Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Minikonkurss
aivarsz
Uzmanīgi pavērojam bildi.
Pēc tam, stāstam, kas tas ir par priekšmetu ar uzrakstu MELANGE, apmēram kurā gadā tas varētu būt fočēts un pastāstam, kā varētu saukt to ciemu, kur fotogrāfija ir uzņemta.

Pievienojiet arī savas versijas, par attālumu, kas teorētiski būtu jānobrauc no Rīgas centra līdz aptuvenajai foto uzņemšanas vietai. Pareizāko atbilžu sērijas sniedzējam- visnotaļ vērtīga balva no MOTUL. 4 litri sintētiska 2T eļļa un vērtīgi un motociklistam noderīgi suvenīri bez tam. Vienīgais konkursa vērtētājs būšu es. Ļoti blīvu pareizu atbilžu gadījumā, iespējams, tiks nominēti 2 Jawisti.

Kas vēl: esmu absolūti neuzņēmīgs pret jebkāda veida pretenziju izskatīšanu. Vēl- mani var uzpirkt. Bet tajos gadījumos balva paliek man, kā kompensācija. Laimīgajam uzvarētājam tiek tikai sarkans Motul baloniņš. Iespējams, ka var uzpūst vairākkārt, pat ar Hēliju, saelpoties un smalki parunāties.

Ceļotājiem, kam nav sveša lieta- kartogrāfija, nelatviski sakot- "gavn***o vopros" Smile

Nukasiko? MOTUL foto orientēšanās virtuālais pasākums ir sācies. Finišs- sieviešu jeb tulpīšu dienā- 8. martā. Savulaik Klāra Cetkina & Co ir pacentušās tajā emancipācijas sakarībā. Gala rezultātā, miljoniem veču, vēl arvien, ik gadu atceras savas mīļās meitenes.

Erudītākajam onkulītim arī 8. marts var tapt par svētkiem, jo sasprindzinot pāris smadzeņu krokas, ir iespēja ar uzviju atsist mīļajiem zaķiem veltīto ziedu izmaksas, jeb sarūpēt kaut ko īpašu savam mīļajam zaķim vārdā JAWA.
mixtuurmashiina.jpg

Labojis aivarsz uz 28-02-2014 22:14
 
Maris
mélange - maisijums

Attēlā varētu būt attēlota eļlas maisītājmašīna, kas samaisa bāzes eļļu ar tās piedevām... Vai arī pirmais eļļas izlejamais automāts, līdzīgi kā kafijai Grin
Fotogrāfijas uzņemšanas laiks 1960tie gadi? Ciems- Aubervilliers, pie Parīzes - Francijā
attālums no Rīgas centra līdz Aubervillierai, braucot pa Eiropas autoceļu E30 2220 KM

Šie ir vistīrākie minējumi balstoties uz pieejamo firmas vēsturi...
 
aivarsz
Māri, drusku silts. patiesïbā skatot bildi, viss ir pateikts priekšā. tikai mazliet jāpastrādā ar galvu un karti.
 
Maris
Pielietojos Google maps un dotos attālumus sanāk, ka tas varētu būt Flêtre ciems Francijā?

Un šādā gadijumā attālums no Rīgas centra līdz šim ciemam 2 059 Kilometri
Labojis Maris uz 02-03-2014 16:14
 
aivarsz
Māri, vēl siltāks, atskaitot galveno jautājumu: Kas tas ir par aparātu, kas redzams bildē? Vēl gandrīz nedēļa pārdomām, bet šobrīd izskatās, ka tu esi vienīgais teorētiski iespējamais aktīvists, kas vēlas iegūt savā īpašumā ~ 70 Eur vērtu balvu. Smile
Pārējie- vai nu biezie, vai lasītāji. Bet, ne pētnieki un rakstnieki. Smile Atgādināšu, ka tikai pilnvērtīgu atbilžu komplekss iegūst balvu.
 
Guntis
divkomponentes automāts degmaisījuma maisīšanai.
atslēga - melange-

Merged on March 03 2014 20:44:56:
rur vē l minēts MIX un utt.
Labojis Guntis uz 03-03-2014 20:44
 
morgans
Nu nav tikai lasītāji. Aparāts varētu būt domāts degmaisījuma veidošanai divtaktu dzinējiem,ar gadu švakāk...varbūt 70.sākums,ciems tas pats ko minēja ''Maris" kilometri sanāca drusku citi-2063 km Wink
 
aivarsz
Tā turēt. Kļūst vēl siltāks.
Tātad, gaidu precīzākās atbildes šādos punktos:
1. Kas tā ir par kasti?
2. Iespējamais fotogrāfijas gada skaitlis
3. Maksimāli ģeogrāfiski pietuvinātais ciema nosaukums foto uzņemšanas vietai
4. Teorētiskais aptuvenais attālums Rīga- foto uzņemšanas vieta.

Četri punkti. Un viss.
Kaut ko var uzminēt. Kaut ko var uzzināt tīmeklī. Kaut ko var izlasīt bildē. Kaut ko var aptuveni mēģināt aprēķināt. Baigi sarežģīti nav. Visai svarīgs ir veiksmes faktors. Smile
Labojis aivarsz uz 03-03-2014 21:17
 
Maris
Mana atbilde uz konkursa jautājumu-
1. Degvielas Sūknis - "Maisītājs" 2taktu degmaisijuma veidošanai!
2. 1955 - 1965tais iespējamais fotogrāfijas gadskaitlis (vadoties pēc gada, kad šādas uzpildes stacijas bija populāras Francijā - http://www.20th.ch/petroliana.htm
3.Flêtre ciems Francijā vistuvākais punkts tuvumā foto uzņemšanas vietai.
4. attālums no Rīgas centra līdz šim ciemam 2 059 Kilometri vai arī 2063km (Google maps ievadod vnk Rīga)
Labojis Maris uz 06-03-2014 17:13
 
admin
1. Eļļas automāts, tirgo 2T eļļu. Nemaisa neko, tā vnk sauc 2T eļļas franču valodā.

2. Gadu nav iespējams atšifrēt, varbūt pēc bildē redzamajiem auto diskiem, bet tur ir jābūt ekspertam. Teiksim 1953. gads,kad MOtuls pārvācās uz Bobigniju, bet kur viņi pirms tam bija, es neatradu.

3. Pēc ceļu norādēm to nevar precīzi izskaitļot, viņas ir no dažādām vietām. Visas trīs pilsētas atrodas uz vienas šosejas, pa vidu ir divi ciemi. Es saucu ciematu Meteren - tur bija lielas kaujas 1. pasaules kara laikā.

4. Attālums līdz Rīgas centram - 2061 km.
 
aivarsz
Es apbrīnoju jūsu pozitīvos centienus. Vēl atlikušas 3 diennaktis...
 
bargais
Foto uzņemts mūsdienās. Redzamie priekšmeti varētu atrasties kaut vai Ape teritorijā. Ja par vēsturi, tad:
1. Divtaktu dzinēju degvielas maisīšanas mašīna. Degviela+eļļa
2. Foto redzamās lietas var attiecināt uz ne senāku laiku par 1957. gadu un ne jaunāku par 1971.gadu.
3. Ceļa norādes varēja atrasties Francijas miestā Strazeele.
4. Attālums Rīga-Strazeele (pēc Viamichelin) 1918km, šķērsojot Kaļiņingradas apgabalu.
 
Kaarlis
Te var atrast to pašu- importa draugi jeb sejugrāmata: www.facebook.com/...0442206389
 
aivarsz
Kaarlis rakstīja:

Te var atrast to pašu- importa draugi jeb sejugrāmata: www.facebook.com/...0442206389


Bilde īstā no Motul tīmekļa, jautājums gan cits- kurā gadā uzsākta aparāta ražošana.
 
andiss
1. divtaktu eļļas pumpis kuru var noregulē attiecīgajai proporcijai un uz katru litru vai citu mērvienību benzīna jāpumpē ražotāja noteiktais skaits reižu (piemēram uz katru puslitru benzīna, ko ielej bākā šis verķis jāpumpē vienu reizi)
2. foto varētu būt uzņemts 2013 vai pat 2014
3. ciems ir Flêtre
4. aptuvenais teorētiskais attālums no Ape Motors veikala Dzelzavas ielā 120J līdz minētajam ciemam ir 2064km
 
aivarsz
Augsti cienījamie Jawaļaudis, kas pavilkās uz mans sludināto jocīgo minikonkursiņu. Šādi aktīvie cilvēki, atrakciju noslēdzot, izrādījās, diemžēl, tikai 8 gb,
Uz 1. jautājumu visprecīzāk atbildēja Andiss. Bildē redzamā kaste ir 2 taktu dzinējam paredzēts īpašs degmaisījuma jaukšanas aparēts, pieejams vairumā Eiropas valstīs, gandrīz jebkurā tankštellē tajos gados. (no ~1955- ~1970) Gandrīz pareizi atbildējis ir arī Bargais.
2. jautājums. Par foto uzņemšanas laiku: Summējot- visprecīzāk pateica Bargais. 1957 līdz mūsdienas. Patiesībā, nav jau kritēriju tās bildes uzņemšanas brīdim. Visus var piemuļķot, taču, manuprāt,ārā stāvošas mucas izskats nē+-. Tādēļ, šajā jautājumā, uzskatu par uzvartēāju Morgans (70 tie sākums).
3.jautājums par ceļazīmēm, kas redzamas foto. Mēs taču nevaram pat iedomāties, kurā krustojumā kāda no tām ir atradusies, vai ne? Neviens no jums, atskaitot Admin, nepateica, ka tas nav iespējams foto principā no viena punkta. Pilnīgi precīzi.
Papildinu.
Vairums no jums ir minējuši ciemu Fletre, ko arī es uzskatu par pareizāko atrašanās vietu 1. zīmei. Bet, neviens nav uzstādījis versijas par otras ceļazīmes aptuveno atrašanās vietu. Sad Tas ir mazliet grūtāk, ar vairāk versijām, jo lielāki distanču kilometri.
Papildinu:
Ja Caestre 3km un Cassel centrs 13.7?, nav variantu- Fletre. No Fletre līdz Bailleul čentram ir tie 8.9 km. (otrajā ceļa norādē). Der. No Fletre, ja brauc caur Bailleul pa ceļiem, piemēram, D933, D944, D642, D947 un atkal pa D933 ir tie 28 km līdz Cassel. Francijas ceļa norādes ir nosacīts sekss, bez stresiem, ar vīnu galvās.

Ja nopietni, salīdzinot ar Latvijas uzstādījumiem, nav nekādu paradoksu. No Rīgas apvedceļa Vidzemes un Tallinas šoseju krustpunktam līdz lidostai Rīga, norādēs ir tikai viens attālums. Pa apvedceļu 70 km. Bet patiesībā, cauri Rīgai, attālums ir tikai 25 km. Tā lūk. Viss ir deduktīvi vienkārši, iespējams.

4.jautājums, manuprāt, bija tikai drusku provocējošs, iznākumā mainīgs, izvēloties pat neizmantojamus ceļus (Bargais). Tādēļ, atbildes uz šo stullbo jautājumu kancelēju. Jo visas atbildes +- ir pareizas.

Šobrīd neredzu nevienu konkursa superuzvarētāju, bet redzu vīriņus, kuri domā un dara. Jūs visi esat nopelnījuši kādu foršumu no MOTUL. Erudītākie- Andisss, Bargais, Morgans, Admin. Azartīgākais- Māris, kurš nopelnījis 4L 2T 710 motoreļļu++

Pārējiem četriem konkursantiem, mani apsveikumi būs mazliet piezemētāki, bet būs. Balviņu saņemšana tiks pilnīgi atrisināta pēc 24.03.2014, kad atkal būšu Rīgā. Tad tās tiks aizgādātas uz Jawa veikaliņu. Ko lai saka- paldies, ka esat aktīvi un izsakaties šajā forumā.

Merged on March 13 2014 20:28:04:
Starp citu, kā mani informēja kāds visai cienījams motoveterāns, viena šāda ietaise, kā redzams konkursiņa foto. savulaik, ~ laika posmā no 1978- 1981, esot atradusies vienā Jūrmalas benzīntankā.

Merged on March 26 2014 18:58:10:
Čau visiem, ziņoju, ka tiem pieciem visaktīvākajiem ļaudīm, kas ņēma dalību konkursiņā, balviņas ir sarūpētas un gaida jūs kopš šodienas pusdienlaika (26.03.2014) Jawa Bodē pie Oilmaster. Paldies par aktivitāti. Smile
Labojis aivarsz uz 26-03-2014 18:58
 
andiss
Paldies Aivaram un Motul par superīgajām dāvanā, tika pārspētas visas manas ekspektācijas. Izpakojot kasti sajutos kā Ziemassvētkos! Smile
 
aivarsz
Smile Tikai mēs paši taču radam sev svētkus, vai ne? Kādi nu kuro reizi sanāk! Vismaz līdz tam brīdim, kad uz zaļu zāli vēl skatamies no augšas. Smile
 
Maris
Milzīgs Paldies! Smile
Mājās izpakojot kasti ,es tieši tā pat,sajutos kā Ziemassvētkos!

Pateicoties Aivaram un Motul, ČeZeta šai sezonai ir nodrošināta ar eļļu un turpmāk Ape motors iegūs vēlvienu klientu, kurš ar smaidu līdz ausīm ir apmierināts ar Motul produkciju! Smile
 
morgans
Paldiessss Aivaram un Motul arī no manis! Nezinu kā ar tiem ziemassvētkiem bet prieks par kastes saturu patiess! Uz jautājumu-''ko variet pateikt tiem kas nepiedalījās'' viennozīmīgi bija vērts pameklēt atbildes uz jautājumiem. Grin
 
Iet uz forumu: