Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 1

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Somu 30gadu jubilejas pasākums
aivarsz
T-krekli braucējiem un dāvanām.
Šodien norēķinājos par krekliņiem. Kopā par visiem 58.75LVL. Piektdien tos labumus savākšu, sestdien varēšu nodot kādam no Somijas braucējiem.
Labojis aivarsz uz 28-05-2013 17:41
 
AldisK
Tad jau labi. Paldies!
 
AldisK
šodiena diezgan bagāta ar notikumiem. Gaīdīju ciemos Kandavā somu kluba līderi Kauko Suntioinenu. Ap četriem saņemu zvanu Help, Jelgavā Jawai 650 Style izbeigusies lādēšana. Braucu uz Jelgavu, pa ceļam sazvanu Krišjāni un aizsūtu pie soma. Pēc nepilnas stundas esmu Jelgavā. Krišjānis jau paspējis pus moci nojaukt un aizdomīgo vietu atrast. pie viena štekera nodeguši vadi. Iemeslu grūti saprast. Vai nu štekers par vāju, vai strāva par lielu, vai vienkārši vadi un štekers par tuvu motora galvai un karstums padarījis savu. Vienojam vadus un lūdzam visaugstāko, kaut komutators to visu būtu izturējis. Pēc vadu diezgan brutālas savienošanas ( jo nav citas izejas) visa salikšanas atpakaļ. , viss it kā notiek. vienīgi lādēšana tāda pašvaka ap 13,4V. Krišjānim nav laika , viņš aixdodas savās gaitās. Mēs ar Kauko braucam uz Kandavu, kur viņama rezervēta viesnīca, kā iepriekš paredzēts. Pa ceļam sazvanu Kārli un Gintu. Pēc iekārtošanās viesnīcā labi pasēžam un parunājām pie vakariņām un alus. Rīt no rīta Kauko dodas uz Tallinu un mājām Somijā. Apmēram 700km un prāmis no Tallinas uz Helsinkiem.
Paldies Krišjānim par operatīvo palīdzību. Kā arī Kārlim un Gintam, kuri atrada laiku un atbrauca uz tikšanos.
P/S. Mazliet iepazinos ar 650 Style. Apstrādes kvalitāte ir diezgan apšaubāma, Vadi nav nav nostiprināti, tahometra ciperblate atskrūvējusies un kratās, bākai krāsa nāk no benzīna nost, uc.
Labojis AldisK uz 30-05-2013 23:31
 
Kaarlis
Biju jau internetu izvandijis un apgriezis kājām gaisā shēmas meklēdams taču jūs tik operatīvi tikāt galā ka paldies dievam, nevajadzēja.
Toties ir noskaidrots: ceļš Kandava- Olaine= 1h 10min. Wink
 
AldisK
Šorīt atdevu Kauko moci no garāžas. Pirms izbraukšanas vēl nomērīju spriegumu. AKB 12.6V, Strādājot 13.8-14.0V ar gaismām. Tākā laikam taisnība, ka sākumā AKB bija patukša un tie 13,4V bija dēļ patukšās AKB.
Sirsnīgi atvadījamies, Kauko priekšā ceļš uz Tallinu, tad prāmis Helsinkiem un vēl 280km līdz mājām. Tiksimies nākošajā nedēļā viņa pasākumā Somijā.
 
aigars
Interesanta atskaite un prieks par Jūsu paveikto...Smile
 
AldisK
Saņēmu ziņu no Kauko. Pgājušajā piektdienā ap pusnakti laimigi nokļuvis mājās. Lādēšana strādājusi. Vēlreiz paldies Krišjānim . Bilde pie manas garāžas piektdienas rītā šķiroties. Ceturtdien ap pusdienas laiku startējam uz Somiju.
p10306073.jpg
 
AldisK
Gatavojam močus un somas, un ap 11.00 sākam doties ceļā.
 
bargais
Satiku, nobildēju ap 15:00
 
AldisK
Esam atgriezušies no pasākuma Somijā. Ļoti daudz pozitīvu iespaidu, gan par brauciena dalībniekiem, gan par pasākumu un satiktiem jawistiem, gan par Somijas dabu un skaistajiem ceļiem. Šovakar neko vāirāk neesmu spējīgs uzrakstīt. Pievienoju saiti uz fotogrāfijām.

foto.inbox.lv/...euruu-2013

Bildes nav šķirotas, ielādēju visas.
Labojis AldisK uz 10-06-2013 23:09
 
aivarsz
Ar atgriešanos, ceļotāji! Vai tagad jau brīvi varat klausīties Somiski? Smile
 
modza
Paskatījos foto, interesants pasākums bijis. Tagad atliek vien gaidīt sīkāku rakstisko atskaiti par paveikto...Smile
 
PinkuJanis
Ahoi!

No pirmās reizes braucēja puses apliecinu, ka pasākums bija Lielisks!

Somi, visā visumā, ir mīļa, draudzīga, ātri reibstoša, bet daudz dzeroša tauta uz ziemeļiem no Igaunijas, kas rūpējas un kopj savas JAWAS dažādos veidos un konceptos. Redzēt vairāk kā 120 Jawa izstrādājumus vienkopus tiešām bija iespaidīgi. Kopējā izbraucienā devās gan tikai 111 spēkrati (dažādu iemeslu dēļ...). Organizācija bija laba. Ir aicinājums no JAWASAKKI domāt jau par nākošā gada jūnija 2. nedēļas nogali. Tikšanās vieta Lieksa (Karēlijā) - 400 km uz ziemeļaustrumiem no Helsinkiem pie ziemeļbriežiem...

Mans veiktais attālums apmēram 1370km ar vidējo ātrumu 70km- pamatīga dzinēja iebraukšanas turpināšana. Nu būs jāmācās braukt ātrāk...

Paldies visiem brauciena dalībniekiem, jo īpaši, Aldim kā organizatoram, līdzjutējiem un atbalstītājiem.
 
morgans
Skaists pasākums Jums bijis. Smile Somiem arī viens otrs eksemplārs ar diezgan senu piegaršu.
 
AldisK
Nejauši pastaigājoties ieraudzījām dažuz brīnumus. Fotoaparāts nebija līdz bildēts ar telefonu.
Izdoma nedaudz vājprātīga. Tiem diviem briesmoņiem bija ZAZ motors, tam zolīdākajam fiata motors. Iedomājos kas notiktu ja te latvijā ar ta'du izbrauktu uz ceļa.
Pēc kāda'bŗiža kaut kādā pilsētā būšot salidojums, kur tādi būs lielā skaitā.
fotoattls0241.jpg fotoattls0238.jpg fotoattls0235.jpg fotoattls0232.jpg fotoattls0230.jpg

Labojis AldisK uz 11-06-2013 19:19
 
morgans
Šitiem jau var atrast vairākus pielietojumus...apart arī kādu mazdārziņu.
 
uleens
AldisK rakstīja:

Nejauši pastaigājoties ieraudzījām dažuz brīnumus. Fotoaparāts nebija līdz bildēts ar telefonu.
Izdoma nedaudz vājprātīga. Tiem diviem briesmoņiem bija ZAZ motors, tam zolīdākajam fiata motors. Iedomājos kas notiktu ja te latvijā ar ta'du izbrauktu uz ceļa.
Pēc kāda'bŗiža kaut kādā pilsētā būšot salidojums, kur tādi būs lielā skaitā.


kā saka: " no lūžņiem uzcelts "
-Rolands-
250/559 1966.g
 
http://www.enclatvia.lv
andrew_77
Paldies tiem, kas sastādīja jauko un draudzīgo kompāniju Somijas
braucienam. Aldim paldies par to, kā nepiespiesti sanāca vadīt mūs.
(navigācija+Aldis+Gints ļoti labi, mazs ātrums un izvēlētie maršruti
deva iespēju apskatīt ne tikai Somijas dabu un interesantus objektus,
bet arī daudz ko esmu ieraudzījis mūsu kaimiņzemē, kur braucot ar
auto nemaz nebiju ieraudzījis).
Un visiem paldies kā sagaidījāt mani Tallinā un piecietāt lēno
braukšanu deļ manas Jawas graboša motora.
foto un aprakstiņš no manas puses bišķiņ vēlāk.
 
palsmanietis
paldies visiem par jauko kompaniju somijas brauciena ,zel ka netieku uz norvegiju,paldies Aldim par barveza darbu un bildem.man sanaca 1474 km. un saposa pecpuse (slikta benka del).pozitivo emociju loti daudz Frown
 
AldisK
Tāda maza atskaite.
Ceturtdiena.
No Kandavas startējam laicīgi, kā sarunāts. Pirmā pietura pie Jāņa Piņķos. Tiekam sagaidīti un pacienāti ar kafiju un garšīgām picām un maizītēm. Dodamies uz veikalu pie Raimonda, kur nolikta tikšanās ar Andri. Andris nav, toties ir neatbildēts telefona zvans . Andri pievīlušas modernās tehnoloģijas. Automātiskās garāžas durvis nevar atvērt un mocis aiz durvīm. Nogaidām krietnu laiku, kamēr šī problēma tiek atrisināta varam doties ceļā. Lidz atkal problēma, Blaķenē ieliktie daži "Brāļa" ali ir par smagu- motors rauj klemmi un pēc Andra ieteikuma dodamies tālāk bez viņa. Protams, alu Andrim neatstājam. Tālāk ceļš līdz Ainažiem bez problēmām, un mūs sagaida Juris. Tāpat nokļūstam Tallinā viesnīcā. Pienāk ziņa no Andra ,nomainīti virzuļi uz veciem un viņš jau esot Salacgrīvā. Ap diviem naktī viesnīcā ierodas Andris.
Piektdiena.
Ceļamies, ēdam brokastis un uz prāmi. Divas stundas pa jūru un esam Helsinkos. Vienojamies apskatīt dažas ievērojamākās vietas Helsinkos. Lielo katedrāli centrā, klintī iebūvēto baznīcu, Parlamenta ēku, koncertzāli Finlandia, un Sibeliusa pieminekli. Tad uz ceļš uz Keuruu. Sākums pa Tamperes maģistrāli apmēram 100km. Atļautais ātrums 130km/st. Divreiz vairāk, kā mēs varam pabraukt. Andra mocim lielāks ātrums galīgi nepatīk un pieturamies pie sakāmvārda ”lēnāk brauksi, tālāk tiksi”. Pēc kāda brīža nenormāli sāk nākt miegs. Paceļu vizieri, knaibu degunu, bet efekts mazs. Taisām dibenpauzi . Izrādās arī pārējie cīnās ar miegu. Beidzot nogriežamies no maģistrāles, tad arī miegs pazūd. Ceļš paliek ļoti interesants - kā mūsu vecie Vidzemes ceļi, augšā, lejā, pa labi ,pa kreisi. Tā arī bez problēmām sasniedzam Lomahotelli Keuruselka. Somi sagaida, reģistrējamies, iekārtojamies. Mums tiek 6-vietīga mājiņa ar saunu un virtuvi. Virtuvē tēlot pavāru neviens nepiekrīt, bet mums arī nevajag, jo paņemam piedāvāto ēdienu paketi -divas brokastis un vienas pusdienas. Tūlīt pēc mums ierodas Krievijas delegācija . Dažas man pazīstamas sejas no viesošanās Pēterburgā pirms pāris gadiem.
Sestdiena.
Brokastis. Svinīgā karoga pacelšana. Pēc tam izbrauciens uz dzelzceļa muzeju. Ļoti daudz tvaika lokomotīves. Muzeja gids kaut ko gari stāsta par šim lokomotīvēm. Mēs brīvi klausāmies somiski. Pēc tam dodamies uz Keuruu, kur pie lielveikala izstāde. Braucienā piedaloties 111 Jawas. Reģistrētas bija vairāk, bet dažādu, mums saprotamu un nesaprotamu iemeslu dēļ visas nebrauca. Atgriežamies hotelī . Izlemjam apbraukt apkārt ezeram apmēram 70-80km. Tad jau arī vakars un svinīgā sapulce, runāts tika daudz un balvas arī daudz, bet kā jau teicu, mēs visi brīvi klausāmies somiski.
Svētdiena.
Pēc brokastīm ceļš uz Helsinkiem. Lai interesantāk, izlemjam braukt pa citu ceļu, kādi 30km garāku. Bez starpgadījumiem pievakarē esam Helsinkos ostā. Vakarā tajā pašā hotelī Tallinā.
Pirmdiena.
Lēnām atgriežamies Latvijā. Andrim mocis šķiet sācis iet labāk. Ātrums pieaudzis par 5km/st vairāk. Ap deviņiem esam Kandavā.
Kopā nobraukti 1600km, neskaitot prāmi.
Labojis AldisK uz 12-06-2013 20:03
 
Iet uz forumu: