Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 2

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Telemark. Kas tas tāds?
aivarsz
Ja nezināt, kā aizpildīt garās brīvdienas, ir priekšlikums aizbraukt uz Vidzemes augstieni, Gaiziņkalnu, kur vēl valda patiesa ziema. Šo sestdien, 30. martā var rast jaukas izklaides iespējas sev, un savai ģimenei. Pats ņemšu zināmu dalību pasākuma nodrošināšanā, esiet mīļi gaidīti. Tēma- Telemark slēpošana, kā arī slēpošana ar klasiskajām (taisnajām) kalnu slēpēm, distanču, vai, vienkārši, slēpošana. Katram savs.
Par Telemark- tā ir īpaša slēpošanas tehnika, pārgājieniem, tūrismam, kā arī, braukšanai no kalna, citiem vārdiem- noteikti, mūsdienu kalnu slēpošanas sākums, kas dzimis Norvēģijā. Zābaks kustīgs, slēpju nūju vietā, sākotnēji gara kārts, kas palīdz veikt manevrus. Trajektorijas maiņa, izmantojot jocīgus ietupienus... Mūsdienās, gan kārts vietā tiek lietotas nūjas klasiskās.Sad Tas nav labi...
Info par pasākumu šeit:
http://gaizins.lv/ziema/pasakumi-ziema

Kas ir Telemark- dažos vārdos no Vikipēdijas angļu mēlē šeit (varat jau ieslēgt arī Google tulkotāju Smile ):
en.wikipedia.org/...ark_skiing

Un te kaut kas autentisks un līdzīgs patiesajai sākotnei:
Labojis aivarsz uz 29-03-2013 11:42
 
aivarsz
Tēmas noslēgumam šosezon. Pasākums notika. Pirmo reizi mūžā stāvot uz Telemark slēpēm, tomēr tiku līdz 3. godalgotajai vietai ārprātīgi sīvā konkurencē un pārvietojoties no kalna pilnīgi nestilā Smile. Šis nav salīdzināms ar mūsdienu kalnu slēpēm, kur brauc kā ar tramvaju. Vai tūringa mocīti pa asfaltu. Iekantē un aprīkojums tevi iznes, kā vajag. Baigā slodze uz lielu muskuļiem. Un, pēc kalna nobrauciena seko sprints, kur darbojamies kā ar distancenēm slidsolī. Interesanti. Pārskatam ielikšu kādu Youtube video no pasaules čempionāta šajā disciplīnā, lai rodas sapratne par lietu būtību.
YouTube Video

Labojis aivarsz uz 14-04-2013 22:58
 
Iet uz forumu: