Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 4

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Atklājums
zivago
Sveicināti !
Sodien Smiltenē bija polcijas oblava, turēja bez izņēmuma, dokumentus neprasīja, tikai visiem lika pūst. Pirmo reizi dzīvē arī es pūtu. Trubiņu atdeva par piemiņu.
Atbraucis mājās, vienkārši tāpat sāku pētīt to trubiņu un konstatēju, ka tā nav tikai caurulīte.
Sastāv no divām dažāda resnuma daļām starp kurām ir iemontēts pretvārsts kas gaisam ļauj plūst tikai vienā virzienā.
Secinājums: šo konstrukciju var ļoti labi izmantot kā mazu sūckurvīti jo ar muti sūcot pretestība gandrīz nav jūtama un kapitāli noslēdz. Viegli savienojams ar attiecīga diametra plastmasas vai gumijas caurulītēm.Iespējams ka caur to var laist ne tikai ūdeni bet arī dažādu ķīmiju, jo tomēr plastmasa. Pats kādreiz kautkādai vajadzībai tādu meklēju. Šitas man bija atklājums.
Tātad, ja ko tādu vajag, tad meklējiet POLICIJĀ un kas to esat mantojuši, nemetiet miskastē, vabūt kādrei noderēs.
Nu vispār jau šitais tā, no sērijas "praktiskais latvietis"
Visiem laimīgu jauno gadu.
 
Maris
Arī par to biju domājis, tik viena lieta- ūdenim ta varbūt i derēt, bet ķīmija (degvielas un eļļas) to plastmasu saēdīs.
 
zivago
Visādi jau var būt. Tā noteikti ir pārtikas plastmasa, jo paredzēta bāzt mutē. Izskatās kā eļļas kanniņas materiāls. Tad jau nevarētu liet benzīnu plastmasas pudelēs.
Tas jāpārbauda.
 
ZXXZ
Štrunts par to trubu. Bet šajā sakarā cita problēma. Nokļuvu tādā oblavā un tas viņu aparāts uzrādīja, ka esmu galīgā tapā. Un ne jau kaut kādās tur 0,?, bet riktīgās, pilnvērtīgās promilēs. Es alkoholu nelietoju vispār. Kopš skolas laikiem. Tā kā skaidrā jau pāris desmitgades.
 
Kaarlis
ZXXZ rakstīja:

Štrunts par to trubu. Bet šajā sakarā cita problēma. Nokļuvu tādā oblavā un tas viņu aparāts uzrādīja, ka esmu galīgā tapā. Un ne jau kaut kādās tur 0,?, bet riktīgās, pilnvērtīgās promilēs. Es alkoholu nelietoju vispār. Kopš skolas laikiem. Tā kā skaidrā jau pāris desmitgades.

Ar jaunajām trubām līdzīga pieredze! Uz ceļa 0,7, ekspertīzē 0,03!!!! Tā lūk! Visam bonusā izcūkots laiks.Frown
 
ZXXZ
Divi atgadījumi, tā jau nav nejaušība. Savulaik miliču radari izrādījās nesertificēti. Kad šitās trubas pēdējo reizi kalibrētas? Un neviens atkal ne par ko netbild. Nevienu neuztrauc izcūkots cilvēku laiks.
 
Guntis
dīvaini,ar tām trubām,man nekad,pat tad kad kaut kam nedaudz būtu jābūt.
 
cyprus1
Pašas trubiņas nekalibrē,tās ir vienreizējas.
Man draugam pretējs gadījums.Noturēja mūs Rīgā,lika iepūst.Es blakus sēdēju,domāju,nu ir cauri jo zināju cik tajā dienā bija dzēris.Neuzrādīja neko,kaut gan iekšā bija jau pamatīga deva.
 
Gusts
Sveiki visiem!
Man par izbrīnu internetā uzduros uz kādu 1952. gada Perak modeli ar dziļajiem dubļu sargiem. Militārajam variantam tika montēti pusdziļie spārni, bet šādu gan līdz šim nebiju piefiksējis. Pielikumā bildes.

Ja ir kāds zinošs Perakos, labprāt uzzinātu ko vairāk.

P.S Pārsvarā atrodamie Peraki tika komplektēti ar “seklajiem” spārniem.
ac7b2214-c13a-477b-b9e8-360f4e09ce06.jpeg 5e8f3df6-e345-477e-9189-a065f14b0049.jpeg

ČZ 125 type 453/05
 
AldisK
Pēdējā laikā ļoti interesējos par Peraku. Nekur tādus dubļubleķus neesmu redzējis. Ne i-netā, ne arī piedaloties dažādos ārzemju pasākumos, kur peraki un ogari it redzēti diezgan lielā skaitā. Arī šeit mūsu forumā pieejamā katalogā tādu nav. Man ir aizdomas, ka tā būs īpašnieka iegriba. Bildēs arī daudz IŽ-49 ir redzami ar aizmetinātiem bleķu sāniem.49 tad izskatās diezgan riebīgi. Šeit pēc formas neizskatās, ka būtu vienkārši pagarinātas sānu malas piemetinot. Bet ļoti atgādina bildēs redzētos spārnus no Jawa 500, ražotiem līdz 1956 gadam. Domāju, ka tie būs pielāgoti no 500Jawas. Nu bet tās ir tikai manas domas un spriedums.
jawa_500.jpg
 
Gusts
Paldies par viedokli.
Man arī sāk šķist kad tas ir kāds “apgreids”
No OHC gan tas nav nācis, jo var redzēt, ka aizmugurējais spārns OHC tiek dalīts pie ramja, bet šim Perakam, tā nav.
ČZ 125 type 453/05
 
AldisK
Grūti pateikt ir no OHC vai nav, bet nu ļoti līdzīgs. Un sametināt var daudz ko. Tā piemēram Kalifornijai pakaļējā spārna priekšējā daļa man nebija. Tāpēc tā tapa no 360 oriģinālās priekšējās daļas un 360 pakaļējā spārna. Skatīt bildi.
fotoattls0065_1.jpg
 
Gusts
Aldi, es tomēr atradu vēl kādu Peraka bildi ar "dziļajiem" spārniem...Tad jau laikam tas ir retums, nevis "feiks" Smile
perak_deep.jpg

ČZ 125 type 453/05
 
Iet uz forumu: