesaprotu vajadzību Aivarsz atvērtai jaunai tēmai- varbūt jāapvieno un jākoncentrē?
 
aivarsz
Protams, moderatori. Smile Vajag vietot kopā. Vienkārši nevēlējos nosacīti aktuālu info ievietot ūdenskrituma vidū. Kurš vēlējās, ir jau redzējis manu ziņojumu. Tā ir tā forumošanas īpatnība. Pārskatāms ir sākums un beigas.Par vidu, parasti, nekas nav zināms lietotājam parastajam. Jo to nekad neskata. Un, jo forums lielāks, jo iespēja k-ko operatīvi atrast ir kāda nu ir, apgrieztā ģeometriskā progresijā ..
 
ZXXZ
Kā kārtējais degvielas cenas paaugstinājums atsauksies uz cenām visam, kur tiek izmantots transports?
Nevajag mani pārprast, esmu par to, ka nodoklim jābūt pie degvielas. Protams protestēt var sākt cilvēki, kas degvielu lieto ģeneratoriem, zāģiem u.t.t.
Tātad, nodoklim jābūt pie degvielas, bet tikai pārdalot jau esošos degvielas nodokļus. Pie pašreizējiem varturiem tas nav iespējams.
 
morgans
Tas ir tas par ko es lasu vai man rādās

apollo.tvnet.lv/...kli/681235
 
Iet uz forumu: