Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Suomi 2015 pagarinātā versija
aivarsz
Hi, garais raxts. Tika ieturēta pauze, pirms publicēties, gaidot abu īso Jawasakki weekend braucienu īstenotāju projektu publikācijas, kas vairumam Jawistu varētu būt visreālākais variants, netērējot savas atvaļinājuma dienas.

BET, Ir tā, ka dažu Jawa lietotāju galvās, tātad, procesā, ir pagarināta Somijas apceļošanas mazas sarežģītības ekskursijas izstrāde, lai daļu no šīs skaistās zemes apceļotu nedēļas garumā, baudot ezerzemes dabu un atsevišķas kultūrvēsturiskās vietas, vienu diennakti veltot tikai un vienīgi atpūtai pie iekšējiem ūdeņiem un / vai copei. Maršruts plānots, kā 95% asfalta tūrisms.
Jokojos, bet pieļauju, ka, iespējams, braukšu ar labi sagatavotu Jawa+ (varbūt) Velorex, pārmaiņas pēc. Būs, kur ielikt ģitāru un makšķerkātus, ledusskapi un lašveidīgos, piemēram. Smile

Šīs ibrauciena idejas autoru sākotnējā doma + ekskursijas pamatvērtības- primāri daba, etniskie apskates objekti, absolūti sekundāri- pārējie- urbānie, e.t.c. IMHO. Protams, jebkurā foršā braucienā ir jāvalda idejiskai demokrātijai (reizēm ierobežotai). Jebkurš, katra braucēja viedoklis un gaišas idejas vienmēr tiks cienītas un ievērotas.

Starts- 28. vai 29. maijā. Finišs mājās 7. vai 8. jūnijā.

Provizoriskais plāniņš- 7 dienas Somu zemē, ekskursiju noslēdzot kopā ar citiem Latvijas Jawistiem- Jawasakki 32 (labots). gadskārtas jubilejas pasākumā Ylöjärvi. Un tad- mājupceļš, iespējams, ar vēl dažiem apskates objektiem, kā kvorums lems, un kā dalībniekiem atļaus laiks.
Protams, notiks precizējumi, bet šobrīd izskatās, ka iespējamais maršruts varētu būt aptuveni šāds, ar jau apzinātām vai daļēji apzinātām apskates punktiem un naktsvietām. Formāts nakšņošanai- budžeta pārbrauciens bez Ļoļikiem, gan bez teltīm, gan arī, iespējams, teltis varētu būt nepieciešamas un līdzi ņemamas. Vēl, protams, būs meklējumi, kalkulācijas, atkal meklējumi un atkal izmaksu kalkulācijas. Plānotais maršruts Somijā 7 dienas, tātad, kopā brauciens ilgs 9- 10 dienas. Dienišķie prognozējamie pārbraucienu aptuvenie garumi, šobrīd apzināti, tomēr vēl nelieku klāt datumus:

Rīga - Tallina - 310 km
Tallina - Helsinki - prāmis
Helsinki - Kotka - 132 km
Kotka - Imatra - 144 km
Imatra Savonlinna - 123 km
Savonlinna - Joensuu - 141 km
Joensuu - Kuopio - 137 km
Kuopio - Vilppula - 240 km
Vilppula - Ylojarvi - 97 km
Ylojarvi - Helsinki - 197 km
Helsinki - Tallina- prāmis
Tallina - Rīga- 310 km
Tātad, Somijā ap 1300 km, rēķinot, ka vienu dienu piemēram, copējam un nekur nebraucam, tāpat Jawasakki pasākumā vienu dienu nedaram neko, atskaitot Somu organizēto pārbraucienu. Vidējos dienas kilometrus varat parēķināt un orientējošo maršrutu ielikšu kā bildi, lai saprastu ekskursijas skici.

Kas vēl- gribētu vērst uzmanību, ka Jawasakki pasākumā Latvijas Jawa Club 3 dažādajām ekskursiju vienībām būtu forši piedalīties kopā un vienoti ar kopīgiem rekvizītiem un dāvanu Somu klubam, sekojoši, nebūtu slikti, saprast, ka var rasties nelieli papildus izdevumi prezentreklāmai. Ja vēlamies kolektīvo, piemēram T-kreklu kolekciju šim pasākumam, apņemos mākslinieciski un tehniski kvalitatīvi izgatavot, dodiet izmērus. Ja kādam ir kāda laba doma par dāvanu Somiem jubilejā, tāpat, metamies kopā. Komentārus studijā.

Garais atpūtas brauciena plāniņš ir ļoti sen radies un nivelējies 2 cilvēku galvās, bez baigās domas taisīt lielo un masveidīgo pasākumu. Vienkārši- nedēļa uz mopēda, un ne tikai, dabas baudīšanai, pirms polārā loka.

Ja pieķer brauciena formāts, nāc bariņā, būsi gaidīts. Smile
suomi2015.png

Labojis aivarsz uz 27-05-2015 18:44
 
Peteris
[quote]Guntis rakstīja:

Skaidrs,ka doma bija ielikt pēc iespējas vēlāk,lai tiktu vaļā no nevēlamiem elementiem( kā es).

Gunti, Tu ļoti labi zini, ka tā nav taisnība !
 
AldisK
Somi lasa mūsu forumu, droši vien ar automātisko tulkotāju. Saņēmu vēstuli no Kauko. Viņs iesaka Vilppulas vietā apmeklēt Jyvaskyla. Tur ir Nacionālais Aviācijas muzejs.
t seems, that route is going via my home-city Jyväskylä. There is in map a plan Kuopio-Vilppula 240km (via Jyväskylä). I don't know, why to stop in Vilppula. I think there is nothing very important to see. But in Jyväskylä, there is Central-Finland's Aviation Museum and I think it is more interest to see. If you are in group, please stop one night in Jyväskylä. We can start here on Friday morning and it is 175km to Voionmaa via more interest road than in plan.
 
aivarsz
Aldi, paldies par aizrādījumu, jau labots. Kauko paldies par ieteikumu, papētīšu. Gunti- nerunā pekstiņus. Ja formāts patīk un brīvdienas vari sakārtot, kādas problēmas pavizināties mazliet ilgāk kopā pa ļoti skaistām vietām. Pētera ierakstam pilnīgi pievienojos.
 
aivarsz
Ziņoju foruma lietotājiem.
Interese par pagarinātu Suomi zemes apceļošanu ir pastiprinājusies. Tikai forši. Mazbudžeta nedēļnieks tuvajās kaimiņzemēs ir diezgan vienkārši finansiāli izpildāms pasākums, lai apskatītu šīs zemes fantastisko dabu. Uz šodienu PM, brauktvēlmi ir izteikuši 6 cilvēki, jeb 5 motociklu ekipāžas.Protams, pieļauju, kā katru gadu, kāds no saraksta noleks, jo, tomēr, nebūs pilnvērtīgi sabalansējis savu šī brīža ģimenes budžetu. Bet, kāds arī uzleks.
Bez stresa, vēl bik nogaidām ekskursijā ieinteresēto ļaužu iniciatīvas, bet, pēc pāris nedēļām, manā galvā ir iedardbināts deadline režīms turpmāko iespējamo braukt gribošo Jawistu pieteikumiem pasākumā. Tiekamies kopīgā piedzīvojumā. Vai ne?
 
aivarsz
Te kāds gandrīz 12 gadus "jauns" raksts Delfos, kas pirmo mūsu pāris+ dienu garumā (līdz Savonlinna) ir līdzīgs tam maršrutam, ko esam paredzējuši veikt šī brauciena ietvaros. Interesanti. www.delfi.lv/...id=6021451
 
aivarsz
Cienītie pagarinātā brauciena dalībnieki: Atgādinu, starts no Rīgas- ceturtdien, 28. maijā.

Pēc Maija brīvdienām es vēlētos veikt prāmja biļešu iegādi, kā arī viesnīcas rezervāciju Tallinā. Prāmja cenas katru dienu ir mazliet mainīgs jēdziens, bet uz šodienu svārstās starp 70-80 Eur abos virzienos vienam braucējam ar solo moci. Viesnīca ~15 Eur. Tādēļ, būtu forši no katra saņemt 100 Eur iemaksu manā kontā tuvākajās dienās. Tie, kam mans konta numuriņš nav pieejams, zvaniet 29336688, rekvizītus nosūtīšu.

Ļoti svarīgs jautājums un mans ierosinājums, ja visiem tas ir pieņemami, atpakaļ braukt nevis svētdienā, bet gan pirmdienā, 8. jūnijā bez stresiņiem- svētdien pārbraucot līdz Helsinkiem, pirmdien pāri jūrai un uz mājām. Gaidu viedokļus.

Jawasakki pasākumam visiem esmu rezervējis naktsvietas, kas nozīmē 15 Eur no sejas par 2 naktīm pasākumā. Pasākuma dalības maksa 25 Eur no cilvēka. Ēšana- ir 2 varianti. A. vietējā virtuvītē gatavo paši, ko nu kuram sirds kāro. B. Pasūta ēšanu vietējā krodziņā. 33 Eur maksā 4 ēdienreizes- 2 vakariņas un 2 brokastis. Nav jau baigi traģiski pie Somijas cenām.

Ja naktsvietu no ceturtdienas uz piektdienu sakārtojam pie Jyväskylä (Jiveskile), ir piedāvājums uz pasākuma vietu (~150km) doties kopā ar Jawasakki prezidentu Kauko un citiem kluba biedriem. Starts ~8-9 no rīta.

Pinku Jānim info, sakarā ar saīsināto brauciena versiju. No Jyväskylä līdz Helsinkiem ir ~ 270 km.
 
aivarsz
P.S. Braucēji! Gaidīšu no jums savā telefonā vai PM sekojošas svarīgas lietas: Man vajag no jums pareizu vārdu, uzvārdu. Ja būs līdzbraucējs, tāpat. Personas kodu. Vēl- motocikla valsts reģistrācijas numuru. Vēl būtu vēlams uzzināt vēlamo izmēru T-kreklam. Negarantēju, bet varbūt paspēšu izgatavot līdz braucienam.

Ja kas, sazvanāmies.
 
Kaarlis
aivarsz rakstīja:



Ļoti svarīgs jautājums un mans ierosinājums, ja visiem tas ir pieņemami, atpakaļ braukt nevis svētdienā, bet gan pirmdienā, 8. jūnijā bez stresiņiem- svētdien pārbraucot līdz Helsinkiem, pirmdien pāri jūrai un uz mājām. Gaidu viedokļus.


Man atgriešanās datums salīdzinoši nesvarīgs. Kā vairākums lems, tā darīs.
 
aivarsz
Dzīve vienmēr vieš zināmas korekcijas.Šobrīd ir gadījies gadījums, kad kāds ir nolecis no shēmas. Ja gadījumā, kādam no jums ir iespējas, gribēšana un varēšana pavizināties kopā 10 dienu garumā pa Somu/ Karēļu ezerzemju skaistumiem, ir iespēja pievienoties. Pārdomām- pāris dienas. Sīkāks info PM vai 29336688.
 
Kaarlis
Tā kā esmu pieteicis dalību šajā pasākumā, uzņemos tehniskās atbildības nastu rezerves daļu un instrumentu nodrošinājuma jomā. No līdzbraucējiem vēlētos saņemt info par modeli, gadu un virzuļa grupas aktuālo remontizmēru. Par sliktu nenāktu arī individuāls skatījums uz līdzņemamo lietu sarakstu. Arī jābrīdina, ja veikta kāda pārbūve- piemēram, cita modeļa virzuļi vai ātrumkārba.
Uztveriet mani vismaz tik pat nopietni kā vēl vienu apdrošināšanas polisi.
 
aivarsz
Kaarlis rakstīja:

Tā kā esmu pieteicis dalību šajā pasākumā, uzņemos tehniskās atbildības nastu rezerves daļu un instrumentu nodrošinājuma jomā. No līdzbraucējiem vēlētos saņemt info par modeli, gadu un virzuļa grupas aktuālo remontizmēru. Par sliktu nenāktu arī individuāls skatījums uz līdzņemamo lietu sarakstu. Arī jābrīdina, ja veikta kāda pārbūve- piemēram, cita modeļa virzuļi vai ātrumkārba.
Uztveriet mani vismaz tik pat nopietni kā vēl vienu apdrošināšanas polisi.


Aivarsz- 634, 2 remonts, ja vajag, man ir saimniecībā vēl viens brīvs k-ts. No liberiņiem varētu būt vēlsādas lietas, kas ir saimniecībā jaunas un bez mušu pēdām. Smile
 
aivarsz
Ziņoju, ka prāmju biļetes ir nopirktas un naktsmītnes starppunktos nobukotas.
Turpceļam Hostelītis ļoti netālu no ostas.
Uz Kalevalas zemi kuģītis laiž- 29.05.2015. plkst. 7.30. Baigā izgulēšanās nebūs, ar grādīgajiem arī joki mazi, pāris stundas un tupele otrā krastā. Un tad ir jābrauc ar skaidru galvu. Otrs variants ir dārgs un neatbalstāms.
Ceļojuma niansītes varam aprunāt PM vai telefoniski, vai ne?

Pēc Jawasakki tusiņa var saņemties, atlabt, kam nepieciešams, un ar 0 promilītēm smukiņām nomērīt tos 200 km līdz Helsinkiem, tādēļ, cienot visus, prāmis tika izvēlēts viens no pēdējiem, lai nakti pārlaistu igauņu krastā, kas šķietami ir tomēr lētāk.
Atpakaļ, no Helsingfors uz Tallinn braucam 07.06.2015, plkst 19.30.
Tad atkal, mazbudžeta naktsmītne, un no rīta, varam sākt mājuptripu caur Haapsalu un citiem smukumiem, kas Igaunijas tajā reģionā ir.

Par Somijas- Karēlijas maršrutu runājot. Atkarībā no dažādiem dabas faktoriem tas ir mainīgs jēdziens. Bet saprotiet, ka mēs varam tur ierasties visakūtākajā odu laikā. Tādēļ, mana rekomendācija ir nobruņoties ar visu, kas var pasargāt no odu kodumiem. Aerosoli, moskītu tīkli, cimdi, jakas ar kapucēm. u.t.t. Daļa no mums tur ir jau pabijuši iepriekšējās dzīvēs, tādēļ vēl atcerās, ko nozīmē miljomu asinskāro odiņu zumm. Smile Nopietni.

Tad vēl. Sakarā ar to, ka no Latvijas uz Somu Jawistu pasākumu dosies 3 dažādas ekskursantu grupas, ir palikuši neatbildēti vairāki jautājumi, kas ir uzdoti savlaicīgi.
Garā ceļojuma biedriem esmu pasūtījis piemiņas T-kreklus un uzlīmes ar rezervi, ko uzdāvināt Somiem. Tad vēl, kaut kā, esmu iedomājies, ka Kauko & Co būtu pelnījuši kādas extra piemiņas veltes 32. jubilejas sakarā. Jūsu viedokļi? Citu grupu braucēju viedokļi? Galapunktā taču mēs prezentēsim vienu Jawa klubu no Latvijas?
 
AldisK
Labprāt, materiāli piedalos piemiņas veltes iegūšanā.
 
aivarsz
Par tevi, Aldi nešaubījos ne mirkli. Smile Ko domā kustības valde un citi exkursanti? Manas idejas dāvanas sakarā, un zinot Somu mentalitāti:
Melnais balzams vislielākajā pieejamajā burkā acu gaišumam + kāda laba grāmata par Latvijas skaistumiem būtu OK? Padalieties ar idejām, ja tādas ir. K-kādu superspecdāvanu tak īpaši neražosim? Dažus īpašos pagarinātā brauciena pasākuma krekliņus Somi dabūs no mūsu nelielās grupiņas, bez tam.
 
Guntis
Melná balzama -burka- ir oki,grámatu nometís.

Parasti neatkarīgi no grupām,grāmatai interese 5min max un tiek nomesta.

Kreklus tak ne visiem Somiem?
 
Peteris
aivarsz rakstīja:

[quote]Kaarlis rakstīja:

Tā kā esmu pieteicis dalību šajā pasākumā, uzņemos tehniskās atbildības nastu rezerves daļu un instrumentu nodrošinājuma jomā. No līdzbraucējiem vēlētos saņemt info par modeli, gadu un virzuļa grupas aktuālo remontizmēru. Par sliktu nenāktu arī individuāls skatījums uz līdzņemamo lietu sarakstu. Arī jābrīdina, ja veikta kāda pārbūve- piemēram, cita modeļa virzuļi vai ātrumkārba.
Uztveriet mani vismaz tik pat nopietni kā vēl vienu apdrošināšanas polisi.


Aivarsz- 634, 2 remonts, ja vajag, man ir saimniecībā vēl viens brīvs k-ts. No liberiņiem varētu būt vēlsādas lietas, kas ir saimniecībā jaunas un bez mušu pēdām. Smile
Peteris - manu 638 motoriņu, domāju, ka pazīsti vislabāk !
 
Peteris
Nokārtota apdrošināšana, 11.14 EUR x 5 dalībnieki
 
Retais
Nu es ar labprāt piedalītos tai piemiņas veltē. Tikai tagad visus mūža ietaupījumus jawā sagrūdu..Grin Kā pie krekla var tikt? A to man nav ko mugurā vairs vilkt..Grin
 
aivarsz
Gargabalniekiem ir tapušas brauciena piemiņas uzlīmes. Arī krekliņi ir jau uzcepti, stāv pie manis.

Par tikšanās starppunktiem 28.04.2015. Kaarlis, Dalgo un Peteris
Plkst. 14.00 ceļa kafija vai tēja manā Carnikavas būdā Saulītes ielā 23
(57.125576, 24.303081).
Plkst 15.30 Tikšanās ar Cēsu Aldi Traktierī, jeb pie traktiera "Pernigele" Jelgavkrastos, Liepupes pagastā
(57.471792, 24.439473)
Tas ir mazliet pirms Tūjas krusta, braucot no Rīgas, ceļa labajā pusē.
suomi_uzliime.jpg

Labojis aivarsz uz 26-05-2015 14:41
 
Iet uz forumu: