Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Čehija. Brauciens 2012 jūlijs / augusts
oilmaster
Pag..pirms apstiprinam datumus, riit uzzināšu, kad īsti sāk strādāt rūpnīca.Viņi jūlijā iet mistiskā atvaļinājumā...
 
Valdis
Izskatās ka plānojas iespaidīgs ceļojums Smile Vēl neesmu iepazinies ar visu šeit sarakstīto, bet tiem kas nav vēl redzējuši iepostēšu pa līdzīgu maršrutu braukta ceļojuma virspusēju foto atskaiti: www.motopower.lv/...al_id=6648
Labojis admin uz 14-03-2012 14:41
 
Gints
Redzot kā Valdis meklēja sveces Vācijā, š.g. braucējiem ir vērts sameklēt/pierakstīt kontaktus lokālajiem Jawa klubiem. Kas zin, varbūt noder.
 
Kaarlis
Valdis rakstīja:

Izskatās ka plānojas iespaidīgs ceļojums Smile Vēl neesmu iepazinies ar visu šeit sarakstīto, bet tiem kas nav vēl redzējuši iepostēšu pa līdzīgu maršrutu braukta ceļojuma virspusēju foto atskaiti: www.motopower.lv/...al_id=6648

Sveiks. Izstāsti kaut ko par izvēli veikt ceļu ar blaķeni. Plusi, mīnusi, degvielas tēriņi un citas lietas? Jūs taču braucāt bez pasažieriem.
 
Valdis
Kaarlis rakstīja:

Valdis rakstīja:

Izskatās ka plānojas iespaidīgs ceļojums Smile Vēl neesmu iepazinies ar visu šeit sarakstīto, bet tiem kas nav vēl redzējuši iepostēšu pa līdzīgu maršrutu braukta ceļojuma virspusēju foto atskaiti: www.motopower.lv/...al_id=6648

Sveiks. Izstāsti kaut ko par izvēli veikt ceļu ar blaķeni. Plusi, mīnusi, degvielas tēriņi un citas lietas? Jūs taču braucāt bez pasažieriem.

Izvēle par blaķeni galvenokārt saistījās ar to, ka:
1. Ar blaķeni nebija braukts un tas likās interesantāk,
2. Sākotnējā doma bija arī pamuzicēt uz ielas, tādēļ ņēmām līdzi ģitāras, kas nebūtu uz solo izdarāms.
3. Ar blaķeni ir iespēja atstāt mantas un nestaipīt apkārt kaut ko skatoties.

Bet realitātē blakus vāgis tomēr vidējo ātrumu krietni pasit uz leju, braukt ir grūtāk, kā arī kalnainā apvidū mocim ir pagrūti, Čehijā, Usti nad Labem trāpijās iela, kurā ar 1. tikai varēja tikt kalnā. Bet nu viennozīmīgi ar blaķeni ir ekskluzīvāk! Patēriņš sanāca ap 4,6l/100km visa brauciena griezumā manam mocim un mazliet virs 5 Arņa mocim. Ar blaķeni noteikti nav ko rādīties uz bāņiem (kļūdas pēc vienreiz trāpījām), jo reāli fūres ir ātrākas un ja netur virs 90km/h tad tu "maisies pa kājām". Ar blaķeni ilgstoši virs 90km/h labi nebeigsies. Mēs braucām izvairoties no bāņiem pa mazajiem ceļi, un tā arī bija daudz interesantāk, vairāk iespēju piestāt, vairāk ko redzēt utt.
 
Kaarlis
Neko darīt ietvaros sērfojot pa interneta dzīlēm uzgāju šādus ļautiņus: www.jawapower.de . Šamējie pagājušā gada vasarā brauca arī caur lv. Viņu programmā ir vasaras nedēļkodiens aptuveni tajos datumos kad braucam mēs un dislokācijas vieta ap 170 km no Sassnitz ( ja neesmu kaut ko sajaucis) Tā būtu versija par vienu naktsvietu un tusu ar aborigēniem.
Vienā no galerijām pavīd arī letiņu motoklubu jakas- varbūt var ko izzināt arī no šiem.
nokopēju šamējo programmu.

Programm

Sonntag 29.07: Anreise, Lagerfeuer, Grillabend, Wettkampfspiele mit und um die Jawa,
Besprechung der Ausfahrten

Montag 30.07
9.00 Uhr Frühstück, und Fahrerbesprechung
10.00 Uhr Ausfahrt zum Vogelpark Marlow
am Abend: Lagerfeuer, Wettkampfspiele mit u. um die Jawa,
18.00 Uhr Abendessen, alles rund um den Herring

Dienstag 31.07,
9.00 Uhr Frühstück und Fahrerbesprechung
10.00 Uhr Auf nach Güstrow, Schloss u. Museum mit Stadtbummel
14.30 Uhr Kaffee und Kuchen in Kuchelmiß
16.30 Uhr Abfahrt nach Linstow Van der Valk Resort, Oldtimerausstellung
20.00 Uhr Abendessen in Kuchelmiß es gibt Gulasch

Mittwoch 01.08.
9.00 Uhr Frühstück und Fahrerbesprechung
Jawa freier Tag, jeder wie er möchte
10.00 Uhr Wer Lust hat, Ausfahrt nach Teterow in die Heidberge, Burgwallinsel
18.00 Uhr Abendessen, Gebackenes Schwein, Lagerfeuer, Finnische Badesauna


Donnerstag 02.08. 5. Int. Jawa-Rallay
9.00 Uhr Frühstück und Fahrerbesprechung
10.00 Uhr Abfahrt zur Jawa Rallay, Mecklenburgische Seenplatte, Mecklenburgische Schweitz
12.30 Uhr Treffen im Radhaus u. Technikmuseum in 17153 Jürgensdorf Hofweg 10,
Mittagessen, danach weiter mit der Jawa Rallay
18.00 Uhr Abendessen Grillfleisch, Suppe, Fisch
Lagerfeuer, Finnische Badesauna


Freitag 03.08
9.00 Uhr Frühstück und Fahrerbesprechung
10.00 Uhr Abfahrt zum Technischen Museum nach Benzin und zum Lehmmuseum 19395 Gnevsdorf
18.00 Uhr Abendessen, Pute gegrillt auf Kanadische Art, Abschlussfeier mit Tanz u. Feuerwerk.
Übergabe der Pokale und Urkunden


Sonnabend 04.08

9.00 Uhr gemeinsames Frühstück u. Abreise
 
AldisK
Sazināties jau varētu un nebūtu jau slikti patusēt kopā. Vienīgi pēc tā mūsu plāna, mēs jau tuvojamies 29svētdienā Prāgai. Ja mēs aizkavējamies Vācijā, tad tas pasākums ievelkas.
Labi būtu, ja varētu satikties tai piektdienā, vai sestdienā, skatoties kur tas ir tai mūsu maršrutā.
Labojis AldisK uz 19-03-2012 00:10
 
Kaarlis
Cik tad galu galā sanāk kopējais cipars? www.scandlines.lt/...a_sassnitz
 
AldisK
Kaarlis rakstīja:

Cik tad galu galā sanāk kopējais cipars? www.scandlines.lt/...a_sassnitz

Cipars, cik es paskatījos ir 2viet kajīte ar dušu 180Eiro
2viet kajīte bez dušas 140Eiro
Guļamkrēsls 50Eiro, no šiem trim var izvēlēties vienu.
nevar izvēlēties
motocikls 34Eiro
motocikls ar blaķeni 40Eiro
Vēl protams ēšana, kura nav obligāti jāpērk, var grauzt savu maizi.
kā redzams minimums ap 90Eiro
 
aivarsz
Starp citu, interesanta vietne. http://www.polska.lv/info/
 
AldisK
aivarsz rakstīja:

Starp citu, interesanta vietne. http://www.polska.lv/info/

Super! Viss jau uzrakstīts priekšā.Atliek tikai nolemt, kādu konkrēti maršrutu sīkāk,un ko apskatām.

Merged on April 27 2012 23:20:42:
Paturpināšu savu iesākto variantu.
1. 28. jūlijs sestdiena, ap 13,00 izbraucam no Latvijas 21,00 attiet prāmis no Klaipēdas ap 19,00 vajadzētu būt Klaipēdā.
2. 29. jūlijs svētdiena, prāmis 14,00 ieiet Sasnitcā, nolādējamies no prāmja, braucam līdz Kuhelmisai apm. 160km. Pa ceļam apskatot mazās Vācijas pilsēteles, to pašu Sasnitcu, Strālzundi u.c. Pievakarē ierodamies pie mūsu jaunajiem draugiem viņu Jawa tusiņā. Nakšņojam teltīs.
3. 30. jūlijs pirmdiena, pavadām dienu pie javistiem, piedalāmies viņu izdarībās, varbūt kaut ko apkārtnē var apskatīt.Varbūt pēc viņu ieteikuma. Pārnakšņojam turpat.
4. 31. jūlijs otrdiena, izbraucam, Waren, Neistrelica,cauri Berlīnei, Zossenai, Apskatot ko gribam. Vēl Luckau, Calau, un beigās Senftenberga, ezers un kempigs ar telts vietām 5Eiro tikai nesapratu vai no cilvēka vai telts. Apm. 320km.
5. 01. augusts trešdiena Senftberga, Drēzdene (pa nebāņiem), izmetam līkumiņi caur Karlovi Variem un Prāga. Apm 330km Vakarā ierodamies pie Prāgas. Nakšņošana ,varētu kā Raimonds sarunās, tajā motelī.
6. 02. augusts ceturtdiena Prāga un muzeji, Sīnī dienā varētu to Jawas rūpnīcu, Jawas muzeju.
7. 03 augusts. piektdiena.Prāga un muzeji, šajā varētu Prāgas pilsētu ievērojamākās vietas un varbūt pievakarē var doties uz Slovākijas pusi. Braucam apmēram 100-200km uz Slovākijas pusi pa ceļam apskatot mazās pilsēteles. Kaut kur pie Svītavī(Svitavy) varētu nakšnot, jāatrod vieta. apm. 200km no Prāgas.
8. 04. augusts.sestdiena. Braucam līdz Ruženberokam Slovākijā apmēram 280km, varbut kaut kur blakus, tur nav tik lieli attālumi. Tad vēl tajā dienā var apskatīt kalnus. Kaut ko saorganizēsim.
9. 05. augusts. svētdiena Caur Spiškas cietoksni (visur iesaka apskatīt) uz Rzescowu., Lubļina, Esot Karpatu ceļš varētu būt interesanti. ap 400km Vajadzētu nakšņot.
10. 06. augusts pirmdiena Ļublina , Augustova ap 370km
11. 07 augusts otrdiena. Augustova. Riga ap 430 km.

Es kaut ko tādu saveidoju. Man tikai šķiet, ka Slovākijā vajadzētu vēl vienu dienu klāt.
Pieņemam interesentus ar Jawa motocikliem. Motociklam gan vajadzētu būt labā tehniskā stāvoklī, Jābūt labam ģeneratoram un aizdedzei. Vecie 45 un 75 watīgie ģeneratori ar gaismām braucot lielās pilsētās nepavilks.
Labojis AldisK uz 29-04-2012 09:43
 
aivarsz
Plāniņš diezgan varens. No savas puses, baigi gribētu kaut ko mazliet samazināt tajā maršrutā. Gan dienās, gan, varbūt arī atsevišķu dienu kilometrāžās, mazliet vairāk laika atstājot kaut kā apskatei, mazāk plikai braukšanai, lai it kā redzētu, bet īstenībā neredzētu daļu no maršruta. Šobrīd- 11 dienas. + viena diena, kas man personīgi, būtu baigi svarīga, lai atjēgtos un sagatavotos darba cēlienam. Kilometrāžu vēl nepapētīju, tas prasa lielāku laiku. Bet pieķeršos un izdarīšu, lai varētu argumentēti kaut ko likt priekšā. Bet, paldies, tu esi malacis un nopietni pieej šai lietai.
Labojis aivarsz uz 10-05-2012 00:01
 
Kaarlis
Man kā reiz liekas baigi labs laiku plāniņš- sākums sestdienā, kopskaitā 11 dienas + vēl kāda iespējamā- tātad 12 un no darba dzīves izsvītrojas tikai pusotra nedēļa- ideāli!
Viens no mums kaut ko nepareizi skaitaCool
 
AldisK
Ja gribam Slovākiju iekļaut, tad izmest, var tikai dienu, ko pavadām pie vāciešiem, un varbūt saspringstot, Prāgā var pavadīt tikai vienu dienu, nogriežot Karlovi Vari var samazināt par kādiem 130km, Pārējo neko nevar, tad ir jādomā cits atpakaļ ceļš, bez Slovākijas. Mappoints izrēķināja Sasnitca- Prāga caur Karlovi Vari 813km bez 689km. Prāga -Rīga caur Slovākiju ar uzmesto maršrutu apm.1700km.
 
aivarsz
Hei, tie kam eļļa pie benzīna dažādās proporcijās un dūms ar labu smeķi aiz muguras! Pie velna ekoloģiju, lai tā Eiropa vienreiz noskurinās ar visām tām savām direktīvām un regulām!

ATĻĀVOS PĀRVIETOT VISUS JŪSU IEPRIEKŠ PUBLICĒTOS KOMENTĀRUS UZ ATBILSTOŠU SADAĻU UN PROM NO SĀKOTNĒJĀM PĻĀPĀM PAR RETROJAWA PASĀKUMU!

Liekam jaunu bildi iekšā, jeb, sākam no jauna. Šī turpmāk būs tā vieta, kur publiski risināsim jautājumus, kas saistīti ar nelielu ekskursiju, kas norisināsies pašās pēdējās jūlija dienās (šobrīd plānots 28. jūlijs), kā arī turpināsies kādu laiciņu augustā. Redzēsim Baltijas jūru, pabrauksimies pa bijušās VDR un Čehoslovākijas zemēm, caurbrauksim Poliju, Lietuvu, un tad, pa mājām. Kopā, kā šobrīd rēķināts, 11 dienas prom no ikdienas rutīnas, lai pēc tam ar jaunu sparu mestos iekšā ierastajos darbos un sadzīvē.

Jaunas, neredzētas vietas un lietas, vējš matos, un simtiem jauku notikumu. Prieks un labas emocijas.
Kāds pulciņš ar 100% braucējiem jau esam, gaidām arī jaunus interesentus un gribētājus, kas gribētu un varētu izbrīvēt savu laiku un iespējas, lai veiktu attiecīga garuma maršrutu ar +- pienācīgi sagatavotu tehniku. Konkrētiem gribētājiem un 100% "JĀ" vārda teicējiem (ne jau pie altāra, pasarg dievs), tiks pavērta iespēja ielūkoties arī aiz slēgtām durvīm, kur smalkāk pārrunāsim ar braucienu saistītās nianses. Šeit- tikai virspusēja informācija par iecerēm pasākuma ietvaros. Tātad, iepriekšējos postus varbūt ir vērts paretināt, kaut ko izmest, kaut ko iecelt slēgtajā sadaļā. Vai ne, moderatori?
Labojis aivarsz uz 09-05-2012 23:57
 
aivarsz
Šodien atkal palūrēju dirrectferries.com.
Jūlija beigas vēl netiek kalkulētas, par agru biļetes iegādei. Paņēmu 28.jūniju.
Izmaksas 2 cilvēki un mocis ar blaķeni- 204Eur (2 guļamklāja krēsli) vai 290 Eur kajīte bez dušas.
Solo mocis, 1 pasažieris- 122 Eur guļamklāja krēsls. Bet cenas staigā. Jo, paņemot 26.06. piedāvājumu, cena 115 Eur.
Solo mocis, 2 pasažieri- 194 Eur (2 guļamklāja krēsli) vai 280 Eur kajīte bez dušas.
Tādi tie aptuvenie cipari. Man šobrīd nav info par ēdināšanas iekļaušanu vai neiekļaušanu cenā.

Sekojoši- mocis ar blaķeni- 60 Eur, bez blaķenes- 50 Eur, pieaudzis pasažieris ~ 70 Eur. Tā lūk.

Bet pēc tam, intereses dzīts, iegāju šeit: www.celotajs.lv/...tz_lv.html Cenas izskatījās stipri mīļākas.

Vēl atradu šādu: , drusciņ lētāk, kā direcferries.
Arī Balttour piedāvā biļešu rezervāciju, bet vēl var gadīties visiem šiem pakalpojumu sniedzējiem, ka izpeld mistiskās rezervācijas piemaksas līdz pat 15 Eur.

Gribu piebilst, ka biļetes var sākt rezervēt ~ 60 dienas pirms brauciena (tātad, maija beigas/jūnija sākums), jo lielāks bars, jo ātrāk jārezervē un mazākas iespējamās izmaksas.
Labojis aivarsz uz 10-05-2012 00:06
 
AldisK
www.celotajs.lv/...tz_lv.html Šeit prāmim ir draudzīgākas cenas . Lētākas nekā Aivara uzrādītās. Gan norādīts, ka par rezervāciju 15Eu, un varot mainīties atkarībā no dažādiem apstākļiem.
 
aivarsz
Man prieks, ka ceļotgribētāji sāk mobilizēties ne dienām, bet stundām. Smile Kodols ir skaidrs. Sakarā ar problēmām, ko uzliek prāmja biļešu rezervācija, būtu pateicīgs, ja arī tie daži šobrīd mazliet svārstīgie biedri pāris dienu garumā pieņemtu gala lēmumu un PM paziņotu savu gatavību lekt tajā vilcienā iekšā. Kavēties vairs nevaram, ir jāapzin tas mocīšu un cilvēku skaits, kas gatavi doties jaukā ceļojumā. Sīkāk un smalkāk slēgtajā tēmā.
 
aivarsz
Kā iespējamie braucēji skatītos uz kopīgu patupēšanu internetā pirmdien pēc 20.00, lai kādas stundas garumā apspriestu sabriedušās ātri risināmās brauciena nianses slēgtajā sadaļā jeb arī Skypā konferences veidā?
 
AldisK
Skiaps man nav, nelietoju, bet varētu.
 
Iet uz forumu: