Pieslēgties
Lietotāja vārds

Parole



Neesi lietotājs?
Spied šeit lai piereģistrētos.

Aizmirsi paroli?
Pieprasi jaunu šeit.
Lietotāji šobrīd
Viesi šobrīd: 3

Lietotāji šobrīd: 0

Lietotāju skaits: 693
Jaunākais lietotājs: kristaps998
Apskatīt tēmu
 Drukāt tēmu
Moto Sezonas Atklāšana 2013
aivarsz
Visiem braukt gribošajiem.

Tie, kuri vēlas piebiedroties gastronomiskajā brauciena noslēgumā "Ķūriņā", lūdzu piesakieties pie manis PM vai telefoniski 29336688.
Tas nepieciešams tādēļ, lai laicīgi varētu uzsūtīt ēdienu, norezervēt vietu ēdājiem, kā arī norobežot atbilstoša platuma moto stāvvietu pie kafejnīcas. Ieliņa, kas ved uz jūru gar kafejnīcu ir pašaura, tādēļ būtiski ir laukumu norobežot savlaicīgi.

Šo iemeslu dēļ man arī gribētos zināt, kuram būs mocis ar blaķeni, kā arī, kuram būs pasažieris, kas arī vēlēsies nākt pie kopgalda. Izmaksas par ēdināšanu šobrīd provizoriski rēķināmas mazliet virs 6 Ls uz cilvēku.
 
Guntis
Hmmm,es gribētu pieteikties... bet mani rēķinās kā vienu vai divus?

Ir izbailes ka paliksiet badā,,, je ņemsim no kopējas bļodas Pfft
 
aivarsz
Mazliet vēlētos saprast tos Kūriņā ēstgribētājus, močus un blaķenes, tāpēc pasistematizēšu to sarakstu. Tie,kuriem ir dota tā iespēja, lūdzu papildiniet vai labojiet sarakstu, pārējie gribētāji, lūdzu PM, pievienošu sarakstam. Šobrīd man zināmie:

1. Tūrists, solo mocis, 1 ēdājs
2. Oilmaster, solo mocis, 1 ēdājs
3. Kārlis, blaķene, ? ēdāji??
4. Aivarsz, blaķene, 1 ēdājs
5, zxz, blaķene, 1 ēdājs
6. Aldisk, solo ??? (angīna)Ļoti ceru ka atspirgšu un būšu
7. Guntis, solo mocis, 1,9 Smile ēdājs
8. Edmunds solo 1 porcija(shashlik)
9. Bargais, solo mocis, 1 ēdājs
10. Palsmanietis, solo mocis, 1 ēdājs
11. Vecaiss, solo mocis, 1 ēdājs
12.Gints29 1 ēdājs
13.Pēteris
14. KarlisV, solo mocis, viens ēdājs
15. Gerhard, blaķene, līdz Kauguriem, 3gb, bet bez kroga
16. PinkuJanis solo+ 1porcija
17. Eduards no Jelgavas, solo, 1 ēdājs
18.
19....
Par pārējiem biedriem, diemžēl, man, pagaidām, nav konkrētas informācijas.
Zinu, ka būs tādi, kas nobrauks tikai kolonnas braucienu. Arī vairāki neforuma biedri. Izskatās, ka būs arī tādi, kas kolonnā nebrauks, bet uz Kauguriem gan dosies! Un, gala beigās, pazvanot uz Kūriņu pirms izbraukšanas no Biķerniekiem, vēl kaut ko varēs pieregulēt.
Labojis Jancic uz 26-04-2013 19:30
 
aivarsz
Braukšana kolonnā- daži pamatpostulāti pēc domu biedru lūguma.

Pirmkārt, mums vajadzētu startēt tuvāk kolonnas sākumam, motoklubu ietvaros. Tie onkulīši, parasti, māk braukt pareizā izkārtojumā un pārzina fīčas. Kolonnas beigas ir Pīīī. Tas nav mums.

Priekšējais pāris- 2 pieredzes bagātākie, vēlams, solo braucēji, kas tur konstantu attālumu, vadoties no priekšā braucošo "inomarku" ātruma. Vadonis, obligāti kreisajā pusē, neraugoties no zīmējuma. Braucam zigzagā, tādējādi samazinot attālumus starp močiem un palielinot drošību, kā arī liedzam iespēju vidū ielīst mazajiem un jocīgajiem, kādu netrūkst.

Ātrumam pieaugot (kas gan varētu notikt vienīgi uz tilta, bet, bedru dēļ, nez vai), savstarpējie attālumi mazliet pieaug, ātrumam samazinoties- samazinās. Lūram gan uz priekšējo, gan diagonālo braucēju, cenšoties ievērot simetrisku bildi, ne par tuvu, ne par tālu, tā lai diagonālais varētu saskatīt nākamo diagonālo spogulī (ja tāds mocim ir).

Blaķenes- tuvāk sākumam, ne blakus, bet viena aiz otras, vēlams, kreisajā pusē, tā, lai kolonai apstājoties, blakus apstātos solo mocītis.

Pie bīstamības, kolonai strauji bremzējot, paceļam vertikāli gaisā roku, signalizējot aizmugurē braucošajiem.

Kolonu noslēdzošajam pārim arī vajadzētu būt pieredzējušākiem biedriem uz solo mocīšiem, lai kādas neparedzētas nepieciešamības dēļ, varētu piesegt Jawistu asti, kā arī startā, nobloķētu līdējus un ļautu visām Jawām ieņemt pozīcijas un sakārtoties braucienam kopā, pareizā un iepriekš saskaņotā secībā. Laiks sakārtoties un pārrunāt kārtību ir gandrīz stunda Nestē, izejot no plāniņa, arī Zaķusalā mocīšus var saparkot braucienam gatavā izkārtojumā. Vai ne?

Ja kādu Jawistu, gadījumā, piemeklē kāda tehniska ķibele, malā nestājamies, smukiņām visi kopā braucam tālāk, pie vajadzības nedaudz pārkārtojoties. Pie cilvēka, kura mocīti piemeklējusi kāda liksta, atgriežamies, ja nepieciešams, pēc Biķernieku sasniegšanas. Telefona numuri saziņai ir publiskoti. Lielos vilcienos, domāju, ka tas ir viss, ko vajadzētu ievērot. Un būs pa smuko.
Labojis aivarsz uz 25-04-2013 00:34
 
Kaarlis
Tātad ja kādam vēl kaut kas nav īsti skaidrs vai ir šaubas:
Vācamies kopā Mūkusalas apļa Nestē. Čalojam, tusējam, kārtojam attiecības u.t.t. Tad iespējami organizēti dodamies Zaķusalas Tv torņa virzienā. Blaķenes turam priekšgalā- kā lēnākos un bīstamākos brauciena dalībniekus. Kopā ar visiem citiem motociklistiem ierībinam sezonas atklāšanas parādes braucienu taču neaizbraucot līdz Biķernieku trasei stājam nost motormuzeja placī. Ja kādam ir tehniska, organizātoriska vai cita rakstura ķibeles- zvanam uz vienu no tālruņiem, kas norādīti afišā. Tie ir tik daudz lai būtu iespēja kādu no visiem sazvanīt. Tālāk dodamies izbraucienā uz paredzēto ēstuvi. Tiem kas šaubās- zinām, ka daži motori ir tikko salikti un vēl nav iebraukti, tādēļ taisnēs ātrumu ieturam ne lielāku kā 80 km.h. Tas arī īsumā viss. Vēl tikai jāpalūdz varenais motodievs lai iedala foršus laika apstākļus!
Wink
Līdz sestdienai!
Un piebilde no pieredzes- pasākumā cenšamies lieki nerūcināt motorus-. Iemesli ir divi- Atgāzes nav nekādas eiro 5 un uzkarstot atsakās sajūgs, to vairs nevar izspiest. Tie kas jau ir piedalijušies, zin.
Labojis Kaarlis uz 25-04-2013 20:57
 
KarlisV
Vēl varētu piebilst pie stingrajiem noteikumiem, ka nebūtu vēlams uz pasākumu ierasties ar tukšu bāku.Angry.
 
Jancic
čau visiem! pagaidām laika prognozes rītdienai ir ļoti, ļoti sliktas!!! Tieši laika posmā no 04.00 l''idz pat 14.00 solās lietus un gana auksts laiks. Visspēcīgākais tieši iekrīt plānotajā laikā, kad mums jābūt ceļā - no Ventspils uz Rīgu. Sanāk baigais mazohisms tādu gabalu tādā aukstumā + lietū braukt !!! Angry

Ventspils, Liepājas puses braucēji atkrīt un tie ir:
1.) Jancīc (Ventspils ) - solo mocis
2.) Arnis - ( Ventspils ) - solo mocis
3.) Kripsis - ( Pāvilosta ) - solo mocis

4.) Dalgo (Liepāja) - solo mocis
5.) Jānis (Liepāja) - solo mocis

Sasodītie laika apstākļi!!!!Angry
Labojis Jancic uz 26-04-2013 19:31
350 / 360
350 / 634.7
 
Guntis
Jap,laiks mūs nemīl Sad Modris no J-pils arī atkrīt.
Es saprotu,un neko nepadarīsi Sad

Aivar jāpadomā,ja laiks būs galīgs sū,vai arī tie kas saradīsies
brauks uz Kūriņu..., ja -sū- es pass.

Jo ja paliekam slapji braucienā,tad mana vienīgā doma būs par sausām drēbēm
un groku. Jo burtiski es vēl tikko biju ar augstu t un lielu klepu....
 
AldisK
Es te vēl cīnos ar savu angīnu. Biju vakar izlēmis, ja tāds laiks kā vakar "štrunts par bitēm, katik medus"-braukšu. Bet šodien un skatoties uz rītdienas prognozi negribas riskēt, tādēļ cerēju, ka aizbraukšu ar mašinu vismaz uz "kūriņu". Droši vien jāgaida rits! Tad arī jāizlemj.
 
turists
Mīkstie!! Grin Labi, labi, loģiski, ka no Ventspils un Liepājas suņa laikā testies būtu muļķīgi un nevajadzīgi, BET uz kopīgu pasēdēšanu jau var samesties un atlaist ar auto, jo diena jau tāpat bija ieplānota.. ko?
 
aivarsz
Sveiciens visiem!
Šodien pie manis ciemos bija MCA viceprezidents un runasvīrs Uģis Spēlmanis. Kā katru gadu, atbalstu MCA pasākumu Biķerniekos ar mazām balviņām, tādēļ arī tikāmies. Un biju bezgala pārsteigts, ka Uģis ir informēts par to, ka Jawa biedri nebrauks iekš Biķerniekiem. Neprecīzi citējot- teksts bija aptuveni tāds, ka MCA cilvēki ir mazliet uzmetuši lūpu, jo uzskata mūs par vērā ņemamu kustību, lai kā tas arī nebūtu. Tāpēc, neraugoties uz maniem protestiem, ka mūs gaida izbrauciens un, daļai, gastronomiskas izvirtības Jūrmalā, izskanēja pārliecinošs lūgums Biķerniekos tomēr iebraukt, noveidot kādu goda apli un tad laisties prom pa savām darīšanām, ja nevaram un/ vai nevēlamies palikt. Tādējādi, izrādot labo gribu veltīt kaut ko no sevis pasākuma organizatoriem. Nobeigumā, citējot- mēs visi pie jums aizbrauksim, kad gribēsiet, iebrauciet tak arī pie mums!

Bet, ja pavisam objektīvi runājam, varam jau iekšā nebraukt. Ja rocība atļauj, nopērkam Zaķu salā to uzlīmi par pāris latiem, un esam snieguši savu artavu MCA pasākuma organizatoru atbalstam.
 
Guntis
biļete 5,-ls,motopower 3,-ls...nez kāpēc lētāka(kā katru gadu).
 
bargais
Biju Rīgā, gatavojoties rītdienai, nopirku termoveļu. Atbraucu mājā, paskatījos laika prognozi, blin, vajadzēja pirkt hidrotērpu arī.Grin Puslīdz skaidrs, ka rīt nebūšuAngry
 
modza
Pa lielam, ļoti jau gribējās braukt uz sezonas atklāšanas pasākumu, bet.... Jāpiekrīt vien Jancīcim, nu galīgi nav iekāriena aukstumā, lietū un dubļos dzīties tos km uz Rīgu. Bet savukārt 1.maija laika prognoze ir visnotaļ cerīga.
 
Spark
Ar laika prognozi ir kā ar bitēm..
Te foto no 2010. gada atklāšanas, kad visu motosaimi pie TV torņa pārsteidza sniegs:

pic2.fotki.lv/photos2/6/W0003856/000385504/000038550397_%23_2_%23_semigall.jpg

Mainīgais Baltijas klimats lika 15 minūtes snigt, bet pēc pusstundas viss bija sauss. Atklāšanas brauciens izdevās un pēcpusdienā bija karsts.
Protams, tiem, kam jābrauc tāli gabali, auksts aprīļa lietus ir nopietns pretarguments.
 
Guntis
Hidro tērpu tikko pielaikoju(pirkst divi gadi atpakaļ).
TERMO veļu nopirku NORGE lielbraucienam.
Vienīgais kas trūkst -šipenes- jo rīt sola SNIEGU.
 
aivarsz
Veči, bez stresa. Nekad nav bijis tā, ka viss ir galīgi sū.... Trakākais pasākums bija dažus gadus atpakaļ. Ar sniegu, pēc tam lietu, galā super saulainu dienu. Tikko palūrēju 6!!! dažādus meteo saitus. Kopsavilkuma nav, baigi atšķirīgi tie rādijumi. Katrā gadījumā, tie varoņi, kas saņemsies braucienam- termo vešiņu uzvelciet gan. Un lietus drēbītes paķeriet līdzi obligāti. Lai veicās! Bērniem gan nesoliet vizināšanu, katram gadījumam.
 
KarlisV
Noskatījos ziņas, sapratu ka jābrauc, jo organizators teica ka rīt varēšot redzēt kurš ir motociklists,bet kurš ir..........
Tātad ap plkst. 9:30 Kandavas statoil kafiju ieraus Gints un tad dosies uz Tukuma apli kur tiekamies 10:00. Ja kāds vēlas var piebiedroties
 
aivarsz
KarlisV rakstīja:

Noskatījos ziņas, sapratu ka jābrauc, jo organizators teica ka rīt varēšot redzēt kurš ir motociklists,bet kurš ir..........
Tātad ap plkst. 9:30 Kandavas statoil kafiju ieraus Gints un tad dosies uz Tukuma apli kur tiekamies 10:00. Ja kāds vēlas var piebiedroties


My respect! Te runā patiess rūdījums un motociklista pieredze! Tiekamies. Mīkstie lai sēž mājās rūtainās čībās un dzer upeņu tēju! Bet, ja nopietni, temosu ar karstu kafiju līdzi paķeršu. Mikropipariņu arī, katram gadījumam.
 
modza
aivarsz rakstīja:

KarlisV rakstīja:

Noskatījos ziņas, sapratu ka jābrauc, jo organizators teica ka rīt varēšot redzēt kurš ir motociklists,bet kurš ir..........
Tātad ap plkst. 9:30 Kandavas statoil kafiju ieraus Gints un tad dosies uz Tukuma apli kur tiekamies 10:00. Ja kāds vēlas var piebiedroties


My respect! Te runā patiess rūdījums un motociklista pieredze! Tiekamies. Mīkstie lai sēž mājās rūtainās čībās un dzer upeņu tēju! Bet, ja nopietni, temosu ar karstu kafiju līdzi paķeršu. Mikropipariņu arī, katram gadījumam.

Ak šitā gan! .....uz Rīgas vai Pierīgas akmeņiem sēžot, protams, ir viegli izrunāties. Tātad mēs, reģionos mītošie, esam tie mīkstie. Paldies par ievērtējumu, kolēģi.....Grin
Labojis modza uz 26-04-2013 22:23
 
Iet uz forumu: