Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 692
Jaunākais lietotājs: Endzuks20
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Jawa doķi
Vai jawas dokumentiem ir kada vertiba ja ir tikai tehniska pase bez ramja vai ka tada ?
 
AldisK
Ja no likumiskā viedokļa, tad plikiem dokumentiem nav nekāda vērtība. Par pārējo publiski neapspriež.
 
Dezinfektors
Bet ja tie dokumenti ir uz kādu cilvēku, kurš sen jau miris? Es nevaru saprast kāda jēga ir no tiem sludinājumiem, kuros tirgo dokumentus, kuriem nav ne dzīva īpašnieka, ne rāmja. Un ja arī būtu rāmis, kāda jēga no tādiem dokumentiem? Vai tad ir kādi ceļi kā tos var dabūt legālus?
 
AldisK
Nu, ja ir rāmis, tad vēl kaut ko var mēģināt. Pirkt donoru. Satellēt motociklu, lai izskatās pēc motocikla, meklēt mirušā cilvēka mantiniekus. Nokārtot mantojumu uz mantinieka, tad pārrakstīt uz sevi.
Vienīgi, vai padomju motocikliem un jawām tas atmaksājas? Tā var darīties, ja ir kaut kāds super rets aparāts. Ja nav tā rāmja ar to pašu numuru, tad par visām darbībām ir krimināllikums un kriminālatbildība.
Sludinājumos jau neviens Tev neaizliedz kaut ko tādu tirgot. Varbūt ka kāds arī uzķeras. Esmu lasījis, "dokumentus var nokārtot caur motormuzeju", kas arī ir vistīrākas muļķibas uz pēc otrā pasaules kara ražotiem transporta līdzekļiem.
Vērtiba vienigi ir komplektam: dokumenti, rāmis ar numuru kāds ir dokumentos, dokumentos minētais īpašnieks dzivs, pieejams un ar vēlmi aizbraukt uz CSDD un to visu pārakstīt. Protams rāmi vien nepārrakstīs. Motociklam jāizskatās pēc motocikla, Rāmis, riteņi, dubļubleķi, motors.Vēlams, lai krāsa sapas. Kaut vai ar lēto baloniņu jānopūš.
Labojis AldisK uz 21-09-2015 17:42
 
Spiker
Aldi, redzu kā esi speciālists šai jomā! Varbūt vari pastāstīt sīkāk, kā ir ar to mantojuma lietu. Kur mantiniekam īsti ir jāgriežas, lai šo mirušā cilvēka TL pieteiktu kā mantojumu?

Liels paldies jau iepriekš!
 
AldisK
Parasti visas mantojuma lietas, tai skaitā arī par TL kārto caur notāru. Ko tur konkrēti- kādus dokumentus prasa, es nezinu, bet, domāju, notārs visu pateiks. Protams tas nebūs par velti.
 
cyprus1
Ja ir pirmās pakāpes radinieks(dēls vai meita) tad notāram uzrāda TL pasi un savu dzimšanas apliecību kas pierāda radniecību.Notārs ievieto sludinājumu Latvijas Vēstnesī ka konkrētā persona kārto mantojumu.No sludinājuma ievietošanas datuma pēc 3 mēnešiem un piecām darba dienām,ja gadījumā vēl kāds nav pieteicies uz mantojumu,saņem mantojuma apliecību un viss-reģistrē uz sava vārda.Izmaksas precīzi nepateikšu,apmēram no 100 līdz 200 Eiro.Man bija sarežģītāka lieta kā motocikls.
Nezinu kāds process ja mantotājs piem. ir mazdēls.
 
AldisK
Kā nupat dzirdēju, dažreiz gadās, ka šiem dokumentiem un arī dzīvajiem īpašniekiem ir kaut kādas problēmas ar likumu un sodiem. Lai varētu pārrakstīt jānomaksā soda naudas, kuras pārsniedz motocikla vērtību. Par šo ja gribēs var pastāstīt kāds mūsu foruma un kluba biedrs, kurš gan uz to neiekrita. Pirms kaut ko pirkt vajag visu uzzināt.
 
Kaarlis
Tieši tā. Pirms pirkt, vajag visu iespējamo informāciju. Reāla situācija iz dzīves: Ir mocis, ir papīri, numurs un īpašnieks, taču izdarīt neko nevar, jo īpašnieks pamanijies moci norakstīt, savukārt uz tā vēl karājās 500 jevreičiku no tiesu izpildītāju puses. Protams, var jau maksāt un visu kārtot bet vai tas ir tā vērts?
 
morgans
Piebiedrojos diviem augstāk esošajiem kungiem...pirmsākumos meklējot motocikletu būros caur sludinājumiem un pavilkos uz braucamo kādā Sēlijas mazpilsētā,kuram pēc pārdevēja vārdiem ''ar dokumentiem viss ok''. Par cik bija nobildēta valts numura zīme... radās iespēja pārbaudīt īstenā saimnieka likumpaklausību Grin izrādījās ka šis piekerts braucot ''kunga dūšā'' un automātiski moto cena(kas sludeklī jau tā bija ne tā mazākā) palielinājās par nenomaksāto soda naudu Shock Stipri šaubījos vai istenais Jawas saimnieks steigs nomaksāt šo sodu. Pavisam nesen šis pārdevējs nopārdeva Jawu ar tieši tādu pašu likstu...bet nu katrs pats sava likteņa kalējs Smile
 
Spiker
Visādi brīnumi dzīvē sastopami...
Es pagaidām uz jaunu braucamo netēmēju, bet baigi gan gribētos... Tās cenas ss.lv sabojā visu vēlmi.
Bet informācija bija nepieciešama čomam, cik noprotu viņš ir tiešais mantinieks un problēmām ar dokumentu iegūšanu nevajadzētu būt... Būtu grēks atstāt Iž-49 nepiereģistrētu un bez dokumentiem.
 
Laacis_ar07
Es arī un atkal!, iekūlos vienā afērā.Par bmw dzinēja galvas remontu algā saņēmu jawa 360.doķi vecie arī tika uzrādīti,pat saimnieks esot sastopams un par kādu 07 dabūjams uz csdd.Bet redzēsim cik liels parādiņs viņam sakrājies pret valsti.Tātad vai man būs arī doķi,,rādīs laiks,mocim stāvoklis braucams uzreiz.,viss saliets ar eļlām,jāmazgā.Man tas mocis 100gadu,,bet kursabiedrs grib pievienoties jawa pulciņam,gan pret kautko iemainīšos ar šamo! Pagaidām pašizmaksa 260 euro+papīri.
 
Laacis_ar07
Solijos ka ziņošu par tālāku gaitu ar 360 var teikt piespiedu iegādi.Motocikls vēl nav pie manīm,jo kā parasti nav laika,,toties dokumenti ir un saimnieks arī ir atrasts bez parādiem,un tiešais!(pat tīri zolīds onka)
Tikšu pie busiņa,vedīšu mājās būs arī bildes! Tā kā rakstiju ka sakārtošu jawu braukšanai priekš kursa biedra,tad jau veicu ar viņu barteri un iemainiju moci pret senu skaistu skapi,izcilā stāvoklī,ar daudziem iegrieztiem skaistiem elementiem(būs bilde).Būs mums jauns biedrs,un es tiku no situācijas.Papīrus viņš pats kārtos par saviem līdzekļiem! Šaj gadijumā gribējās izglābt vēl vienu motociklu,jo neviens cits tajs mājās nebūtu neko darijis,ne īpašnieku meklējis,ne agregātu darbinājis!
 
Iet uz forumu: