Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Čehija. Brauciens 2012 jūlijs / augusts
bargais
Uz šo brīdi esmu gatavs braucējs.
Labojis aivarsz uz 09-05-2012 16:56
 
AldisK
Oilmasters pagaidām klusē. Varbūt tiešam mums jātaisa sava alternatīva. Es arī esmu gatavs braucējs. Man ir sariktēti atvaļinājumi un laiks šim braucienam. Piekrītu arī par nīkšanu un izrādīšanos, pa to laiku var nobraukt 300km. Saprotu, ka bez Oilmastera mēs Čehijā un rūpnīcā neko neiesāksim. Pieļauju iespēju, ka var braukt divās grupās un ar Oilmastera sarunāšanu to rūpnīcas un muzeja apmeklēšanu dara kopā. Tā teikt: " Vilks paēdis un kaza vesela" . Tad varam paši taisīt savu maršrutu un kompāniju, kura kopā brauc.
Cik būtu gatavi braucēji? Dodiet ziņu.
 
oilmaster
Nu, ko lai es saku. Uz doto momentu esmu apsolījis saorganizēt sagaidīšanu rūpnīcā. Neko dižu jau viņi tur nepiedāvās, bet solijās, ka sagaidīs.
Apmēram 10-15 km no rūpnīcas atrodās muzejs ar praktiski visiem modeļiem.
Muzeja 2-rajā stāvā ir viesnīca, kurā varētu mēģināt palikt. Jāmēģina norezervēt uz to laiku, un mēģināt atlaidi sarunāt, bet to kad taps skaidrs plāns.
No muzeja ir apmēram 40 km līdz Prāgai, kuru vajadētu izbraukāt.

Pagaidām viss...kaa braucam, kādā satāvā, nav skaidrības, Georgs neko sīkāk nav skaņojis, viņa plānus pa kurieni braukt un ko tur darīt nezinu. Kā paši nolemsim, tā būs. Pats braukšu ar auto un sagaidīšu braucējus galā.
 
Jancic
Nu tad beidzot arī es uzsitīšu kautko pa taustiņiem Smile
Personīgi, ja es varēšu izkārtot atvaļinājumu, tad braukšu, BET man negribas kopā ar Georgu, tā karogu plivināšana utt. mani galīgi nepiesaista.
Es esmu labāk par prāmja variantu līdz Vācijai, Poliju galīgi ar Jawu purināt negribas.
Taisam savu braucienu, ja jau esam atdalījušies no elitārā retro jawa katla. Tā teikt, šie no astrumiem, mēs no rietumiem ieņemtu Prāgu! Smile
Vai vispār uzorganizējam savu braucienu, maucam ar prāmi uz tiem pašiem fričiem, un tad tur kapājam pa fričlandiju. Cool
 
aivarsz
Jancic rakstīja:

Nu tad beidzot arī es uzsitīšu kautko pa taustiņiem Smile
Personīgi, ja es varēšu izkārtot atvaļinājumu, tad braukšu, BET man negribas kopā ar Georgu, tā karogu plivināšana utt. mani galīgi nepiesaista.
Es esmu labāk par prāmja variantu līdz Vācijai, Poliju galīgi ar Jawu purināt negribas.
Taisam savu braucienu, ja jau esam atdalījušies no elitārā retro jawa katla. Tā teikt, šie no astrumiem, mēs no rietumiem ieņemtu Prāgu! Smile
Vai vispār uzorganizējam savu braucienu, maucam ar prāmi uz tiem pašiem fričiem, un tad tur kapājam pa fričlandiju. Cool


Sveiks,

Šodien man pazvanīja aldisk, kam arī ir līdzīgs viedoklis, kā tev, par tēmu- davai- atsevišķs brauciens ar savu kompašku, maršrutu, bet uztaisot tikšanās dienu, piemēram Jawa rūpnīcā / muzejā, datumā, kuru saorganizējis Oilmaster. Kāpēc gan ne? Tas variants ar prāmi vienā virzienā, starp citu varētu būt interesants un arī argumentēts. Kādus dažus mēnešus atpakaļ pamaršrutēju, paskaitīju izdevumus, vēl, laikam arī kaut kādus ieteikumus retrojavistiem uzrakstīju. Kopumā varētu būt O.K. arī šāds variants. Jo poļu latgale- tobiš vidiene tiešām nogurdina. Pietiek izbraukt arī tikai vienreiz. Pasēdēšu kādus vakarus pie kompīša, ko arī jums iesaku, palūrēšu iespējamās interesantās apskates vietas, naktsvietas, u.t.t., pēc tam varam padalīties ar viedokļiem.
P.S. Man patika arī Gunta komentārs. !!!
 
AldisK
Nu jau kaut kas lēnām sāk veidoties. Turpinām tālāk. Man vienīgi nepatīt tie teikumi: "ja varēšu dabūt atvaļinājumu". Citādi kad pienāk tas laiks nav vairs kas brauc. Kaut kāda nedēļa vismaz ir jārēķina.
 
oilmaster
Ja caur Vāciju..brauciena variants ja nemaldos no Ventspils līdz Lībekai?! Tādu maršrutu brauca pārus gadus atpakaļ Valdis un Arnis ar 634+Velorex. Valdis toč te ir ielogojies, gan izlasīs un izstāstīs sīkumos. Ja nē, tad pats zvanīsu viņam un lūgšu, lai padalās pieredzē.
Labojis aivarsz uz 09-05-2012 16:59
 
aivarsz
Pāris gadus atpakaļ bija mazliet cita situācija, citi prāmji un transportkompānijas, citi izcenojumi. Šobrīd var skatīt Ventspils, Liepājas vai Klaipēdas piedāvājumus. Bet tajā pasākumā bikiņ jāiedziļinās. Ja pareizi atceros, Liepāja-Travemunde (Lībeka) ~ 22 h peldējums ar 4 ēdienreizēm. Bet negribu samuldēties, jāpalūr tajos piedāvājumos, cenās, u.t.t. Atceros, ka mocītim (solo) tas ceļojuma cipars ap 17 Eur vasarā, + 4x barošana < 30 Eur. + kajīte, kas ir tas dārgākais punkts, atkarībā no apstākļiem un novietojuma. Bet, patlaban, rakstu tikai pēc atmiņas
Labojis aivarsz uz 08-03-2012 00:08
 
AldisK
Es te mappointā iemetu maršrutu Lībeka Prāga taisnāko variantu bez bāņiem apmēram 600km. Ja kaut grib redzēt tad normālas divas dienas. Jāpapeta kas pa ceļam ir ko redzēt. viena vieta ir Drēzdene, un vēl dažas pilsēteles. Varbūt pie tā tad arī sākumā var pieturēties. Turp prāmis atpakaļ, kā nospriež. Man kaut kā gribētos caur Slovākiju un Zakopāni Tatru kalnus paņemt priekšā.
 
aivarsz
Parakos dziļāk, škiet, ka Klaipēda šobrīd ir ar vispievilcīgāko ciparu savietojumu, ātrāko piegādi, u.t.t. bet, vēl jārok.

Tālāk matemātika. Protams, ir vēl dažādi varianti.
1.Rīga- Prāga- ar moci, atkarībā no maršruta izvēles, 1300 - 1450 km. Rēķinam degvielu, iespējamās nakšņošanas reizes, paiku un, protams, kādu aliņu bez tam, iespējamās apskates vietas, kas arī var aizņemt laiku.
2. Rīga- Klaipēda- ~300km, izbraucot no rīta, trāpam uz prāmi pusdienlaikā.
Klaipēda- Sassnitz- prāmis. Ceļš ~18 stundas. Alus. Meitenes? Smile Agrā priekšpusdienā var nokļūt uz sauszemes fāterlandē. Vēl nevaru konkrēti pastāstīt par izmaksām, tur ir jāpiestrādā. Piedāvājumi ļoti atšķiras. Un ir varianti, par to, kāds ir mocītis- ar vai bez blaķenes, kā gribās sakārtot savus ēšanas paradumus, kā arī, vai vajag, un kādu vajag kajīti, vai pietiek ar koptelpas biļeti, un pieejamo dušu.
Sassnitz- Berlin- Dresden- Praga- 700 km, bet fāterlande apskatīta. Tas tā, pārdomām. Un Brandenburgas vārtiem un Reihstāgam kirdik, Drēzdenē Louis lielveikals izpirkts tukšs... Smile Ja nopietni, tad šis tika rakstīts tikai, lai jūs saprastu izmaksas, nepieciešamo laiku vienā virzienā un salīdzinošās kilometrāžas.
Labojis aivarsz uz 08-03-2012 00:36
 
AldisK
Papētīju prāmi Ventspils Travemunde(Lībeka) Izbrauc Piektdienās 04.00 no rīta reģistrācija 2st iepriekš. Brauciens 27 stundas. Nebija norādīta motocikla cena. 2vit kajīte sākot no 96Ls 4-viet. 160Ls. Setdien no ŗita ap 7.00 esam Lībekā un uz priekšu.Kā jau rakstīju mappoints Lībeka prāga izrēķināja ap 600km pa mazajiem ceļiem ne bāņiem. Pa ceļam šādas tādas pilsēteles, Drēzdene, var iebraukt Berlīnē. Dienā ap 300km divās dienās līdz Prāgai. Klaipēda man liekas šo lietu sarežģī. Var būt kādu latu iegūst prāmī, bet pazaudēsim degvielā, jo braukšana tālāka. Vēl jāuzzina visas izmaksas prāmjos.
 
turists
Vācija ir autobāņu zeme un braucot lēni pa bāni sajūta ir draņķīga, bez tam jebkura neveiksm bāņa malā, ja netiek sasniegta kāda no atpūtas nobrauktuvēm, izmaksā ļoti dārgi. Policija ir klāt vidēji 10- 15 minūšu laikā.. seko bezatrunu evakuācija, protams, uz tehnikas īpašnieka rēķina.

Es te nemēģinu atrunāt no Vācijas.. tikai dodu vielu pārdomām. Smile

Arī polija ar savu nepārtraukto tranzītu nav nekāda medusmaize, bet tur vismaz var nolīst maliņā un kautko paskrūvēt.. Smile
 
oilmaster
http://eurotripjawa.webs.com/

Te braukuši tieši ar JAWA

Piezvanīšu Valdim, lai padalās piedredzē kā, kas.

Vienīgi, ja uzņemās organizēt, tad tas ir jādara un ātri. Jāizkristalizē braucēju pamats. Sīki jāizplāno maršruts, kad izbrauc, kad atbrauc, cik tas viss (kuģis, degviela, viesnīca izmaksā), tehniskās pārbaudes, Jāutaisa afiša reklāmiņai, lai varu veikalā padalīt, jo man prasa, kas tur īsti notiek. Respektīvi jāsakārto tas kvalitatīvi ne tikai savstarpēji pazīsatamiem JAWISTIEM, bet, lai ir skaidrs arī cilvēkam no malas.
Pats Brauktu ar auto, sagaidītu tur uz vietas.
Man vajag skaidrību, kad, apmēram cikos plānots būt Prāgas apkaimē. Uz to laiku mēģinātu rezervēt viesnīcu, kas atrodas 2 stāvā virs muzejā. Tur paliekam 1 vakaru. Sarunāšu gidu, kas pastāstīs par modeļiem un vēsturi.
2 dienā no rīta velkam līdz rūpnīcai, tur izstaigājam vēsturiskās takas, rūpnīcas pārstāvis solījās tur sagaidīt. Tad metam uz Prāgu ekskursijā, vakarā Atpakaļ uz viennīcu un 3 dienā metam atpakaļ uz Vāciju un Latviju.

Ja brauc atsevišķi no Georga, tad ar šo tiekās tur. Mainās pieredzē, kā gāja utt.

Nu, tas būtu mans piedāvājums, pārējo plāno reālie braucēji, ar domu šo pasākumu piedāvāt citiem braukt gribētājiem.
Labojis aivarsz uz 09-05-2012 17:00
 
bargais
Ja ir doma paķert klāt Tatrus, tad pārbaudīts maršruta variants: Prāga-Zakopane (Polija) - Zdiar (Slovākija; tur man pazīstami, var laicīgi sarunāt ja ne visu viesu māju, tad vismaz placi teltīm. Tuvumā atrodas virsotne Lomnicky Štit, Belianskas alas, Vrbovas termālie baseini) - kempings Belovežas gāršā (Polija, sumbri un citi lopi) - kempings "Sportova" Augustovā (Polija) - caur Lietuvu uz mājām. Kaut kā tā. Varbūt kaut kas noder no iepriekš minētā.Cool
 
Peteris
Man ir pazīstama Polijas daļa Zakopane - Nowy Sacz, kur atrodas lielākā Polijā vārtu rūpnīca (varu noorganizēt ekskursiju) tālāk Tarnow - Rzeszow - Lublin - Bialystok - Augustow - Rīga = 1150 km, braucu katru gadu, bet tikai ar mašīnu.
Labojis Peteris uz 08-03-2012 15:41
 
Jancic
Nu par vāciju, vai tad tikai bāņi ir? jābūt tak kādiem mazākas nozīmes ceļiem pa kuriem mēs purpinātāji varam apbraukt tos bāņus + kaifa ar nekāda nebūs pa bāni vizināties. Tas tā personīgi es fričos neesmu bijis tāpēc jautāju.
Par Poliju, cik braucot uz Varšavu, esmu braucis cauri Augustov, jā tā vieta baigi labā izskatās, tur atpakaļceļā obligāti vajadzētu apmesties un pačilot. Smile
 
aivarsz
AldisK rakstīja:

Papētīju prāmi Ventspils Travemunde(Lībeka) Izbrauc Piektdienās 04.00 no rīta reģistrācija 2st iepriekš. Brauciens 27 stundas. Nebija norādīta motocikla cena. 2vit kajīte sākot no 96Ls 4-viet. 160Ls. Setdien no ŗita ap 7.00 esam Lībekā un uz priekšu.Kā jau rakstīju mappoints Lībeka prāga izrēķināja ap 600km pa mazajiem ceļiem ne bāņiem. Pa ceļam šādas tādas pilsēteles, Drēzdene, var iebraukt Berlīnē. Dienā ap 300km divās dienās līdz Prāgai. Klaipēda man liekas šo lietu sarežģī. Var būt kādu latu iegūst prāmī, bet pazaudēsim degvielā, jo braukšana tālāka. Vēl jāuzzina visas izmaksas prāmjos.


Ir jāpapēta, bet, ja vispār tiek runāts par prāmi, tur jau ir tā lielā šķirba. Rīga- Ventspils ir 200 km, Klaipēda 300. Tikai pusotru stundu, braucienam jārēķina klāt. Atšķirība- vai nu moto ceļojumu sākt mazliet agrā rītā uz Klaipēdu, vai iepriekšējās dienas vēlā naktī uz Ventspili. Prāmis ceļo Ventspils- Fāterlande 27 h, Klaipēda - Fāterlande 18h. Ekonomija 9 h, bez tam jārēķina, ka Ventspils piedāvā izbraukt nenormālā nakts vidū, Klaipēda, pusdienlaikā, lētāk, ar normālu iekāpšanu un izkāpšanu normālos laikos, taupot savus atvaļinājumiem atvēlētos laikus. Izkāpjot, var veikt nesaspringstot ~ pusceļu līdz Prāgai (+-300km). Ietaupīta pusotra līdz divas dienas, ja brauc no Klaipēdas, nevis Ventspils (vai Liepājas). Bet, vēl jāpapēta, jāuzbūvē, laikam kāds excelis, kas skaidri un gaiši parāda plusus un mīnusus visiem variantiem. Gan laikos, gan naudās. Un, varbūt, beigu beigās, nav tur baigi jāsaspringst uz tiem prāmjiem, bet jāizbauda tas milzīgais fūru izdangāto šaurceliņu kaifs tajā Polijā. Rīga- Prāga ir 1300 līdz 1400 km, atkarībā no maršruta izvēles. +Mazliet laika kādu apskates objektu redzēšanai un nakšņošanas vietu koordinēšanai. Cik dienas varētu būt nepieciešamas vienā virzienā? Nākamnedēļ, starp citu, kāpšu mašīnā, un, pēc gada pārtraukuma, atkal došos aptuveni tajā virzienā, par ko runājam. Cauri Polijai un Čehijai Brno, Slovākijai Bratislavai, vai Fāterlandei gar Berlīni vēl neesmu izlēmis. Galamērķis bikiņ paslēpot. Ar auto- jebkurā gadījumā, 24H un esmu galā. Ar mocīti- Tas jau ir Iron Buts vērts ceļojums.
Labojis aivarsz uz 09-03-2012 00:23
 
AldisK
Es te vēl mazliet paspēlējos ar mappointu. No Prāgas līdz Rīgai caur Slovākiju un Polijas austrumu malu apmēram 2000 km. Tas ir, vajadzīgas 5 dienas. Diezgan nopietni.Tātad sanāk:
1. 26. jūlijs cetrtdiena, vakarā jaierodas Ventspilī.
2. 27. jūlijs piektdiena, 4.00 atiet prāmis ceļs ar prāmi 27st.
3. 28. jūlijs sestdiena, agri no rīta noceļamies no prāmja. Lībekas apskate. izbraucam uz Šverinu apm 70km, Šverinas apskate, braucam līdz Vitenbergai apm. 250 km, protams ar pauzēm. Kaut ur pie Vitenbergas vajadzētu nakšņot.
4. 29. jūlijs svētdiena turpiām tālāk 60km pilsēta Torgau, pa ceļam Meisene, un pēc kadiem 140km Drēzdene. Vēl 150km un Prāga. Berlīni neierēķināju, jo jānobrauc no maršruta un tad varbūt nevar paspēt līdz Prāgai. Par to varam diskutēt.
5. 30. jūlijs pirmdiena Prāga un muzeji
6. 31. jūlijs otrdiena Prāga un muzeji, Kādā secibā, atkarīgs kā Raimonds sarunās.
7. mājupceļš sāku šaubīties par Slovākiju un Polijas austrumu pusi. Ap 2000km, piecas dienas, ja vēl kaut ko grib redzēt. Jāpadomā kaut kas cits.
Vēl viens variants pa Plijas ziemeļrietumiem ap 1500km. Tur arī ir ko redzēt.
Labojis AldisK uz 09-03-2012 00:21
 
aivarsz
Jancic rakstīja:

Nu par vāciju, vai tad tikai bāņi ir? jābūt tak kādiem mazākas nozīmes ceļiem pa kuriem mēs purpinātāji varam apbraukt tos bāņus + kaifa ar nekāda nebūs pa bāni vizināties. Tas tā personīgi es fričos neesmu bijis tāpēc jautāju.
Par Poliju, cik braucot uz Varšavu, esmu braucis cauri Augustov, jā tā vieta baigi labā izskatās, tur atpakaļceļā obligāti vajadzētu apmesties un pačilot. Smile


Polijai ir vairāki reģioni, kas ir baigi foršie. Mūsu galā, tevis pieminētā Augustova++, pie Balijas jūras- tas, kas ap Gdaņsku.Tas reģions, kas tuvāk Čehijai vai Vācijai, Krakova... Bet viss vidus... Diemžēl ir tāds, kāds nu ir. Jūlija beigās tur var gūt vienu no baudījumiem, piemēram, pārēdoties saldos ķiršus. Bet, mēģinot jebko maršrutēt garā braucienā, jārēķina 2 lietas. Pasākumam atļautais laiks, kā arī mērķis, jeb apskates objekti, ko šajā laikā cilvēki vēlētos iekļaut. Lai nav tikai bezsakarā nomīti kilometri, bet arī baudījums un labas atmiņas par paveikto.
 
Jancic
aivarsz rakstīja:

Polijai ir vairāki reģioni, kas ir baigi foršie. Mūsu galā, tevis pieminētā Augustova++, pie Balijas jūras- tas, kas ap Gdaņsku.Tas reģions, kas tuvāk Čehijai vai Vācijai, Krakova... Bet viss vidus... Diemžēl ir tāds, kāds nu ir. Jūlija beigās tur var gūt vienu no baudījumiem, piemēram, pārēdoties saldos ķiršus. Bet, mēģinot jebko maršrutēt garā braucienā, jārēķina 2 lietas. Pasākumam atļautais laiks, kā arī mērķis, jeb apskates objekti, ko šajā laikā cilvēki vēlētos iekļaut. Lai nav tikai bezsakarā nomīti kilometri, bet arī baudījums un labas atmiņas par paveikto.

Piekrītu, ja tā padomā, tad vienā reizē paspēt apskatīt 3 lielas valstis ( Vācija, Čehija, Polija) būs baigā slodze un tā ne šis ne tas liela skriešana un viss. Varbūt Polijas labāko vietu apskati un izbaudīšanu atstājam uz citu gadu, un spiežam uz Vāciju( tā kā ar prāmi sanāk braukt) un, pats par sevi saprotams Čehiju?
 
Iet uz forumu: