Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 3

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Pa veco dzelzceļu uz... Ventspili!
Kaarlis
Tātad moto sezona veiksmīgi atklāta un kā jau pēdējos gados ierasts, apceļosim kādu no nojauktajiem Latvijas dzelzceļiem.
1) nosaukums: "Vēsturei pa pēdām..."
2) Temats: "Jawa brauc tur kur vilciens nebrauc"
3) Pasākuma norises laiks 16.05.2015.
4) Virziens Alsunga- Ventspils.
5) Dzelzceļa distances garums ap 60 km.
6) Plānotais dienas nobraukums ap 500 km.
Dienas plāns sekojošs:
16.05.2015. Pulcējamies T/C Spice stāvlaukumā. 9.00 startējam uz Alsungas pusi. Plānots tur ierasties ap 12.00.Tālāk brauciens pa veco stigu līdz Ventspilij un galamērķis Kafejnīca T33 Talsu ielā 33. Pēc kafejnīcas organizēti vai individuāli izklīstam pa mājām. Tie kam Rīga ir neizdevīga vieta, var pievienoties pa ceļam. Laikus attiecīgi rēķina paši.
Lai nejustos apdalīti tie, kas brauc ar blakusvāģiem vai viņu mocītis ir pilnīgi nepiemērots braukšanai pa granti un dubļiem, var organizēties grupiņā un veikt šo pašu maršrutu pa tuvējiem koplietošanas ceļiem.
Kā obligāts aprīkojums (kā jau parasti) līdzi jāņem dzeramais ūdens un riepas remontam nepieciešamās lietas. Eļļas rezerve 500 km veikšanai.
imag1860.jpg
 
Dalgo
Sestdien izbraucām Liepājas - Pāvilostas posmu, 95% labs zemes ceļš. Dažās vietās bija sabērtas milzīgas grants čupas, lai ar mašīnām nevar izbraukt (ar blaķeni arī var aizmirst). Vietām bija šlakbaumi ar trosēm kas jāapbrauc. Vienā vietā bija izrakts dziļš grāvis, nācās to vietu šķērsot pa blakus grāvjiem.

content31-foto.inbox.lv/...G-2697.jpg
content31-foto.inbox.lv/...G-2712.jpg
content31-foto.inbox.lv/...G-2709.jpg

Skatijos kartē, ka Pāvilostas - Alsungas, un Alsungas - Ventspils posmi ir daudz sliktākā stāvoklī, apaudzis vietām ar zāli un laikam arī krūmi, šādā gaījumā arī par blaķeni var aizmirst.
 
Kaarlis
Tajā posmā aptuveni tā pat, tikai dažbrīd vairāk krūmi.
 
Eduards
Kāds ir plānotais ceļš no Rīgas līdz Alsungai? Kur tiek plānoti pitstopi?
 
Guntis
Ar nakšņošanu?
 
Kaarlis
Eduardam: īsākais un ātrākais ceļš ir laikam Rīga, Jūrmala, Kandava, Kuldīga, Alsunga. e22- p130- p120, p119
Pitstopi atkarīgi no personīgās pakaļas tehniskā stāvokļa un vajadzības sastapt ceļabiedrus. Grin Līdz ar to mazliet var pieklibot starta laiks no Alsungas šosejas un dzelzceļa uzbēruma krustošanās vietas. Vel arī, ja piesakās blakusvāģu ekipāžas, vidējais ātrums samazinās un nobīde laikā var sanākt pat stunda.
Guntim: Veicot testa braucienu bikiņ aizgulējos, izbraucu no mājas ap 9.40. Ap 20.00 mājās jau riju kotletes- kāda tur nakšņošana? Kuldīgā vēl līdz rumbai aizgājām un lidojošās vimbas minūtes 10 paskatijāmies.
Ceļa karte: https://goo.gl/maps/agRvu
Labojis Kaarlis uz 28-04-2015 00:14
 
Guntis
Es vēl nezinu vai tieku,pagaidām saku ,ka tieku.Mani palaidīs pēdējā mirklī.
Nebraukšu ja līs,bet aizdomas,ka es nebūšu tad viens.

Par laika apstākļiem nevajadzētu norunāt? Nu vismaz tur augšā ?
 
Eduards
Ceļš Kandava - Sabile ir slēgts, saskaņā ar Latvijas valsts ceļu mājas lapu.

P130 (no 13.95km līdz 15.3km) Valsts finansēta a/c segas pastiprināšana un rekonstrukcija.
Tehnoloģiskais pārtraukums, bet posms visa veida transportam ir slēgts. Apbraukt būvobjektu ir iespējams pa autoceļiem Stende - Sabile - Pūces (V1402) un Plosti - Pūces (V1474). Paredzamais būvobjekta apbraukšanas laiks ~ 30 min.

Droši vien Aldis var sniegt precīzu atbildi par esošo situāciju remontējamajā posmā, gan par braukšanas apstākļiem uz apvedceļa.
 
AldisK
Patreiz tur neviens nestrādā, izbraukt var bez problēmām. Tiesa ir gan ceļa zīmes, kas to aizliedz. Ja gadās policija var iznākt domstarpibas.
Bet no Plostiem var mierīgi izmantot, nevis apvedceļu caur Matkuli uz Sabili, bet Plosti-Vāne-Kabile-Kuldīga. Vāne-Kabile-Kuldiga jau kādu gadu ir pabeigta ceļa būvniecība, asfalts visā garumā, svaigi uzliets, ar slaidiem līkumiem. Var braukt ar baudu. Nedaudz palicis vecais asfalts ap pašu Kabili. Km starpība līdz Kuldīgai praktiski nekāda nav.
 
valdis 1
Kabilē ir tāds nedaudz OFRODS!!!Sad
 
Laacis_ar07
Man nav ponjas KAA tur izbraukt,bet absveru domu ka braukshu,Man Tukumaa ir
kur nakshnjot,citāda jau no riita nepaspeetu uz startu!
 
AldisK
Informācija Kārlim. Pa brīvdienām biju aizbraucis apskatīt dažus nojauktos dzelzsceļus. Pašas stigas tādas pašvakas, bet daži tilti ir saglabājušies. Grin
img_2063.jpg

Labojis AldisK uz 04-05-2015 21:11
 
AldisK
Pievieno tikai vienu bildi.
img_2042_1.jpg
 
AldisK
aaa
img_2054_1.jpg
 
AldisK
sss
img_2038.jpg
 
turists
content3-foto.inbox.lv/albums/r/retroturists/Jawa_klubs/dzelzscelsh2015.png
 
Spiker
Tātad Kārļa mudināts pierakstos šim pasākumam un aicinājums arī potencionālajiem braucējiem pierakstīties:
1. Spiker (Mārtiņš) Solo Jawa 634.
 
Kaarlis
Nu, nē! Kas grib, tas brauc, kas nē, tas tup dīvānā, laiž balodīšus un rij čipsus ar alu. Pieraksta sistēma nav nepieciešama, jo pusdienotāju skaits nav īpaši ierobežots. Vienīgi būtu labi apzināt tos, kam ir vēlme piedalīties un tomēr braukt pa koplietošanas ceļiem. Vēl labāk, ja sačupotos paši un nospraustu kopīgu apbraucamo maršrutu.
 
Dalgo
Varu pievienoties tikai tieši Alsungā, tātad atrunātais laiks 12:00 / +, būtu labi ja tāds tas būtu arī dzīvē. Tikšanās kādā konkrētā vietā?
 
Kaarlis
Pasākuma situācija ir tāda, ka nav iespējams precīzi noteikt ierašanās un starta laiku Alsungā. Iespējams, pulciņam pievienosies neiebraukto motoru un blaķeņu saimnieki. Tādā versija iznāk vismaz stunda plusā.
tad jāprecizē tiem, kas nestartē no Rīgas: Starta laiks ir konstanta un nekā nemaināma vērtība, Pārējais precizējams ar telefona vai īsziņu starpniecību.
Tiekamies uz ceļa!
 
Iet uz forumu: