Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Vējstikli
Juris2
Iedomājos uzstādīt vējstiklu , bet apmierināts nēesu , jo lai kā arī regulētu stikla slīpumu nepatīkami purina galvu , varbūt esu par garu augumā vai kas cits .... Komentāri , pieredze?
content31-foto.inbox.lv/albums/y/youth2/28-08-2015/DSC-0533.sized.jpg
 
RaimondsB
Kādas firmas stikls? Vai var foto no priekšas?
 
konuss
Veter v harju,ja, hujarju,jawa rullē.
 
RaimondsB
Labs komentārs Konuss Smile bet dažreiz liekas ka par traku.
Idejas problēmas novēršanai var pasmelties www. mrashop.de mājas lapā par vējstikla pagarinājumiem.
Materiālu var mēģināt skatīties kviller.lv .
Ja ir iedvesma un vēlēšanās... var mēģināt ko darīt.
 
RaimondsB
Domāts bija vējš par trakuSmile
 
Juris2
Varūt kāds kaut ko var pastāstīt par tiem lielajiem vējstikliem - es nezinu vai tie ir Jawas oriģinālie vai tā laika papildus aprīkojums ?
 
Laacis_ar07
Tas bij papildaprīkojums vecajām labajām,ja par stikliem,tad ne ar vienu jau nejutīsies kā mašīnā,,katram savs virpulis būs,,un dzinēja skaņas vairāk būs dzirdamas,,es nezinu ideālu stiklu!
 
aivarsz
Juris2 rakstīja:

Varūt kāds kaut ko var pastāstīt par tiem lielajiem vējstikliem - es nezinu vai tie ir Jawas oriģinālie vai tā laika papildus aprīkojums ?


Šos stiklus taisīja Igaunijā, bet gan jau bija arī citi izgatavotāji.
Mans privātais viedoklis- ja uzstāda kā aksesuāru izbraukšanai 1x gadā, var jau to darīt, kaut mocītis bez liekiem uzkabinājumiem izskatās labāk.

Ja ir doma uzstādīt šo stiklu praktisku vajadzību vadītam, domājot par garākiem braucieniem dažādos laika apstākļos, atkal mans subjektīvais viedoklis ir negatīvs. Aerodinamiski nekāds, liels gaisa stūmējs. Un vadītājs vienalga saņem gaisa (lietus) virpuli ģīmī. Pie tam, nedod dievs nožauties un to stiklu saplēst. Plīst labi, gabaliem ļooti asas šķautnes. Savulaik uzstādīju, bet ļoti ātri noņēmu un atdevu tālāk.
 
Dalgo
Aivar, tas tiešam ir Tavs subjektīvs viedoklis, un neveiksmīgā pieredze.
Tas stikls nav nedz bremzējoša bura, ne traucēklis. Tas ir pie nosacījuma. ja stikls ir normālā slīpumā, kad vēja plūsma iet tieši pāri pierei, un stikls ir tieši augstumā zem deguna.
+ vari brīvāk justies uz sava moto, gan galvu viegli grozīt gan pašam vieglāk, jo Tev vējs neplēš nost no sēdekļa.
Lai arī cik plats vai šaurs esi pēc auguma, Tu pats sēžot vertikāli - bremzē vairāk ne kā šis stikls. Nekādi degvielas patēriņi, tikai ērtāks un baudāmāks brauciens!

Protams nevajag likt to stiklu vertikāli, kā to bija izdarījis Aldis uz somijas braucienu..
BILDE

content31-foto.inbox.lv/albums/d/danston/IMG_2/stikls.sized.jpg

Vot tās ir auzas. Pirmkārt - tam jau nedrīkst skatīties cauri, bet tikai pāri..

bet ja liek slīpi, superīga braukšana!

Un ja šie mazie stikli tevi nepasargā no vēja, tad kāda jēga no tā vispār? Kāda jega no tā, ka visa gaisa plūsma tiek pūsta tieši tev ģīmī vai uz krūtīm???
Lai trenetu kakla skriemeļus?

Garos braucienos, it īpaši ne tais pašos ideālākajos laika apstākļos - lielai stikls ir štelle, tā pat kā sakarīgas bikses un zābaki.
 
cyprus1
Par lielajiem stikliem nav pieredze, bet par mazajiem varu padalīties.
Agrā jaunībā Čezetai biju uzlicis mazo stiklu,sākumā vairāk kā stila dekorācija.Braukājot likās ka nekāda dižā efekta nav.Tajā laikā uzcēlu no detaļu kaudzes sporta Ižu un pirmais nopietnais izbrauciens liek konstatēt-baigais pretvējš!!!
Tad pārliecinājos ka arī no mazā stikla tomēr ir liels labums.Nav taisnība ka jēgas nav! Pretvēju cēla tieši pāri ķiverei.Arī komiska pieredze kad braucām divatā ar brāli, neizņēmām līkumu un ielidojām paaugušu rudzu laukā.Rudzu vārpas atsitoties pret stiklu lidoja pāri galvām kā no kuļmašīnas!
Labojis cyprus1 uz 01-09-2015 21:43
 
aivarsz
Dalgo jau pateica dažas pareizas lietas. Es ar savu postu tikai gribēju teikt, ka tas soclaiku izstrādājums ir ļoti veselībai bīstams pasākums crash gadījumā (kā mēs varē jām pārliecināties arī augšminētā Alda gadījumā Somijā). Pat blaķenei šobrīd esmu uzlicis vējstiklu, kas izgatavots no elastīga materiāla, ko nevar ssplēst bīstamās sastāvdaļās. Runājot par moto vējstiklu, normāls mūsdienu izstrādājums ar labu aerodinamiku un stipri mazāku virsmas laukumu spēj aizsargāt daudz labāk par to nīstamo un bīstamo (manuprāt) Salvo izstrādājumu. Protams, lai iegūtu labāko rezultātu, ir jāpacīnās gan ar sagāzumu, gan attālumu uz priekšu, kas visvairāk atbilstu vidējam kreisera ātrumam dodot max rezultātus.
 
Juris2
Es kaut kur dzirdēju ka to Salvo vel ražo? Gribētos tādu noprovēt, jo laikam tas kas ir manā bildē redzams ir par zemu , man apmēram 1.95m
 
palsmanietis
Sveicieni latvju Jawistiem.Redzu ka notiek varena diskusija par un ap vejstikliem.Mans personigs viedoklis ir sekojoss-lietoju Salvo stiklu jau gadus tris ,esmu atradis optimalo slipumu ,samazinaju vina orginalo augstumu par aptuveni 5 cm.Braucu ar mociti regulari,lietus laika gan drusku jatur galva zemak,bet parasti skatos pari.seja veja nav un varu drosi teikt,ka no vina neskirsos.Ceru ka dels ieliks bildi
 
Juris2
Tad tos Salvo stiklus var dabūt ?
 
andrew_77
palsmanietis rakstīja:

Sveicieni latvju Jawistiem.Redzu ka notiek varena diskusija par un ap vejstikliem.Mans personigs viedoklis ir sekojoss-lietoju Salvo stiklu jau gadus tris ,esmu atradis optimalo slipumu ,samazinaju vina orginalo augstumu par aptuveni 5 cm.Braucu ar mociti regulari,lietus laika gan drusku jatur galva zemak,bet parasti skatos pari.seja veja nav un varu drosi teikt,ka no vina neskirsos.Ceru ka dels ieliks bildi
image0003.jpg
 
oilmaster
Salvo stiklam vajag pareizo regulāciju un tad ir pat ļoti labi!
 
Andzs
Labdien! Kāda pieredze ir ar Givi vējstikliem A31 un A660 uz 361. modeļa vai 360 ar platajiem ragiem? Kādas atsauksmes? Paldies!
 
Gints13
Ar vējstiklu pieredzi nebūs tik vienkārši! Par vējstikla piestiprināšanu, derēšanu konkrētam Jawas modelim - pieredzes apmaiņa ir lietderīga. Bet attiecībā uz vējstikla funkcionalitāti, tur katram ir savas sajūtas, kas atkarīgas no miesasbūves un auguma garuma. Biju uzlicis 634 nelielu vējstiklu (īsu un šauru) - izskatījās ļoti labi un braucot pa pilsētu visnotaļ priecēja. Nobraucu pārdesmit kilometrus pa šoseju, uzreiz viņu noņēmu, jo gaisa plūsma precīzi trāpīja uz ausīm, radot nenormālu troksni caur visu ķiveri. Vējstikla leņķa regulēšanai nekādas jēgas nebija, jo uz ausīm gaisa plūsmu tas novirzīja dēļ sava šauruma (varbūt arī leņķa regulēšanas mazais diapazons pie vainas). Savukārt citi, augumā garāki (vai īsāki), ar tādu pašu vējstiklu brauc un ir apmierināti. Tāpēc, lai pirkumu nenožēlotu, iesaku sākumā pamēģināt pabraukt pa šoseju ar vienāda modeļa Jawu, kurai ir tāds vējstikls uzstādīts.
 
gacans
Vai jawai vispār ir vajadzīgs stikls,braucot vidēji ap 90km/h nekādu diskonfortu nejūtu !!
 
Laacis_ar07
Ar givi man viss labi, vieglāk ripo kā bez stikla, lietus laikā arī labāk,bet vējš gar ausīm gan zēģelē..jāliek kautkāds papildus stikla spoilerīts vēl. Gacam,vēsā laikā stikls nodrošina komfortu, un vēju šķeļ labāk nekā mani 115kg. Tā tikai Aivars vēju nejūt,Grin
 
Iet uz forumu: