Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 3

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Lielbrauciens Gruzija 2014
Kaarlis
Pēc apraksta spriežot tur ar to pārceltuvi viss ir ok.
Starp citu, nebūtu slikti arī visa šā sakarā izdzirdēt kaut ko arī no Bargā.
 
Peteris
Varbūt būs interesanti palasīt !

translate.google.de/...mp;act=url
Labojis bargais uz 08-01-2014 17:24
 
ZXXZ
Aizmirsu piebilst. Grūzijā labi vīni, sevisķi, no mazajiem brūžiem. Grēks būtu nepaprovēt. Bet pie viņiem autovadītājam nav atļautas promiles, tātad jābūt 0,00. Viņu lietotie alko testeri spēj uzrādīt alko lietošanu arī nākamajā dienā. Sodi ir bargi.
 
Kaarlis
Braukājot ar pirkstu pa Gruzijas karti pamaniju arī vietvārdu JAVA. Gandrīz mūsējais!!
 
Guntis
Kur tik mūsējo nav ? Smile
 
Kaarlis
Njā! Sāk šūpoties ceļojuma pamati. Politiskās situācijas dēļ Ukraina jāizsvītro no maršruta vispār un par krieviju vēl stipri jāpiedomā. Variants mīt caur Turciju nozīmē liekus 1000+1000km.
 
aivarsz
Kaarlis rakstīja:

Njā! Sāk šūpoties ceļojuma pamati. Politiskās situācijas dēļ Ukraina jāizsvītro no maršruta vispār un par krieviju vēl stipri jāpiedomā. Variants mīt caur Turciju nozīmē liekus 1000+1000km.


Augsti godātie Gruzijas brauciena vīriņi. Varbūt, šobrīd vēl nevajag baigi stresot. Dzīve viesīs savas korekcijas. Kādas- kurš zin, šobrīd. Iespējams, viss politiski mierīgi sakārtosies un jūs veiksiet savu ieplānoto maršrutu ar kaifu.

Kā tas patiesībā būs līdz jūsu izbraucienam? Vai neesat domājuši, ka, jāizpurina no savām galvām tie politiskie sārņi, taču, paralēli, iespējams, jāapdomā kāds plāns B, pilnīgi cita ceļojuma virziena sakarībā nākamvasar.
Es neskaitos, bet, droši vien, darītu principā tā, lai neviens "sū" no mana maka neiekristu Krievijas rocībā. Ļoti maznozīmīgi, iespējams, muļķīgi, bet sodot šis valsts budžetu, savu iespēju robežās
.
Pēdējo gadu desmitu asiņainā Krievijas vēsture jau reāli pastāv. Ja pareizi traktēju, tad, Ukraina kopš 1991. gada, ir suverēna ~45000000 pilsoņu valsts. Milzīga platība, ar neaprakstāmiem dabas resursu krājumiem, attīstītu lauksaimniecību un pilnīgi atšķirīgu ļaužu mentalitāti un nacionaliāti no Kijevas un Ļvovas līdz Doņeckai un Harkovai.
Savukārt, atgādināšu. Krievijas pēdējo gadu militāro aktivitāšu saraksts: ne pārāk sen- Kaukāzs, Čečenija, Dagestāna, Abhāzija, Ziemeļosetija. Kas tālāk? Labs i, metīs mieru tai politinformācijai, bet. šobrīd, uzvilcies es jūtos, tas tiesa.
 
AldisK
Uzvilkušies jau, es domāju, mēs te lielākā daļa esam.
Aivaram taisnība, līdz vasarai jau daudz kas vēl var noskaidroties. Bet ne mazsvarīgs fakts, ka tiem kas iet pāri Ukrainas robežai, arī Baltieši ir to nepareizo tautu sarakstā. Par to arī der padomāt.
 
bargais
Kamēr nav sākusies reāla karadarbība, nevajadzētu uztraukties. Es vēl joprojām ceru, ka kaislības norimsies, ja vien notikumu scenārijs jau iepriekš nav saskaņots visos līmeņos (atceramies Molotova-Rībentrova pakta slepenos pielikumus). Jebkurā gadījumā, mums vēl ir laiks mainīt plānus un maršrutus.
Iepriekšējo reizi, kad biju Gruzijā, tas bija nedēļu pēc Krievijas iebrukuma, kad Gori pievārtē vēl kūpēja sabumbotās dzīvojamās mājas. Interesanti, ka paši gruzīni toreiz nemaz negānījās par krieviem parastajiem, tikai par politiķiem.
 
KarlisV
Es vispār atturētos šajā forumā no politiskiem komentāriem, it sevišķi sadaļās kur tiek plānoti ceļojumi. Pietiek jau, ka citi mūs reklamē austrumiem, ka nedraudzīgu organizāciju. Tas viss rada lielāku apdraudējumu konkrētam braucienam, kas šeit publiski, pa dienām,datumiem sīki ir iztirzāts. Tiko Krievijas baikeri jau izteica savu viedokli par to kas notiek, negribētos viņus satikt.
 
modza
Nu nav jau tajā "plašajā un lielajā" nemaz tāda vienprātība, kā dažam gribētos. Biju pārsteigts, bet Jawaolda čaļi izteicās ne visai glaimojoši un iesmēja par P draudziņiem un pielīdējiem, baikeriem.
 
admin
Gruzijas braucējiem varu aizdot savu bruņuķiveri, bruņuvesti un gāzmasku, ko saglabāju no puča laikiem. Ar nosacījumu, ka šīs lietas nebūs aktuālas drīz vien Latvijā, jo ja Rietumi norīs Krievijas agresiju Ukrainā, tad tieši Latvija dēļ saviem 9. maija atbalstītājiem būs nākamais atbrīvošanas objekts.
 
Guntis
Veči apdomājiet labi,vai to vajag šogad?
 
KarlisV
Ko cepās, mēs taču brauksim ar sarkanām jawām, padomju laiku simboliem.
 
Ernests
Gruzija ir supper galamērķis, bet man domāt, ka brauciens ar močiem daudzo km dēļ būs ļoti smags darbs un par kārtīgu atpūtu kalnos un pie melnās jūras būtu naivi domāt... Vai tomēr maldos?
 
Peteris
[quote]Ernests rakstīja:

Gruzija ir supper galamērķis, bet man domāt, ka brauciens ar močiem daudzo km dēļ būs ļoti smags darbs un par kārtīgu atpūtu kalnos un pie melnās jūras būtu naivi domāt... Vai tomēr maldos?

Galvenais ir process !
 
Kaarlis
Ja jau meklētu vieglākos ceļus tad jau norezervētu sev "oll inkļuzive" un dirnētu kādā Turcijas vai Ēģiptes viesnīcas baseina malā. Bet tas nav tas ko gribās!
 
Kaarlis
Piemetu uz kartes mizojienu caur Stambulai uz Tbilisi un rezultāts ļoti neiepriecina- 2*4500km izdalot ar 16 dienām sanak ap 560km katru dienu- kaut kā bišķi par daudz...
 
KarlisV
Nu tā. Šodien līdz pasākumam palikuši precīzi trīs mēneši. Pēc pēdējām apspriedēm izskristalizējās doma izbraukt, piektdienā 11. jūlijā un pirmo nakti pārlaist Latvijā pie Krievijas robežas, lai otrā dienā tiktu līdz Maskavai. 650km.
Joprojām neredzu iemeslus, kas varētu izjaukt mūsu plānus. Politika, televizija tā ir viena pasaule, realitāte ir kaut kas cits. Negribas ticēt, ka pēkšņi Krievijā visi sākuši mūs ļoti ienīst, ka bīstami būtu tur braukt. Nemierīga situācija ir Ukrainā, tādēļ šī Valsts šobrīd ir izslēgta no maršruta.
Par Mājupceļu nedaudz būs jāpaštuko.Var braukt caur Krieviju atpakaļ Gruzijas robeža -Rīga 2700km, bet tas joprojām nav vienīgais variants


Ceļojums uz Gruziju

Brauciena mērķis: Kaukāzs, kalnu ceļi, Gruzīnu viesmīlība un virtuve, Melnā jūra.
Laiks: plus/mīnus no 11.07.2014 līdz 27.07.2014.
Kopējais ceļa garums: ~6000km

Visi vietu nosaukumi, no kartēm, pats neko neesmu tulkojis.

1.diena 11.07
Rīga - Ludza 260km
2.diena 12.07
Ludza-Maskava 650km
3.diena 13.07
Maskava-Voroņež 520km
4.diena 14.07
Voronež-Rostov Na Donu 560km

Par šo ceļa posmu. No Rīgas līdz Maskavai komentāru nav. Jawas brauca 2011.gadā. Maskava-Voronež-Rostov pēc kartes un visiem aprakstiem ir normāls ceļš 70% kaut kas līdzīgs autostrādei.
Par naktsmītnēm. Maskavā, Voronež un Rostov nakšņošana viesnīcās vai hosteļos. Paskatījos Booking.com, ka piemēram Rostov Na Donu ir ap 80 naktsmītnēm. Hostel Rostov cena ir EUR 11,-

5.diena 15.07
Rostov Na Donu-Karačevsk 480km
Šīs dienas pēcpusdienā varētu teikt, ka sākas ekskursija, jo nokļūstam Ziemeļkaukāzā. Nakšņošana varētu būt kaut kur aiz Karačevsk uz Dombaja pusi (slavens kalnu slēpošanas kūrorts) . Ja vēlas viesnīcā tad apmēram EUR 25,-.

6.diena 16.07
Karačevsk-Essentuki 110km
Šajā dienā plāns ir pavizināties pa kalnu serpantīniem un apskatīt no tuvāka vai tālāka attāluma Elbrusu. Cerams, ka laika apstākļi atļaus. Kalns iespaidīgs, pats divas reizes esmu redzējis. Vakar pusē var iebraukt Kislavodsk padzerties minerālūdeni Narzan (tie kas nebrauc var nopirkt RIMI Latvija). Par nakšņošanu izlemsim uz vietas. Essentuki un visas tuvējās pilsētas ir viens liels minerālūdeņu un sanatoriju reģions.

7.diena 17.07
Essentuki-Vladikaukaz-Stepantsminda (Kazbegi) 260km
Beidzot braucam uz Gruziju līdz pirmajam ciemam Stepantsminda. Noteikt gribētu palikt pa nakti kādā viesu mājā, lai izbaudītu tik daudz slavēto Gruzīnu viesmīlību. Uzbraucam vai uzkāpjam apskatīt Gergeti Trīsvienības baznīcu – Gruzijas simbols, kas atrodas 2200m augstumā virs jūras līmeņa.

8.diena 18.07
Stepantsminda (Kazbegi)- Zhinvali-Shatili ~ 160km
Šo ceļu nošpikoju no Krievu enduro braucējiem. Es domāju, ka varētu pamēģināt izbraukt ar parastām Jawām .Cik tālu tiksim redzēs. Te varētu palikt nakšņot kalnos, ja nepatiks tad brauksim uz Tbilisī. Galu galā visu izlemsim uz vietas.

9.diena 19.07
Shatili- Zhinvali-Tbilisi ~150km
Tbilisī varētu apskatīt pēcpusdienā un protams vakarā. Nakšņošana viesnīcā.

10.diena 20.07
Tbilisi-Borjomi 160km
Uz Batumi ir divi ceļi. Es izvēlējos caur Borjomi, kur varētu pēc Tbilisī uzlabot veselību un tur arī nakšņot. Tā kā vakara pastaiga pa Tbilisī varētu ieilgt tad, šajā dienā nesteidzoties varētu nobraukt tikai 160km.

11.diena 21.07
Borjomi- Akhaltsikhe-Batumi 230km
Pēdējā diena pa Kaukāza ceļiem. Minētais ceļš pēc aprakstiem esot slikts 100km grants un bedres, bet skaists. Vakars Batumi, peldēšanās Melnajā jūra un citas SPA procedūras (mēs taču būsim nopelnījuši).

12. diena 22.07
13 diena 23.07
14 diena 24.07 Pājupceļam paliek 6 dienas, ja veic nelielas izmaiņas tad 7.
15 diena 25.07
16 diena 26.07
17 diena 27.07

Šis variants laikam atkrīt
(12,13,14 diena 23.07-25.07
Prāmis Batumi-Ilichivsk(Odesa)
Kad viņš atiet, kad pienāk pagaidām nezinu, mēģināsim kaut kā pielāgoties, bet pēc aprakstiem saprotams, ka vajadzīga pacietība. Vācu kārtība un precizitāte nebūs.

15 diena 26.07
Odesa- Chernihiv 610km
16 diena 27.07.
Chernihiv-Rīga 910km
 
Kaarlis
12. diena 22.07
13 diena 23.07
14 diena 24.07 Mājupceļam paliek 6 dienas, ja veic nelielas izmaiņas tad 7.
15 diena 25.07
16 diena 26.07
17 diena 27.07
Kurā spraugā tu saskati iespēju ietaupīt vai iegūt lieku dienu?
 
Iet uz forumu: