Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Minikonkurss
bargais
Pagājušajā sezonā iznāca mazliet pabraukāties pa dažādām vietām. Šķirojot fotogrāfijas atradu dažus interesantus kadrus. Tad nu minikonkursiņa jautājums:
KURĀ VIETĀ ATRODAS ŠĪ PIEMIŅAS ZĪME?
Pirmajam pareizās atbildes autoram balva - daži sīkumiņi ar kluba simboliku.
img_20140904_161221.jpg img_20140904_161243.jpg balva.jpg
 
Max
Upe Aiviekste. Madonas novads. netālu no Barkavas.
Blakus tiltam Smile
Labojis Max uz 23-01-2015 10:00
 
cyprus1
Vai tik tie nav Krievciema brāļu kapi?Netālu no Aiviekstes ciemata.
Labojis cyprus1 uz 22-01-2015 22:08
 
aivarsz
Iedziļinoties- man personiski šāda tipa pieminekļa un Latvijā mirušo karavīru tēma neuzdzen vēlmi piedalīties minikonkursos. Rodās tikai vēlēšanās izpētīt vēstures faktus.

Akmens ar reiz aizgājušu cilvēku vārdiem ir tikai akmens ar vārdiem. Bet, kad sāk iedziļināties patiesajos to laiku notikumos .... Tā vairs nav.

Atrast vietu un vēstures faktus, patiesībā, ir diezgan vienkārši. Vienīgā problēma- kirilicas šrifts datorā un mentālā nepatika pret bezpreģela politiskajiem spēlētājiem un militāristiem. Visādi citādi- par lielgabalu gaļu cilvēkus parastos uztaisa politiskie spēki.

Objekta vieta Barkava, Madonas rajonā, piemineklī minētie cilvēki zaudējuši dzīvību Aiviekstes upi forsējot 1944. gada 5. augustā. Strēlnieku pulka gvardes apakšpulkvedim Ivanam Daņilas dēlam Kurganskim (skolotājam no Taškentas, 38 gadus jaunam nāves brīdī) pēc nāves, par to piešķirti vairāki PSRS apbalvojumi-, tajā skaitā PSRS varonis, kritušais apbalvots ar Ļeņina ordeni, Sarkanās Zvaigznes un Sarkanā Karoga Ordeni... Cik vēl tur bija kritušo, kas ne ar ko nav apbalvoti, nekur nav pieminēti...
Ja papētam vēsturi par konkrēto cilvēku, intelektuāli ar augstāko izglītību, kas bijis spiests piedalīties 70 gadus senā gaļas mašīnā, piemineklis pie Aiviekstes neizsaka neko, tikai iezīmē kārtējos lielvaru norakstītos cilvēku upurus, kas politisku spēlīšu dēļ jāheroizē. Tēma prasija iedziļināšanos, bet iedziļinoties, tēma nemaz nav forša.
 
Jawa634
Barkavas brāļu kapos apglabāti 677, no tiem uzvārdi ir zināmi 671 .
 
bargais
Konkurss ir noslēdzies! Paldies daudzajiem (4) dalībniekiem par veltīto laiku. Par politiku šoreiz nebija runas. Latvijas zemīti ir minuši tik daudzi sveši zābaki, ka pat vēsturniekiem nav vienotas nostājas par šeit notikušo, kur nu vēl mums-parastajiem cilvēkiem. Ir tikai savs subjektīvais viedoklis par vēstures notikumiem.
Tātad!!! Pareizā atbilde: piemiņas zīme atrodas Madonas novadā, Barkavas pagastā, Švānā, Aiviekstes upes kreisajā krastā pie tilta.
Visprecīzākā atbilde bija Max. Balvu var saņemt Jawa bodē pie Raimonda.
img_20140904_161311.jpg
 
Max
Smile Urrra! Paldies!
Būs arī iemesls apciemot Raimondu- pie reizes iepirksim šo to
Smile
 
Iet uz forumu: