Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 3

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Slēpes kājās, jawa garāžā.
aivarsz
Topika nosaukums saka priekšā, ka runa neies par skijoringu.
Līdzīgi, kā pagājušajā ziemā, nu dikti gribētos kopīgi uztaisīt kādu pasācienu pie kalna. Pagājušajā gadā tikāmies Gaiziņā- Golgātā, visai ģimeniskā atmosfērā, ar foršu vakarēšanu, mazliet sīvā pasmeķēšanu, nakšņošanu turpat pie kalna, kā arī, forši izbaudot ziemīgos jaukumus ar slēpēm kājās.
Arī šogad man ļoti gribētos kādu līdzīgu pasākumu. Tādēļ, pasākuma norises vietas meklējumos šorīt palūrēju termometrā, uzstīvēju termoveļu, āvu kājas un devos uz ziemeļiem īstā kalna meklējumos. Nobraukti nepilni 600 km, lai apmeklētu mūsu ziemeļu kaimiņvalsts slēpošanas vietas. Vēlos jums paziņot, ka tur tiešām ir ziemīgāks un vairāk sniega, vietām pat ļoti vairāk, kā Latvijā. Temperatūra arī ziemīgāka, tiku pat līdz -19oC. šobrīd, Rīgā, aiz loga tādi nieka -10. Verdikts pēc šī brauciena ir sekojošs.
Latvija ir Mazpauguru slēpošanas lielvalsts! Šodien daļēji pilnvērtīgi darbojas jau 17! slēpošanas vietas mūsu valstī. Igaunijā ir stipri savādāk. Apmeklēju trīs nosacītos slēpošanas reģionus. Oficiāli tīmeklī darbojas tikai viena slēpošanas vieta. Arī praksē ir gandrīz tieši tāpat. Cenas slēpojošajiem estiņiem ir vienādas praktiski visur. 1H- 10Eur. 2h, vai arī viena diena- 20Eur, 2 dienas 35Eur. 3h- dārgāk, kā 2 dienas. Smile

1. vieta, ko apmeklēju- Kuutsemäe. Mīlīgs un forši pārdomāts komplekss. Kalns- tāda apmēram Zviedru cepure pēc augstumu starpības un trašu garumiem. Cilvēku daudz, pie pacēlāja ~20 cilvēku rinda. Enkuru tipa pacēlājs. Trase darbojas pirmo dienu šogad, paliels krodziņš, labas slēpes nomā, uzsvars uz Rossignol. Ir numuriņi, viesu rindumājiņas (7vienības), kā arī pirtsmāja ar 3 istabiņām un kopīgo izguldāmo kapacitāti 10 cilvēki. Sliktais stāsts- brīvdienās dzīvošana ir aizsista līdz 8. martam. Darba dienas vēl ir brīvas.

2. pārbrauciens mazliet virs 20 km un esmu nokļuvis Igaunijas ziemas sporta mekā- Otepää vald. Tur viss, sobrīd ir sliktāk, kā iepriekšējā punktā. Pirmā nogāze, iebraucot no Valgas puses tikko bija iekurbulēta. Kalns mazliet sportiskāks, kā iepriekšējais.Kādi 10 cilvēki arī bija vērojami šļūcot no kalna. Otepē gan ir diezgan strikti nodalīta kalnu apsaimniekošana no naktsmītņu biznesa. tas stipri apgrūtina organizatoriskās lietas un pazūd tā mājīguma sajūta, ko nevar izbaudīt kompleksi. Visādi citādi, šeit naktsmītnes noteikti ir atrodamas da jebkad- hoteļi, moteļi, viesu mājas un mājiņas. Bet, tomēr, manī tas nevienu dvēseles stīgu neaizķer.

3. pārbrauciens vēl pāris km uz priekšu. Nākamais kalns ar pāris nogāzītēm. Saukts Ansomägi. Pūš sniegu, nekas nenotiek. Muguriņu pacēlāji. Trašu augstumi un garumi- var mēgināt neprecīzi salīdzināt ar, piemēram, Riekstukalnu?? Precīza salīdzinājuma šobrīd man galvā nav.

4. Vēl pēc maza gabaliņa var novērot, cik kolosāla ir leģendārā igauņu biatlona skolas distanču trase. Sagatavota super, apgaismoti tie diezgan daudzie kilometri, veči trenējas, kā traki.

5. pārbrauciens vēl kādi 50km+, lai tiktu Viru novadā, gandrīz blakus Krievijas robežai, kur savulaik slēpās viena no foršākajām estiņu ziemas atpūtas vietām Kütiorg, ko kaut kad senāk esmu jau pāris reizes apmeklējis. Dabas parks, trases vieta- tāda kā grava, līdzīgi kā Cīrulīši- Žagarkalns pirms gadiem. Mājas lapas ziemas sadaļa praktiski neaktīva jau pāris gadus. Norādes uz kalnu- gandrīz nekādas. Bet uz vecām šaibām- atradām. Viss tik nekāds, ka ar auto iebraucām gandrīz trases vidū. Tikāmies ar vietējo igauni uz sniegamoča, kas dzīvojot viskrieviskākajā Igaunijas vietā, bija ar mieru mēģināt sarunāties aptuveni angliski, un ne citādi. Tā krievu valoda, ko lieto mājās, laikam bija baigi piegriezusies. Bet noskaidrojām, ejot grūto ceļu gan viņam, gan, mazliet, arī man, ka cerēts slēpošanas placi dabūt gatavu līdz kādai trešdienai. Par citām sadzīviskām lietām pilnīgi droši varējām arī vairs nerunāt ar konkrēto onkulīti.

Tā beidzās mans ceļojums pa kalnu ziemeļvalsti Igauniju šodien. Nesanāca pat Kalev konču nopirkt sievai, bērniem un mazbērniem. Diemžēl, aiz vējstikla jau bija novērojama parādība TUMŠS. Tādēļ, izslēdzu no ekskursijas maršruta 2 punktus, ko biju šodien cerējis apmeklēt. Ķauķu kalns- pie Alūksnes, kas patiesībā ir baigā pērlīte, tikai nav ne mazākās informācijas šobrīd, kas, ko un kā. Pats, pēdējo reizi, tur ar kaifu noslēpojos pirms vairākiem gadiem. Kalna nogāzes- super. Gan iesācējiem, gan ekstrēmistiem. Pacēlāji- sliktāk nevar būt. Labākais- muguriņas, pārējie- vecie labie āķi. Tā bija tad. Kā tagad?

Neapmeklēts palika arī Gaiziņa dabas parks. Dikti jau gribējās noskriet gar Golgāta saimniekiem Juri un Natu, bet gan jau sazvanīsimies. Ceru, ka Jawakluba atstarojošā veste, ar ko Juris ir manīts uz kalna, vēl kalpo labi un jauna nav jāved. Smile Tas viss šodienai, tāda mana atskaite par redzēto kaimiņzemē. Verdikts- nav ko eksperimentēt, veči, ierosinu bikiņ šogad kopīgi paslēpot tepat Latvijā, kādu brīvu dienu/nakti/dienu.

Uz īso saskrējienu varam samobilizēties rīt, 19.01. Cēsīs, Ozolkalnā, no plkst 13.00 līdz 16.00. Daži Jawisti būs!
Labojis aivarsz uz 19-01-2014 00:25
 
aivarsz
MEŽEZERS 2014!

Mans piedāvājums- šoziem slēpojam Mežezerā, blakus Pļaviņām.
http://mezezers.lv/ Vieta, kur daļa no slēpojošajiem Jawistiem, pieļauju, nav bijuši.Ir iespēja izbaudīt.
Šodien biju aizbraucis pie šiem ciemā ,apskatīties, kā dabā viss notiek. Notiek! Daļa no trasēm jau darbojas, uz pārējām intensīvi tiek pūsts sniegs. Šobrīd naktsmītnes vēl ir dabūjamas, aizsists ir visai nedaudzi datumi. Bet, jārezervē un jāiemaksā starta piķītis ātri.

Nākamajās brīvdienās viss var mainīties, solīju, ka pāris dienu griezumā došu atbildi par rezervāciju.

Par kalnu- trases dažāda līmeņa slēpotājiem- no melnas līdz zilizaļai. Inventāra noma, ja pareizi atceros- Burusports. Trases strādā no 10.00 līdz 23.00. Slēpošanas cenas brīvdienās: Puse dienas 10.00-16.00 vai 16.00-23.00- 10 Eur. Pilna diena 15 Eur. Bērniem 8-12 gadi- puscena. Dzīvošana: 15 vietīga māja- virtuve + 5 istabas (2x5vietīgas, 1x 2vietīga, 1x3vietīga) maksā 225 Eur, jeb 15 eur no galvas. Ir 16 vietīgas mājas līdzīgā plānojumā, bet bez virtuves- 240 Eur. Ir viesnīcas numuriņi- 15 Eur no sejas.
Ir pirts ar viesu telpu un baseinu, ja ir gribēšana. 3H- 45Eur, katra nākamā h- 10 Eur.

Iespējamie datumi: 8-9 febr. 15 vietīgā mājiņa jau aizsista, 16 vietīgās dabūjamas.
15-16 un 22-23 februāris vēl viss ir brīvs.

Teorētiskie gribētāji, lūdzu ātri nobalsot par datumiem un pieteikties gribētājus, kā arī izteikt savu viedokli par pirts vajadzēšanu vai nevajadzēšanu. Jebkurā gadījumā sestdien es veikšu zvanu kalna administrācijai, ziņojot, kāds moču klubiņš un kad brauks atpūsties- Jawa, vai kāds cits Smile. Lūdzu mēģiniet noreaģēt ātri, pozitīvi vai negatīvi, ar individuāliem komentāriem. Paldies jau iepriekš par atsaucību.
 
KarlisV
Es piedalos
Datumi - der visi.
 
uleens
Mēs ar domājam piedalīties, bet tikai uz pirmo dienu. Datumi der visi.
-Rolands-
250/559 1966.g
 
http://www.enclatvia.lv
turists
Diemžēl nevaru. 22. dēlam jubileja.. dvavināšu moci!, 8. ar nekā nevaru. Neko darīt, vairākumam priekšroka, tāda ir tā demokrātija.. Smile
Labojis turists uz 23-01-2014 17:42
 
aivarsz
Nu tad mans ierosinājums- varbūt koncentrēties uz 8/9 februāri. Balsojam? Pagaidām ir maz pieteikušos gribētāju. Vēlams jau būtu to mājiņu aizpildīt pilnvērtīgi, tādēļ, braucēji- nakšņotāji- pastāstiet, kādā skaitā vēlaties ierasties.
 
AldisK
8- 9 februāris
1. Aldis
2. Zigita,, nakšņojam
3. Aivars
4.Jana,
5. Viena mantiniece
6.Guntis?
7. Kaarlis
8.Elīna
9, un 10- abi mantinieki.
11. un 12 KārlisV- 2gb.
13. un 14- Admin & Co- 2gb
15.
16.
Labojis aivarsz uz 26-01-2014 12:49
 
Guntis
es atbraukšu 9.02 uz slēpošanu.
 
Kaarlis
Taisni tāpat kā pagājušajā gadā- no manas puses visa ģimenīte- kopā 4.
 
KarlisV
KarlisV 2(divi)
 
aivarsz
Ziņoju, ka namiņš ir rezervēts u nakti no 8. uz 9. februāri. Pirmdien aizskaitīšu rezervācijas naudiņu.

Tā ir 16 vietīgā mājiņa. Kapacitāte- 4 vietīgie numuriņi x 3gb, 2 vietīgie numuriņi x 2 gb. Duša, tualete, ledusskapis un kafijkanna ir vienīgās ekstras. Pasēdēšanas un vakariņošanas var taisīt lielajā mājā. Uz šo brīdi nakšņot pieteikušies ir:

1. Aldis
2. Zigita,
3. Aivars
4. Jana, 5. Viena mantiniece
6.
7. Kaarlis
8.Elīna
9, un 10- abi mantinieki.
11. un 12 KārlisV- 2gb.
13. un 14- Admin & Co- 2gb
15.
16.

Vēl ir pāris vakances. Saņemās. Uulēna saime etbrauks sestdien patusēt bez nakšņošanas. Mājiņu var okupēt sākot ar 14.00, telpas jāatstāj svētdien līdz 16.00.
Labojis Guntis uz 30-01-2014 21:48
 
Kaarlis
Pieļauju iespēju, ka sarūmējoties ar mantiniekiem mazliet ciešāk, var būt vēl kāda brīva vieta. Tā ka neļaujieties iesūnošanai pie teļļuka- jāmauc!
 
aivarsz
Kaarlis rakstīja:

Pieļauju iespēju, ka sarūmējoties ar mantiniekiem mazliet ciešāk, var būt vēl kāda brīva vieta. Tā ka neļaujieties iesūnošanai pie teļļuka- jāmauc!


Piekrītu Kaarlim. Nebakstās, jālaiž ietusēt. Kādu sīci sarūmējot, guļamvagonā vietas vēl ir vairāk, kā divas, ja vien kādam, protams, nav extra komforta prasības vienai pārgulēšanai. Mājiņa šodien ir iepirkta, tusiņš būs jebkurā gadījumā! Ja kādiem dalību ņemošajiem ir luste, vēl var pasūtīt normālu slapjo pirti ar iekšēju un āra baseinu. Kā jau iepriekš minēju, izmaksas 45 Eur 3h, + katra nākamā stunda 10 Eur. Runājiet, sakārtosim.
mezezera_kalna_trases_.jpg
 
aivarsz
Par mājiņu. Ja jjawasmīļi nepieteiksies, šobrīd ir gjimenīte, mana dēla izskatā, kas brauc ar citas markas mopēdu, taču gribētu kopā patusēt, lai samazinātu kopīgās būdiņas izmaksas. Vēl neesmu teicis jā, gaidu jawistus.
Par pirti un tai piegułošajām telpām. Domājiet, bet ne visai ilgi. Pirtiņas viesistaba ir. Tur var domāt līdz rīta gaismai, ja ir vēlēšanãs. Smile
Labojis aivarsz uz 29-01-2014 00:56
 
aivarsz
Hei! Vai slēpes jau uzasinātas?

Tiekamies pēc trim dienām uz kalna pie Odzes ezera! Sestdien laiciņš Mežezerā solās būt ar sniedziņu un āra temperatūru ap +-0oC silts. Svētdien pat maziņš mīnusiņš, kādi -3oC, bet ar mākonīti. Būs labi.
Par nakšņotājiem- šobrīd esam gandrīz pilna 16 vietīgā mājiņa, iesaistīju arī savu dēlu, pilnvērtīgākai būdiņas aizpildīšanai un zemākām izmaksām no sejas, jo jawisti- slēpisti, tātad pirmās rokas pretendenti pasākumā iesaistījušies diezgan kūtri. Jeb- mēs- slēpojošie Jawauseri esam tik maz, cik mēs esam.
Gribu piebilstt, ja kādam ir radusies vēlme ņemt dalību pasākumā, kāda vieta nakšņošanai vēl slēpotāju būdiņā varētu atrasties. Tuvo novadu Jawisti tak tāpat atskries uz sestdienas pievakari bez nakšņošanas, ja laiks un iespējas atļaus, vai ne?

P.S. Pēc šodienas sarunas: Oilmaster. Mācīsies slēpot? Slidot māki, ar mocīti brauc. Tad jau tie vajadzīgie refleksi pirmajam līmenim atnāk ātri. Hokejisti momentāni uztver kalnu slēpošanas pamatelementus. Pārbaudīts fakts. Iemaņu kopsalikums- vēl jo vairāk. Protams, iespējams, nokrīst no virs 2 metru augstuma, var būt bik sāpīgāk, kā ~standarta auguma cilvēkam. Krist no Jawa 360- tur augumam starpības izlīdzinās. Smile

Es prognozēju, ka ieradīšos Mežezerā ar savu saimi sestdien pēcpusdienā, tiekamies uz vietas. Ja kāds atbrauc ātrāk, atrodiet kafejnīcā Kristīni, mājiņa rezervēta uz Aivara Žeikara, vai Jawaklubs vārda, iekārtojieties kojās. Smile

P.P.S. Info. Braucot uz Mežezeru pa Daugavas labā krasta vēsturisko ceļu, ja vēlaties kādu kārumiņu, ir trīs vērtīgas vietas, kur var piestāt.
1. Ķegums- Rubeņi. Blakus Zelta Zirgs mototrasei- eleganti kūpinājumi, kas, ļoti ticams, būs pieejami vēl dikti neilgi, kamēr Briseles Eiropas indīgo vielu nosakošie funkcionāri visu Latvijas kūpinātāju biznesu aizbīdīs nebūtībā ar visiem mūsu tēvutēvutēvu indīgajiem benzopirēniem. Pagaidām tur var bieži visu dabūt vēl siltu. Cik ilgi?
Vieta ir šeit, kartē, ar Nr.1. rubeni-veikals-242949.uz-kartes.zl.lv/...tes.zl.lv/
2. Skrīveri, Daugavas iela 82- ražotnes veikaliņš- gotiņas, marcipāna un citi gardumiņi. Sestdienā strādā līdz 16.00. Bankas kartes nepieņem. Uzreiz aiz Klidziņas pirms tilta pa kreisi centra virzienā, pēc ~kilometra++ ražotne un veikaliņš labajā pusē. http://www.skriverusaldumi.lv/lat/
3. Liepkalnu ceptuve, veikals un bistro, mazu gabaliņu ~2km pirms Pļaviņu apvedceļa pretī Vīna kalnam un DUS. Tur ir dabūjams viss iepriekšminētais, kā arī daudz kas cits, ne tik svaigs, kā arī tantastiska silta maizīte un konditorejas izstrādājumi. Punkts derīgs arī tiem, kas uz Pļaviņām dodas pa Daugavas kreiso krastu caur Aizkraukli, kā arī tiem, kas brauc pa jauno foršo štrāsi Tīnūži- Koknese.
Uz jaunā ceļa uzmanieties. Mašīnu maz, atvilkt var eleganti, bet policija arī atkodusi šos medību laukus. Smile Waze var nepalīdzet, jo veizeru vēl tajā posmā dikti maz, un kāds vienmēr ir pirmais... Smile
Labojis aivarsz uz 06-02-2014 00:28
 
aivarsz
Pēdējā brīdī vēl kāds neliels papildinājums sarakstos.
1. Aldis
2. Zigita,
3. Aivars
4. Jana, 5. Viena mantiniece
6. Žeikars juniors ar kundzi
7. Kaarlis
8.Elīna
9, un 10- abi mantinieki.
11. un 12 KārlisV- 2gb.
13. un 14- Admin & Co- 2gb
15. Oilmaster ar draudzeni

Tas nozīmē, ka mājiņa pilna ar mazu kaudzīti.

Lielais Lācis ir kolektīvu uzmetis un klusiņām pašizdzēsies. Sad Baigais onkulītis.
 
Guntis
Es tak rakstīju,bet nu ko...
Slēpes ir sasmērētas,ko iesaku visiem,lai slīd labāk pa mitru sniegu.
Slapjā laikā man ta ir extra svarīgi,slīdēšana.
 
Guntis
http://www.gismeteo.lv/city/daily/4141/

nu kas tas ir :?
 
aivarsz
Guntis rakstīja:

Es tak rakstīju,bet nu ko...
Slēpes ir sasmērētas,ko iesaku visiem,lai slīd labāk pa mitru sniegu.
Slapjā laikā man ta ir extra svarīgi,slīdēšana.


Gunti! Netaisnojies nu! Par smēriņiem- ko tu lieto dažādiem gadījumiem, jeb kam dod apkopt tās slēpītes?
Es šodien arī saņēmos, kantītes saasināju un pēdējās švīkas iznīcināju. Likās jau, ka inventārs šai sezonai jau pavasarī ir sagatavots, bet pēc iepriekšējā slēpojiena, kad atkal izmēģināju dažādus slēpju ražotāju jaunumus, sapratu, ka jāpārtaisa. Iepriekšējais "meistars" tika nomainīts, kantītēm leņķis drusku pamainīts. Labi sagatavot slēpi ir svarīgāk, kā izvēlēties pareizi mocīša riepu. Kas to ir izbaudījis, tie saprot atšķirības! Citi ātrumi, citi iespējamie sagāzumi un drošības apziņa uz dažādiem segumiem. Rīt manīs, kā būs. Smile

P.S. Jawaklubs vestītes paķersiet? Lai izskatamies pēc vienota idiotu bariņa uz kalna? Smile Jeb pēc slēpošanas instruktoriem. Kāds veiksmīgs biznesmenis, varbūt, vēl nopelnīs piķi, mācot iesācējus.
 
aivarsz


Viss ir forši. Šogad, vienkārši, ziema vēlāka un savādāka, kā iepriekšējās pāris sezonas. Patin filmu atpakaļ pirms tam? Normāli. Mazāk, iespējams, šogad dabūsim paslēpot dzimtenē. Mazos plus grādos, patiesībā, slēpe uzvedas ļoti forši. Bet, vēl neviens nezin, kāds būs marts un aprīlis. Lai tik neuznāk šī gada amerikāņu versija. Ja tā- viss ir O.K.
 
Iet uz forumu: